Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

black64
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub feb 18, 2017 9:44 am

Ivicahuljev je napisao/la:
sub feb 18, 2017 9:35 am
storm_raider je napisao/la:
sub feb 18, 2017 9:13 am
To je istina, svi bismo mi voljeli desetine miliona, ali nije bas takav slucaj. Interesantni rezultati ankete do sada. Iako su mozda oni koji su protiv nesto glasniji, blaga vecina je za "DA".
Do sada se zvao Grbavica,al vratimo se samo malo unazad I sjetimo se 500 gledalaca na toj istoj Grbavici,sa dobrim kesom od sponzora (licno bi bio zadovoljan sa 500,000 KM na godisnjem nivou) I pravilno ulozenim kesom mislim da u buducnosti nebi dosli u situaciju da Zelju gleda samo sacica navijaca...
Nisu ni kompanije blesave da ne vide u kom pravcu Zeljo je kenuo.Siguran sam da gledajuci u buducnost od neki 5 godina da ce nas klub poprilicno napredovati i u tom pravcu treba razmisljati.Na 5 godina 500 hiljada to da al na 20 ispod 1,5 milona ni pod razno nebi pristao na manje.

Morzhy
Kontakt:

sub feb 18, 2017 9:45 am

Stari rumuni su rekli "šta se ne može kupiti za novac, može se kupiti za više novca". Kao da bi nas neko pitao šta mislimo o tome kad bi stigla zadovoljavajuća ponuda. Ja sam zadovoljan i činjenicom da nas je Storm ovdje pitao :D

SirAlexFerguson
Kontakt:

sub feb 18, 2017 9:46 am

Dobro jutro, hvala vam na lijepoj raspravi uzivao sam uz kaficu..

Lijepo je sto smo pokazali i sto osjecamo veliku ljubav i povezanost sa svime sto se tice naseg voljenog kluba i to se nece nikad promjeniti.
Mene da neko pita kako se zove stadion Borusije ja bih ko iz topa odgovorio "Westfalen" , al' ljudi uzimaju lovu na "Signal Iduna" :D

Moje misljenje da imamo toliko prostora i prilika da unovcimo sve sto ima veze sa Zeljom i Grbavicom da nas 95% ovdje nije ni svjesno. Hvala Bogu imamo ljude koji planiraju i koji ce vremenom iskoristiti sve moguce prilike.
Da mene neko pita, konkretno za promjenu imena nase voljene, pristao bih da unovcimo jer tako trebamo da razmisljamo, tako ce nam klub biti stabilniji i lakse cemo napredovati u svakom segmentu, pogotovo kada vidimo kakvo je vrijeme u fudbalu a i u zivotu opcenito doslo.
Naravno ne pod svaku cijenu, da se ne pucam ciframa jer iskreno pojma nemam koliko bi bilo "dovoljno" ali sigurno uz jako finu pocetnu cifru a opet uz odredjene uslove tipa osvjanje titule da se ta cijena iznajmljivanja poveceva.
Uz to sve ako je moguce staviti kao uslov da pored imena sponzora mora stajati ipak - GRBAVICA. Bilo kako bilo za nas ce uvijek biti Grbavica i to je ono najbitnije.

Sad malo o trbinama, moja velika zelja je da se jedna od tribina nazove imenom Ivice Osima, mozda Istok. Kada se ako Bog da uradi krov da pise na njemu Ivica Osim (kao na Old Traffordu "Sir Alex Ferguson") . Da svaki igrac pri ulasku na travnjak prvo sto vidi, to vidi.
Ostale tribine takodjer pokusati unovciti na nacin iznajmljivanja reklame.
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

D.B.Cooper

sub feb 18, 2017 9:58 am

Samo da vas sve poselamim i pozdravim :D Novi sam reko da se prijavim , dugo sam bio gost :D Nadam se da cemo na lijep nacin diskutovati o nasem Željezničaru .

ublehas
Kontakt:

sub feb 18, 2017 9:58 am

Za, ali za neki fin iznos. Bar 300.000 KM godišnje (obzirom da se za generalnog traži 200.000 KM, ako me sjećanje ne vara).ZA taj iznos svake godine bi mogli imati dvojicu za naše uslove vrhunskih igrača, ili ulažiti u OP, a svakako da to ništa ne bi promjenilo. Pa Koževo se zvanično zove Asim Ferhatović Hase, pa ga opet 95% ljudi zove koševo, ili Zuban polje :DD: ili Hadison :DD:

Ch.Willa1986
Kontakt:

FK Željezničar

sub feb 18, 2017 10:01 am

Dobro jutro momci. Odlicno pitanje za anketu. Ja sam glasao za prodaju imena i dosta vas je ovde napisalo realne argumente zasto bi to bilo dobro uraditi. Emocije se ne bi promjenile, jer za nas bi Grbavica uvijek bila Grbavica ma kakav natpis bio na stadionu.
Prije ovog pitanja trebalo je postaviti pitanje kako da sklonimo ona rugla od poslovnih prostora na sjeveru? Dokle cemo gledati dim iz pitare i lavore i ostalu plastiku ispred stadiona? Pa zar nije moguce naci nekoga da zakupi prostor a da to lici na nesto sto pripada stadionu, sportu, fudbalu? Zivim za dan kad ce se ujednaciti portali i poslovni prostori na sjeveru, da to lici na stadion a ne na autopijacu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Zadnja izmjena: Ch.Willa1986, dana/u sub feb 18, 2017 10:01 am, ukupno mijenjano 1 put.

Ivicahuljev
Kontakt:

black64 je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:
sub feb 18, 2017 9:13 am
To je istina, svi bismo mi voljeli desetine miliona, ali nije bas takav slucaj. Interesantni rezultati ankete do sada. Iako su mozda oni koji su protiv nesto glasniji, blaga vecina je za "DA".
Do sada se zvao Grbavica,al vratimo se samo malo unazad I sjetimo se 500 gledalaca na toj istoj Grbavici,sa dobrim kesom od sponzora (licno bi bio zadovoljan sa 500,000 KM na godisnjem nivou) I pravilno ulozenim kesom mislim da u buducnosti nebi dosli u situaciju da Zelju gleda samo sacica navijaca...
Nisu ni kompanije blesave da ne vide u kom pravcu Zeljo je kenuo.Siguran sam da gledajuci u buducnost od neki 5 godina da ce nas klub poprilicno napredovati i u tom pravcu treba razmisljati.Na 5 godina 500 hiljada to da al na 20 ispod 1,5 milona ni pod razno nebi pristao na manje.
Slazem se, period od nekih 5 godina po 500,000 bi bio sasvim ok,al je mnogo bitnije kako ce se uloziti tih 500,000 tj hoces li dati Kerli,Jahicu isl ili ih uloziti u npr Pecu,Redzica Ili nekog igraca naseg omladinskog pogona Bajica,Hadziahmetovica...

kremenko

sub feb 18, 2017 10:03 am

Ch.Willa1986 je napisao/la:
Dobro jutro momci. Odlicno pitanje za anketu. Ja sam glasao za prodaju imena i dosta vas je ovde napisalo realne argumente zasto bi to bili dobro uraditi. Emicije se ne bi promjenile, jer za nas bi Grbavica uvijek bila Grbvica ma kakav natpis bio na stadionu.
Prije ovog pitanja trebalo je postaviti pitanje kako da sklonimo ona rugla od poslovnih prostora na sjeveru? Dokle cemo gledati dim iz pitare i lavore i ostalu plastiku ispred stadiona? Pa zar nije moguce naci nekoga da zakupi prostor a da to lici na nesto ato pripada stadionu, sportu, fudbalu? Zivim za dan kad ce se ujednaciti portali i poslovni prostori na sjeveru, da to lici na stadion a ne na autopijacu.

