Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Okolele
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet feb 10, 2017 3:23 pm

Pa ne znam sad koliki je problem to kliziste na J-I..Svakako treba onaj dio iznad lokomotive zakopati kako bi se omogucio prilaz Jugu..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Format
Kontakt:

pet feb 10, 2017 3:23 pm

Omar500 je napisao/la:
pet feb 10, 2017 3:22 pm
Format je napisao/la:
pet feb 10, 2017 3:21 pm
Brkoo je napisao/la:
pet feb 10, 2017 2:48 pm
Citate li vi sta ste napisali? Porediti Bayern, Real, Barcu itd sa nama je smijesno najblaze receno.
Sta da se ne daj Boze povrijedi Lendric a da je Nikolic suspendovan ili obrnuto i sta onda?
Druze nemamo mi bas para na bacanje a ako ces dovest napadaca da je samo tu ako se ovi povrijede i placat ga pa ima brate Stanic nek ide u napad
Bravo, zaboravili smo Stanica univerzalca :D
A **** ga pa nes igrace ko letve redat,valja to placat sve ionakovalja ovo sve poplacat .

Moras imati i 5 golmana onda a i tu ima Stanic haha

Okolele
Kontakt:

pet feb 10, 2017 3:25 pm

Evo pumpe..Samo udri beton..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pet feb 10, 2017 3:26 pm

stanic moze igrati napadaca... to je i igrao na pocetku karijere u zelji... :D
100/94/37/34 - i to je to!

Omar500
Moderator
Kontakt:

pet feb 10, 2017 3:28 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:
pet feb 10, 2017 3:26 pm
stanic moze igrati napadaca... to je i igrao na pocetku karijere u zelji... :D
Da :)
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

bianco blu
Kontakt:

Brkoo je napisao/la:
Citate li vi sta ste napisali? Porediti Bayern, Real, Barcu itd sa nama je smijesno najblaze receno.
Sta da se ne daj Boze povrijedi Lendric a da je Nikolic suspendovan ili obrnuto i sta onda?
igrati sa Stevanovićem i Zakarićem u napadu. Kad može Napoli sa Insinjeom, Kaljehonom i Mertensom, što i mi ne bi mogli

mirzza
Kontakt:

pet feb 10, 2017 3:29 pm

Omar500 je napisao/la:
Format je napisao/la:
pet feb 10, 2017 3:21 pm
Brkoo je napisao/la:
Druze nemamo mi bas para na bacanje a ako ces dovest napadaca da je samo tu ako se ovi povrijede i placat ga pa ima brate Stanic nek ide u napad
Bravo, zaboravili smo Stanica univerzalca :D
Ma ako bude stani pani, ima Mujaga u juniorima pa neka zaigra ili bude na klupi ako bude trebalo.
Na ljeto se vraca Dzenis.

reks1
Kontakt:

pet feb 10, 2017 3:30 pm

IvanOsim je napisao/la:
Ne znam.
Nekako sve je podredjeno instant uspjehu, a to je u sportu veoma tesko jer lopta je okrugla, nema vizije unaprijed, opet na kraju godine promjene..
Umjesto svih ovih igraca sto smo doveli, da smo doveli samo dva, ali fino Vukotica iz Krupe, njima das 150 milja KM, i jos jednog krilnog, al da su zalog na duze staze, da se nesto gradi, jer se zna da veliki uspjesi u sportu prolaze kroz cikluse, najcesce olimpijske 4 god, a sve od jednom tesko, ne znam.
Imao si od decembra fore da na vrijeme dovedes dva mlada, das malo para, potpises duge ugovore, Vukotica da smo platili i potpisali na 5 godina, vrlo lako ces ga prodati..

Jesmo jaci, al se ekipa ne slaze kako sam mislio, ocekivao sam od Slavka nesto drugacije, medjutim on sve bazira na disciplini, i to je dobro, al eto selekcija igraca, ne znam.

Sav se najezim kad vidim istok.
Stoji taj ugao gledanja na stvar ali hipoteticki gledano ti isti mladji igraci sa duzim ugovorima ,perspektiva nasa,mogu dobiti ponudu koju klub ne moze odbiti i opet si na istom.Nama treba Evropa i sve je podredjeno tome.Samo na taj nacin cemo zadrzati ovaj zalet,elan kako god hoces.Prica sew naprosto mora nastaviti a uslov uslova je lova ,euforija koje donose evropske tekme na Grbavici!

