salle86 je napisao/la:Mi ne gradimo što volimo nego što moramo
Mada bih ja to rekao da je i jedno i drugo, ali prvo jer se mora. Stadion je bio neuslovan kako i gospodin Misimović reče, bio je ruglo grada realno. Sad je najbolji stadion u gradu i drugi u državi. Za samo 18 mjeseci.
Ono što mi se baš svidjelo je slijedeće:
1) ... " Želimo kao ozbiljan klub aplicirati za sve moguće fondove koji će biti garant održivog ulaganja " ...
Ovo fakat nije mala stvar. Uefa ima taj fond kojim "pomaže" klubove koji sebi žele dobro, ali nisu ni oni glupi da daju pare onako, ko prvi zaišće. Moraš stvoriti preduslov da i možeš tražiti te pare, a mi smo upali u tu skupinu ekipa koja to može. Desetine klubova, pa i stotine, na ovaj način popravljaju stanje sa svojom infrasktrukturom.
2) ... " Niko od nas ne želi se baviti perifernim stvarima " ...
Ja lično ovo shvatam na način da se jasno prepoznalo šta klubu donosi novac (i rejting) i da će se to forsirati. I sam sam bio jedan od onih koji su govorili daj taj fan-šop da liči na nešto, daj ovo daj ono, ali to su fakat sitnice koje klubu donose realno malo, a na drugoj strani imaš ovakve stvari kao što su recimo ti poslovni prostori koji donose fine pare.
i zato opet puna podrška ovim ljudima koji ne obećavaju već rade

Ni u snu se nisam nadao ovako ambicioznom projektu, a onda kad malo vise razmislim ne cudim se, jer ga "gura" covjek koji zna upravljati poslovnim rizikom. Da nije tako gospodin Senad Misimović ne bi bio ono sto jeste.
SM rece da smo Istok isplatili 91,5%. Cijena je bila oko 2,01 mil KM, sto znaci da je ostalo nesto manje od 170k KM duga.
SM rece da je tribina 66% odnosno 3,63 m KM, a krov ostatak novca, odnosno 1,87 m KM. Zeljo bi participirao sa 30%, odnosno 1,65 m KM, a ostatak bi se osigurao kroz partnerstvo u projektu i razne fondove. Ako bih posmatrao "skockanu" tribinu sa svim popratnim gradjevinama, ali bez krova, trebamo "pronaci" 1,98 m Km plus 1,87 m KM za krov. Siguran sam da ce to ova Uprava realizirati, jer na čelu lokomotive je covjek koji zna.
Unaprijed, Miske hvala Ti.
Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.