:klanjase2:
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

black64
Kontakt:

sub feb 18, 2017 10:09 am

black64 je napisao/la:

Slazem se, period od nekih 5 godina po 500,000 bi bio sasvim ok,al je mnogo bitnije kako ce se uloziti tih 500,000 tj hoces li dati Kerli,Jahicu isl ili ih uloziti u npr Pecu,Redzica Ili nekog igraca naseg omladinskog pogona Bajica,Hadziahmetovica...
Postavio si pitanje na koje bi svak normalan opredjelio se za ovu drugu opciju.Slusajuci izlaganje Misimovica na zadnjoj skupstini sasvim je jasno da je politika kluba usmjerena u razvoju omladinskog pogona koji ce potpunu afirmaciju dozivjeti u prvom timu.Cini mi se da je upotrebio rijec **** kad je spominjao omladinsku skolu.

Dominic
Kontakt:

sub feb 18, 2017 10:14 am

Ch.Willa1986 je napisao/la:
Dobro jutro momci. Odlicno pitanje za anketu. Ja sam glasao za prodaju imena i dosta vas je ovde napisalo realne argumente zasto bi to bilo dobro uraditi. Emocije se ne bi promjenile, jer za nas bi Grbavica uvijek bila Grbavica ma kakav natpis bio na stadionu.
Prije ovog pitanja trebalo je postaviti pitanje kako da sklonimo ona rugla od poslovnih prostora na sjeveru? Dokle cemo gledati dim iz pitare i lavore i ostalu plastiku ispred stadiona? Pa zar nije moguce naci nekoga da zakupi prostor a da to lici na nesto sto pripada stadionu, sportu, fudbalu? Zivim za dan kad ce se ujednaciti portali i poslovni prostori na sjeveru, da to lici na stadion a ne na autopijacu.

Pa, jesi cuo Misketa kad rece da idu uskoro s velikim platnom koji ce to ruglo pokriti i jos prodati reklamni prostor na njemu?

BHDragons
Kontakt:
Status: Online

sub feb 18, 2017 10:17 am

Iznajmljivanje da, prodaja ne!
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

Ch.Willa1986
Kontakt:

FK Željezničar

sub feb 18, 2017 10:19 am

Platno nece ici preko poslovnih prostora dole, vec ide iznad sto je logicno... tako da ruglo dole ostaje.

BHDragons
Kontakt:
Status: Online

sub feb 18, 2017 10:19 am

Kakvo je vrijeme u Mostaru?
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

seha
Kontakt:

sub feb 18, 2017 10:26 am

VI bolesni cete dolazit bez obzira na sve gospodo, a ako iznajmis ime stadiona imas kes da dovedes igrace koji bi dovelo obicnu raju na stadione ( klub profitira ) koji bi mogli igrat zapazenu ulogu u evropi, koji bi doveli nove sponzore...

Hare79
Kontakt:

sub feb 18, 2017 10:27 am

U koliko sati je tekma i hoce li biti na tvsa?

seha
Kontakt:

sub feb 18, 2017 10:29 am

Ch.Willa1986 je napisao/la:Platno nece ici preko poslovnih prostora dole, vec ide iznad sto je logicno... tako da ruglo dole ostaje.

Al je reko i da ce se sa zakupcima poslovnih pricat da se sredi sve u jednu boju i da izgleda pristojno onda sve.

godrina
Kontakt:

sub feb 18, 2017 10:30 am

joj i vi pisete, citam ovo ko lektiru, forum ko neki bestseller
ja sam za to tzv iznajmljivanje imena (valjda nisam profulo koje slovo) .. niko nece nas natjerat da govorimo "idemo na LG arenu" ili da pjevamo "konzume rano ljuta"
mi cemo uvjek biti ponosni na nasu Grbavicu, rado odlaziti vikendom tamo i uzivati..necemo mi ni izgubit identitet ako bi se to nekad odradilo, opet cemo ostat klub koji je zasnovan na temeljima radnicke klase, klub za koji su navijaci spremni sve uradit ali i klub koji zeli napredovat zeli postici nesto veliku na fudbalskoj sceni, a za to nam trebaju prokleti novci
tako se znaci isto bunite za generalnog sponzora ? pa zauzimat ce nam mjesto na nasem dresu
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