Jaozinho22

pet feb 10, 2017 3:37 pm

@Brkoo brate i Mrkaic je polovnjak ništa bolji igrač od Mujagića.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

pile87
Kontakt:

pet feb 10, 2017 3:45 pm

Kaže se da nešto zaista shvaćate kad ste pojam sposobni objasniti u dvije rečenice. Johan Cruijff zaista je shvaćao nogomet. Shvaćao je i trčanje u nogometu pa ga je objasnio ovako: „Mediji obično miješaju brzinu trčanja s uočavanjem. Ako krenem ranije nego netko drugi, djelovat će da sam brži.“

Kada pričamo o trčanju u nogometu, kod nas su dominantne dvije struje svijesti. Jedni cijene borbene igrače koji gutaju kilometre, a drugi stoje kod toga da onaj tko zna nema potrebu trčati. Ukusi su različiti i na njih se ne može utjecati; imate pravo cijeniti i borbene maratonce i spore umjetnike. Uostalom, poanta nogometa je različitost. Međutim, ukusi nisu uvijek jednaki činjeničnom stanju. Cruijff je imao svoje ukuse, ali je shvaćao igru. Znao je da je trčanje ključno, ali je istovremeno znao da je od toga koliko trčiš mnogo bitnije kada i kako.

Moderni je nogomet pregazio umjetnike koji ne trče. Ne da više nema mjesta za Ferenca Puskása i njegov pivski trbuh, nema ni za Juana Romána Riquelmea.

Nisam upoznao nikoga tko će reći kako mu Riquelme nije drag, tip je goli genijalac i umjetnik lopte, ali svi znamo da je trom u kretanju i prespor na lopti za igru koja se maksimalno ubrzala. I ta njegova sporost veći je problem u napadu nego u obrani, jer ga je previše lako staviti pod pritisak. Volimo ga, ali naši ukusi se ne podudaraju s činjeničnim stanjem. Presing je postao identitet modernog nogometa, njegovo kucajuće srce. Svi uspješni treneri danas igraju presing. Bez iznimke. Samo je razlika u intenzitetu i dijelu terena na kojemu aktiviraju svoje presing sheme.

Međutim, jednako kao što se može premalo trčati, može se trčati i previše.

Presing ima svoje zakonitosti, daleko je to od bezglavog naganjanja lopte i suparničkih braniča. Ne zasniva se na trčanju, nego na prostoru i kontroli opcija, za što je ključna struktura momčadi te ispravno uočavanje situacija u igri. I tu prevelika borbenost može odmoći.
Za primjer takvog slučaja dovoljno je vratiti se u München, na uzvrat osmine finala Lige prvaka prošle sezone. Juventus je u uzvratu fantastičnim presingom razvalio Bayern. Gosti su vodili 2:0, kontrolirali su utakmicu i izgledalo je da su sigurni u prolaz dalje. U 72. minuti u igru ulazi Mario Mandžukić umjesto Álvara Morate i utakmica se preokreće. Naravno, Mandžukić nije kriv za Juventusovo ispadanje; to bi bio sasvim šarlatanski zaključak, posebno ako znamo kako je Pep Guardiola pogodio sa svojim taktičkim promjenama. Međutim, Super Mario je svojom agresivnošću odmogao svojim suigračima.

Mandžukić je takav igrač – srčan, borben, pa i prkosan.

Ulaskom s klupe htio je dokazati koliko je dobar i da su u Bayernu pogriješili kad ga je Pep otpisao. Svjež i željan krvi naganjao je loptu u zadnjoj liniji pokušavajući staviti stopere pod pritisak. Nije napravio apsolutno ništa. Barem ništa dobro, s obzirom na to da je Juventus igrao 4-3-3, pa je njegovo bezglavo trčanje otvaralo centralnu zonu terena. Joshua Kimmich i David Alaba su sa stoperskih pozicija prilično jednostavno odigravali dodavanja u sredinu, preko pozicije koju je trebao držati odlutali Mandžukić.

