Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

mula
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri apr 05, 2017 2:11 pm

hardwell je napisao/la:
sri apr 05, 2017 2:02 pm
Danas po prvi put imamo priliku čekati da neko nas napadne a ne da razbijamo bunker kao do sada što smo radili. Mi smo ovakve utakmice vježbali na pripremama i dobro se pokazali. Mi se postavimo i čekamo neku njihovu grešku. Protiv Slobode 2-3 gola smo dali tako što Blagojević pravi klizeći, uzima loptu, proslijeđuje loptu do Stevanovića/Zebe i Lendrić daje gol.
Nista mi nećemo čekati i praviti neki bunker. To bi bilo ravno porazu. Uci ce u utakmicu kao i u svaku do sada i pokušati nametnuti svoj ritam igre. Ko bude imao više želje i znanja za pobjedom taj ce i pobjediti.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

ublehas
Kontakt:

sri apr 05, 2017 2:11 pm

avlami97 je napisao/la:
sri apr 05, 2017 1:22 pm
Po meni, Zrinjski ima najjaču ekipu u Ligi. Na golu im je najbolji golman lige Kenan Pirić, tri stopera (Graovac, Katanec, Jakovljević), u sredini Tomić i Petrak, ispred Bilbija i naprijed Mešanović (Kajkut). To im je osovina (kičma) tima.

Ovdje bi svi od sreće svršavali kada bi nam ova trojica stopera (uz Ivana Kostića :D ) sutra došla. Isto vrijedi i za T. Tomića i Olivera Petraka. Bekovi su im nešto tanji, ali Pero Stojkić (kapiten) i Blaić su sasvim solidni za ovu ligu. Imaju mi onog pitara Todorovića koji iskoristi skoro svaku priliku za gol.

Zrinjski je i dalje glavni konkurent za titulu. Baka? Mislim da je naučio :D , ali se isto tako nadam nakona naše tekme tek :D
Ma Zrinjski je beton ekipa za naše uslove. Osim toga imaju i najjaču klupu. Biće teško i zbog činjenice da smo ih prošlu razbili. Teško je pobjedii dva puta u Mostaru zaredom, te zbog činjenice da imamo 8 pobjeda u nizu. Mora se negdje "kiksati". X ko kuća, a ni poraz nije smak svijeta, mada nas udaljava od borbe za titulu.
Idemo se pobiti, pa šta bude.

cikazubo
Kontakt:

sri apr 05, 2017 2:12 pm

Probat igrati na posjed, nije Zrinjski nikakva sila pogotovu ne s onim klaunom od trenera, probat uzet sredinu i strpljivo graditi igru, prostora za šanse za razliku od prošlih par utakmica će biti, Sloboda je prva koja je probala nešto odigrati i odoše sa čvrkom kući, a danas Lendra mora biti maksimalno skoncentrisan i motivisan jer sigurno će ući u 2-3 dobre prilike..

boccaccio
Kontakt:

sri apr 05, 2017 2:17 pm

Sasvim je sigurno da danasnja utakmica ne moze i ne smije ni u snu da se povezuje sa proslom utakmicom i rezultatom koji smo ostvarili u Mostaru. To je bar jasno.
Licno sam jako zadovoljan kako to do sada ide u nasem timu i da imamo zaista dobre rezultate u proteklih par mjeseci, bodovi se uzimaju a oni su najbitniji za ostvarenje ciljeva. Onaj minimalni cilj koji bi nas trebao koliko toliko zadovoljiti, a to je pozicija koja vodi u evropu, je sa proslim kolom prilicno osiguran, jer tesko je ocekivati da mozemo toliko pasti, a da Radnik ili Sloboda odigraju tako dobro, pa da nas neko od njih stigne.

Sa te strane vidim dvije dobre stvari. Nemamo vise toliki pritisak vezano za te neke ciljeve izlaska u evropu. Taj dio je skoro prakticno i ostvaren iako nije teoretski, no ne mislim da se tu vise moze desiti bilo kakvo negativno iznenadjenje. Raduju me izjave i nasih igraca i nasih celnika da zelimo uzeti sve. Ako nam se pruzi prilika, onda ce nasi igraci to i zaganjati. I vec ganjaju. To je dobra stvar, pozitivno razmisljanje da mi to mozemo i posebno to sto je uklonjen taj pritisak minimalnog cilja. Sada to treba pogurati dalje, da se i oni pravi klupski ciljevi ostvaruju, jer je Zeljo u ovoj ligi sam po sebi u tom moranju.

