dimitrijevic je napisao/la: ↑pon jan 30, 2017 1:19 am
Prateci ovu nasu ekipu u zadnje tri godine stvarno se primjetilo da nam je uvijek nesto falilo za taj trofej u bilo kojem takmicenju. Jednostavno ako hoces biti najbolji onda moras imati nesto sto te izdvaja od ostalih. Ovo sam zakljucio nakon kraja prosle sezone, kada sam pitao Stanu i Zolu, otkud ovakav pad u finisu, kako to da ovakvi igraci ne mogu dobiti Celika, Rudara ili Slaviju ? Oni su rekli " lijepo je sve, placanje ,doprinosi, ali za neki uspjeh fali nesto i nije ovo kao kad je Amar bio, fali nesto". Ovo sam parafrazirao, naravno

ali onda ona preskoferencija i izjava Misimovica o sukobima u svlacionici, o tome kako je Edis izgubio kompas itd itd... i onda ovo Zolino i Stanino stvarno ima smisla.
Isto tako ove sezone poslije derbija Bekric govori za Kostica "nece ovaj jos dugo". Mislim se u sebi sto nece dugo nije ni prvo kolo kako treba se zavrsilo. I onda nakon par sedmica sve je krenulo nizbrdo. Moje neko misljenje je da mi nismo imali igrace dostojne ovog dresa. Isti taj Bekric kaze " kako je puno teze igrati ovdje pred 3 000 strucnjaka, nego u Koreji pred sto milja kineza

" i stvarno je upravu. Mi smo dobili zalutalog Slovenca, otjerali sampionske Stanu, Dadu i Bogija, pa doveli redom Husica seljaka, Bevaba koji je igrao na tabletama, povrijedjenog Jahica, zvijezda Bekric nije mogao meda, budaletina Ugljesa, van forme Memija i Aco, ufurani Lendric i Blagojevic, zalutalog Pozdera i Secerovica i nedorecenog Lazica. Ukratko timski duh je skroz bio poljuljan, izgledali smo stvarno toliko lose da nam je liga 6 bila upitna, a onda je dosao Slavko Petrovic...
Vratio je Bogicevica i Stanica koji znaju kako se trofeji osvajaju, Krizmana koji je znalac za nasa ljetnja pojacanja, Markovica koji onako djeluje karakterno i iskusno (zaradio je lovu, ovo mu je zadnji voz za neki sportski uspjeh, fino mu je, veliki klub), poslao Bekrica na klupu i svim ovim stvarima ozivio Blagojevica i Lendrica koji su po meni najbolji igraci u ligi na svojim pozicijama. Naravno tu je imao konstantnog Stevanovica i borbenog drugog Stevu. Cenan fino kaze dovodili smo igrace koji znaju sta je Zeljo. Zebu ne treba komentarisati sta je sve uradio sa nama i koliko je postovan sto god trenera i navijaca tako i samih igraca u Zelji, ali i ligi, Stojanovic je iskusan( igrao u Portugalu, Hajduku, sve osvojio sa Zrinjom, hvale ga da je i profesionalac), Zakaric je zeljan dokazivanja i ozivljavanja karijere gdje je mogao puno vise i jos uvijek moze, Crnov je takodjer djelovao motivirajuce, a Bobic je zaostrio konkurenciju golmanima. Kerla bi bio pun pogodak i Kostic sigurno okej pojacanje.
Ne treba letiti pred rudu i padati u euforiju, ali ja sam umjereni optimista. Smatram da konacno nakon tri godine imamo karakterno jaku ekipu za trofej.
Sezona 2013/14- losa situacija u organizaciji kluba, Amarov odlazak, nema para, ocajni Svraka i kompanija i na kraju logican pad i gubitak titule.
Sezona 2014/15- najdraza Zeljina ekipa sastavljena od djecaka koji su gutali sljaku, nema novca, solidan prvi dio, trica u Vrapcicima gdje Velez nije izgubio dugo, nevjerovatno Bajic, Beganovic, Memija, Amir sa prosjecnim starijim igracima i krampom Kokotom igraju za titulu protiv pitara gdje zbog neke doze straha od podviga mi ne uzmamo tad titulu, a trebali smo jer smo bili bolji i od nikad nacih pitara dotad, imali smo ih...to je bila sansa za reprizu Zubandana

Sezona 2015/ 16- pokazatelj sportskog neznanja onih koji vode sportski dio kluba. U Zelju stizu Diata, Livaja, Mladenovic, Stokic itd....cirkus sa trenerima, odlazak legendarnog Ode,cupamo se sa Edisom, ali ponovo dosta kikseva i na kraju katastrofa, Zeljo bez evrope, ali sa jasnom vizijom napretka kluba u svim segmentima i naravno projektom #Evropske Grbavice# sto na ljeto ponovo donosi evropu.
Sezona 2016/17- ocajan prelazni rok, smijesni Slovenac, grozni igraci...dolazi Slavko i sve se okrece. Po meni imamo sve preduslove za borbu za sami vrh. E sad kako ce biti nisam vidovit, ali mislim da je evropa neupitna.
Izvinjavam se na duzem postu, ali o ovome sam nesto razmisljao i smatram da smo gledali u zadnje dvije godine dosta igraca koji ne mogu nositi Zeljin dres i igrati sa tim pritiskom i ambicijama koje ima ovaj veliki klub. To se promjenilo siguran sam u to.