Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Remorker
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned apr 09, 2017 10:05 am

Nadam se da neću biti pogrešno shvaćen i okarakterisan kao fejsbuk navijač, simpatizer ili nešto takvo. Ovo je činjenica i koliko god mi bježali od nje, nećemo time ništa promijeniti.

Glavni razlog za onakvu posjetu sinoć je cijena ulaznica. Prvo to što su nam ulaznice najskuplje u ligi, usudio bih se reći i ubjedljivo. Drugo, što ovaj fudbal u našoj ligi ne vrijedi toliko. Sinoć sam ispred TV-a par puta imao želju da prebacim na neki drugi kanal i samo pogledam rezultat poslije. Znam da pare od ulaznica idu u izgradnju stadiona, znam da time direktno pomažemo klub, ali da li se vi, a i oni koji određuju cijene ulaznica pitate koliko ljudi u ovoj državi trenutno može od svojih usta odvajati toliko da pomogne klubu?

Ne volim mnogo pričati o sebi, ali vjerovatno moj primjer nije izuzetak. Sinoć sam bio preko 100 kilometara daleko od Grbavice, jedan od razloga što nisam bio. Ali da sam bio i u Sarajevu dobro bih razmislio da li da odem. Protivnik loš, vrijeme loše, znao sam da ne mogu očekivati neku atraktivnu utakmicu, logično jer je samo rezultat bitan. Zašto bih onda platio 10 KM da to gledam kad znam da ću u naredne dvije sedmice potrošiti 20 KM na dvije jako bitne tekme (Široki i Sarajevo)? Nekome je 20 KM šala, potroši ih dneno na nargile i ostale gluposti, ali meni kao studentu, a vjerujem i mnogima koji su u sličnoj situaciji, taj novac predstavlja dobar dio mjesečnog budžeta.

Nisam neki stručnjak da pravim takve procjene, ali sam siguran da bi bolje bilo na stadionu imati 7 hiljada ljudi sinoć uz neke normalne cijene tipa: 3-5-7-13 KM, nego imati 3-4 hiljade uz postojeće cijene. Možda bi čak i finansijski bili na istome, a imali bismo i drugih beneficija, jer bi tako lakše privukli raju da dođu opet, stadion ne bi izgledao onako prazno, podrška bi sigurno bila bolja, jednostavno mnogo ljepši ambijent.

Još jednom, bio sam stvarno na svim domaćim utakmicama ove sezone osim protiv Čelika. Da nije napravljen istok možda bih našao načina da odem i sinoć jer bih lakše odvojio 5 KM za jug, ali ovako se ipak mora malo isplanirati budžet i za utakmice koje slijede.
Nisam jedini sigurno koji ovako razmišlja i još jednom molim da ovi koji podržavaju ove cijene i misle da su realne ne napadaju previše, ovo je samo pogled na sve iz druge perspektive, perspektive koju imaju mnogi, samo vi toga niste previše svjesni. Da ste toga svjesni ne biste bili iznenađeni posjetom sinoć, kao što ni ja nisam iznenađen.

Valter
Kontakt:

ned apr 09, 2017 10:06 am

salle86 je napisao/la:
ned apr 09, 2017 9:58 am
Ko je i kad otpisao Blagojevića?
Sorry, mislio sam na Bogicevica.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

Okolele
Kontakt:

ned apr 09, 2017 10:08 am

Ako se moze napiti u kafani,spiskati pare na bingo,kladzu ili sta vec moze i izdvojiti 5 KM za Juga i doci na utakmicu pa bar jedna tribina da bude dobro popunjena..Niko nikoga ne tjera na istok,sjever,zapad, na krov..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

SanMan
Kontakt:

ned apr 09, 2017 10:10 am

Ne kontam ovo razočarenje posjetom, koda ste svi počeli navijati kad i vođa sa Istoka.
Prošle a da ne govorim o raniijim godinama protiv ovakvih ekipa nas nikad nije bilo više od 2000,
a sinoć min. 3500 - ogroman napredak
Mislim da Krupu u njenoj istoriji nije više raje gledalo

mirzza
Kontakt:

Ne volim tvrdoglave ljude a Slavko je jedan od njih pa kaže i u kupu isti sastav.
E pa SP imali smo sablju prošlu godinu sablju pa znamo kako se završilo.
Bekrić na tribini ( ne mirisem ga) ali može ruke dati, Stevo na klupi a Lendra meda ne može.
Od Bogićevića je napravio svetu kravu i prozvao ga našim najboljim stoperom a frajer je smeće i ko igrač i koja čovjek. Juče se vidjelo da je Vukotić nesta za njega, nije u top 10 lige.
Jučer se vidjelo koliko Stojan ide naprijed a što prije nije radio jer ga je Stana natjerao. Veza orilo gorilo ista. Naši igrači ne mogu držati nivo igre 2 mjeseca, pregorit ce. Imamo materijala za rotaciju ali to se ne radi. Obit će namse se o glavu.

ChWilla
Kontakt:

ned apr 09, 2017 10:12 am

gledalo je jesenas na grbavici više nego sinoć. obzirom na tadašnju i sadašnju situaciju - ipak je moglo i trebalo malo bolje...
gradi željo boli te *****

ChWilla
Kontakt:

ned apr 09, 2017 10:15 am

a opet s druge strane, kad vidiš kolike su navijačke baze, a da je juče partizan gledalo manje ljudi...

mali plavisa
Kontakt:

ned apr 09, 2017 10:16 am

mirzza je napisao/la:
Ne volim tvrdoglave ljude a Slavko je jedan od njih pa kaže i u kupu isti sastav.
E pa SP imali smo sablju prošlu godinu sablju pa znamo kako se završilo.
Bekrić na tribini ( ne mirisem ga) ali može ruke dati, Stevo na klupi a Lendra meda ne može.
Od Bogićevića je napravio svetu kravu i prozvao ga našim najboljim stoperom a frajer je smeće i ko igrač i koja čovjek. Juče se vidjelo da je Vukotić nesta za njega, nije u top 10 lige.
Jučer se vidjelo koliko Stojan ide naprijed a što prije nije radio jer ga je Stana natjerao. Veza orilo gorilo ista. Naši igrači ne mogu držati nivo igre 2 mjeseca, pregorit ce. Imamo materijala za rotaciju ali to se ne radi. Obit će namse se o glavu.
Takvi kao ti vjetovatno bi vise voljeli da je Kostic uhljup ostao!Kako te bolan nije sramota ljudi poraza nemaju!

zubanovic89
Kontakt:

ned apr 09, 2017 10:17 am

Okolele je napisao/la:
ned apr 09, 2017 10:04 am
zubanovic89 je napisao/la:
ned apr 09, 2017 9:57 am
Puno je utakmica u kratkom periodu, logicno je da se navijaci koji nisu standardni zasite. Bili su protiv slobode, svako je znao da protiv krupe nece biti ista atmosfera, propustaju pa dolaze na derbi. Ja u zadnjih 10 godina sam promasio 3-4 utakmice sinoc nisam bio, posao nanio van kantona. Desi se, poklopi se milion stvari. Ne znam sto dramite, 4000 ljudi je ok brojka, to nam je prosjek ove sezone. Osim toga, mi sinoc nismo mogli disati drugo poluvrijeme, koliko od Slavko pricao da smo fizicki pripremljeni ovo je brutalan raspored. Protiv Sirokog treba igrati bunker bez pokusaja da osutamo na gol, ne potrositi se previse i bez kalkulacija uci u derbi.
Ja bih sad odmah potpisao da u srijedu bude ista utakmica kao protiv Zrinjskog nekidan..Nek nam nedaju pola preci ali isto tako i da ne stvore iole ozbiljnije prilike..
100%. Ljudi bi samo da napadamo, imamo trenera koji procijeni kada se mozemo provuci kada moramo dati 100%, kada treba napasti kada se braniti. To bas nije najpopularnije ali donosi rezultat. Blitzkrieg-u se svi dive, ali je gerila dobila rat.

