Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Izlija
Moderator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned apr 09, 2017 1:10 pm

avlami97 je napisao/la:
ned apr 09, 2017 1:07 pm
Izlija je napisao/la:
ned apr 09, 2017 12:58 pm
Joj kad ovo pročitam da je bilo sinoć toliko hladno da je bilo rizično po zdravlje dođe mi da se ranim, o kakvoj vi zimi govorite. Pa i ja sam bio sa djetetom na tekmi i nije joj bilo hladno, čak šta više muku sam mučio da ne skida jaknu, pun sjever bio djece a i na istoku ih nije manjkalo, o čemu ljudi pričate. Jedino ako ste došli obučeni za plažu ste sinoć mogli pokupiti nahladu i to je to.
Izlija, daj nemoj zajebavazi. Nekda na starom drvenom zapadu su sve (90%) bili ljudi preko 60 godina. Kritična masa na stadionu treba da je populacija od 45-65 godina. Koliko je takvih sinoć bilo. Nije ni 10 posto. Kada od 10 milja standardnih njih preko 5 banki bude u procentu od 60 posto, onda znamo da imamo potrebnu kritičnu masu navijača.

Prvih 10 godina nakon rata derbije je gledalo na Grbavici 20 milja, a na Koševo 30 milja. Gdje su nestali ti ljudi. Prvi belaj na Koševu, kada su naši navijači uletjeli u teren, je narednu tekmu na istom stadionu smanjio za pola. O čemu pričamo?
Pa obučeš se u skladu sa vremenskim prilikama eto o čemu.
イビチャ・オシム

Charlie Sheen
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:12 pm

onakva igra i ne odmaranje kljucnih igraca ce se obiti kad tad o glavu a ovi branioci lika Slavke Petrovica ko da je legenda kluba bara bara sa Ivicom vjerujem da ce postati najveci pljuvaci istog.
Ako je nesto za kritiku sto ne kritikovati,kapa dole majstore za izvlacenje iz govana ali ako je Zeljo prvi na tabeli ne mozes reci cilj je Evropa jeste sa osmog mjesta sa prvog cilj je titula cilj je ostati na tom mjestu.
Zasto ne cuvati kljucne igrace?jel se morao Zeba gurati povrjedjen,mozel Miroslav odmoriti 10 minuta jednu utakmicu?jel mora Veca imati milion ispucavanja po utakmici,veza Markovic Blagojevic stagnira,stoperi toplo hladno,jeste li vi zadovoljni da gledate Zelju na Grbavici kako se brani protiv Krupe i ide na kontre,da se kod 1 0 10 minuta prije kraja uvodi Dino Hasanovic kad igraci Krupe ne mogu hodati,ja nisam.
Ako ce gurati istu ekipu u sirokom kako misli da mu isti iznesu jednu od najbitnijih utakmica sezone,hocel mu to biti alibi u slucaju negativnog rezultata?zasto biti tvrdoglav,ta tvrdoglavost nikad nikom nije dobro donijela.

ChWilla
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:15 pm

ivanov odmor je teška tema, kao i sam ivan, jelte. on je jedna dobra pukotina, i zato je došao u situaciju da sa 24 godine potpisuje za želju za hiljadu eura usprkos neuporedivo većem potencijalu i umijeću. legao želji, legao željo njemu, i super, već je među najboljim napadačima želje poslije rata po svim parametrima. ja na momente mislim i da je najbolji. ali opet kažem, on je pukotina. vidjeli ste nakon što ga je slavko odmorio u kupu protiv radnika kako je u prvenstvu "protestvovao"...moj je utisak da on ne želi odmarati, nego zabiti što god može više golova i onda vikati ja sam taj :D

možda se to pokaže i kontraproduktivnim, jer se umor nakuplja. ali slavko je taj koji najviše vremena provodi sa njima, i mislim da je to otprilike to. riječ je o tipu koji je u svom filmu, koji se hrani sam svojom igrom, kad dobro krene on ide još bolje. i dirati mu kontinuitet također može biti kontraproduktivno...
gradi željo boli te *****

