Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

sergejevic
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub apr 08, 2017 3:04 pm

Ma igraci postaju u velikim i vaznim utakmicama. Tu se vidi koliko neko moze i za sta je stvoren. Amir je na svom prvom derbiju bio najbolji igrac na terenu i danas sa svojih 20-ak godina igra konstantno protiv Besiktasa, Fenera, Galate, igrao u Evropa ligi i slicno. Tesko bi on postao ovo sto jeste da se cekalo da se nesto rijesi pa da dobije pravu sansu. Mi smo u poprilicno nezavidnoj situaciji sto se toga tice. Treba nam rezultat i borimo se na dva fronta, a rijetki su treneri u svijetu koji bi u takvoj situaciji pruzili sansu mladim momcima. Opet, s druge strane mi na kraju sezone ostajemo bez Lendrica i Stevanovica dva najbolja igraca, Bogicevic i Zeba su vec veterani, Kerla je tu mozda samo do kraja sezone, Blagojevic i Markovic ulaze u bas ozbiljne godine i vjerovatno zele da nesto jos zarade vani. Moze se desiti da na kraju sezone moramo bas mnogo mijenjati. Bilo bi odlicno da smo uspjeli nekako ugurati Zerica i Osmankovica, pa i Mujagica u kombinacije. Mogli su sigurno skupiti desetak ili vise utakmica ove sezone, a naredne bi vec mogli imati ozbiljnu ulogu u timu.
Opet ce pred nama biti zanimljivo ljeto i htjeli to ili ne slijedi nam remont ekipe. Kada ostanes bez dva ponajbolja igraca lige to je gotovo nemoguce nadomjestiti.

Plava Porodica
Kontakt:

sub apr 08, 2017 3:06 pm

NAPRIJED ZELJO LJUBAVI MOJA!!
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Leon_Professional
Kontakt:

sub apr 08, 2017 3:11 pm

Okolele je napisao/la:
sub apr 08, 2017 2:48 pm
Mali Dino od kojeg niko nista nije ocekivao se izbori za par minuta tako da sve je do njih samih..Moraju zapeti da bi dobili priliku a Dino to upravo radi..
Ma Dino je imao utakmica u Celiku, a i stariji je.
Ne kazem nista, samo msm da je trebalo Osmankovica poslat negdje na posudbu. Vidimo da je i Dini valjalo. Neki slabiji klub, da se malo uvede u te seniorske tekme.
@Delinjo, napisao sam i prije da je sada rezultatski pritisak veliki. Pri tome su se redali treneri kojima je gorilo, i nije ni ocekivati da neki trener u tim okolnostima gurne mladog igraca. Necu da kazem da je Kemo dobar ili nije, jer stvarno ne znam, nit bilo ko od nas zna. Tek na tekmi se to moze vidjeti, pa opet ponavljam da je za njega posudba mozda i najbolje rjesenje bila.
@ChWilla, fino receno. Ima dosta faktora koji odlucuju ko ce biti kakav igrac.

Hajmo ovo danas bez srkleta lagano dobiti. Mada ljoZe ne moze bez toga! :D

Jaozinho22

sub apr 08, 2017 3:13 pm

Opet interesantna tema, pa da ponovim ono što sam ponovio milion puta do sad. Bolje gledati Dinu Hasanovica koji će uvijek dati svoj maximum nego za 4 puta veće pare gledat neznalicu Šećerovica. To nam je najbolji primjer sta i kako. Sto se tice oscilacija kod mladih igrača hoćete reci da stariji to nemaju? Zbog toga je to sve u pet deka a na mladom igraču možeš i zaradit, dok na starijem je to gotovo nemoguće. Čist primjer Ugljese Radinovica,jednu odigra dobro odlično kretanje strasne duge lopte itd onda ga 10 utakmica nema,ne postoji i jedino sto uradi jeste da dobije žuti karton! Hoćete reci da to neki junior ne bi mogao odradit? Ja mislim da bi :)
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Dolina
Kontakt:

sub apr 08, 2017 3:13 pm

Da smo prvi dio sezone odigrali kao sada dosta mlađih igrača bi dobijalo minutažu
Pošto nismo niko neće i nesmije da preuzme rizik jer je smo sve bacili na Evropu, znamo u kakvim smo govnima bili prije pola godine
Koliko znam pojedinci se nešto i ne trude da igraju za prvi tim bez obzira što trenutno do kraja sezone i neće dobijati šanse.
Neka se ugledaju na Dinu, znači da se može kada se hoće,nema neku tehniku, ali ima srce i damu. Slavku je i to dosta.
Uloži malo u sebe, treniraj i van treninga, radi na sebi
Hebo šuplju više o našim talentima, kojih ima ali Bogami vrlo malo
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

black64
Kontakt:

sub apr 08, 2017 3:15 pm

Josip Kvesić - Contract until: 30.06.2017
http://www.transfermarkt.com/josip-kves ... ler/101042

LARSSON
Kontakt:

black64 je napisao/la:
Ustalio se u prvu postavu Hajduka, miline gledat tekmu na Areni

telemach :klanjase2:

Leon_Professional
Kontakt:

sub apr 08, 2017 3:17 pm

Trener kluba Hercegovine, Goran Sablić je odlučio da na gostovanje u srednju Bosnu ne vodi nekoliko veoma važnih igrača. U Vitez nisu otputovali Wagner Santos Lago, Ivan Krstanović, Boris Pandža i Josip Barišić, koje trener odmara za prvu polufinalnu utakmicu Kupa BiH, te ozlijeđeni Ivan Baraban i Dino Ćorić.

Vcrs je isto bitna tekma, ali ovo nisam mogao preskociti. Siroki se maksimalno zadao za kup. O tome vcrs kad apsolviramo Krupu aBd.

Dolina
Kontakt:

sub apr 08, 2017 3:20 pm

black64 je napisao/la:
ne znam šta da ti kažem, prošle godine sam ga gledao u Splitu protiv Dinama, evo i sad ga gledam protib Slavena, kriv za go, loš bio na terenu
Nije mu nešto sezona bila, doduše kod nas bi malo došao do izražaja, prednost mu je što je fin i korektan momak,
ali od povrede nije to onaj, ako ne bi bio zahtjevan možda bi dobro i došao, ko zna

Dolina
Kontakt:

sub apr 08, 2017 3:25 pm

Vama pustiše Arene a nama na Logosoftu Sport klubova još nema, što bi rekli, ćuna u po somuna

zeljeznicka21

sub apr 08, 2017 3:29 pm

Dolina je napisao/la:
sub apr 08, 2017 3:20 pm
black64 je napisao/la:
ne znam šta da ti kažem, prošle godine sam ga gledao u Splitu protiv Dinama, evo i sad ga gledam protib Slavena, kriv za go, loš bio na terenu
Nije mu nešto sezona bila, doduše kod nas bi malo došao do izražaja, prednost mu je što je fin i korektan momak,
ali od povrede nije to onaj, ako ne bi bio zahtjevan možda bi dobro i došao, ko zna
jedan od igraca za koje mi je jako zao sto nije napravio bolju karijeru, pricao sam par puta licno s njim, fin, neiksvaren, trudi se, radi, ali eto zajeba ga ta povreda, a siguran sam da bi danas negdje u dobrom klubu igrao i bio dobra zamjena za Kolašinca u reprezentaciji, ali nije mu se dalo
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

ceze
Kontakt:

sub apr 08, 2017 3:29 pm

Za Žerića je Slavko rekao da ima hroničnih problema sa povredama. Bude u trenažnom procesu, dobro odradi sve i povrijedi se, nema ga i sve ono što je odradio, što se dokazao i pokazao, približio prvom timu, sve pada u vodu.

Uvjeren sam da bi dobio priliku i prostor, bar koliko i Hasanović, bez obzira na imperativ i druge okolnosti, ali jednostavno previše odsustvuje, a znamo koliko Slavko vodi računa o treninzima i radu na istim.

Beširević je još premlad igrač, psihički i fizički, ali je jasno da ga Slavko izuzetno cijeni, o njemu je pričao biranim riječima, govorio je da je jako inteligentan igrač. Iduće sezone bi trebao dobiti prostora, možda i ove ako se neke stvari poklope. Samo je nerealno očekivati da zaigra odmah sad i ima važnu ulogu, to može biti i kontraproduktivno, bez obzira na izostanke i prostor koji mu se otvori.

Osmankoviću nedostaje iskustva, utakmica i nije spreman da ima bilo kakvu veću ulogu osim da bude rezerva od rezerve, bez obzira na godine, ipak igra na najosjetljivijoj poziciji u timu. Slavko je bio nezadovoljan njegovom igrom (pripreme ili Goražde) i istakao je ovo sto sam iznad napisao. On je trebao jos prošle sezone da odigra fin broj seniorskih utakmica, na posudbi ili ovdje, ovo sad je ostao u klubu jer je ekipi bio potreban taj četvrti stoper. To je greška kluba, ne Slavke, ne može on sad u završnici sezone da vodi brigu o tome, da daje juniorima šansu, nema logike.

Ovo nije moje mišljenje već ono sto je Petrović govorio o njima javno.

Žerića treba očekivati tek kad u potpunosti bude spreman, voljan, motivisan, a hoće li to biti sad, iduće sezone ili nekad kasnije, do njega je. Osim u slučaju da su u pitanju neke teže povrede ili greške doktora.

Beširevića ja očekujem iduće sezone, za početak neka periodična uloga, a sezonu kasnije da stekne potpunu afirmaciju.

Za Osmankovića ne znam šta bih rekao, iduće sezone mora na posudbu, a nakon toga vidjeti kako i šta. Ne vidim ga u Želji iduće sezone, osim da ima istu ulogu kao i sad, a po meni bi to bilo pogubno.

