Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

AsharaK
Administrator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri maj 31, 2017 2:40 pm

voltron30 je napisao/la:
sri maj 31, 2017 2:39 pm
E jbg. Od Koljića, Redžića, Vukotića mi našli Jašarevića. 'ebo me svak', totalno identična situacija kao prošle godine, samo umjesto Krupinih igrača, bili su Radnikovi, tj. umjesto Memiševića, Pece... mi doveli Šećerovića i Lazića. Daj ba, ako ne možemo dovesti kako treba, bolje juniore naše gurat.
slažem se drug, samo što je ove sezone Jašar odigrao baš meastralno
Željezničar ante portas !

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri maj 31, 2017 2:40 pm

btw u avgustu puni 22, jel to znači da će se brojati kao u21 igrač?

ponosannavas
Kontakt:

sri maj 31, 2017 2:41 pm

:zeljeznicar1: Jašarević je odličan igrač. Ja ga predlagao dok je Travniku još bio :) :zeljeznicar1:

Hurmasica
Kontakt:

ponosannavas je napisao/la:
:zeljeznicar1: Jašarević je odličan igrač. Ja ga predlagao dok je Travniku još bio :) :zeljeznicar1:
Treba li vam gospodo draga nešto više od ovoga? :D
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Grbavica
Kontakt:

Minjore je napisao/la:Fadil svakako ismijava, ali on ismijava onog covjeka sto mu pruzi sinu priliku u prvom timu ;)
Znaci klosar bio klosar osto

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Ko nas je kleo, nije dangubio.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri maj 31, 2017 2:42 pm

hvala kolega što se slažeš sa mnom :D

Hurmasica
Kontakt:

sri maj 31, 2017 2:43 pm

slika
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

ponosannavas
Kontakt:

sri maj 31, 2017 2:43 pm

Nema na čemu :)

LeBlue
Kontakt:

sri maj 31, 2017 2:47 pm

sri maj 31, 2017 2:15 pm
Moju podršku Slavko ima samo iz razloga što mislim da je do igrača. On je četvrti trener za kojeg se spominje da su igrači nezadovoljni metodama rada. Logičan zaključak je da igrače sad treba pošamarati. Neki su sklonjeni i nakon ostalih trenera ali očigledno nisu svi. Tek nakon šamaranja igrača možemo vidjeti kakav je Slavko trener. S obzirom na to kad vidim kakve je kretene imao u ekipi on je odlično odradio stvari.

Drugo, na polusezoni smo svi molili Boga za Evropu i napravljen istok. To smo dobili. ALi, sada su opet počeli članci, opet su počela prozivanja, opet se spominju dugovi poreznoj itd itd. Sa druge strane, pričao sam sa većinom ljudi što idu na tekme redovno i svi su ljuti, ali niko ne kenja. Svi su zadovoljni genrealno dešavanjima oko Želje. Međutim neki odjednom izgubili vjeru i u finansije ovdje na forumu. U stvarnosti sa rajom sa kojom pričam niko nije izgubio povjerenje ljudima u upravi. Nije slučajno da na forumu ide ta priča ponovo.

Po meni jedina loša strana je sportski direktor, tj neko ko bi trebao voditi sportski segment. Da, trener se pita za igrače, ali sportski direktor je taj koji treba da ima strategiju dovođenja igrača jer se ne može sa svakim trenerom mijenjati cijeli tim po njegovim željama. JA otkako je Ćenan tu nisam vidio nijednog igrača koji je potencijal da je doveden. TI moraš imati strategiju dovođenja mladih igrača, a trener je samo tu da ti kaže fali mi još tri, četiri igrača na toj i toj poziciji. I opet isto tako kad se trener promijeni eventualno. TO je smisao sportskog direktora. Tako ja gledam na stvari. Barcelona ima svoj sistem u koji dovodi trenere koji imaju sličnu viziju i onda samo taj trener sa nekoiko igrača prilagodi sebi malo. Ne poredim sa Barsom ali tako je u svim ozbiljnim klubovima. Nisu problem ni Krstanović ni Sesar ako su oni ti koji krpe rupe. Ako imamo 15 igrača a Krstanović treba ući sa klupe da razbije neki bunker sa visinom i sl šta fali njemu. Što odmah odbacujete. I ja ću pratiti ovaj prelazni rok. S obzirom da realno mi od naše djece možemo računati na Kemu, Žeru, Beganovića i Hasanovića neojte očekivati ni tražiti da sad naša djeca igraju jer ih nemamo. Svi ovi ostali ne mogu odmah upasti u ekipu i biti nosioci. PO meni još može Aldin Hrvanović. Svi ostali igraju i sljedeće godine juniorsku LP, prvenstvo a i igrat će za repku bar njih trojica četvorica. Ja bi im još davao prilike u kupu, a u prvenstvu kad mogne. Kup bi njima posvetio a u prvenstvu gurnuo sve najjače snage i zobg sistema takmičenja naredne godine u Evropi.
Zbog svega toga ne možete tražiti da igraju naša djeca. Međutim, šta možemo tražiti? MOžemo tražiti da se dovede nekoliko mladih kao Kuzmanović (morao sam izvinite) koji mogu dati i rezultat odmah i da se napokon zna neka koncepija i strategija sportskog segmenta. Uz tih par mladih, dobro bi bilo da dođe i neki MIro novi ili par MIra. Znači Mire, mladi talenti iz BiH koji mogu meda i onda i nekoliko Krstanovića (ne mora biti baš on niti mislim da je on taj, ali ako zafali visok napadač što da ne) da popune rupe. Ovo je realno. Više odo ovoga ne možemo i nije realno tražiti. Ovo je objektivno. Tek naredne godine treba dati skoro pa pui kapacitet našim juniorima Bešireviću, Veliću, Džindi, Šabanu, Šehiću i ostalima koji mogu a ta su generacija. I onda opet dovesti par Mira i par mladih iz BiH koji mogu meda i onda imaš sastav koji je strategijski smislen. Lako je onda i trenera promijentiti ako Slavko ne bude taj. ALi SALvko sada mora biti taj jer treba toj djeci nametnuti disciplinu i ozbiljan rad.
Potpuno si u pravu. U sustini mi kao klub moramo imati covjeka koji je u stanju prepoznati te igrace. Ciji je to posao neznam, ali i ja licno mislim da bi to trebala biti uloga sportskog direktora. Nerealno je pricati o Ordagicu, Vukoticu itd, jer je prekasno. Njihova opcija je inostranstvo, jer igrati za bilo kakav tim vani se dosta vise isplati. Mi kao klub bi trebali biti u stanju prepoznati te potencialne igrace, koji ce dobiti priliku da se dokazu, i putem nas da se prodaju u inostranstvo za koristi obadvije strane. Npr to je bio slucaj sa Viscom, i to nam treba biti strategija. Treba se gledati potencialni igraci u BiH i regiji. I Vukotic je dosao iz Srbije i slicni njemu. Sto Zeljeznicar nebi mogao isto uraditi, sigurno ima bolju reputaciju nego Krupa ili Radnik.

salemprolic
Kontakt:

sri maj 31, 2017 2:47 pm

Jasarevic sasvim pristojan igrac. Gledao sam ga u nekoliko navrata ove sezone i svaki put je dobro odigrao. Plus sto je i dalje relativno mlad i nije stranac. A za ove sto su nam spartali po lijevoj strani ovih par godina je Roberto Carlos.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

cikazubo
Kontakt:

sri maj 31, 2017 2:52 pm

Jašar 4 asistencije i 1 gol ove sezone, Siniša neće za života toliko nakupiti :D

Bosnia

sri maj 31, 2017 2:55 pm

E ovo je transfer politika cemu trebamo teziti. Jasarevic 21 godinu, mlad, odigrao vec 1 sezonu u premijer ligi.

Licno nisam ga gledao niti upratio tako da ne mogu o kvalitetu ali cisto sumnjam da moze ista losiji biti od stojanovica na beku.

Brkoo
Kontakt:

sri maj 31, 2017 2:56 pm

Ne znam sto trcite pred rudu, ja jos nisam vidio Jasarevica u Plavom salonu kako potpisuje ugovor. Ako se to desi onda mozemo diskutovati o njemu kao nasem igracu. Isto vazi i za ostale igrace..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Leon_Professional
Kontakt:

Polako s tim epitetima i superlativima. Nek on prvo dodje i zaigra, pa cemo onda vidjet kakav je.
Doduse, sve predispozicije govore da nece biti fula, al ovdje se nikad nista ne zna.

AdisSaca
Kontakt:

sri maj 31, 2017 2:57 pm

O Vukotiću je neralno pričati jer ga nisu uopšte kontaktirali, a nije problem momak on ima svoje uslove i kaže kako bi se lako bilo dogovoriti sa gazdom u vezi ugovora koji ima u Krupi.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri maj 31, 2017 2:58 pm

AdisSaca je napisao/la:
O Vukotiću je neralno pričati jer ga nisu uopšte kontaktirali, a nije problem momak on ima svoje uslove i kaže kako bi se lako bilo dogovoriti sa gazdom u vezi ugovora koji ima u Krupi.
čovjek ima ponudu iz Evrope ...

Leon_Professional
Kontakt:

sri maj 31, 2017 3:01 pm

Plavi sa Grbavice su četvrtu godinu uzastopno na ljetni odmor otišli bez trofeja, no za razliku od prošle u tek završenoj su izborili nastup u Evropi. Nekoliko igrača već je napustilo tim sa Grbavice, a njihovim stopama bi vrlo lako mogao krenuti i iskusni veznjak Samir Bekrić (32) koji je također otišao na odmor, ali će kako saznaje gg.ba naknadno donijeti odluku da li će ostati na Grbavici. U istom smjeru mogao bi vrlo lako i desni bek Siniša Stevanović (28), koji ima ugovor do kraja ove godine, ali nije sigurno i da će ostati stanovnik našeg glavnog grada. Javna tajna da šef stručnog štaba FK Željezničar Slavko Petrović i Samir Bekrić nisu u "ljubavi", te da je iskusni veznjak u toku prošle sezone u nekoliko navrata "ponižen" od strane srbijanskog stručnjaka kojem je Uprava ekipe sa Grbavice dala podršku i pored toga što je u finišu sezone uspio prockati solidbnu bodovnu zalihu, pa je ostao bez titule. Poznato je i da je Bekrić prije šest mjeseci odbio ponudu iz daleke Kine, a ugovor sa Željezničarom veže ga još dvije godine. Interesanti iz Kine su ponovo zainteresovani za njegove usluge, te sada postoji velika mogućnost da nezadovoljni Bekrić ostvari taj transfer. Ove sezone Bekrić je za Željezničar upisao 20 nastupa u Premijer ligi uz tri pogotka i jednu asistenciju, dok je u Kupu BiH ubilježio sedam nastupa uz tri pogotka i isto toliko asistencija. Sa Plavima je u dosadašnoj karijeri osvojio četiri trofeja. Tri naslova prvaka, te jedan Kupa BiH.

Kada je Stevanović u pitanju, i on je otputovao na odmor u Srbiju, te će donijeti odluku o povratku u našu zemlju. Stevanović je ove sezone upisao 26 nastupa u ligi uz jednu asistenciju, te pet nastupa u Kupu BiH. Na Grbavicu je stigao iz Novog Pazara, a svojom prije svega borbenošću vrlo često je dobijao aplauze Željinih navijača.
Kakva Kina, **** Kinu :kafa:

djoxxx1921
Kontakt:

sri maj 31, 2017 3:02 pm

Bosnia je napisao/la:
sri maj 31, 2017 2:55 pm
E ovo je transfer politika cemu trebamo teziti. Jasarevic 21 godinu, mlad, odigrao vec 1 sezonu u premijer ligi.

Licno nisam ga gledao niti upratio tako da ne mogu o kvalitetu ali cisto sumnjam da moze ista losiji biti od stojanovica na beku.
Ne jednu, nego dvije. Igrao je za Travnik u premier ligi onu sezonu kad su ispali

boju dao si nebu...
Kontakt:

Brkoo je napisao/la:
Ne znam sto trcite pred rudu, ja jos nisam vidio Jasarevica u Plavom salonu kako potpisuje ugovor. Ako se to desi onda mozemo diskutovati o njemu kao nasem igracu. Isto vazi i za ostale igrace..
:palacgore:

... a o kvaliteti igraca tek nakon par mjeseci.
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

AdisSaca
Kontakt:

AsharaK je napisao/la:
sri maj 31, 2017 2:58 pm
AdisSaca je napisao/la:
čovjek ima ponudu iz Evrope ...
Upravo pričao sa njim i prvi odgovor mu je bio da ga nisu kontaktirali uopšte ... Logično da neće čekati da se ovi sjete da ga kontaktiraju nego gleda isto tako ponude koje dolaze iz Evrope koje su sigurno bolje od naše (ako bi je uopšte poslali), ali svjestan je i sam sigurno da bi bolje prošao kada bi kod nas došao, pa onda išao dalje ...
Zadnja izmjena: AdisSaca, dana/u sri maj 31, 2017 3:03 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 16 gostiju.

Prijava