Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

salemprolic
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jan 31, 2017 4:10 pm

AsharaK je napisao/la:
uto jan 31, 2017 4:05 pm
salemprolic je napisao/la:
uto jan 31, 2017 4:02 pm
Ajzea je napisao/la:
uto jan 31, 2017 3:58 pm
Forumski puk konstatuje da je prioritet klub u koji odlazi, a ne cifra i procenat od slijedeceg transfera !
Prioritet je cifra naravno...malo gledam transfere ovog Vejlea sve su free i loan, znaci sto god da su dali oborili su rekord kluba. A buduci transfer...kad nismo te procente dobili od Sehe, Visce, Stile koji su u ozbiljnije klubove otisli tesko da mozemo sta ovdje ocekivati. Da, i odlasci su im svi free i loan.
možda nemaju zukanovića da im uređuje transfermarket kao što mi imamo :D
:D

Ma kako god, Kerimu sretno nek zaradi sta, zasluzio je, to je nase dijete, Zeljovac 100% i daj Boze da i napreduje sta pa da iz tog kluba ode u jači.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

Ajzea
Kontakt:

uto jan 31, 2017 4:11 pm

cikazubo je napisao/la:
uto jan 31, 2017 4:09 pm
Bgmi čisto sumnjam da ćemo uzeti neku cifru pa i ako u Lyngby ode, nemaju neku vrijdnost sudeći po transfermarktu, a nešto sumnjam da ti klubovi specijalno plaćaju odštete pa i ovi poznatiji kao Kopenhagen i Brondbi. Memiji će sigurno biti lijepo, imaće finu platu, fine uslove, odlična zemlja za život, a ako se pokaže u drugoj ligi sigurno će brzo i u prvu, nije ta liga nikakav bauk..
Pitari ne mogu najboljeg igrača lige prodati za 300-400k eura, a mi očekujemo za trenutno sporadičnog Memiju toliko, Kerimu svaka čast, ali prilično je oštećen stalnim mijenjanjem pozicija, stalnim prilagođavanjem drugim trenerima, ponekad i zakucavanjem na klupu, pa i pritisku s tribina koji redovno uživaju naša djeca, previše je to turbulencija za mladog igrača u razvoju, ali i dalje se nadam da će isplivati kvalitet koji sigurno posjeduje, i još nešto yebo vas shorty kojem je Željo vrhunac u najboljim igračkim godinama..
Nije onaj najbolji kod komsija, a ne najbolji igrac lige. Shvatam komsije, ne shvatam nase navijace.

samo_plavo
Osvajač prvog S1 kupa
Kontakt:

ChWilla je napisao/la:
uto jan 31, 2017 4:06 pm
šta god da je istina ne bi sad bio viška ni još jedan bek...imaš tri od kojih jedan nema pravo nastupa u kupu, i momka koji još može za kadete igrati.
Ne vjerujem da ćemo dovoditi beka. Na lijevoj strani imamo Stojanovića i Beširevića. Na desnoj Siniša i Stanić. Mislim da sad nema potrebe za bekom, ali na ljeto bi ga trebali dovesti, pogotovo ako nećemo produžiti ugovor sa Stanićem.
MOJA PRVA LJUBAV BIO JE ŽELJO!

ChWilla
Kontakt:

uto jan 31, 2017 4:13 pm

stojanovića nemaš u kupu, imaš dvojicu seniora kojima je obojici primarna pozicija desni bek, i jednog kadeta...
gradi željo boli te *****

Hadzijalagic
Kontakt:

uto jan 31, 2017 4:14 pm

Onda ce nam Stana igrati lijevog beka u kupu..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

fcz
Kontakt:

uto jan 31, 2017 4:14 pm

Svaki prelazni rok isto. Preslikano. Bombasticne najave, insajderi koji pricaju bajke o dvoglavim ljudozderima, eksplozijama i bumovima, igracima koji su igrali lige prvaka, cudima... Onda krenu mastanja o dva tima, prica se o strasnoj pokrivenosti na svim pozicijama, a na kraju sve ostane manje vise isto.