Vrag

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned apr 09, 2017 1:16 pm

mirzza je napisao/la:
ned apr 09, 2017 12:38 pm
revolt je napisao/la:
ned apr 09, 2017 12:28 pm
mirzza je napisao/la:Ne volim tvrdoglave ljude a Slavko je jedan od njih pa kaže i u kupu isti sastav.
E pa SP imali smo sablju prošlu godinu sablju pa znamo kako se završilo.
Bekrić na tribini ( ne mirisem ga) ali može ruke dati, Stevo na klupi a Lendra meda ne može.
Od Bogićevića je napravio svetu kravu i prozvao ga našim najboljim stoperom a frajer je smeće i ko igrač i koja čovjek. Juče se vidjelo da je Vukotić nesta za njega, nije u top 10 lige.
Jučer se vidjelo koliko Stojan ide naprijed a što prije nije radio jer ga je Stana natjerao. Veza orilo gorilo ista. Naši igrači ne mogu držati nivo igre 2 mjeseca, pregorit ce. Imamo materijala za rotaciju ali to se ne radi. Obit će namse se o glavu.
Potpuno realno viđenje situacije, trebamo na stranu staviti emocije i svaka čast Slavki, ali svako ima grešaka (imao je i Amar). Previše je tvrdoglav, nadam se da nam se neće obiti ovo forsiranje prvih jedanaest, kao što se obijalo Slobodi, Širokom itd., u prethodnim sezonama.

Poslano sa mog SM-G925F koristeći Tapatalk
Ma druže obilo se i Sablji. Ne kontam inat kaže već sad znam da ceje igrati istih 11.
Cemu takav inat i prema kome. Fizički se ne ističemo pretjerano, a da nas je covjek izvukao iz govana jeste. I da se ja pitam bio bi trener narednih 10 godina.
Ne moze se Slavko i Edis porediti. Edisova taktika je bila Vedran - Lendric i Allahu ekber.
Za sada mu ide bez rotacija dokle ce vidjeti cemo, ali realno kada se pogleda klupa donekle i razumijem.
Ja samo vidi talijana koji moze uskociti i odraditi korektno cak i bolje. Ali to vise zato sto mu je "jaka" konkurencija

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:17 pm

Vidim da se dosta prica o posjeti i cijenama karata.
Posjeta je bila okej, nista specijalno, a nije se moglo ni ocekivati nesto bolje. I ja bi volio da je sinoc bilo osam hiljada, ali licno ja znam 10-tak ljudi sto je islo na utakmicu protiv Slobode, a kad sam ih pitao hoce li protiv Krupe, pola ih ne zna kad je utakmica, a druga polovica kaze 'ma sta cu protiv njih'
Cijene jesu skuplje, ali ima jeftini jug, a godisnje su uvijek pristupacne.

Ja Slavki nemam nista prigovoriti, covjek ima rezultate, izvukao nas je iz govana i borimo se na oba fronta. Prvi smo na tabeli. Mada, nekada moram priznati da neke izmjene nisu logicne. Ugljesa ne moze na desetku, to smo vidjeli i prosle polusezone. Bekrica nema, kaze Slavko da je sve okej, ali moguce je da se ne zalaze toliko na treninzima, jer imas Hasanovica, jednog zadnjeg veznog, ne trebaju ti dvojica. Mogao je mozda dobiti Stevo priliku zadnjih 20 minuta, ali bilo je sve dobro na kraju. Nemamo mi toliko dobra rjesenja sa klupe koliko nekad mislimo, ali sigurno je da nekad neki igraci mogu dobiti 20 minuta. Zebu cemo ubiti fizicki ako bude igrao sve utakmice 90 minuta (juce je izveden, to je super, ali Bekric bi bio bolja izmjena). Uglavnom, Slavko zna koliko ovi igraci fizicki mogu.

Sablja, koliko god je meni drag kao nas igrac, rekorder sa brojem nastupa, i koliko god je znao naloziti ekipu, unistio ih je na kraju i psihicki i fizicki. Pali su na kraju. Kod Slavke se da primijetiti da dozira ekipu. Mada ja zamjeram sto se juce nije dao drugi gol i onda povukla rucna, ali dobro, nije da nasi nisu pokusavali, bile su tu i dvije precke. Bit ce to dobro, sta me zabrinjava jeste Zrinjski koji ne igra kup.

Prvo se treba okrenuti kup utakmicu, ali moram spomenuti derbi. Stana obavezno na lijevog beka, i Dino da uleti u 60 minuti, ako budemo vodili, da smiri pitice, da im ne padne na pamet da nesto pokusaju :D
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Okolele
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:18 pm

Hajmo malo o Sirokom..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

avlami97
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:19 pm

Model1964 je napisao/la:
Malo se ova prica *Dolazim zbog Želje* obrnula naopako
Zbog Želje raja, evo sada ce sto godina, dolazi jer je Željo davao sve od sebe, jer im je uljepšavao tmurnu svakodnevnicu. Imali su šta vidjeti, družili su se sa prijateljima, nasmijali i zaboravili na trenutak sve probleme.
Da Željo to nije davao bio bi isto kao Pofalicki.
Kao uvijek u životu moraš dati da bi dobio.
Igra kao sinošnja ne zaslužuje ni milju gledalaca.
Griješiš. Živimo u različitim društvenim epohama. Na svakoj tekmi Pofalićkog prije rata je bilo uvijek milju ljudi. To sadašnja omladina ne može shvatiti. Nedjeljom se ustajalo ranom zorom i pravac - šljaka, onda pomoćni travnati, pa glavna tekma Željo. Promijenila se vremena. Ljudi su tada više voljeli fudbal. Koliko danas ljudi bude na tekmama Pofalićkog, a jednom ih je pratilo 70 hiljada ljudi na Maksimiru za ulazak u Prvu ligu SFRJ protiv NK Zagreba. Kažu, stara vremena su uvijek nekako bila bolja vremena. I nije bilo interneta :D
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Leon_Professional
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:20 pm

Napadac se ne.vadi dok ga ide i dok je u ritmu, to je valjda svima jasno i sto bi rekli nepisano pravilo.
Dzeko trpa ko lud i onda ga izostavi da bi ga odmorio pa poslije nekoliko tekmi nista od gola.

Ivana ne dirati, a ja nisam ni osjetio da je umoran. Napadac je on, manje trce nego iko od 11.

Model1964

ned apr 09, 2017 1:22 pm

Charlie Sheen je napisao/la:
onakva igra i ne odmaranje kljucnih igraca ce se obiti kad tad o glavu a ovi branioci lika Slavke Petrovica ko da je legenda kluba bara bara sa Ivicom vjerujem da ce postati najveci pljuvaci istog.
Ako je nesto za kritiku sto ne kritikovati,kapa dole majstore za izvlacenje iz govana ali ako je Zeljo prvi na tabeli ne mozes reci cilj je Evropa jeste sa osmog mjesta sa prvog cilj je titula cilj je ostati na tom mjestu.
Zasto ne cuvati kljucne igrace?jel se morao Zeba gurati povrjedjen,mozel Miroslav odmoriti 10 minuta jednu utakmicu?jel mora Veca imati milion ispucavanja po utakmici,veza Markovic Blagojevic stagnira,stoperi toplo hladno,jeste li vi zadovoljni da gledate Zelju na Grbavici kako se brani protiv Krupe i ide na kontre,da se kod 1 0 10 minuta prije kraja uvodi Dino Hasanovic kad igraci Krupe ne mogu hodati,ja nisam.
Ako ce gurati istu ekipu u sirokom kako misli da mu isti iznesu jednu od najbitnijih utakmica sezone,hocel mu to biti alibi u slucaju negativnog rezultata?zasto biti tvrdoglav,ta tvrdoglavost nikad nikom nije dobro donijela.
:palacgore:
Procitao sam sve postove od sinoc pa do sada. Podjelili smo se na one kojim je bitan rezutat i na one kojima je bitna i igra. Podjela je i oko gledalaca ili navijaca, koji su pravi a koji nisu. Sve je to uredu i sve je to navijacki. Mene brine jedna stvar
Spoiler:
Jeli istok u visini sjevera
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Vrag

ned apr 09, 2017 1:24 pm

Sa Amarom smo pravili dar mar. Uzeli duplu, igra bila odlicna, trpali koga stigli. Posjeta gora nego protiv Krupe.

1921.ba
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:28 pm

VIDEO/ FOTO: FK Željezničar – FK Krupa 1:0

http://1921.ba/video-foto-fk-zeljeznica ... -10-2-3476
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:29 pm

Vrag je napisao/la:
ned apr 09, 2017 1:24 pm
Sa Amarom smo pravili dar mar. Uzeli duplu, igra bila odlicna, trpali koga stigli. Posjeta gora nego protiv Krupe.
Bravo. Proslava titule 6 hiljada ljudi....

Sto se Sirokog tice, jesu oni u ligi za opstanak, ali nisu levati. Uvijek nam je bilo neugodno igrati s njima, bilo na Pecari ili Grbavici. Pola ekipe im je odmorno i spremno kao zapeta puska za utakmicu protiv nas. Slavko je maher za kup
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Model1964

