Nemam ja sebi ništa logikom objašnjavati, i ovo se ne odnosi na mene. Osnovni razlog slabijih posjeta je sve što sam nabrojao i činjenica da su nam najskuplje karte u Državi. Već od naredne sezone EKSPERTI (raznih profila) se moraju pozabaviti ovim "problemom" i naći najoptimalnije rješenje. Činjenica da je na Jugu bilo najviše raje je samo zato što je na toj tribini najjeftinija karta, a objektivno - tribinina je daleko i najneuslovnija od svih na Grbavici. Životni standard je u ku.rcu i prvo ljudi moraju platiti režije, kupiti hranu, a tek potom otići na utakmicu.psihopata je napisao/la: ↑sub apr 08, 2017 11:56 pmnema opravdanja za ovo veceras,bezveze se trudis da sebi logikom olaksas to sto je posjeta kara a ustvari to nije ni do cega od navedenog nego do bolikuraca od navijaca kojima se mora poklopiti milion stvari da dodju,od vremenske prognoze,termina utakmice,protivnika,programske šeme,prenosa na tv,euforije,neke svecanosti...... itdavlami97 je napisao/la: ↑sub apr 08, 2017 11:46 pmPosjetom uopšte nisam iznenađen. Hladno vrijeme, najskuplje karte u Državi, TV prijenos i na kraju prodate 2322 pojedinačne karte + 846 godišnjih i desetogodišnjih, što znači 3168 ljudi je ušlo sa kartama. Kada se na to dodaju pozivnice, djeca, besplatne karte, znači 3,5 - 4 milje ljudi.
Prošlu je na Koševu protiv Radnika prodato oko 2,5 milja, skenirano ukupno 3,3 milje (godišnje, polugodišnje ičlanske), a Savez napisao da je bilo 5, 5 milja. Kod njih je 10 zapad KM najskuplja karta, Istok 8, a sjever 5 KM:
Grbavica 5, 10, 10, 20, 25 KM. Najskuplje karte u Državi. Nas vade godišnje, dok se kod kona izgleda na tekmu može ući i sa članskom. nešto mi to šega.
Poštujem iskrenost, ali stvarno je sramota, jest' Boga mi. Nije ovo sad ni tebi direktno upućeno, nego onako generalno pišem. Na istoku momci iz Bosanske Otoke, (dan te yebo gdje uopšte dođe Bosanska Otokaceze je napisao/la: ↑sub apr 08, 2017 11:55 pmNema potrebe da brišete post gdje kažu da se trebam stiditi što nisam išao na utakmicu.
@Grbavica i još neko
Ja sam samo iskren, mogao sam prešutiti ili reći da sam bio, ali zbog vas koji ste bili untaoč svemu, imao sam potrebu reći da nisam bio. Mislim da mi je ovo prvi put da sam spomenuo da li sam bio na utakmici ili ne.
Stvari su se poklopile da sam odlučio da ne idem jer sam znao preležati dan poslije skoro svake europske utakmice na Koševu u augustu mjesecu zbog vjetra gore, a ne ovo. Shvatite ovo kako hoćete.
Mi, jesmo. Svi ovi sto ce sada doci na derbi, a zatim masiti slijedecu ne zasluzuju. Oni nemaju, uopce, pravo na komentar po pitanju bilo cega. Neka dodju, plate ulaznicu, uslikaju se i od njih dosta.Hadzijalagic je napisao/la: ↑ned apr 09, 2017 12:09 amMa smijesno je reci da su skupe karte u momentima kada smo izgradili istok i planiramo graditi jug.. Nalazili smo 1001 manu tribini, zanovijetali na razne nacine, neki do te mjere da su istok nazivali bosanskim poluproizvodom, zalili se da ce biti mali kapacitet, trazili da jug ima 5000 stolica a puno dati cenera ili petaka za Zelju. Sramota, nismo mi zasluzili ovakve ljude u upravi i planove koje imaju.
igla je napisao/la:Sve više omladine navija za Juventus, Bayern, Real ili Barcelonu. Kod nekih je očito postalo ofirno reći da se prati naša liga, a ustvari ne znaju kakvi su debili.