Okolele
Kontakt:

ned apr 09, 2017 10:18 am

Problem je sto je utakmica sinoc bila u 20:00 a ne u 15:00..Ipak je subota,hoce cuclasi da ispuse koju nargilu i tako to..A onako kad je bilo 15:00 ili ranije mogu poslije tekme u grad..Po meni subotom je bolje staviti da termin utakmice bude oko 18:00 ili 17:00 nego ovako u 20:00..
Zadnja izmjena: Okolele, dana/u ned apr 09, 2017 10:20 am, ukupno mijenjano 1 put.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

mali plavisa
Kontakt:

ned apr 09, 2017 10:18 am

Samo cu se nasmijati na ovo Lendra meda ne moze dovoljno govori o tebi,lik prvi strijelac lige ovakve kakva god je nasa je!

Hadzijalagic
Kontakt:

ned apr 09, 2017 10:22 am

Vukotic je Nesta za sve stopere u ligi. Jos frajer ima 21 godinu. Ono je reprezentativni potencijal i igrac za kojeg vrijedi dati lovu. Ako Lendru utopimo za pristojnu cifru obavezno dovesti Vukotica. Ja se ne sjecam da sam gledao dominantnijeg stopera na Grbavici.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Leon_Professional
Kontakt:

ned apr 09, 2017 10:25 am

ChWilla je napisao/la:
ned apr 09, 2017 10:15 am
a opet s druge strane, kad vidiš kolike su navijačke baze, a da je juče partizan gledalo manje ljudi...
Oni jednostavno nisu zadovoljni upravom koju je nametnuo Vucic i politika.
Doduse, imaju dobar niz pobjeda, ali njihov kosarkaski klub je 2 puta posjeceniji od fudbalskog.

Nas prosjek i sa najskupljim kartama je 1500 vise od Sarajeva koje je na drugom mjestu.
Prosjek je 6 hiljada bio u regularnom dijelu sezone. Eto po savezu opet 6, nece da nam obaraju prosjek.

Sigurno da nije dobro sve sto ide ispod prosjeka.

black64
Kontakt:

ned apr 09, 2017 10:26 am

Ja na prvenstvo gledam kao na maraton a ne kao na utrku na 100 metara.U maratonu protivnika unistavas tako sto mu nametnes svoj tempo nekad usporis a nekad pojacas.Juce smo za takmaca imali krupu i u toj dionici maratona smo u startu napravili prednost i do kraja je odrzali.Dal je tempo bio na vrhunskom nivou i ne bas al ni protivnik nije bio neko zbog koga bi krv ostavili na terenu.Kad bi izgarali i na svakoj utakmici davali 100 % brzo bi izgorili.Ulazimo u kljucni dio prvenstva.Bitno je osvajati bodove i u sto kracem roku oporaviti i odmoriti ekipu.Poslije zrinjskog i ove jucerasnje utakmice moje misljenje da ce se momci brzo oporaviti.Siguran sam da i utakmica u kupu da ni tu nasi nece letiti po terenu vec da ce se tu igrati tvrdo vise misleci o odbrani nego o napadu.Poslije sirokog i kupa dole po meni dolazi par kljucnih utakmica.Derbi i revans kupa.Na te dvije utakmice se oducuje o trofejima.Dobijemo li derbi u sta ne sumnjam kod udbasa je totalni raspad a u finalu kupa ko god da dodje u dvije utakmice nas ne moze uzeti.Celi kapa do poda.Njegova racunica,mudrost i strategija nas je dovela u situaciju da smo najozbiljniji kandidat za osvajanje trofeja.Ne smijemo zaboraviti gdje smo bili na sta smo licili dok Petrovic nije dosao i kakve su nam ambicije bile.Samo mudro i lagano bez srkleta i gledanje u svaki pas i da se sve posmatra kroz lupu kako bi se uocila greska i kritikovalo do besvijesti.Sve je ovo lampa.
Zadnja izmjena: black64, dana/u ned apr 09, 2017 10:27 am, ukupno mijenjano 1 put.

ChWilla
Kontakt:

ned apr 09, 2017 10:26 am

ma umor će se nakupljati i to je sigurno. po meni isto bekrić kakav je da je, i bokačini mogu više dati ruke...vjerovatno i nikolić. crnov će morati igrati da dođe, zakarić već dolazi ali mora nastaviti igrati...ima tu prostora za ipak malo manje "raubovanje" prvih 11.

Vrag

ned apr 09, 2017 10:27 am

Plavi orkestar je napisao/la:
ned apr 09, 2017 3:21 am
Vrag je napisao/la:
ned apr 09, 2017 3:12 am
I onda dodje Krupa, Mladost, Metalhhcjh i ostala sitna buranija i pokaze da ipak ne grijesim.
Ako ti misliš da su navijaci Zelje samo oni koji su došli na te utakmice naravno da griješiš.Zeljo nije samo ono što se dešava na stadionu.Ivica Osim je to davno objasnio."Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga? Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa, a ne samo da se eksponiraju što nose neku boju i ponašaju se ružno"
Gdje treba da bude navijac ? Sjediti na mostu i heftu pricati o Zelji ili zapravo na tribini? Moze Zelje biti to sve sto ti kazes, ali on na kraju poveze nas 2000-3000 u gradu od 300k ljudi. Ne mozes biti navijac ako biras vakat i termin utakmice. Ne moze biti navijac i onda reci ma **** Krupu igra Juventus bit cu na derbi.

Eisenbahner1921
Kontakt:

ned apr 09, 2017 10:28 am

Mislim da je jednom @delinjo napisao da ovaj @ChWilla u jednoj ili dvije rečenice objasni sve. Treba izgraditi kulturu odlaska na utakmice. Ako ćemo realno, recimo da ste protiv Slobode vodili nekog sa sobom i da ste to isto učinili jučer. Bi li neko imao razlog da dođe opet na "manju" utakmicu? Osim ako baš nije zaljubljen u plavu boju teško, a takvi su već većinom na Grbavici. Onda ide priča @Remorkera o daljim razlozima loše posjete. Karte za Slobodu očigledno nisu skupe, a te iste za Krupu jesu. Za Slobodu nije trebala pozivnica, ako ćemo realno i da smo protiv Viteza tada igrali bila bi ista posjećenost. Također, da je jučer ulaz 1 KM bio, ne vjerujem da bi došlo duplo više ljudi (opet, bez velikog hajcanja).
Naravno da je jučer trebalo i moglo više, ali treba razumjeti ljude koji kontaju ići i na Široki, i na derbi, a možda i otići na koje gostovanje. Također, neko treba curu izvesti, ženu na večeru odvesti, kupiti djeci sok, platiti ratu kredita, itd. itd.
Polako, ali sigurno gradimo kulturu dolaska na stadion. Vrijeme će pokazati da li smo na kraju uspjeli.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

KeepTheBlueFlag
Pobjednik 1. sezone S1 Lige
Kontakt:

ned apr 09, 2017 10:29 am

Vukotic anti fudbaler ! Ne zna pas napraviti na 3 metra. Štoper 70-tih. Fuj :kafa:

Format
Kontakt:

ned apr 09, 2017 10:29 am

Hah Vukotic 21 godinu,ko bi rekao. Momak je veliki potencijal,volim ovakve stopere,kao Vule sto je bio,skrcam sw kadje igrao za kone,ma niko ga ne moze proci,stamen,pametan,probat ga dovest aBd.

Ma Kerla mi se cinii kao istrosen igrac,sjecam se Kerle od prije,neoporedivo.

11plavih'92
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned apr 09, 2017 10:39 am

Moj osvrt na (ne)rotaciju igraca
Polazim od toga da i ja i vascijeli forumski puk uzimamo sebi za pravo da smo znalci svega sto se tice Zelje pa tako i potrebe kad i koga ubaciti u prvi tim.
Istovremeno postoji i trener koji u sustini permanentno provodi vrijeme sa svim igracima prvog tima te bi po logici stvari trebao imati uvid u njihovo psihofizicko stanje, u raspored nadolazecih utakmica, kartone, target nametnut od poslodavca, ....
Takodje, opet po nekoj logici stvari tom istom treneru nedostaje pehar te ce uciniti sve i da ga (ih) osvoji, nevezano sa aspiracije mene kao navijaca i gurua fudbalske strategije.
Kad sve to uzmem u obzir upitam se da li bi sastav koji bih ja izveo na nekoj utakmici trebao biti bolji od onoga kojeg izvede trener
5. - 7. Okt 1992.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 12 gostiju.

Prijava