Druga stvar koja mi se svidja je bas ovaj susret koji po meni dolazi u pravo vrijeme. Vidjeli smo koliko je zgusnut raspored, znamo i da je Zrinjski oslobodjen igranja u kupu, pa bi neki raspored sa njima u kasnijem datumu mozda bio i mnogo veci problem za nas i nasu svjezinu, nego za Zrinjski. Tako da je dobro da se sastajemo na pocetku ovako gustog rasporeda utakmica.
Sasvim sam siguran da su igraci svjesni sta bi nam rezultat koji je pozitivan donio u ovoj utakmici. Imamo i malu psihicku prednost u odnosu na protivnika i to je isto dobro. Oni su imali dosta promjena u zadnje vrijeme, bilo je turbulencija. Cinjenica je i da se vracaju na svoj put i da oni imaju ambicije da ostanu na prvom mjestu. Nisu optereceni kupom, ali zato jesu optereceni prvenstvom. Mi smo do sada pokazali stabilnost i zajednistvo, sto je jak adut.
Bice zanimljiva utakmica i sva tri znaka su u igri.

Hurmasica
Kontakt:

sri apr 05, 2017 2:18 pm

Kakva je situacija dole sa terenom?
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri apr 05, 2017 2:20 pm

Hurmasica je napisao/la:
Padala je sinoc malo kisa i danas izgleda pada, ali nece biti ni priblizno kao prosli put kada smo igrali. Odrazit ce se na posjetu i to je to vjerovatno.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Hurmasica
Kontakt:

sri apr 05, 2017 2:23 pm

Omar500 je napisao/la:
sri apr 05, 2017 2:20 pm
Hurmasica je napisao/la:
Padala je sinoc malo kisa i danas izgleda pada, ali nece biti ni priblizno kao prosli put kada smo igrali. Odrazit ce se na posjetu i to je to vjerovatno.
:palacgore:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Model1964

sri apr 05, 2017 2:27 pm

boccaccio je napisao/la:
sri apr 05, 2017 2:17 pm
Sasvim je sigurno da danasnja utakmica ne moze i ne smije ni u snu da se povezuje sa proslom utakmicom i rezultatom koji smo ostvarili u Mostaru. To je bar jasno.
Licno sam jako zadovoljan kako to do sada ide u nasem timu i da imamo zaista dobre rezultate u proteklih par mjeseci, bodovi se uzimaju a oni su najbitniji za ostvarenje ciljeva. Onaj minimalni cilj koji bi nas trebao koliko toliko zadovoljiti, a to je pozicija koja vodi u evropu, je sa proslim kolom prilicno osiguran, jer tesko je ocekivati da mozemo toliko pasti, a da Radnik ili Sloboda odigraju tako dobro, pa da nas neko od njih stigne.

Sa te strane vidim dvije dobre stvari. Nemamo vise toliki pritisak vezano za te neke ciljeve izlaska u evropu. Taj dio je skoro prakticno i ostvaren iako nije teoretski, no ne mislim da se tu vise moze desiti bilo kakvo negativno iznenadjenje. Raduju me izjave i nasih igraca i nasih celnika da zelimo uzeti sve. Ako nam se pruzi prilika, onda ce nasi igraci to i zaganjati. I vec ganjaju. To je dobra stvar, pozitivno razmisljanje da mi to mozemo i posebno to sto je uklonjen taj pritisak minimalnog cilja. Sada to treba pogurati dalje, da se i oni pravi klupski ciljevi ostvaruju, jer je Zeljo u ovoj ligi sam po sebi u tom moranju.

Druga stvar koja mi se svidja je bas ovaj susret koji po meni dolazi u pravo vrijeme. Vidjeli smo koliko je zgusnut raspored, znamo i da je Zrinjski oslobodjen igranja u kupu, pa bi neki raspored sa njima u kasnijem datumu mozda bio i mnogo veci problem za nas i nasu svjezinu, nego za Zrinjski. Tako da je dobro da se sastajemo na pocetku ovako gustog rasporeda utakmica.
Sasvim sam siguran da su igraci svjesni sta bi nam rezultat koji je pozitivan donio u ovoj utakmici. Imamo i malu psihicku prednost u odnosu na protivnika i to je isto dobro. Oni su imali dosta promjena u zadnje vrijeme, bilo je turbulencija. Cinjenica je i da se vracaju na svoj put i da oni imaju ambicije da ostanu na prvom mjestu. Nisu optereceni kupom, ali zato jesu optereceni prvenstvom. Mi smo do sada pokazali stabilnost i zajednistvo, sto je jak adut.
Bice zanimljiva utakmica i sva tri znaka su u igri.
:pljesak:
Ti ili si Salko ili Cenan ili neko iz kluba... Mirso, Dino ili ko zna ko ....
Ima pravo gavran kad kaže da te mora upoznati :)
Nadam se da ce doci dan kada cu pogledati tvoje presvijetlo lice i poljubiti ruku kojom pišeš :DD:
Do tada :klanjase:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