ned apr 09, 2017 1:30 pm

avlami97 je napisao/la:
ned apr 09, 2017 1:19 pm
Model1964 je napisao/la:
Malo se ova prica *Dolazim zbog Želje* obrnula naopako
Zbog Želje raja, evo sada ce sto godina, dolazi jer je Željo davao sve od sebe, jer im je uljepšavao tmurnu svakodnevnicu. Imali su šta vidjeti, družili su se sa prijateljima, nasmijali i zaboravili na trenutak sve probleme.
Da Željo to nije davao bio bi isto kao Pofalicki.
Kao uvijek u životu moraš dati da bi dobio.
Igra kao sinošnja ne zaslužuje ni milju gledalaca.
Griješiš. Živimo u različitim društvenim epohama. Na svakoj tekmi Pofalićkog prije rata je bilo uvijek milju ljudi. To sadašnja omladina ne može shvatiti. Nedjeljom se ustajalo ranom zorom i pravac - šljaka, onda pomoćni travnati, pa glavna tekma Željo. Promijenila se vremena. Ljudi su tada više voljeli fudbal. Koliko danas ljudi bude na tekmama Pofalićkog, a jednom ih je pratilo 70 hiljada ljudi na Maksimiru za ulazak u Prvu ligu SFRJ protiv NK Zagreba. Kažu, stara vremena su uvijek nekako bila bolja vremena. I nije bilo interneta :D
Sve ja to obri moj :) znam i zato sam baš njih uzeo kao primjer. Dugo su bili super klub(bolji nego Olimpik sada) . Nisu pratili vrijeme, nisu davali ono šta raji treba i malo po malo su pali skroz umjesto da napreduju.
Može Željo osvojiti SEDAM duplih kruna uzastopno ali ako igra bude na nivou sinošnje ili kao protiv Mladostii nece biti raje na Grbavici.
Kupiš kartu za kino da vidiš dobar film
Kupiš kartu za tekmu da vidiš dobu igru.
OD FILMOFLILA SE NE ŽIVI :ganja:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

pile87
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:30 pm

Charlie Sheen je napisao/la:
Prica je jednog naseg igraca, da je ovo sa umorom od utakmica precjenjena prica, kaze da im ne pravi problem nikakav jer fakticki imaju laganije treninge i idu igrati utakmice i to je igrac stari, dosli smo vodjeni ovim trenerom i igracima u sitauaciju da se borimo za titulu.Jedna utakmica nije bila dobra posjeta i belaj, bas ne znate uzivati u trenutku. Sve ide kako treba uzivajte...
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

ChWilla
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:31 pm

i to je relativno, ono kad smo stvarno derali je druga polusezona 2011./12. ostalo sve tu i tamo, više i češće ne nego da. uzmeš odvrtiš utakmicu po utakmicu, i vidiš da je ovako. i tu polusezonu smo počeli sa očajnih 7-8 utakmica, da protiv olimpika na koševu nije ušla vernesu frljoka isti ovi bi tada tjerali i amara. pa jedva 1-0 sa zvijezdom za godišnjicu kluba, pa 0-1 u 89. minuti bogičević u gabeli, dok si se izvadio.

2012./13. da ne govorim, partije kao jučerašnja su dominirale. 2009./10. isto, ljudi se sada
samo krajnjeg rezultata sjećaju, a ne sjećaju da zrinjskog nisi mogao pobijediti na grbavici, poraza u gradačcu, poraza od modriče koja će ispasti, poraza u derbiju na grbavici, mrljavih x-ova u travniku i lukavici, da si i tad u tuzli pao bez ispaljenog metka, u banja luci isto...
gradi željo boli te *****

BabOsim
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:33 pm

https://youtu.be/YdtyQTAjJQ0 Treba mađare fino dočekati kad budu dolazili na Grbavicu

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned apr 09, 2017 1:35 pm

SanMan je napisao/la:Cijena karte uopće nije bitna
Zvanični izvještaj
sa Slobodom godišnjih i desetogodišnjih ušlo 2160
sa Krupom 846
2160 - 846 = 1314 ljudi koji imaju već plaćenu kartu nije došlo
Na istoku sinoc uopce nisu brojali desetogodisnje prilikom ulaska a bilo je dosta raje u c sektoru. Bilo je vise raje sa sezonskim od ovih 846. Na otvaranju su nekom busili desetogodisnje a nekom nisu. Sinoc nisu nikom.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

amar92
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:37 pm

Ivan treba i mora biti u prvih 11 dok trpa, jedino ga nekad mozda treba izvaditi zadnjih 15-20 minuta. Sinoc je to trebalo uraditi zbog sljedece dvije bitne utakmice. I ja sam misljenja da treba malo rotirati, onako 1 -2 pozicije na utakmici. Nadam se da ce igraci izdrzati ovaj tempo i iznijeti sezonu do kraja. Slijedi izuzetno bitna sedmica, gdje mozemo prakticno izboriti finale kupa i pitare izbaciti iz trke za titulu.

Hvala momcima 1921.ba

LARSSON
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:39 pm

Masivne pohvale za Zebu :lol:

Okolele
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:42 pm

Ma sta Slavko zna kako se klub vodi.. :kafa:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 6 gostiju.

Prijava