Braveheart je napisao/la: ↑sri feb 08, 2017 12:19 am
Pozdrav ljudi. Pratim vec dugo, nisam se mislio registrovati ali vidim da ste postali neozbiljni, pa reko da uletim dok je vrijeme.
Salim se naravno.
Hocu da kazem par stvari, a da se niko ne naljuti jer sam i sam takav.
Mi smo najcudniji narod na ovoj planeti. Bavim se sportom pa sam X puta osjetio i na svojoj kozi sta znaci baviti se sportom u Bosni. Mi nakon jedne dobre partije kujemo svoje igrace u zvijezde, govorimo kako nam sada niko nista ne moze, a onda nakon kiksa govorimo da sve treba otjerat i da nista ne valja. Ovdje sada pricam o Bokaciniju, decko koji je fenomenalno odigrao dvije pripremne utakmice, komentari su odmah da treba da se produzi ugovor na ne znam ni ja koliko, kako je odlican itd. itd. a do prije desetak dana ga niko nije smatrao dovoljno dobrim za Zelju. Cudno je kako kod nas tako malo fali od vrha do dna i obratno. Po meni on se jos mnogo mora dokazivati, da bi dobio ozbiljan i dugorocan ugovor.
Druga stvar je euforija zbog dolaska Muse. Bez dileme spremniji i brzi od ostalih, ali ja ne vidim po cemu je on mnogo bolji od Sinise. Zasigurno je bolji ofanzivno, međutim onakva neozbiljnost i ne vracanje u odbranu nije nesto sto nam je potrebno. Sinisa je zasigurno bolji defanzivno, a nije da ne zna povuc loptu i prema naprijed. Uostalom, sigurno da mu je vise stalo da Zeljo napravi rezultat ovo proljece nego Musi. Moje misljenje, Sinisa u igru, Musa na klupu. Pogotovo tu mislim na onim terenima gdje se propada do koljena u blato, tu je fakat Musa beskoristan. Pozitivna stvar je sto smo popunili bekovske linije sa njim, i nema sikirancije barem do ljeta.
Treca je sto mislimo da smo napravili nevjerovatan prijelazni rok, a ustvari je samo prosjecan.
Zeba, majstor malog prostora, driblinga i prekida. Losa stvar beskoristan u duel igri, spor za lopte u prostor i naravno u godinama za njegovu poziciju.
Zakaric nespreman, visak kilograma, spor, na pripremnim utakmicama ( ne mora nista da znaci ) nevjerovatan broj izgubljenih lopti. Dobra stvar je sto sigurno nije zaboravio igrati fudbal, pa mozemo ocekivati pravog Zakarica, ali tek za sljedecu sezonu,
Stojanovic najveci pogodak ove zime. Konacno pravi lijevi bek ( sa lijevom nogom ). Pun je zelje, a ne fali mu ni znanja. Zasigurno nece moci doci do izrazaja dok se Zakaric ne probudi.
Crnov. Od pocetka je moje misljenje da je njegov dolazak greska. Plus ova povreda koja ce ga udaljiti od terena sigurno do 5. mjeseca ( 4 sedmice bez napora, 2 sedmice laganog ulaska u trening, tek onda krece da se pravo trenira ).
Bobic po meni trenutno najbolji nas golman. Veci svaka cast ali Boze moj, sta je tu je, istini se mora pogledati u oci. Bobic mnogo sigurniji, sa boljim fizickim predispozicijama.
Kostica necu da komentarisem, jer mislim da on nece ove sezone zaigrati za nas. Mogu samo reci da je dosta dobar stoper u nasim okvirima.