Realnost je da smo izgubili:

-Kosorica (0KM),
-Memiju kao jednog od dva desna beka (josseneznakoliko KM)
-Krizmana kao krilnog napadaca u kojeg smo, da se ne lazemo, polagali velike nade (u najboljem slucaju neka sica kao i Hervas; vrlo vjerovatno i manje)
-mladog napadaca iz nase skole Mujagica (0KM)
-Stevanovic kao najbolji igrac nam je stavio do znanja da je tu samo da otalja ovo jos do kraja prvenstva i onda ce nam reci cao (i to za 0KM).

S druge strane, doveli smo pet igraca od kojih je u zadnjih godinu jedino Zeba ozbiljno igrao. O stoperu i dalje pricamo kao o mitskom bicu iako su igraci vec otputovali na zavrsni dio priprema.

Crnov i Stojanovic nemaju pravo nastupa u Kupu, kao ni Kostic kojeg mahala najcesce spominje kao tog famoznog stopera.

Reci cu ono sto ponavljam vec mjesecima - bilo kako izboren izlazak u Evropu ce biti uspjeh za udaranje nogom u guzicu.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

storm_raider
Kontakt:

uto jan 31, 2017 4:15 pm

Sretno Memija sine, volio bih da si na ljeto otisao. Mislim da bi poslije dobre polusezone mogao vise, ali to je sada sve, sta bi bilo - kad' bi bilo. Godilo mu je igranje iza Mire, nema sta. Nadam se da ce napredovati.

Ne shvatam nezadovoljstvo transferom, jer, kakvu mi to imamo reputaciju, pogotovo kada su u pitanju transferi sa zapadnjackim klubovima? Imamo tako-tako reputaciju sa Turskom i to je to. To sto je Dzeko ovo sto je danas, to nikakve veze nema. Nije on iz Zelje otisao u Wolfsburg.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Strogo_plav
Kontakt:

ceze je napisao/la:
uto jan 31, 2017 3:46 pm
Mislim da se previše raspravlja samo na osnovu jedne neprovjerene teze.

Prvo, nismo sigurni gdje je otišao, evo sad se pojavljuje ime drugog kluba, drugo, ne znamo za kakvu je cifru otišao. Nije isključeno da su ponudili zadovoljavajuće uslove i klubu i igraču.

A treće, i možda najvažnije, danska liga je jedna od najčudnijih u Europi. Ja je malo pratim, usput onako i nema lige na svijetu sa toliko pozitivnih iznenađenja, "lijepih sportskih priča" i novih klubova. U toj ligi se klubovi fuziraju skoro na dnevnoj bazi, fuziraju se pa se ponovo rastave na dva, gase se pa se ponovo osnivaju svakih par godina, novi vlasnici ulaze u klub svako malo, igrači završe sezonu u jednom klubu pa iduću igraju u drugom sa sasvim novim imenom i slično. Midtjylland koji je jedan od boljih klubova zadnjih godina je organizovan na principu kao u filmu Moneyball gdje se sve svodi na suhu statistiku, dovode i otpuštaju igrače na osnovu statistike, svoje ocjenjuju na istom principu.

Neki od njihovih najuspješnijih klubova zadnjih godina su klubovi bez ikakve historije. Nordsjaelland je osnovan prije 13 godina (igrao grupnu fazu lige prvaka, remizirao sa Juventusom), Midtjylland prije 16 (igrao grupnu fazu Lige Europe, prošao daje gdje gdje je ispao od Uniteda kojeg je dobio na svom stadionu), Sonderjyske je osnovan prije 12 godina, prošlu sezonu je završio drugi i ispao u playoffu Lige Europe, a unazad dvije sezone je završavao na desetom mjestu i jedva osiguravao opstanak, Randers je zadnjih par sezona izborio izlazak u Europu, a osnovan je prije 12 godina, itd.

Vejle koji se spominje je bio fuziran prije par sezona sa nekim drugim klubom, odigrali dvije sezone i sad su opet dva različita kluba. Vidim da su ove sezone doveli masu igrača iz različitih liga (Kina, Ukrajina, Obala Slonovače, Slovačka, Peru, Kolumbija, USA, Surinam, Brazil..). Možda je u pitanju neka fuzija ili ulazak investitora u klub koji imaju velike ambicije i sastavljaju ekipu za narednu sezonu.
Drugi klub koji se spominje je Lyngby koji je osnovan kad i Željo, mijenjao imena kroz historiju, prošle sezone igrao u drugoj ligi, a ove se trenutno nalaze na playoff pozicijama.

Šta hoću reći, malo ko od nas ovdje zna o kakvom se klubu radi osim činjenice da igra u drugoj ligi (ako je uopće to taj klub), a već se kuju neke teorije i stavljaju etikete. Možda sam i ja u krivu i oba kluba koja se spominju su talašike teške, ali ja čisto sumnjam da bi i klub i Memija pristali na neki "random" klub iz Danske tek tako. Klub možda i bi ako bi dobio pristojno obeštečenje, ali Memija sigurno ne bi ukoliko ponuda ne bi bila izdašna i zadovoljavajuća, a da bi poslao takvu ponudu moraš imati neke ambicije, tako da..
Ovo su prve konretnije informacije o tamosnjim ligama, svaka cast!
Cijeli život tvoja smo trupa!

Hurmasica
Kontakt:

hardwell je napisao/la:
uto jan 31, 2017 4:03 pm
Da bi Željo prodao igrača u neku jacu ligu i neki jaci tim taj igrac treba da do 19 godine ima nastupa kao Memija sada i da je kljucni igrac, da igra prije Stevanovica uvijek.

Nismo mi Dinamo da nakon jedne utakmice i desetak clanaka prodamo neko "dijete" nekoj dobroj ekipi. A kamo li momka od 20 godina koji ne može biti standardan u Želji.

Protiv Olimpica kad je ušao ja sam kontao evo dragulja, evo ga naš Bellerin al' *****, ne ide to tako.

Inace jako mi je drag igrac i želim mu sve najbolje u karijeri.
Dinamova djeca su se na prethodnom Europskom prvenstvu nosila i sa Špancima, Portugalcima itd. Pjaca, Rog, Jedvaj, svi su imali lijepu minutažu na Europskom i opravdali su to. Odigrao je i Duje Čop nekoliko minuta. Dakle kvalitet su pokazali i na terenu. Da je ostalo samo na novinskim natpisima ne bi oni sigurno dogurali do Juventusa, Napolija, Leverkusena nego bi se vucarali po zagrebačkoj Lokomotivi. I ja bih najviše volio kada bismo mi svakog mladog igrača mogli prodati za ogromne pare ali jednostavno ono kako mi vidimo naše igrače i kako ih vide klubovi iz inostranstva nije isto. Spominje se eto konkretno i za Memiju da je mladi reprezentativac. Jeste ali kakav je ugled te mlade reprezentacije? Posljednju pobjedu u zvaničnim utakmicama mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine je ostvarila 11. juna 2013. godine protiv Albanije. Uglavnom, vidjećemo koliko je obeštećenje, izbacit će vjerovatno na zvaničnoj dok se i transfer ozvaniči.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

cikazubo
Kontakt:

uto jan 31, 2017 4:16 pm

Ajzea je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:
uto jan 31, 2017 4:09 pm
Bgmi čisto sumnjam da ćemo uzeti neku cifru pa i ako u Lyngby ode, nemaju neku vrijdnost sudeći po transfermarktu, a nešto sumnjam da ti klubovi specijalno plaćaju odštete pa i ovi poznatiji kao Kopenhagen i Brondbi. Memiji će sigurno biti lijepo, imaće finu platu, fine uslove, odlična zemlja za život, a ako se pokaže u drugoj ligi sigurno će brzo i u prvu, nije ta liga nikakav bauk..
Pitari ne mogu najboljeg igrača lige prodati za 300-400k eura, a mi očekujemo za trenutno sporadičnog Memiju toliko, Kerimu svaka čast, ali prilično je oštećen stalnim mijenjanjem pozicija, stalnim prilagođavanjem drugim trenerima, ponekad i zakucavanjem na klupu, pa i pritisku s tribina koji redovno uživaju naša djeca, previše je to turbulencija za mladog igrača u razvoju, ali i dalje se nadam da će isplivati kvalitet koji sigurno posjeduje, i još nešto yebo vas shorty kojem je Željo vrhunac u najboljim igračkim godinama..
Nije onaj najbolji kod komsija, a ne najbolji igrac lige. Shvatam komsije, ne shvatam nase navijace.
Ima najbolju reputaciju, odradio reprezentativne tekme dobro, Meša mu najviše vjeruje što se tiče igrača iz PL pa će i dalje dobijati pozive, relativno mlad, ima prostora za napredak, medijski popraćen i maksimalno napuhan od strane kluba, činjenica je da ni jedan igrač nema takve predispozicije za prodaju, iako ja smatram da su Lendrić i Miro poprilično bolji, ali..