ISB87
Kontakt:

sri apr 05, 2017 2:35 pm

Vukotic, Menalo, Ordagic, Peco i Subic, to su moje zelje :D

0:1 danas u 50'-65', i lagano privest kraju.Sretno momci !!
MIRZA RASCIC

Eric Cantona
Kontakt:

sri apr 05, 2017 2:35 pm

radiosarajevo.ba
Na današnji dan prije 20 godina:
Kako je Osim mlađi srušio Čelik na Grbavici?
Na današnji dan prije 20 godina Fudbalski klub Željezničar na stadionu Grbavica u 20. kolu Prve fudbalske lige Bosne i Hercegovine Željezničar je dočekao zenički Čelik.
Tada aktuelni, ali i budući prvak Bosne i Hercegovine stigao je na Grbavicu po nove bodove, ali su Plavi imali drugačije zamisli. Već od samog starta ekipa Dine Đurbuzovića bila je bolji protivnik. Plavi su poveli golom Žerića u 15. minuti susreta. Fudbaler Plavih šutirao je s 20-ak metara i matirao Hrustanovića. Čelik je izjednačio u 22. minuti. Prelijepo je šutirao Memišević i zatresao mrežu ekipe s Grbavice. U 55. minuti Željezničar opet dolazi do vodstva, a ovaj put Hrustanovića je matirao Zubanović. Čelik je uspio izjednačiti još, jednom, ali je radost navijačima Plavih donio budući trofejni trener ove ekipe, Amar Osim. Šutirao je glavom i u 89. minuti prevario Hrustanovića za konačnih 3:2.
phpBB [video]

...a vidi istoka :D

Okolele
Kontakt:

sri apr 05, 2017 2:42 pm

Danas imamo priliku da zajednemo na čelo ove karavane..Samo oprezno i čvrsto i rezultat nece doci u pitanje..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Jaozinho22

sri apr 05, 2017 3:00 pm

Ko ne ide u Mostar a nema moju tv, u Adalyi na chwilli se gledaju utakmice uz popratno navijanje. :) Kafić drži nas momak ;)
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

fare502
Kontakt:

sri apr 05, 2017 3:10 pm

Kisa je padala jucer i nocas malo, od 11 je bas jak pljusak bio, nadam se da nece vise padati..

Sent from my Hitman_DG850 using Tapatalk

zeljeznicka21

sri apr 05, 2017 3:11 pm

Jaozinho22 je napisao/la:
sri apr 05, 2017 3:00 pm
Ko ne ide u Mostar a nema moju tv, u Adalyi na chwilli se gledaju utakmice uz popratno navijanje. :) Kafić drži nas momak ;)
Tuborg u Hrasnom, Melody i Salon na Malti, et ako neko jos neki zna nek napise, da ima raja gdje gledat
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

mirsad94
Kontakt:

sri apr 05, 2017 3:11 pm

Pa je li nece biti ovdje prenos, msm je li inace bude ??
https://www.youtube.com/user/strudla101

exbabilon
Kontakt:

sri apr 05, 2017 3:12 pm

Sto kaze Boccacio samo se ne treba ova tekma povezivati s prethodnom. Onakva se zalomi bas bas rijetko i nije pravo mjerilo. Meni je tad samo bila dokaz da nama ne treba veliki remont ekipe nego da se uz par novih igraca mozemo potuci za sve i sa svima.

Ona tekma je mogla lako otici na nekih 2:0 da su pogodili onaj penal, nepostojeci doduse. Tu bi se mi otvorili, pokusavali, a oni bi iz neke kontre zavrsili pricu.

Helem nejse, danas valja opet biti bolji protivnik ako se mislimo necemu nadati.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Leon_Professional
Kontakt:

sri apr 05, 2017 3:13 pm

Jel ima iko naGrbavici da nas obavjestava za omladince, kadeti su poceli u 3.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri apr 05, 2017 3:27 pm

0:0 kadeti
Željezničar ante portas !

Leon_Professional
Kontakt:

sri apr 05, 2017 3:30 pm

AsharaK je napisao/la:
sri apr 05, 2017 3:27 pm
0:0 kadeti
:palacgore:
I prosli derbi ovdje je bilo 0-0 bas podjednake ekipe, nadam se da.cemo danas ipak dobiti.

Kapiten
Kontakt:

sri apr 05, 2017 3:36 pm

Meni miriše da će biti 0:0 danas.
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 9 gostiju.

Prijava