Jedva cekam novi teren na Grbavici.
Zakaric, Stojanovic i pogotovo Zeba

Moze se vec reci da su pojacanja u odnosu na igrace koji su igrali na tim pozicijama. Bekric veoma dobar, izgleda da nastavlja tamo gdje je stao prosle sezone sto veoma raduje. Ajde sto nijedna ekipa u BiH nema majstora kao sto je Zeba, ali imati za njega tako jaku izmjenu je fenomenalno. Nazalost, na ostalim pozicijama i nemamo adekvatnih izmjena. Zakaric je stvarno dobar, pozitivno me iznenadio, mora se stesati i bit ce to veoma dobro. Stojanovic je okej i mislim da smo uboli s njim, savrsena opcija za kraci period. Sinisa odlican danas, s njim bi ja produzio ugovor. Stanic veoma dobar, trci ko navijen, mozemo dosta od njega ocekivati u fazi napada, dobro moze pokriti i lijevo i desno, dosta za nase lige. Stoperski tandem je za nasu ligu vise nego okej, ali za nesto vise tu moramo uraditi ozbiljan upgrade sljedece ljeto. Mora se dovesti barem jedan stoper i Kerla bi nam legao kao budali samar. Drago mi je sto su svi mladji igraci danas dobili priliku, osim Zerica koji je vjerovatno postedjen ili lakse povrijedjen. U duelu smo veoma slabi, nazalost, i na tome se mora raditi. Lendric previse komplikuje, skoro pa uvijek ode na stranu. Zeba i Bekric moraju izvoditi penale, tako je najsigurnije. Oni su maheri za udarce sa jedanaest metara. Markovic je veoma dobar, miran, stalozen, a Ugljesa je danas isto dobru partiju pruzio. U slucaju da se Radinovic uozbilji i bude konstantan, mogao bi zamijeniti Blagojevica. Miroslav veoma dobar i pomoci ce nam on do kraja sezone. Znam da su u pola priprema, dosta se trci, to je dobro, ali mora se raditi jaci presing na protivnicke igrace. Mada razumijem, teske su noge.
Ne bi trebali da poletimo sada. Imamo jos dvije pripremne, lijepo je vidjeti da imamo solidne igrace i sa klupe, ali ipak ne toliko koliko smo mislili. Stevo Nikolic je igrac za maksimalnih 15 minuta kada se napada svim silama na gol. Tako da ispadne da nemamo drugog napadaca, tu moze biti belaj.
Moguce je ocekivati da neko dodje i poslije priprema na neku poziciju. Nadam se da ce Crnov biti u pogonu za dvije-tri sedmice, pa da ga mozemo vec vidjeti u ligi za prvaka. Potreban nam je, ne mogu uvijek igrati 90 minuta Zakaric i Miro. Dobro je sto se moze eksperimentisati sa Zebom i Bekricem, ali trositi takvei grace na neprirodnim pozicijama nije bas najpozeljnija opcija.
Besirevicu, Hasanovicu, Osmankovicu samo ovako dozirati minute i to ce biti dobro. Ispao je Besirevic, to se vidjelo, to je sasvim normalno. Prodao je i Sinisa jednu loptu gdje su oni mogli dati gol, pa nikom nista. Eto, desi se i Sinisi, a kamoli malom Besirevicu. Strasno mi je drago da sa 17 godina skuplja pomalo minute u nasem dresu. To je pravi put, ne moze nista na silu i odmah, ali samo polako. Neka uci i marljivo radi i sve ce biti okej.
Amkar Perm je puno jaci protivnik i to ce se vidjeti za koji dan. Ovo danas je bilo super, ali, ipak je samo pripremna utakmica. Najbitnije je da ne bude povrijedjenih.