Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

samo_plavo
Osvajač prvog S1 kupa
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub mar 04, 2017 8:58 pm

Igru briši, bodove piši. Bitna je pobjeda, ali se mora reći da smo u drugom zakazali. Slabo taktički odradjeno.
Kjosevski- odličan, spasio nas
S. Stevanović- može puno bolje
Bogičević- odličan
Kerla- nisam zadovoljan, puno bolji bio u Krupi
Stojanović- isti slučaj kao i sa Kerlom
M. Stevanović- u prvom dobar, drugo slabo
Blagojević- katastrofa
Marković- dosta nervozan, ali dobro odigrao i imam osjećaj da smo njegovim izlaskom puno izgubili
Zakarić- lošeee
Zeba- za mene igrač utakmice
Lendrić- bravo
MOJA PRVA LJUBAV BIO JE ŽELJO!

Leon_Professional
Kontakt:

sub mar 04, 2017 9:00 pm

Ma danas je cijeli vezni podbacio u drugom, a Zeba u prvom dobar.
Blagi ima poteza sa futsala. Ono valjanje lopte i jos par poteza. Kad izbaci danas troicu odusevio, a onda podbaci strasno. Problem njegov je sto konstantno hoce da uradi spektakularan potez i izmisli neki potez, da odmah da upotrebljivu loptu. Sto bi rekli, riskantne poteze i pasove pokusava, pa zbog toga prati vecinu gresaka. Mada stoji i to da je psihicki poljuljan i nestabilan.

salle86
Kontakt:

sub mar 04, 2017 9:01 pm

boju dao si nebu... je napisao/la:
sub mar 04, 2017 8:51 pm
@salle sabura mi je preko glave prijatelju...da mi je docekati SEZONU kada ce gostujuce ekipe dolaziti na Grbavici i razmisljati hoce li primiti 3 ili 4 komada.

Nismo mi neka seoska ekipa, mi smo institucija fudbala u BiH okviru.
Napadaj, grizi, lomi dok na semaforu ne vidis 4:0...pun mi je q..... utakmica na Grbavici kad moram da strahujem do zadnje minute hoce li ga zabiti Mladost, OlimpiC, Krupa, Vitez i sl.
i ja sam danas govorio na tekmi "kad ćemo konačno nekog 6-0 dobiti"
ali jbg, danas svako igra nogomet
jeste floskula ali je fakat tako
pogotovo kod nas, u ovoj (nakaradnoj) državi nema više respekta niko ni prema kome jer su igrači u 5 deka
samo je bitan "voljni" momenat

ja sam nekako mišljenja da sa jednim napadačem opet ne možeš stalno visiti pred protivničkim golom
mislim možeš ali da svi trče ko navijeni
lendrić jeste zabio jedan ali je imao i par prilika da da još gol, dva
nije sad da smo imali 1 ozbiljan napad i dali gol i onda se branili ko žepa
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Omar500
Moderator
Kontakt:

sub mar 04, 2017 9:02 pm

Model1964 je napisao/la:
sub mar 04, 2017 8:52 pm
Kada je bila ona anketa koliko smo zadovoljni zimski prelaznim rokom, jedini ja sam glasao da nisam zadovoljan. Zašto?
Zbog srdine! U svih 5 tekmi se vidi da nam je sredina prespora. Imati jednog sporog ok, ali tri to je ludo. Zeba je spor ali igra takvu poziciju i zna podvaliti pa da njega tolerišemo. Mada on ima više praznog hoda nego efektive.
Markovica je do sada vadila igra *mozgom*, a danas to izostade i dobijemo jednog jako sporog i nesigurnog veznjaka. Blagojevic vec dugo nije ni blizu onoga što mi ocekujemo. Spor i nesiguran u predaji.
Na sve ovo se dodaje nacin igranja sve trojice koji je *terminski*. Primaje i davanje lopte u mjestu. Takvom igrom damo vremena protivniku da se ukopa ko na Poljinama. Na prste jedne ruke se može izbrojati kada su to uradili u trku.
Zbog takvog veznog reda trpe svi. Stoperi nesigurni jer vide da lopta nije dugo kod nas. Bokovi od starta grade napad a trebalo bi da ih sredina proigrava. Kada krila dobiju loptu ispred njih su bekovi, do njih vec su protivnicka krila a osiguraci jal stoperi jal protivnicka veza. Pa ti probij.
Lendric zuji gore dole bez nekog efekta. Dobro je i ovo golova dao koliko mu sredina napravi.
Kada protivnik krene u napad ili odigra presing, gdje su ova trojica? Koliko lopti oduzmu i brzo povuku naprijed?
Na klupi Ugljesa i Samir. Nikada nisi siguran kako ce odigrati.
Nemamo jednog brzog veznjaka koji bi u trku dao loptu makar i prvom do sebe, koji bi ubrzao igu i prisilio druge na bržu igru. Neki koji bi ko zuca povukao i gurno krila dok još imaju prostora. Kljuc je predaja i primanje lopte u pokretu. Đaba kondicija kada su napadi spori.

Možemo mi do duple na mišice jer je liga odron, ali za bilo kakav rezultat u evropi treba remont sredine.

Nije ovo pljuvanje. Jasno mi je da moramo obezbjediti evropu po svaku cijenu, samo šta u evropi?
Sve je odlicno napisano!
Definitivno na ljeto je prioritet rekonstrukcija veznog reda. Ovo za sada i za ovu polusezonu je okej sto imamo, tesko da se sta moglo bolje dovesti. Jedino mi je krivo sto Zeric nema sanse da uleti umjesto Zebe i Bekrica, bas ima paklenu konkurenciju, a trebaju momku minute. Vidjet cemo na ljeto i sta ce biti sa Sadikovicem, bit ce uglavnom interesantno vidjeti rjesenja Slavke Petrovica za vezni red.

Sada gostovanje, treba maksimalno zapeti protiv Radnika, po pobjedu se mora ici, inace cemo gledati patnju na Grbavici.
Metalleghe je iznimno neugodan protivnik, uzeli su Sirokog i umalo da dobiju Slobodu. Mada, iskreni da budemo, te dvije ekipe nisu nesto aman-zaman, ali opreza nikad dosta. Vidovica markirati
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Omar500
Moderator
Kontakt:

sub mar 04, 2017 9:04 pm

Leon_Professional je napisao/la:
sub mar 04, 2017 9:00 pm
Ma danas je cijeli vezni podbacio u drugom, a Zeba u prvom dobar.
Blagi ima poteza sa futsala. Ono valjanje lopte i jos par poteza. Kad izbaci danas troicu odusevio, a onda podbaci strasno. Problem njegov je sto konstantno hoce da uradi spektakularan potez i izmisli neki potez, da odmah da upotrebljivu loptu. Sto bi rekli, riskantne poteze i pasove pokusava, pa zbog toga prati vecinu gresaka. Mada stoji i to da je psihicki poljuljan i nestabilan.
Blagojevic od sjaja do ocaja, u par minuta. Stvarno je fascinantno sta se s njim desava. Mnogo nam zavisi igra od njegovog raspolozenja.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Pinkii
Kontakt:

sub mar 04, 2017 9:05 pm

Blagojevic od zadnjeg crvenog kartona ili mozda od onog u Zenici vise nije onaj stari Blagojevic.
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

boju dao si nebu...
Kontakt:

sub mar 04, 2017 9:06 pm

@ Model1964 u Evropi q.... na biciklu da izvines...Ferenc je izuzetak, a ne pravilo.
Kako nama, tako i ostalim ekipama je mrka kapa jos dugo dugo.
Imas fabriku (pogon), imas kakvu-takvu bazu, imas prirodni talenat...pravi djecu i korak po korak...nema drugog puta, a nije topla voda. :oops:
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

delinjo
Kontakt:

Model1964 je napisao/la:
sub mar 04, 2017 8:52 pm
Kada je bila ona anketa koliko smo zadovoljni zimski prelaznim rokom, jedini ja sam glasao da nisam zadovoljan. Zašto?
Zbog srdine! U svih 5 tekmi se vidi da nam je sredina prespora. Imati jednog sporog ok, ali tri to je ludo. Zeba je spor ali igra takvu poziciju i zna podvaliti pa da njega tolerišemo. Mada on ima više praznog hoda nego efektive.
Markovica je do sada vadila igra *mozgom*, a danas to izostade i dobijemo jednog jako sporog i nesigurnog veznjaka. Blagojevic vec dugo nije ni blizu onoga što mi ocekujemo. Spor i nesiguran u predaji.
Na sve ovo se dodaje nacin igranja sve trojice koji je *terminski*. Primaje i davanje lopte u mjestu. Takvom igrom damo vremena protivniku da se ukopa ko na Poljinama. Na prste jedne ruke se može izbrojati kada su to uradili u trku.
Zbog takvog veznog reda trpe svi. Stoperi nesigurni jer vide da lopta nije dugo kod nas. Bokovi od starta grade napad a trebalo bi da ih sredina proigrava. Kada krila dobiju loptu ispred njih su bekovi, do njih vec su protivnicka krila a osiguraci jal stoperi jal protivnicka veza. Pa ti probij.
Lendric zuji gore dole bez nekog efekta. Dobro je i ovo golova dao koliko mu sredina napravi.
Kada protivnik krene u napad ili odigra presing, gdje su ova trojica? Koliko lopti oduzmu i brzo povuku naprijed?
Na klupi Ugljesa i Samir. Nikada nisi siguran kako ce odigrati.
Nemamo jednog brzog veznjaka koji bi u trku dao loptu makar i prvom do sebe, koji bi ubrzao igu i prisilio druge na bržu igru. Neki koji bi ko zuca povukao i gurno krila dok još imaju prostora. Kljuc je predaja i primanje lopte u pokretu. Đaba kondicija kada su napadi spori.

Možemo mi do duple na mišice jer je liga odron, ali za bilo kakav rezultat u evropi treba remont sredine.

Nije ovo pljuvanje. Jasno mi je da moramo obezbjediti evropu po svaku cijenu, samo šta u evropi?

apsolutno istina i sve stoji od a do z....ne mozes imati ozbiljnu ekipu sa 3 dizelasa u sredini ....ma nema teorije !!!
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

teteac8684
Kontakt:

sub mar 04, 2017 9:08 pm

Kjosevski - bez greske, svaka cast Vedrane
S.Stevanovic - onako, vise slab nego dobar, ali hajd...moze i mora mnogo bolje
Kerla - isto kao i Sinisa
Bogicevic - malo bolji od Kerle, nista posebno, ok
Stojanovic - od gore pomenute trojice malo bolji iako je par puta i sa te strane puhalo
Blagojevic - jako, jako tanko
Markovic - nesto bolji od Jovana, nista posebno
Zakaric - kriminalan
M.Stevanovic - ispod svog prosjeka, Galic ga dosta dobro ustopao...Na lijevoj strani pogubljen
Zeba - uz nekoliko gresaka, po mom misljenju, nas najbolji igrac danas
Lendric - samo nastavi Ivane, trpaj svaku tekmu

Model1964

sub mar 04, 2017 9:11 pm

@ Model1964 u Evropi q.... na biciklu da izvines...Ferenc je izuzetak, a ne pravilo.
Imas fabriku (pogon), imas kakvu-takvu bazu, imas prirodni talenat...pravi djecu i korak po korak...nema drugog puta, a nije topla voda. :oops:
Slažem se u potpunosti. Idu mi na živce ove Slavkine price , kao za 4 prelazna roka faza takmicenja.
Prošle godine u ovo doba sam pisao da treba svu pažnju i puno više para namjeniti OP. Sada se nešto u OP napravilo i treba crnacki raditi još ohohooo.
Nadam se da cemo istrajati na tome.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Leon_Professional
Kontakt:

Bravo Model, to je to. Pogotovo u drugom je sporo bilo, bas sam napisao kao Slowmousn.
Onaj Brkic u Mladosti nije los igrac. Ovu sezonu cijelu se izdvaja u ekipi. Ne znam da li je za nesto ozbiljnije, ali kakve veznjake imamo msm da bi bio sasvim dobar igrac.

Haklapuc
Kontakt:

sub mar 04, 2017 9:12 pm

Svi govorite o dobrom prvom poluvremenu, ja to nisam vidio, je li do mene?
Konstantno kruženje bez ikakve ideje, dvije stvorene šanse i nekoliko kornera mene apsolutno ne zadovoljava. Nikakvog presinga, puno početničkih grešaka koje bi svaka ozbiljna ekipa bez problema kaznila, kretanje bez lopte očajno i sve to u dobrom prvom poluvremenu.
Drugo jednostavno ne želim ni spominjati, želja mi je da ga zaboravim čim se probudim ujutro.

Brkoo
Kontakt:

sub mar 04, 2017 9:18 pm

Posjeta je bila odlicna, navijanje u globalu onako, prije gola strasno :klanjase: :karanje:
Sto se tice igre, prvo poluvrijeme onako, dosta bezidejno. Lendric, reakcija i snalazljivost kod gola :klanjase2:
Presjeklo me kad je onaj igrac Mladosti izasao 1na 1 sa Kjosevskim mnogo prije naseg gola, uh..

Drugo poluvrijeme jako lose. Mladost nije nista konkretno napravila iz svoje igre, vecinom su to bile nase greske i poklanjanje lopti protivniku. Ide lopta u nasih pet metara i nas igrac se okrece i ide prema nasem golu :o :shock: i tako namjesta zicer igracu Mladosti koji Veca fenomenalno brani.

Najbitnija stvar je rezultat, vec sutra niko nece reci kako je igra bila losa nego da smo uzeli 3 boda. I kad igramo lose pobjedjujemo i to je jako dobro. Sad bih potpisao da svaka tekma ovakva bude a da mi uzmemo iz svake tri boda..

Jod da dodam za sudiju, sudjenje je bilo katastrofalno, osteceni smo za cist penal u prvom poluvremenu i nasu obecavajucu kontru je prekinuo zbog necega sto je jedino on vidio. One linijske sudije su najveca glupost u nasem fudbalu..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Kapiten
Kontakt:

sub mar 04, 2017 9:21 pm

u prvom poluvremenu smo trebali voditi 3:0.
-sudija izmislja faul u situaciji kad Miro i Lendra ostaju sami oci u oci s golmanom Mladosti
-penal na Zakaricu
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

boju dao si nebu...
Kontakt:

sub mar 04, 2017 9:23 pm

Model1964 je napisao/la:
Slažem se u potpunosti. Idu mi na živce ove Slavkine price , kao za 4 prelazna roka faza takmicenja.
Prošle godine u ovo doba sam pisao da treba svu pažnju i puno više para namjeniti OP. Sada se nešto u OP napravilo i treba crnacki raditi još ohohooo.
Nadam se da cemo istrajati na tome.

To je to...samo OP i raditi crnacki. Pravi, prodaji i stepenicu po stepenicu. Sve ostalo je ubleha i kratkog daha.
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

delinjo
Kontakt:

sub mar 04, 2017 9:26 pm

nesto kontam jedan od razloga sto kada vodimo ne mozemo dokrajciti protivnika je taj sto nemamo brzih igraca....pretezno kad povedes protivnik se malo otvori a ti nemas brzog igraca da to kaznis....da mu gurnes u prostor kada ima vise prostora...mada postavlja se pitanje ko da gurne osim Zebe ali hajde ....danas je jedino garo bio u stanju mozda da nekog probije i eto jedino je on malo brzi igrac u ekipi ....zato prizeljkujem Djelmica i zato bi njega vise volio nego Miru...čpozelio sam onu igru jedan na jedan i probijanje beka i napad na gol odmah ...
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Simply Blue
Kontakt:

sub mar 04, 2017 9:26 pm

Meni su u ovome svemu najinteresantniji ti ''Black-outi'' koji su nam se uveliko počeli dešavati sa Adzemom, to je i blio razumljivo jer je dobar dio ekipe bio sastavljen od omladinaca pa su i pscilacije razumljive...ali to nas prati sve do danas..
Samo što je danas taj blackout trajalo više od 40 minuta, nešto slično smo imali u tekmi pod Odinom palicom isto protiv Musemića samo protiv Slobode..gdje smo mogli i jedino tako mogli dobiti tu utakmicu a nismo..tako je moglo i danas završiti samo sreća danas je Zeba bio na pravoj strani..
I ono što mi teško pada, kako publika ne pokuša da animira ekipu, gledajući sa Tv ne zna se ko je više nervozan, igrači ili ljudi na tribinama, a onda se počinju polako prolamati neartikulisani zvukovi pojedinaca i onda ga yebi.
Nakon dvije utakmice, možemo reči da Lendra nije mogao donijeti bolju odluku i sad mu karma i pozitivna energija to sve vraćaju, samo nastavi majstore..
I jedna za Lendru:

Rekli su mi da si Kostu bojkotira
Rekli su mi da si puno pija
Rekli su mi ono ća su znali
Virova san jer san bija mali

Oprosti nam, Ive
Sve te grube riči
Svaki manijak se
sada s tobom diči (može 2X)

Rekli su mi da zicere si fula
Rekli su: vidi na Messija se fura
rekli su mi ono ća su znali
Virova san jer san bija mali

Oprosti mi Ive
ća san druge sluša
Ja san, Ive, isti
Jer nargilu (cold cherry) sam kuša :ganja:
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

Izlija
Moderator
Kontakt:

sub mar 04, 2017 9:27 pm

A niko da pohvali sve navijače, niti jedna baklja zapaljena u ovoj masi, niti jedan topovski udar kao ni petarda, bez bačenog upaljača je tekma protekla iako je bilo momenata na utakmici da ti krv proključa. Sve to a gotovo pun stadion, bravo plava porodico samo nastavi tako samo neću da vas čujem kako govorite da vas nešto odvraća od ove ljepotice i našeg ponosa kao i od zajedničkog uspijeha koji raste pred našim očima. Ni prva ni posljednja tekma gdje ćemo se patiti ali svaki put kada smo mi sa tribina pravili huk i oni su bolje igrali bez obzira ko je bio protivnik tako da drugovi i drugarice treba malo i dlanove sastaviti par puta, ako izađeš sa stadiona poslije tekme i grlo te ne boli barem malo slabo si navijao i nemoj puno da prigovaraš što je tim malo slabo igrao iako je pobjedio, biće to sve bolje na idućoj tekmi abd i nadam se još većoj posjeti.
イビチャ・オシム

Leon_Professional
Kontakt:

sub mar 04, 2017 9:28 pm

Brkoo je napisao/la:
sub mar 04, 2017 9:18 pm

Drugo poluvrijeme jako lose. Mladost nije nista konkretno napravila iz svoje igre, vecinom su to bile nase greske i poklanjanje lopti protivniku. Ide lopta u nasih pet metara i nas igrac se okrece i ide prema nasem golu :o :shock: i tako namjesta zicer igracu Mladosti koji Veca fenomenalno brani.
Napisi slobodno ko je, Bogi vice kapiten.
Prvo ne isprati fino, igrac se uvali izmedju njeg i Kerle i Kerla izbije i pogodi nonsalantnog Bogija.
Ja ne pamtim da se Kerla ikad u nasem dresu borio kao danas. Brat na sredini troicu razgrnuo za loptu. Da su se svi tako borili mi bi sad govorili da smo prvaci svemira a Mladost nas.ne.bi ovoliko stiskala.

LARSSON
Kontakt:

sub mar 04, 2017 9:28 pm

https://www.facebook.com/eltatvbl

Peglajte ih da rade prenos, moraju popustiti :lol:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.

Prijava