Pisao sam par puta na ovu temu i ponovit cu što mislim, bar na 50% pozicija druga opcija treba biti neko iz omladinskog pogona.
Od 4 stopera neka bar jedan bude omladinac, od 6 veznjaka jedan ili dvojica, od 6 ofenzivaca također, od 3 golmana bar 1 itd.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ponosannavas
Kontakt:

sub apr 08, 2017 3:36 pm

Veceras nw ocekujem vise od pet milja. Razlog jednostavan cuvaju ljudi pare za derbi i za Siroki i Zrinjski, pa i eventualno finale kupa, pa i Kosevski derbi. Puno je bitnih tekmi u narednih mjesec i po.

Sto se tice mladih greske su pravili ovi prije Slavke. Slavko ce im da ti sansu u ovih desetak tekmi gdjw god mogne, a od sljedece sezone ocekujem afirmaciju i planski rad sa njima. Dat cu i ja neko svoje vidjenje svega sto se tice igrackog kadra ali tamo pred kraj. Vi bi i Zeru i Kemu i Besirevica i da uzmemk titulu. I ja bi volio ali realno nije.

Edit: Mozda je Kemo mogqo nakon priprema biti posudjen, a da smo doveli nekog prosjecnog stipera za nedo Bog, ali kome smo ga mogli posuditi? U premijer ligi ti niko nebi htio neiskusnog stopera jer se svi bore za nesto a u federalnoj relano nije to to. Bolje mu je sa Slavkom da trenira nego tamo da igra. Zera igra i za repku i za juniore i uz trening sa Slavkom mislim da mu je to ideqlna kombinacija. Ako jos udje koji put odlicno
Zadnja izmjena: ponosannavas, dana/u sub apr 08, 2017 3:42 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Jaozinho22

sub apr 08, 2017 3:38 pm

Kad uzmemo titulu 2 kola prije kraja,bit će šanse za dječurliju :kafa:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Dolina
Kontakt:

sub apr 08, 2017 3:43 pm

Jaozinho22 je napisao/la:
sub apr 08, 2017 3:38 pm
Kad uzmemo titulu 2 kola prije kraja,bit će šanse za dječurliju :kafa:
.ebo titulu ako je ne rješavaš u zadnjem kolu :D

drtooth
Kontakt:

sub apr 08, 2017 4:07 pm

Bekrija veceras tekmu gleda sa istoka, ne zna ni on što...

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Željo, to je moj tim!

LARSSON
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub apr 08, 2017 4:11 pm

arelinho je napisao/la:
sub apr 08, 2017 4:10 pm
drtooth je napisao/la:Bekrija veceras tekmu gleda sa istoka, ne zna ni on što...

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
On očekivao da će sa zapada?
:rofl: :rofl: :rofl:

chile
Kontakt:

sub apr 08, 2017 4:21 pm

Bilo bi fino vidjeti Besirevica veceras ovo je za talentovanog momka idealna sansa da pokaze sta ima u nogama i glavi. Ti momci pretesko dobivaju sansu opcenito u nasoj ligi i kad se ukaze prilika trebaju da grizu i ubace se u prvi plan. Nadam se da ce Slavko momku dati sansu naravno ako u njemu ima talenta i mogucnosti kao sto se pise odavno. On sa 17-18 godina ako ne moze u ovoj ligi iskociti od njega se ne moze ni ocekivati mnogo. U fudbalu fizicke predispozicije su bitne ali ne i najvaznije, on ce svakako s godinama dobiti na masi ali bitno je da sad ima priliku za igrati i da ide naprijed a ne sagnira.
Sve u svemu mi moramo davati priliku mladim momcima ako ima sta u njima i to je nasa buducnost, ove godine je prioritet rezultat i ganjanje titule pa se moze razumjeti forsiranje djuturuma, ali i tim momcima je to idealna prilika da se dokazu uz igrace tipa Zebe, Bekrica...
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Eric Cantona
Kontakt:

sub apr 08, 2017 4:30 pm

chile je napisao/la:
sub apr 08, 2017 4:21 pm
...ove godine je prioritet rezultat i ganjanje titule pa se moze razumjeti forsiranje djuturuma, ali i tim momcima je to idealna prilika da se dokazu uz igrace tipa Zebe, Bekrica...
Slazem se, ne mogu mladi (kao nekad Cobo sa 16-17 god) dobiti tu priliku da u kontinuitetu odigraju 10 tekmi zaredom i da pokazu sta znaju...rezultat je ove godine prioritet.

cikazubo
Kontakt:

sub apr 08, 2017 4:30 pm

Šteta ako je istina za Bekrića, ne znam zbog čega ne štima na relaciji Bekrić-Slavko, vidjelo se i posle njegovog zadnjeg gola da se nešto inati i ne slavi isti, ne vjerujem da je ljut jer Zeba igra jer se njih dvojica gotive, ne znam bezveze da ovako završava epizodu u Želji..

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

Prijava