Glasao: DA
Moram napomenuti, da historija Želje niti počinje niti završava sa nama, a mnogi se ponašaju upravo tako. Da su naši prethodnici tako razmišljali, danas sigurno ne bi imali Želju kakvog poznajemo.
Stadion Grbavica je dio Željine historije, ali samo dio. Željo je nekada igrao i na Č. Vili, Skenderiji, Marijin Dvoru, Koševu...na Pofalićima imao svoj stadion i da su se generacije Željovaca ponašale - odnosno zauzimale isključiv stav po pitanju stadiona - Željo bi "propao". Najnovija historijska događanja nam govore, da se vrlo lahko moglo desiti da Grbavica ostane u tadašnjem Srpskom, a danas Istočnom Sarajevu. Šta bi bilo? Ja za taj klub sigurno ne bih navijao, ali bih navijao za Želju koji bi možda opet svoje tekme igrao na Koševu ili nekom novoizgrađenom stadionu na Pofalićima, Skenderiji, M. Dvoru, Koševu. Primjer: Je su li to navijači Veleža trebali ostati bez Kluba, samo zato što ne igraju pod Bijelim Brijegom? Ne da bih pristao na promjenu imena stdiona, nego bih pristao i da igramo na pomenutim lokacijama, s tim da nam neko izgradi moderna fudbalska zdanja. Na Koševu sam počeo pratiti Želju, Koševo je bila neosvojiva tvrđava, na Koševu smo osvojili, možda, i najvrijedniju titulu, iako se vrijednost titule ne može niti treba komparirati. U vrijeme rekonstrukcije Koševa je i FK Sarajevo igralo na Grbavici (polusezonu-sezonu, ne znam tačno).
Meni je i sada krivo što smo Službene prostorije i SJEDIŠTE Kluba premjestili sa Marijin Dvora na Grbavicu.Ko ne zna Službene prostorije Kluba su se nalazile preko puta Magribija džamije i zahvaljujući tim prostorijama su sačuvani brojni pehari koje je Klub osvojio. Svi dopisi i službena prepiska je išla na adresu na M. Dvoru. Tamo sam kupovao članske, polugodišnje i godišnje ulaznice, a nekada i ulaznice za domaće tekme. Čovjek mora dobro razmisliti, prije nego šta bilo izusti. Da ne ponavljam, već napisano i Bajern areni ili kako Real Madrid mijenja grb. Mnogi navode Barcu i njen primjer oko sponzora na dresu, ali u našem okruženju je bilo sličnih primjera. Hajduk dugo godina nije dao da im se "bili" dres "prlja" tamo nekim sponzorom, a sada im dres blješto k'o ono jaje u diskoteci što se vrti.
Historija Želje niti počinje, niti će se završiti sa nama.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.