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto jan 31, 2017 4:17 pm

Možda je i kakav šeik kupio Vejle pa ulaže u klub, ili Malezijac kakav :D
Željezničar ante portas !

fcz
Kontakt:

uto jan 31, 2017 4:18 pm

P.S. Kera sretno od srca! Necu lagati, znao si mi sto puta zivce izvuci, ali kao nekome ko zaista voli Zelju i ko je za svoj klub u svakom nastupu ginuo ti ne mogu pozeliti nista drugo osim sve najbolje!

Za razliku od Sandija kojem se popisam na krijestu.
Zadnja izmjena: fcz, dana/u uto jan 31, 2017 4:19 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

omladina1921zeljina
Kontakt:

uto jan 31, 2017 4:19 pm

Yebemu život, zabolješe me ove slike...
avanti ragazzi di buda, avanti ragazzi di pest, studenti, braccianti, operai il sole non sorge piad est!

CN 1969

LOBOTOMCI 2016

vrbanjusa
Kontakt:

uto jan 31, 2017 4:20 pm

Kakav god da je igrač Kerim je naše dijete i želim mu svu sreću svijeta. Nadam se da ćeš napraviti karijeru i da ćemo sa uživanjem pratiti tvoje igre u ligama petice za par godina. Dečko pamet u glavu dobio si vrhunsku šansu.
21 10 4

Petrović Slavko

storm_raider
Kontakt:

uto jan 31, 2017 4:21 pm

Jos jednom, sretno Kerime sine!!!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

ChWilla
Kontakt:

uto jan 31, 2017 4:21 pm

cikazubo je napisao/la:
uto jan 31, 2017 4:16 pm

Ima najbolju reputaciju, odradio reprezentativne tekme dobro, Meša mu najviše vjeruje što se tiče igrača iz PL pa će i dalje dobijati pozive, relativno mlad, ima prostora za napredak, medijski popraćen i maksimalno napuhan od strane kluba, činjenica je da ni jedan igrač nema takve predispozicije za prodaju, iako ja smatram da su Lendrić i Miro poprilično bolji, ali..
ali prodaje nigdje. iako sam sklon da se složim da je u ovom trenutku najvrijedniji igrač lige (možda ne i najbolji).
gradi željo boli te *****

Brkoo
Kontakt:

uto jan 31, 2017 4:24 pm

Ove bisere od danas treba sve negdje napisati. Cuj napuhan od kluba, medijski popracen, koga u inostranstvu boli briga za to. Prate ga duze vrijeme i vide ima li ili nema ono sto oni traze. I pitari dizu Duljevica pa nema ponuda za njega. Mozes ti nekoga dizati koliko hoces..

Onaj gore spominje Dinamo i da na osnovu jedne tekme i par clanaka prodaju igrace, ovo bi trebalo ici u rubriku vjerovali ili ne.. :placeodsmijeha:

Sretno Memija gdje god da odes..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Jaozinho22

uto jan 31, 2017 4:26 pm

Sretno Kerime. Što se tiče cijene ako je veća od ovih dolje navedenih vrhunski posao ! I bolji igrači su se prodavali za manje para.Sarajevo jednom prodalo Cimirota za milion od kojeg je Boga pitaj koliko stiglo do kluba,mi ih prodajemo po FM-u za milione pa nam zine guzica... 150-200k evra je naša realnost za igrača tipa Memije.
Da napomenem :)

-Kozulj(Siroki B.) 250 000 eura,odmah 50 000 ostalo,bice kad bude...
-Karacic(Zrinjski) 120 000 eura
-Graovac (Zrinjski)150 000 eura
-Memisevic 150 000 eura...
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto jan 31, 2017 4:27 pm

Kad bolje razmislim, nema ko ni objavit na zvanicnoj kad su ljudi u avionu :D
Željezničar ante portas !

KeepTheBlueFlag
Pobjednik 1. sezone S1 Lige
Kontakt:

uto jan 31, 2017 4:28 pm

Siniša Stevanović, Srđan Stanić, Jadranko Bogičević, Mateo Boccaccini, Kemal Osmanković, Danijel Stojanović...
Belaj :roll:

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 7 gostiju.

Prijava