Dominic
Kontakt:

sub feb 18, 2017 10:32 am

seha je napisao/la:
sub feb 18, 2017 10:29 am
Ch.Willa1986 je napisao/la:Platno nece ici preko poslovnih prostora dole, vec ide iznad sto je logicno... tako da ruglo dole ostaje.

Al je reko i da ce se sa zakupcima poslovnih pricat da se sredi sve u jednu boju i da izgleda pristojno onda sve.

Hm, daj Boze jer zakupac nije vlasnik, neces ga moci natjerati osim ako to sam klub ne uradi s fasadom ili stolarijom da bude u jednoj boji.

dell21
Kontakt:

sub feb 18, 2017 10:33 am

Ima li kiše ili snijega u Mostaru. Poželio sam se utakmica pa makar na TV da gledam želju.

avlami97
Kontakt:

sub feb 18, 2017 10:33 am

Glasao: DA

Moram napomenuti, da historija Želje niti počinje niti završava sa nama, a mnogi se ponašaju upravo tako. Da su naši prethodnici tako razmišljali, danas sigurno ne bi imali Želju kakvog poznajemo.

Stadion Grbavica je dio Željine historije, ali samo dio. Željo je nekada igrao i na Č. Vili, Skenderiji, Marijin Dvoru, Koševu...na Pofalićima imao svoj stadion i da su se generacije Željovaca ponašale - odnosno zauzimale isključiv stav po pitanju stadiona - Željo bi "propao". Najnovija historijska događanja nam govore, da se vrlo lahko moglo desiti da Grbavica ostane u tadašnjem Srpskom, a danas Istočnom Sarajevu. Šta bi bilo? Ja za taj klub sigurno ne bih navijao, ali bih navijao za Želju koji bi možda opet svoje tekme igrao na Koševu ili nekom novoizgrađenom stadionu na Pofalićima, Skenderiji, M. Dvoru, Koševu. Primjer: Je su li to navijači Veleža trebali ostati bez Kluba, samo zato što ne igraju pod Bijelim Brijegom? Ne da bih pristao na promjenu imena stdiona, nego bih pristao i da igramo na pomenutim lokacijama, s tim da nam neko izgradi moderna fudbalska zdanja. Na Koševu sam počeo pratiti Želju, Koševo je bila neosvojiva tvrđava, na Koševu smo osvojili, možda, i najvrijedniju titulu, iako se vrijednost titule ne može niti treba komparirati. U vrijeme rekonstrukcije Koševa je i FK Sarajevo igralo na Grbavici (polusezonu-sezonu, ne znam tačno).

Meni je i sada krivo što smo Službene prostorije i SJEDIŠTE Kluba premjestili sa Marijin Dvora na Grbavicu.Ko ne zna Službene prostorije Kluba su se nalazile preko puta Magribija džamije i zahvaljujući tim prostorijama su sačuvani brojni pehari koje je Klub osvojio. Svi dopisi i službena prepiska je išla na adresu na M. Dvoru. Tamo sam kupovao članske, polugodišnje i godišnje ulaznice, a nekada i ulaznice za domaće tekme. Čovjek mora dobro razmisliti, prije nego šta bilo izusti. Da ne ponavljam, već napisano i Bajern areni ili kako Real Madrid mijenja grb. Mnogi navode Barcu i njen primjer oko sponzora na dresu, ali u našem okruženju je bilo sličnih primjera. Hajduk dugo godina nije dao da im se "bili" dres "prlja" tamo nekim sponzorom, a sada im dres blješto k'o ono jaje u diskoteci što se vrti. :D

Historija Želje niti počinje, niti će se završiti sa nama.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava