Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri maj 31, 2017 3:03 pm

ponosannavas je napisao/la:
sri maj 31, 2017 2:43 pm
Nema na čemu :)
http://www.mozzartsport.com/vesti/zvezd ... era/168917
sjecam se kad ga nahvalismo a frajer iz Borca predje u Mladost iz Lucana.. Evo primjera zasto vrijedi mlade igrace dovoditi..

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri maj 31, 2017 3:04 pm

AdisSaca je napisao/la:
sri maj 31, 2017 3:02 pm
AsharaK je napisao/la:
sri maj 31, 2017 2:58 pm
AdisSaca je napisao/la:
sri maj 31, 2017 2:57 pm
O Vukotiću je neralno pričati jer ga nisu uopšte kontaktirali, a nije problem momak on ima svoje uslove i kaže kako bi se lako bilo dogovoriti sa gazdom u vezi ugovora koji ima u Krupi.
čovjek ima ponudu iz Evrope ...
Upravo pričao sa njim i prvi odgovor mu je bio da ga nisu kontaktirali uopšte ... Logično da neće čekati da se ovi sjete da ga kontaktiraju nego gleda isto tako ponude koje dolaze iz Evrope koje su sigurno bolje od naše, ali svjestan je i sam sigurno da bi bolje prošao kada bi kod nas došao, pa onda išao dalje ...
drug, ne razgovaraš sa igračem dok se ne srede uslovi sa klubom, tek onda dolazi igrač na red. :)
ne možeš ti pričati sa igračem koji ima ugovor,možeš ali pola godine do isteka ugovora, to je praksa.
Željezničar ante portas !

cikazubo
Kontakt:

sri maj 31, 2017 3:05 pm

Minjore je napisao/la:
sjecam se kad ga nahvalismo a frajer iz Borca predje u Mladost iz Lucana.. Evo primjera zasto vrijedi mlade igrace dovoditi..
Spominjao se on često na forumu, bio je mladi reprezentativac ako se dobro sjećam, al bolje dovest nekog prekaljenog premijerligaša, ti stari znaj kako se nosit s pritiskom i kako se uzimaju trofeji :D

AdisSaca
Kontakt:

sri maj 31, 2017 3:06 pm

Razumijem to sve, ali ovo je BIH ovdje je sve naopako :D Evo i da je sve tako po pravilima on bi bio upoznat sa našom ponudom kao što je upoznati i sa inostranim , jel tako ?

djoxxx1921
Kontakt:

sri maj 31, 2017 3:07 pm

AdisSaca je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:
sri maj 31, 2017 2:58 pm
AdisSaca je napisao/la:
sri maj 31, 2017 2:57 pm
O Vukotiću je neralno pričati jer ga nisu uopšte kontaktirali, a nije problem momak on ima svoje uslove i kaže kako bi se lako bilo dogovoriti sa gazdom u vezi ugovora koji ima u Krupi.
čovjek ima ponudu iz Evrope ...
Upravo pričao sa njim i prvi odgovor mu je bio da ga nisu kontaktirali uopšte ... Logično da neće čekati da se ovi sjete da ga kontaktiraju nego gleda isto tako ponude koje dolaze iz Evrope koje su sigurno bolje od naše (ako bi je uopšte poslali), ali svjestan je i sam sigurno da bi bolje prošao kada bi kod nas došao, pa onda išao dalje ...
Ma ko da ga kontaktira? Kako ga neko moze kontaktirati ako ima ugovor? Mozemo kontaktirati samo klub.. Pa kad se klubovi dogovore, onda ide dogovor sa igracem. On dok je pod ugovorom nema pravo kontaktirati s drugim klubovima oko transfera. Osim ako je manje od pola godine do isteka tog ugovora. Kratko i jasno

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri maj 31, 2017 3:07 pm

AdisSaca je napisao/la:
sri maj 31, 2017 3:06 pm
Razumijem to sve, ali ovo je BIH ovdje je sve naopako :D Evo i da je sve tako po pravilima on bi bio upoznat sa našom ponudom kao što je upoznati i sa inostranim , jel tako ?
zavisi, nekad neće dobiti tu informaciju da ne bi došlo do opadanja morala :D
Željezničar ante portas !

avlami97
Kontakt:

sri maj 31, 2017 3:08 pm

Većina priča kako treba dovoditi mlade neafirmisane igrače sa strane, koje ćemo kasnije utopiti za fine pare. Slažem se i ja, a onda se okrenem 10 godina iza sebe i shvatim da smo mi u tih zadnjih 10 godina doveli Edina Višću i od njega napravili igrača i odlično hajrovali. Može li se neko sjtiti još jednog sličnog primjera? Mi u kontinuitetu zadnjih 10 godina ne radimo na tom polju.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Grbavica
Kontakt:

sri maj 31, 2017 3:11 pm

avlami97 je napisao/la:Većina priča kako treba dovoditi mlade neafirmisane igrače sa strane, koje ćemo kasnije utopiti za fine pare. Slažem se i ja, a onda se okrenem 10 godina iza sebe i shvatim da smo mi u tih zadnjih 10 godina doveli Edina Višću i od njega napravili igrača i odlično hajrovali. Može li se neko sjtiti još jednog sličnog primjera? Mi u kontinuitetu zadnjih 10 godina ne radimo na tom polju.
Bekric

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

sri maj 31, 2017 3:12 pm

kvesic ?

Vrag

sri maj 31, 2017 3:13 pm

boju dao si nebu... je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:
sri maj 31, 2017 2:56 pm
Ne znam sto trcite pred rudu, ja jos nisam vidio Jasarevica u Plavom salonu kako potpisuje ugovor. Ako se to desi onda mozemo diskutovati o njemu kao nasem igracu. Isto vazi i za ostale igrace..
:palacgore:

... a o kvaliteti igraca tek nakon par mjeseci.
Kakva mu je konkurencija definitvno pojacanje. Ma bilo koji iz Krupe ce biti pojacanje

ponosannavas
Kontakt:

sri maj 31, 2017 3:15 pm

LeBlue je napisao/la:
sri maj 31, 2017 2:47 pm
sri maj 31, 2017 2:15 pm
Moju podršku Slavko ima samo iz razloga što mislim da je do igrača. On je četvrti trener za kojeg se spominje da su igrači nezadovoljni metodama rada. Logičan zaključak je da igrače sad treba pošamarati. Neki su sklonjeni i nakon ostalih trenera ali očigledno nisu svi. Tek nakon šamaranja igrača možemo vidjeti kakav je Slavko trener. S obzirom na to kad vidim kakve je kretene imao u ekipi on je odlično odradio stvari.

Drugo, na polusezoni smo svi molili Boga za Evropu i napravljen istok. To smo dobili. ALi, sada su opet počeli članci, opet su počela prozivanja, opet se spominju dugovi poreznoj itd itd. Sa druge strane, pričao sam sa većinom ljudi što idu na tekme redovno i svi su ljuti, ali niko ne kenja. Svi su zadovoljni genrealno dešavanjima oko Želje. Međutim neki odjednom izgubili vjeru i u finansije ovdje na forumu. U stvarnosti sa rajom sa kojom pričam niko nije izgubio povjerenje ljudima u upravi. Nije slučajno da na forumu ide ta priča ponovo.

Po meni jedina loša strana je sportski direktor, tj neko ko bi trebao voditi sportski segment. Da, trener se pita za igrače, ali sportski direktor je taj koji treba da ima strategiju dovođenja igrača jer se ne može sa svakim trenerom mijenjati cijeli tim po njegovim željama. JA otkako je Ćenan tu nisam vidio nijednog igrača koji je potencijal da je doveden. TI moraš imati strategiju dovođenja mladih igrača, a trener je samo tu da ti kaže fali mi još tri, četiri igrača na toj i toj poziciji. I opet isto tako kad se trener promijeni eventualno. TO je smisao sportskog direktora. Tako ja gledam na stvari. Barcelona ima svoj sistem u koji dovodi trenere koji imaju sličnu viziju i onda samo taj trener sa nekoiko igrača prilagodi sebi malo. Ne poredim sa Barsom ali tako je u svim ozbiljnim klubovima. Nisu problem ni Krstanović ni Sesar ako su oni ti koji krpe rupe. Ako imamo 15 igrača a Krstanović treba ući sa klupe da razbije neki bunker sa visinom i sl šta fali njemu. Što odmah odbacujete. I ja ću pratiti ovaj prelazni rok. S obzirom da realno mi od naše djece možemo računati na Kemu, Žeru, Beganovića i Hasanovića neojte očekivati ni tražiti da sad naša djeca igraju jer ih nemamo. Svi ovi ostali ne mogu odmah upasti u ekipu i biti nosioci. PO meni još može Aldin Hrvanović. Svi ostali igraju i sljedeće godine juniorsku LP, prvenstvo a i igrat će za repku bar njih trojica četvorica. Ja bi im još davao prilike u kupu, a u prvenstvu kad mogne. Kup bi njima posvetio a u prvenstvu gurnuo sve najjače snage i zobg sistema takmičenja naredne godine u Evropi.
Zbog svega toga ne možete tražiti da igraju naša djeca. Međutim, šta možemo tražiti? MOžemo tražiti da se dovede nekoliko mladih kao Kuzmanović (morao sam izvinite) koji mogu dati i rezultat odmah i da se napokon zna neka koncepija i strategija sportskog segmenta. Uz tih par mladih, dobro bi bilo da dođe i neki MIro novi ili par MIra. Znači Mire, mladi talenti iz BiH koji mogu meda i onda i nekoliko Krstanovića (ne mora biti baš on niti mislim da je on taj, ali ako zafali visok napadač što da ne) da popune rupe. Ovo je realno. Više odo ovoga ne možemo i nije realno tražiti. Ovo je objektivno. Tek naredne godine treba dati skoro pa pui kapacitet našim juniorima Bešireviću, Veliću, Džindi, Šabanu, Šehiću i ostalima koji mogu a ta su generacija. I onda opet dovesti par Mira i par mladih iz BiH koji mogu meda i onda imaš sastav koji je strategijski smislen. Lako je onda i trenera promijentiti ako Slavko ne bude taj. ALi SALvko sada mora biti taj jer treba toj djeci nametnuti disciplinu i ozbiljan rad.
Potpuno si u pravu. U sustini mi kao klub moramo imati covjeka koji je u stanju prepoznati te igrace. Ciji je to posao neznam, ali i ja licno mislim da bi to trebala biti uloga sportskog direktora. Nerealno je pricati o Ordagicu, Vukoticu itd, jer je prekasno. Njihova opcija je inostranstvo, jer igrati za bilo kakav tim vani se dosta vise isplati. Mi kao klub bi trebali biti u stanju prepoznati te potencialne igrace, koji ce dobiti priliku da se dokazu, i putem nas da se prodaju u inostranstvo za koristi obadvije strane. Npr to je bio slucaj sa Viscom, i to nam treba biti strategija. Treba se gledati potencialni igraci u BiH i regiji. I Vukotic je dosao iz Srbije i slicni njemu. Sto Zeljeznicar nebi mogao isto uraditi, sigurno ima bolju reputaciju nego Krupa ili Radnik.
Pa evo mi ovdje pričamo o DInamu i on nam je neki putokaz svima u bivšoj Jugi. Nisu treneri dovodili igrače. Imali su i treneri tamo nekih želja i vjerovatno dovedeni su im neki, ali koncept dovođenja i guranj amladgo igrača je strategija DInama. TO su radili SD i ekip aoko njega. Trener je samo malo to sve sebi prilagodio. I mijenjli su ga kad rezultata nema.

kremenko

sri maj 31, 2017 3:16 pm

Jasarevic je propao a i sam ne zna da mu se to desilo :D
Odigrao dobro u Travniku,Krupi. Kod nas ako dodje ima da propadne kao Grcka.
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

avlami97
Kontakt:

sri maj 31, 2017 3:17 pm

Grbavica je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Većina priča kako treba dovoditi mlade neafirmisane igrače sa strane, koje ćemo kasnije utopiti za fine pare. Slažem se i ja, a onda se okrenem 10 godina iza sebe i shvatim da smo mi u tih zadnjih 10 godina doveli Edina Višću i od njega napravili igrača i odlično hajrovali. Može li se neko sjtiti još jednog sličnog primjera? Mi u kontinuitetu zadnjih 10 godina ne radimo na tom polju.
Bekric

Upravu si. Njega smo doveli tačno prije 10 godina, ali kao igrača koji je tada imao 23,5 godina. govorim o mladim igračima 17-20 godina.

Minjore, dobro i Kvesić 21. godinu gazio. Na njemu smo mogli hajrovati, ali iz poznatih razloga nismo, bar onoliko koliko smo očekivali.

Ranije sam napisao da bih Redžića volio vidjeti u našoj ekipi, ali on ima ugovor. Mlad 20 godina, a već ima dosta premijerligaškog iskustva. On mi baca na našeg Hadžiahmetovića.
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u sri maj 31, 2017 3:25 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Bosnia

Pa evo mi ovdje pričamo o DInamu i on nam je neki putokaz svima u bivšoj Jugi. Nisu treneri dovodili igrače. Imali su i treneri tamo nekih želja i vjerovatno dovedeni su im neki, ali koncept dovođenja i guranj amladgo igrača je strategija DInama. TO su radili SD i ekip aoko njega. Trener je samo malo to sve sebi prilagodio. I mijenjli su ga kad rezultata nema.
Ne mozes dinamo nikako porediti sa nama. Oni su drzavni projekat, desetine miliona eura se slilo u dinamo poslije rata i dan danas je na drzavnoj sisi

ponosannavas
Kontakt:

sri maj 31, 2017 3:18 pm

Minjore je napisao/la:
SPominjao se. Znam sve. Ali evo ovdje da si prije početka prvenstva rekao Kerla ili Saničanin svi bi rekli ma daj ba ko je taj. Čuj Saničanin.

Jaozinho22

sri maj 31, 2017 3:19 pm

Normalno da možeš pregovarat s igračem,nije se jednom desilo u modernom fudbalu da klub dogovori sve s igračem onda zajedno izvrše pritisak na trenutni klub tog igrača,samim tim smanjuju cijenu. E druga je stvar što je možda Vukotić nerealan za nas ili jednostavno ne znamo.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri maj 31, 2017 3:20 pm

sri maj 31, 2017 3:18 pm
Minjore je napisao/la:
SPominjao se. Znam sve. Ali evo ovdje da si prije početka prvenstva rekao Kerla ili Saničanin svi bi rekli ma daj ba ko je taj. Čuj Saničanin.
Nazalost, ali tako je. Sada da dovedem nekog neafirmisanog, to bi belaj bio. Ko je ovaj levat, sta ovo igrao u drugoj ligi i tako.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

ponosannavas
Kontakt:

sri maj 31, 2017 3:23 pm

Bosnia je napisao/la:

Ne mozes dinamo nikako porediti sa nama. Oni su drzavni projekat, desetine miliona eura se slilo u dinamo poslije rata i dan danas je na drzavnoj sisi
Ma druže ne govorim ja o Dinamu na taj način. Pričam o konceptu rada. Nemoj mi reći da nismo mogli dovesti Kuzmanovića i Jašarevića prošle godine? Jesmo li trebali biti državni projekat? Spominjao sam ja i Šerbečića i Pecu prije nego su otišli u Radnik? Jesmo li mi trebali biti državni projekat? Jel Radnik državni projekat? Čovječe zezamo se ovdje evo da ja pogađam i da imam njuh. Nisam ja nikakv fudbaler. Čak nisam ni trenirao fudbal nego jedan drugi sport. Na stranu šala da sam neki skaut, ali ako ja prepoznam (možda sam samo imao sreće) četiri igrača koja bi sasd svi rado vidjeli u Želji kako to da naši nisu. Jel trebamo za to biti državni projekat? Nemoj me zezati. Jovičića sam isto spominjao i eno ga igra hladno Hrvatsku ligu.

LeBlue
Kontakt:

sri maj 31, 2017 3:27 pm

avlami97 je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:
Bekric

Upravu si. Njega smo doveli tačno prije 10 godina, ali kao igrača koji je tada imao 23,5 godina. govorim o mladim igračima 17-20 godina.
Mozda sam ja pogrijesio, al ja sam vise mislio na igrace poput Tomica i Kvesica kad su nam tek dosli. Mozda nismo zaradili bas na njima, al smo imali dosta koristi od njih. Trenutno imamo star kadar, i mislim da je to jedan problem. Npr sa Kvesicem smo bili blizu dobrog transfera prije njegove povrede, ako se dobro sjecam. Zato treba gledati igrace kao Markovic ili Loncar iz Sirokog, neko je spominjao Galica iz Mladosti.

Bosnia

sri maj 31, 2017 3:27 pm

sri maj 31, 2017 3:23 pm
Bosnia je napisao/la:

Ma druže ne govorim ja o Dinamu na taj način. Pričam o konceptu rada. Nemoj mi reći da nismo mogli dovesti Kuzmanovića i Jašarevića prošle godine? Jesmo li trebali biti državni projekat? Spominjao sam ja i Šerbečića i Pecu prije nego su otišli u Radnik? Jesmo li mi trebali biti državni projekat? Jel Radnik državni projekat? Čovječe zezamo se ovdje evo da ja pogađam i da imam njuh. Nisam ja nikakv fudbaler. Čak nisam ni trenirao fudbal nego jedan drugi sport. Na stranu šala da sam neki skaut, ali ako ja prepoznam (možda sam samo imao sreće) četiri igrača koja bi sasd svi rado vidjeli u Želji kako to da naši nisu. Jel trebamo za to biti državni projekat? Nemoj me zezati. Jovičića sam isto spominjao i eno ga igra hladno Hrvatsku ligu.
Spominjati nekoga i dovesti nekoga su nebo i zemlja. Ne znas ti kakvi su planovi igraca. Mozda traze puno para? Mozda mu se potpisuje samo na 1 godinu. Mozda ne zeli doci jer nije zagarantovano mjesto... ima tu milion stvari sto ti i ja ne vidimo, a mogu sprijeciti transfer.

Nije ovo Football Manager gdje ponudis nesto para i eto ga trci u klub.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Prijava