Kad su na klupi Bayerna shvatili da njegovo trčanje ne odgovara onome što radi ostatak momčadi, da svojom pretjeranom agresivnošću ruši strukturu momčadi, ciljano su odvlačili Mandžukića spuštanjem Artura Vidala kojeg je on pratio. Kimmich i Alaba su onda imali jednostavnu zadaću spuštati lopte u centralnu zonu, Juventusov vezni red je morao preuzimati, a Bayern je jednostavno dolazio na krilne pozicije. Potpuno zatvoreni i bezidejni Bayern vratio se u igru baš zbog toga što je trčanje najprecjenjeniji segment nogometa i što često agresivnost i srčanost naprave više štete nego koristi.

Nije bitno koliko igrač trči. Bitno je kako trči.

Real Madrid je s Carlom Ancelottijem osvojio Ligu prvaka. U teoriji, Cristiano Ronaldo, Gareth Bale i Karim Benzema iza sebe trebaju barem dva Claudea Makéléléa koji će kompenzirati manjak njihovog obrambenog doprinosa. Ancelotti je imao Luku Modrića, Xabija Alonsa i Ángela Di Maríu – jednog ostarjelog i jednog fizički inferiornog playmakera, te krilo. Ne da oni izgledaju obećavajuće u pokrivanju prednje trojke, nego se na prvu čini da treba još netko tko će njima čuvati leđa. Međutim, radi se o tri iznimno inteligentna igrača koji odlično shvaćaju prostor. U svim knockout utakmicama Real Madrida te sezone protivnici su istrčali više, ali trojac u sredini Real Madrida znao je kako trčati. Baš poput Cruijffa, nije bilo bitno što su sporiji ili što imaju manji kapacitet trke, sve dok dovoljno ranije krenu po loptu.
Prirodno je da ljudi više cijene borbene igrače. Netko tko ima očite nedostatke u tehnici često dobije simpatije na račun truda. Tu nema ništa čudno. No, pitanje je pokriva li zapravo trčanje nedostatke u igri ili samo sakriva činjenicu da je kontraproduktivno.

Uzmimo za primjer Pedra. Da se zove Peter i da je svoj nogometni put započeo u Birminghamu ili da je neki Pero iz Bjelovara, duboko sam uvjeren da bi u najboljem slučaju završio kao niželigaš. Igrač ne baš dominantnih fizičkih kapaciteta, sa 167 centimetara visine i tehnike koja ne očarava jednostavno ničim ne bi iskakao u većini kultura. Ali imao je sreće i nogometno je odrastao u Barceloni, a ne u Birminghamu ili Bjelovaru.

Još jedna Cruijffova izjava ticala se tehnike: „Tehnika nije žongliranje loptom 100 puta. To može svatko uvježbati, a onda možete ići raditi u cirkus.“ Gdje drugi vide Pedra kao igrača koji ne može predriblati čuvara, Cruijff vidi krilnog igrača koji savršeno dodaje iz prve i na taj način stvara višak, tako da mu je dribling samo višak vremena. Gdje drugi vide igrača koji nije ni brz ni pretjerano borben, on vidi napadača koji uvijek kreće na vrijeme.

Bio je dio Guardiolinog stroja, a sada je uklopljen u mašinu koju Antonio Conte gradi u Chelseaju. Ako ste stigli do ovdje s čitanjem teksta, onda vam ne trebam objašnjavati razliku u nogometnim stilovima dvaju trenera. Možda to dovoljno slikovito govore anegdote po kojima je Guardiola za svoju bazu u godini odmora od svih američkih gradova izabrao baš New York zbog galerija moderne umjetnosti, a Conte je u talijanskom kampu igračima dijelio Sun Tzuovo Umijeće Ratovanja.

Stvar je ukusa hoćete li preferirati Pepovu svilenkastu igru ili Conteov ratnički gard, plavuše ili brinete, čokoladu ili vaniliju. Ovdje je ionako riječ o Pedru, liku koji se uspješno uklopio u oba sistema različitih stilova. Ono što se ističe jest činjenica da je Pedro jedan od najboljih defenzivnih igrača svojih momčadi. Njegova nogometna inteligencija i razumijevanje prostora čine ga savršeno borbenim. Njegovo trčanje pokriva sve njegove nedostatke u igri, a rijetko kad ćete vidjeti da naganja loptu od stopera do stopera. Za većinu ljudi Pedro nije agresivan ni srčan. Ali Pedro je mnogo bolji presing igrač od Mandžukića.
Ako ne želite imati napadača kojem trebaju četiri zicera za postizanje gola, ako ne želite veznjaka kojemu za dodavanje trebaju četiri dodira, zašto onda težiti igraču koji radi četiri koraka koja može odraditi u jednom. Takvog igrača ne trebamo zvati borbenim – on je samo neefikasan.