Mentalitet nam je čudan, tužno za reći, ali naše navijače ne privlači to što Željo igra, već protiv koga Željo igra. Ima tu još puno faktora, ali mi se čini da većina raje radi stvari zbog furke, dovoljno je vidjeti kakva je muzika u opticaju, kakav stil života i sl., sve se radi da bi bio viđen, sve se radi da bude špica što si negdje. Selfi Insta Kurčevi su bili protiv Slobode jer je bilo furka biti protiv Slobode kada se istok otvara.
Onda ne treba dolaziti ni kada razbijamo, ako vec necemo dolaziti kada DOBIJAMO ali ne blistamo.Rambo_Amadeus je napisao/la: ↑ned apr 09, 2017 12:29 amSvejedno protiv koga igramo, igra je ista. Sa ovakvom "igrom" ni ne možemo ocekivat' vise od ovoliko navijaca. Ljudi mogu ovo trpit' ako se igra protiv nekih popularnijih ekipa, ali ako jednoj krupi ne mozes napravit' par solidnih akcija onda se treba zapitat' je l' vrijedno dolaziti.
To je to.Grbavica je napisao/la: ↑ned apr 09, 2017 12:16 amPoštujem iskrenost, ali stvarno je sramota, jest' Boga mi. Nije ovo sad ni tebi direktno upućeno, nego onako generalno pišem. Na istoku momci iz Bosanske Otoke, (dan te yebo gdje uopšte dođe Bosanska Otokaceze je napisao/la: ↑sub apr 08, 2017 11:55 pmNema potrebe da brišete post gdje kažu da se trebam stiditi što nisam išao na utakmicu.
@Grbavica i još neko
Ja sam samo iskren, mogao sam prešutiti ili reći da sam bio, ali zbog vas koji ste bili untaoč svemu, imao sam potrebu reći da nisam bio. Mislim da mi je ovo prvi put da sam spomenuo da li sam bio na utakmici ili ne.
Stvari su se poklopile da sam odlučio da ne idem jer sam znao preležati dan poslije skoro svake europske utakmice na Koševu u augustu mjesecu zbog vjetra gore, a ne ovo. Shvatite ovo kako hoćete.), jedan od njih operiso ligamente koljena, kaže ne osjećam nogu još uvijek. Ali došli. Iz Bosanske Otoke druže moj. Bosanske Otoke.
Ne znam momke, slučajno sam čuo priču, ali to je dokaz volje, ljubavi, nazovite to kako hoćete. Ljudi pređu stotine kilometara, a naši ljudi iz Sarajeva imaju neke izgovore. Opet ti kažem, nije direktno tebi upućeno. Muhanati smo, sve nam smeta, zahtjevamo, prohjevamo, izmišljamo, zato i jeste na jednoj utakmici 15, a na drugoj 5 hiljada. Ne valja termin, zima je, vruće je, smetaju nam ovi, smetaju nam oni, loš i neatraktivan protivnik, hiljadu faktora i izgovora.
I meni se dešava da pokisnem, da se smrznem, da se toliko iznerviram da za poluvrijeme pukne kutija cigara, da me stomak od nervoze zaboli, da kažem da nikad više neću doći. I znaš šta se desi? Jedva čekam sljedeću subotu. Jedva čekam da skačem od sreće, da se nerviram, da lomim ruke... Jebiga, što je horsašu heroin, meni je Željo. Što je pušaču onaj prvi dim cigare uz kahvu, meni je Željo. I nisam jedini. Ima nas, hvala Bogu ima nas. I biće nas još više.
Ko hoće nađe način, ko neće nađe razlog.
Halali bruda još jednom, ovo je više frustracija nama, ne upućeno tebi. Vidimo se u subotu!
Molim moderaciju da ne briše, normalno razgovaramo.
Koga smo to razbili u zadnje 2 godine ?rodrigo87 je napisao/la: ↑ned apr 09, 2017 12:31 amOnda ne treba dolaziti ni kada razbijamo, ako vec necemo dolaziti kada DOBIJAMO ali ne blistamo.Rambo_Amadeus je napisao/la: ↑ned apr 09, 2017 12:29 amSvejedno protiv koga igramo, igra je ista. Sa ovakvom "igrom" ni ne možemo ocekivat' vise od ovoliko navijaca. Ljudi mogu ovo trpit' ako se igra protiv nekih popularnijih ekipa, ali ako jednoj krupi ne mozes napravit' par solidnih akcija onda se treba zapitat' je l' vrijedno dolaziti.
Protivnik krene napadati, ali Dino čim uđe "smiri" situaciju