Ako je cvaja najveca plata onda bi 4 milje morala biti najmanja.
Ništa neuobicajeno
Tri nova imena, Papac na izvlačenju kupa.
Slazem se, mi trebamo ciljati igrace iz manjih klubova koji su zeljni dokazivanja a imaju talenat. Npr kao Ordagic kad je bio u Zvijezdi. Takve profile trebamo.Vrag je napisao/la: ↑uto sep 12, 2017 9:13 amNe mora biti ni mladji, moze igrac kao Lendric. Zeljan dokazivanjakvalitet je napisao/la: ↑uto sep 12, 2017 2:31 amSve što si rekao je istina. Naš dugoročni plan se mora zasnivati na našim mladim igračima, uz još neke mlađe koje "pokupimo". Mladi se afirmiraju, pomognu nam da ostvarimo neke spor.tske ciljeve, prodamo ih. Puno više koristi od istrošenih polovnjaka.Vrag je napisao/la: ↑uto sep 12, 2017 2:11 amTrenutni graci su preplaceni. Ne znas osnove fudbale, a uzimas dobru lovu. Stevanovic je za ove bio Ronaldo igrac 2. lige.
Po meni mi se ne bi trebali okretati nekom skupom igracu. Nema od njega koristi. Nego vise obratiti paznju na ambiciozne igrace. On ce nam prije biti pojacanje i njega mozemo zadrzati duze od 2 sezone, a na kraju i prodati. Skup igrac je macak u vreci, a mi nemamo taj luksuz da ga drzimo na tribinu. Nama je 1 takav plafon
No, ti mlađi moraju uz nekog stasati. O tome ja govorim. Evo vam primjeri Dinama posljednjih godina i sad Crvene zvezde i Partizana (pa i Vardara). Stranci, koje plaćaju više nego što objektivno vrijede, im čine razliku na terenu. Kanga i Boakye u Zvezdi sad naprimjer. Ja mislim da je to ispravan put. Dva vrhunska igrača u našoj ekipi bi značila puno. Samo je pitanje koliko možemo maksimalno izdvojiti za takve igrače.
Mi ne mozemo dovesti stranca kao Dinamo, CZ, Partizan. Njihovi igraci po sezoni dobiju 300k-500k KM. Oni ga mogu motivisati da igra, mi ne mozemo. Nas je maksimu propalica kao Stilic. Tu je da trenira na tudji racun, pokusa podici formu, uzme nesto para i pedala. Samo sto mi tu budemo donji, samo vidimo ovaj dio sa uzimanje para.
Mi trebamo gledati dokazane domace igrace, ambiciozne domace igrace + nasa/tudja djeca uz ozbiljna ulaganja u fizicku spremu. Gdje cemo u svaku sljedecu sezone ulaziti sa 70%-80% istog igrackog kadra. I titula nam ne bi trebala dolaziti u pitanje.
ko ubacuje te likove, citam nigdje nikog naseg.. sta treba proc osim da si iz hercegovine da se bude u tom savezu
Vidiš da ljudi lupaju gluposti. Čuj daj 200.000, pa makar i fulioChWilla je napisao/la: ↑uto sep 12, 2017 9:10 amda ne budemo pogrešno shvaćen, ne kažem ja da nekad nećemo morati dovesti skuplje igrače da bi napredovali. naravno da hoćemo. ali sa ovim prihodima, to je još uvijek nesrazmjeran rizik. dati jednom igraču platu desetak posto cijelog budžeta, koliko god da ti je taj budžet - nije pametno. i ako par takvih poteza krene loše, možeš pasti da više ne ustaneš. to neće biti pametno dok se ne obezbjede veći stalni izvori prihoda, ne jednokratni. jednokratni prihod, koliki god da je, utopi se u poslovanje. lako je povećati troškove, a puno teže ih poslije smanjiti.
recimo, kad bi se obezbjedio taj generalni sponzor, ali ne za jednu godinu, i kad se poslovni prostori krenu izdavati, mogla bi se platiti dva-tri baš jača igrača.
Upravo to. Taj 1 gol bi nam ubio svaku smirenost. Bolje sto ovako odradismo, a realno nismo ni imali igraca za takav oblik igre.
Golem li si Željezničareavlami97 je napisao/la: ↑uto sep 12, 2017 10:56 amRadovi na Grbavici. Mi ulijećemo oko 150 milja KM, a Savez neku X cifru za reflektore, Od 1.10.2017. dobijamo kategoriju 3.
https://fkzeljeznicar.ba/stadion-grbavi ... -km/28101/
Jeste samo mladjeg igraca ti mozes nauciti necemu a starog ne, a i samo shvatenje fudbala mladjih je modernije. Zera ima problem glave a ne igre kao igre.