Trčanje jest temelj nogometa, ali nije njegova esencija. Pretjerana borbenost je isprazna, jer često napravi više štete nego koristi. Presing ima svoje zakonitosti i ne zasniva se na trčanju, nego na prostoru i kontroli opcija, za što je ključna struktura momčadi i ispravno uočavanje situacije u igri. Od toga koliko trčite puno je bitnije koliko trčite. Od luđačkog sprinta puno je bitnije krenuti na vrijeme.

Procitah na jednom hrvatskom portalu i svatih da kod nas ne postoji neko ko bi ovako nesto pisao e tako je i sa fudbalom pa se cesto pitamo zasto smo tu gdje jesmo.Nadasve dobro napisano pa rekoh da podjelim sa vama...
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet feb 10, 2017 3:46 pm

bianco blu je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:
igrati sa Stevanovićem i Zakarićem u napadu. Kad može Napoli sa Insinjeom, Kaljehonom i Mertensom, što i mi ne bi mogli
Kad je Susic mogao sa Lulicem, Hajrovicem i Kvrzicem, sto ne bi mogli i mi :lol:

Okolele
Kontakt:

pet feb 10, 2017 3:48 pm

FOTO: Plavi trenirali, sutra u 14 sati protiv Astane
http://fkzeljeznicar.ba/foto-plavi-tren ... ane/24089/

Brkoo
Kontakt:

pet feb 10, 2017 3:51 pm

Jaozinho22 je napisao/la:
pet feb 10, 2017 3:37 pm
@Brkoo brate i Mrkaic je polovnjak ništa bolji igrač od Mujagića.
Buraz, taj polovnjak je prosao kompletne pripreme sa svojom ekipom i to je vazna stvar koju si zaboravio spomenuti..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Ajzea
Kontakt:

pet feb 10, 2017 3:53 pm

IvanOsim je napisao/la:
Ne znam.
Nekako sve je podredjeno instant uspjehu, a to je u sportu veoma tesko jer lopta je okrugla, nema vizije unaprijed, opet na kraju godine promjene..
Umjesto svih ovih igraca sto smo doveli, da smo doveli samo dva, ali fino Vukotica iz Krupe, njima das 150 milja KM, i jos jednog krilnog, al da su zalog na duze staze, da se nesto gradi, jer se zna da veliki uspjesi u sportu prolaze kroz cikluse, najcesce olimpijske 4 god, a sve od jednom tesko, ne znam.
Imao si od decembra fore da na vrijeme dovedes dva mlada, das malo para, potpises duge ugovore, Vukotica da smo platili i potpisali na 5 godina, vrlo lako ces ga prodati..

Jesmo jaci, al se ekipa ne slaze kako sam mislio, ocekivao sam od Slavka nesto drugacije, medjutim on sve bazira na disciplini, i to je dobro, al eto selekcija igraca, ne znam.

Sav se najezim kad vidim istok.
Ko ti moze garantovati da ces dominirati sa Vukoticem u odbrani ako platis 150.000KM za njega? Nama je to ogromna cifra i jedan takav promasaj bi nas, malo je reci, skupo kostao. Jos ce dosta Miljacke proteci dok neki klub u BiH ne krene sa placanjem obestecenja za igrace, sto na kraju krajeva ne podrazumijeva uspjeh. Igrac se plati po 70 miliona eura pa se promasi. Niko meni ne garantuje da cu osvojiti pehar ako dovedem Vukotica i Obradovica za 300.000KM, a u slucaju promasaja, duzi vremenski period bi nam bio potreban da se dozovemo od takvog samara.

sergejevic

pet feb 10, 2017 4:18 pm

@pile
Da, bas dobro napisano. Prava analiza i u sustini je sve tacno sto pise. Mi vjerovatno necemo jos dugo imati novinara koji bi nesto tako pisao, a nije problem u njima. Problem smo mi, jer vjerujem da velika vecina nije uopste procitala tu analizu, nece procitati ni sutra na nekom portalu jer je dugo i nema dozu senzacije u sebi.

Kada se tako nesto procita onda ova igra dobije neke sasvim nove konture i jasno je da mi jako slabo razumijemo samu igru. Nama je neki igrac dobar jer se zaleti na loptu pa izbije glavom, nogom, makazicama, guzicom, od 10 puta uspije 7, a 3 puta primimo gol, a ne valja nam igrac koji se ne zaljece na loptu, koji je ne izbija, od 10 situacija 10 puta zaustavi protivnicki napad i ne primimo gol. On je los jer ne izbija makazicama, jer ne napada protivnickog napadaca vec ga samo usmjeri dalje od gola.

godrina
Kontakt:

pet feb 10, 2017 4:43 pm

Dobrog texta jbt, kako mi (većina) površno gledamo fudbal.
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

fcz1921
Kontakt:

pet feb 10, 2017 4:45 pm

skretnicar je napisao/la:
pet feb 10, 2017 12:56 pm
Objavljuju portali da bi FK Željezničar mogao snositi posljedice radi kostica kao i on sam. Kad bi bilo istine u svemu tome, jel se zna o kakvim posljedicama je riječ, kakav je pravilnik po tom pitanju ako ima posljedica za ovako nesto uopste ?
Ima jedna svar koju svi zaboravljaju. Kostic nije imao ugovor sa FK Slobodom nego sa Omladinskim pogonom FK Sloboda 1919 i da je uposlenik nje, a FK Sloboda ima ugovor sa OP 1919. Po zakonu o radu on moze dobiti raskid ugovora u roku od 8 dana ali na svoju stetu jer je on trazio raskid i onda ga oni mogu zajebavati za pare koje su mu duzni posto su kod nas sudovi tako azurni da te bog sacuva. Predao je papire na UEFA-u i FIFA-u i to ce da potraje da bi mogao naplatiti dugove sto prije koje su mu duzni.

Sloboda ovde moze da najebe i to dobro, ne samo sto se tice doprinosa i ostalih zajebancija nego i od UEFA-e ako budu slali dopise.

P.S.
I nacuh da nasi pregovaraju sa Konzuom da im izdaju prostore citave istocne tribine u zamjenu da se uradi krov na istoku i juzna tribina. Nasi nude koncesiju na 5 godina dok Konzum trazi na 10 godina. Valjda se nadju negdje na sredini. :D

Format
Kontakt:

pet feb 10, 2017 4:52 pm

I na kraju da bude Konzum arena

Dominic
Kontakt:

pet feb 10, 2017 4:54 pm

fcz1921 je napisao/la:
pet feb 10, 2017 4:45 pm
skretnicar je napisao/la:
pet feb 10, 2017 12:56 pm
Objavljuju portali da bi FK Željezničar mogao snositi posljedice radi kostica kao i on sam. Kad bi bilo istine u svemu tome, jel se zna o kakvim posljedicama je riječ, kakav je pravilnik po tom pitanju ako ima posljedica za ovako nesto uopste ?
Ima jedna svar koju svi zaboravljaju. Kostic nije imao ugovor sa FK Slobodom nego sa Omladinskim pogonom FK Sloboda 1919 i da je uposlenik nje, a FK Sloboda ima ugovor sa OP 1919. Po zakonu o radu on moze dobiti raskid ugovora u roku od 8 dana ali na svoju stetu jer je on trazio raskid i onda ga oni mogu zajebavati za pare koje su mu duzni posto su kod nas sudovi tako azurni da te bog sacuva. Predao je papire na UEFA-u i FIFA-u i to ce da potraje da bi mogao naplatiti dugove sto prije koje su mu duzni.

Sloboda ovde moze da najebe i to dobro, ne samo sto se tice doprinosa i ostalih zajebancija nego i od UEFA-e ako budu slali dopise.

P.S.
I nacuh da nasi pregovaraju sa Konzuom da im izdaju prostore citave istocne tribine u zamjenu da se uradi krov na istoku i juzna tribina. Nasi nude koncesiju na 5 godina dok Konzum trazi na 10 godina. Valjda se nadju negdje na sredini. :D
Ako je to tacno za KOnzum, bogme bih ja dao i na 10 godina samo da se stavi tacka na stadion!

LARSSON
Kontakt:

pet feb 10, 2017 4:57 pm

slika

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava