Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

svraka
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jul 19, 2022 3:09 pm

Dzezvar je napisao/la:
uto jul 19, 2022 2:53 pm
Majkel je napisao/la:
uto jul 19, 2022 2:44 pm
Dzezvar je napisao/la:
uto jul 19, 2022 2:39 pm

I ovo je kao pozitivno ili...
Ma ne nije, bilo bi mnogo pozitivnije da su objavili danas da smo opet poslovali u minusu dva miliona u prvih šest mjeseci...
Zasto ovakve stvari uopste objavljivati.
Sto se saopstenja tice fino upakovano.
3 miliona tuzbi i 2.5 miliona porezna koje nam vise nad vratom sve samo ne pozitivno poslovanje.
Plus reprogrami.
Tako da ,ovo saopstenje je totalno beapotrebno u ovom trenutku.
Bolje da su objavili podatak o prodatim ulaznicama,ako uopste znaju i pribliznu cifru.
Mislim da je cilj izvjestaja transparentnost. Isti su objavili i nakon prvog kvartala, ocekujem i poslije treceg, kakav god on bio.
Forza 1921!

Oda majstore!

Zvaka72
Kontakt:

uto jul 19, 2022 3:10 pm

blueboy je napisao/la:
uto jul 19, 2022 2:52 pm
Zvaka72 je napisao/la:
uto jul 19, 2022 2:49 pm
Dzezvar je napisao/la:

Prije bih rekao napredak.
Ali ovdje raji izgleda odgovara samo hrakati po svima. Hrak Sablja, hrak Muftić, hrak Štila pljuc Subašić šmrk uprava sa Željom sam završio itd itd.
Želju sam počeo gledati i pratiti kad je bio u II ligi pratio sam ga i kada je se borio za sam vrh pratio sam ga i kad nije 11 kola imao pobjede. Želju ću voljeti i da je u kantonalnoj i nema amara, Kosorić, Sablje koji će mi ga ogaditi. A vi i Dalje samo hračite.
Pratit ću ga i ja kao što sam i dosad, ali neću učestvovati u kupovini godišnjih karata, raznim humanitarnim akcijama, a oni će čestitati rođendane onome ko je klub doveo na rub gašenja, umjesto da mu za rođendan slože krivičnu prijavu.
Jarane imam ja jednu priču iz rata. Krenuo moj vod na liniju i prolazeći pored kuće jednog pedesetogodišnjaka pozdravismo se da bi nam taj još uvijek snažan i zdrav domaćin rekao " ako uhvatite ***** dovedite mi ga da mu ja sudim"
Na ove riječi taj "junačina" umalo nije bio Vodič mome vodu iza neprijateljskih linija ali poslije plača i kuknjave kako ima milion bolesti od te namjere je se odustalo.
Poenta ove priče je da je lahko tuđim k..... Gloginje mlatiti.
Svako ko misli da može bolje uključi se u rad uprave prvo sa kojom desetinom hiljada i onda hrače i pljuje. Da se razumijemo Kritike imaju mjesta ali ako kritikujemo a nećemo ni člansku da platimo onda smo isti kao i ovaj lik iz moje priče.
Plava porodica me ubi u pojam.

milanribar
Kontakt:

uto jul 19, 2022 3:11 pm

Bespotrebno a hoće svi transparentnost. Kad se ne objavi onda se priča kako su igrači gladni, kako niko plate ne dobija.
Sad kad se objavi da ipak imaju neke plate onda se to ne treba objavljivat jer je to normalno.
Pozitivno je u odnosu na isti period prošle godine kad je gubitak bio 1.5 milion.
Neko se izborio da se ti reprogrami dogovore tako da je i to pozitivno, jer da nema reprograma ne bi imali ni ovo što sad imamo a vjerovatno ne bi ni igrali prvenstvo.

svraka
Kontakt:

uto jul 19, 2022 3:12 pm

blueboy je napisao/la:
Zvaka72 je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:

Ali ovdje raji izgleda odgovara samo hrakati po svima. Hrak Sablja, hrak Muftić, hrak Štila pljuc Subašić šmrk uprava sa Željom sam završio itd itd.
Želju sam počeo gledati i pratiti kad je bio u II ligi pratio sam ga i kada je se borio za sam vrh pratio sam ga i kad nije 11 kola imao pobjede. Želju ću voljeti i da je u kantonalnoj i nema amara, Kosorić, Sablje koji će mi ga ogaditi. A vi i Dalje samo hračite.
Pratit ću ga i ja kao što sam i dosad, ali neću učestvovati u kupovini godišnjih karata, raznim humanitarnim akcijama, a oni će čestitati rođendane onome ko je klub doveo na rub gašenja, umjesto da mu za rođendan slože krivičnu prijavu.
Nije humanitarne (ovo sam od pitara mogao cuti) nego navijacke akcije. A za posljednju akciju clanskih mogu mnogi zaviditi, a mi trebamo biti ponosni.
Forza 1921!

Oda majstore!

Zvaka72
Kontakt:

uto jul 19, 2022 3:18 pm

Dzezvar je napisao/la:
uto jul 19, 2022 2:55 pm
Zvaka72 je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:

Smiri malo strasti,nemas razloga za takve rijeci....
Niko ovdje nista ne hrace kako ti kazes nego samo iznisi cinjenice koje su vidljive u saopstenju.
Ako se ne hrače onda mi ne čitamo isti forum pa bolan vrati se samo 100 stranica unazad. Ima li iko ko ima veze sa FK Željezničar da nije popljuvan i Hraknut.

Leon_Professional
Kontakt:

uto jul 19, 2022 3:21 pm

blueboy je napisao/la:
uto jul 19, 2022 2:43 pm
cipiripi je napisao/la:
uto jul 19, 2022 12:25 pm
Leon_Professional je napisao/la:
uto jul 19, 2022 12:09 pm

To što su redovne, time mu začepljena?
Pa ja ne bih rekao. Ima malo i do ostalih.
Ako ti klub ne obezbijedi kvalitetne igrače, a traži da s tim ostvariš nešto, onda nije samo do tebe.

Ako nemaš pare za Krpu, a imaš za duplo lošijeg (Dženisa), onda nije jedini krivac trener.
Trener je jedini krivac onda kad mu sve obezbijediš. Npr da se desi kod pitara fijasko, tu je Dedić jedini krivac.
Kratko cu se osvrnuti na tvoju konstataciju izmedju kluba i Edisa. Klub je mozda pred Edisa iznio okvirni budzet za angazman pojedinih igraca, mozda Edis namjerno puca na velike igrace tipa Krpica Bradonjica i slicnih igraca ( Mesi Ronaldo), iako zna da klub ne moze ispuniti njegove zahtjeve, mozda Edis na taj nacin trazi alibi za sebe.
Ko su ti igraci od 100 koje je on kao zvao, neka nabroji 5 imena.
Kakav to pritisak Edis ima. Niko mu nije rekao da mora izboriti evropu, da mora osvojiti titulu, da mora osvojiti kup to mu sigurno niko nije rekao.
Ono sto smo mu mi navijaci rekli jeste da MORA pobjediti j.ebenog Leotara pred punim stadionom, ono sto smo mu rekli da u zadnjih 10 utakmica nema pobjede, ono sto smo mu mi rekli jeste da ne zelimo vise gledati Kosorica i Bekrica, ono sto smo mu rekli jeste da NIJE TRENER za nas klub.
Je li administracija kriva sto u dvije sezone nece afirmisati niti jednog jedinog igraca, je li administracija kluba kriva za njegove taktike i postavke igraca na terenu, nije sam je kriv.

Ova informacija da je administracija uradila LAVOVSKI posao oko finansija je za mene dovoljan dokaz da je on nula od trenera.
Jesmo li se ikada zapitali da li Edis zeli bolje igrace u klubu tipa Krpica, Bradonjica i slicnih. Sta ako ih je klub spreman platiti a Edis kaze da mu ne trebaju, je li se on plasi dobrih igraca i jakog tima? Edis je svjestan da nije u rangu sa Osimom, Jakirovicem, Jovicem pa i Dudicem, svjestan je i on da nema taj trenerski kvalitet gdje bi se od njega sa boljim igracima trazio rezultat. Ovako je lakse kukati i traziti alibi da su svi krivi osim njega, a on u zadnjih 15 utakmica ima 3 pobjede.
SRAMOTA
Ti sad malo pretjeruješ. Napisao si da neće u dvije sezone promovisati niti jednog igrača. Čovjek je tu bio jednu polusezonu i sad je počeo sezonu, znači to nije ni blizu dvije sezone.

Druga stvar, finansije. Ako su dobili šest plata za šest mjeseci, to ne znači da nedostatak rezultata ima najviše veze sa trenerom. Možda su i u Leotaru redovne plate, a opet se bore za opstanak. Razlog, limitirani igrači, kao i kod nas, koliko god neko od nas mislio drukčije.

Nije nikakvo branjenje Edisa, čak mislim da on ovakav ni u ludilu ne bi smio trenirati Želju, ali jednostavno moramo biti malo realniji.
:palacgore:

blueboy
Kontakt:

uto jul 19, 2022 3:28 pm

Zvaka72 je napisao/la:
uto jul 19, 2022 3:10 pm
blueboy je napisao/la:
Zvaka72 je napisao/la:

Jarane imam ja jednu priču iz rata. Krenuo moj vod na liniju i prolazeći pored kuće jednog pedesetogodišnjaka pozdravismo se da bi nam taj još uvijek snažan i zdrav domaćin rekao " ako uhvatite ***** dovedite mi ga da mu ja sudim"
Na ove riječi taj "junačina" umalo nije bio Vodič mome vodu iza neprijateljskih linija ali poslije plača i kuknjave kako ima milion bolesti od te namjere je se odustalo.
Poenta ove priče je da je lahko tuđim k..... Gloginje mlatiti.
Svako ko misli da može bolje uključi se u rad uprave prvo sa kojom desetinom hiljada i onda hrače i pljuje. Da se razumijemo Kritike imaju mjesta ali ako kritikujemo a nećemo ni člansku da platimo onda smo isti kao i ovaj lik iz moje priče.
Ja konkretno sam bio uključen u većinu akcija i podržao ih finansijski koliko sam bio u mogućnosti. Člansku sam također uplatio, ali da me neko pravi budalom neću dozvoliti. Kritikovanje na javnom forumu nigdje nije zabranjeno.
Zadnja izmjena: blueboy, dana/u uto jul 19, 2022 3:30 pm, ukupno mijenjano 1 put.

blueboy
Kontakt:

uto jul 19, 2022 3:30 pm

svraka je napisao/la:
blueboy je napisao/la:
Zvaka72 je napisao/la:

Nije humanitarne (ovo sam od pitara mogao cuti) nego navijacke akcije. A za posljednju akciju clanskih mogu mnogi zaviditi, a mi trebamo biti ponosni.
Kako god ih nazvao, znaš na šta mislim. Evo konkretno danas, nakon ove čestitke rođendana grobaru, da pokrenu neku akciju, da li članskih ili neku drugu, vidio bi kakav bi bio odziv. Povjerenje se teško stiče, a lako gubi.

Zvaka72
Kontakt:

uto jul 19, 2022 3:34 pm

Za danas ću samo još ovo napisati ( dosadno mi jbg.😜😜😜) Moramo se strpiti i biti svjesni da rezultata neće biti narednih 4 ili 5 godina sve da lovu dobijemo odmah. Htjeli smo sve i odmah pa vidimo gdje smo završili, nije da neki nisu na ovo upozoravali.
Što prije smanjimo očekivanja i shvatimo da smo tek 5 ili 6 ekipa lige svima će nam biti lakše.
Imali smo sistem, upravu, igrače htjeli smo hljeba nad pogačom sad ni za hljeb od juče nemamo. Nemojte reći samo da nismo mi krivi.
,,🌅🌅🌅🌅🌅🌅🌅"

Maestro_1921
Kontakt:

uto jul 19, 2022 3:37 pm

Mi smo izgleda samo na tastaturama jaki, po furumima i komentarima na društvenim mrežama.. Čestitka moržu je dno dna, fuj, nek se stidi onaj na čiju je inicijativu objavljena i ko je to dozvolio. Meni samo nije jasno kako ovo sve ostaje na pričama i pljuvanjima po furumima, zašto se fino ne napravi transparent, na taj način pošalje poruka upravi, kratko i jasno "gdje su obećane krivične prijave za odgovorne za ovo stanje kluba" i to je to. Sve nam nešto smeta a ništa da se klubu iskomunicira, da im se skrene pažnja na neke stvari, niko ništa.. Hoćemo guranje naših mladih igrača, nećemo Bekrića i Kosorića, hoćemo krivične za morža i odgovorne za ovo stanje u klubu, fino transparente ili pred stadion pa to fino reći gospodi iz kluba. Jok, daj da mi kukamo po forumu kako ništa ne valja ne bi li se oni sami sjetili da nešto urade po tom pitanju, uprava ne komunicira sa navijačima, navijači ne komuniciraju sa upravom, možda smo mi jednostavno sa svojim mišljenjima u manjini, a da većini ovo sve ovako odgovara.

svraka
Kontakt:

uto jul 19, 2022 3:41 pm

blueboy je napisao/la:
uto jul 19, 2022 3:30 pm
svraka je napisao/la:
blueboy je napisao/la:

Kako god ih nazvao, znaš na šta mislim. Evo konkretno danas, nakon ove čestitke rođendana grobaru, da pokrenu neku akciju, da li članskih ili neku drugu, vidio bi kakav bi bio odziv. Povjerenje se teško stiče, a lako gubi.
Znam na sta si mislio i skontao sam odmah, al ruzno mi je za vidjeti to pa sam ti odgovorio.

Sumnjam da bi uticala toliko cestitka(bespotrebna, slazem se sa vecinom). Nema ova uprava jos velikog povjerenja, rade korektno i u pozadini vjerujem da rade ogromne poslove sto se ne primjete. Znamo u kakvim govnima smo bili. Da nije bilo Manijaka, imali bi mozda i duplo manje aktivnih clanova nego sada. Treba im nesto "vidljivo" da urade, izgraditi nesto, dovedi 2-3 jaka igraca itd. Ali tesko.
Forza 1921!

Oda majstore!

amar92
Kontakt:

uto jul 19, 2022 3:42 pm

blueboy je napisao/la:
cipiripi je napisao/la:
uto jul 19, 2022 12:25 pm
Kratko cu se osvrnuti na tvoju konstataciju izmedju kluba i Edisa. Klub je mozda pred Edisa iznio okvirni budzet za angazman pojedinih igraca, mozda Edis namjerno puca na velike igrace tipa Krpica Bradonjica i slicnih igraca ( Mesi Ronaldo), iako zna da klub ne moze ispuniti njegove zahtjeve, mozda Edis na taj nacin trazi alibi za sebe.
Ko su ti igraci od 100 koje je on kao zvao, neka nabroji 5 imena.
Kakav to pritisak Edis ima. Niko mu nije rekao da mora izboriti evropu, da mora osvojiti titulu, da mora osvojiti kup to mu sigurno niko nije rekao.
Ono sto smo mu mi navijaci rekli jeste da MORA pobjediti j.ebenog Leotara pred punim stadionom, ono sto smo mu rekli da u zadnjih 10 utakmica nema pobjede, ono sto smo mu mi rekli jeste da ne zelimo vise gledati Kosorica i Bekrica, ono sto smo mu rekli jeste da NIJE TRENER za nas klub.
Je li administracija kriva sto u dvije sezone nece afirmisati niti jednog jedinog igraca, je li administracija kluba kriva za njegove taktike i postavke igraca na terenu, nije sam je kriv.

Ova informacija da je administracija uradila LAVOVSKI posao oko finansija je za mene dovoljan dokaz da je on nula od trenera.
Jesmo li se ikada zapitali da li Edis zeli bolje igrace u klubu tipa Krpica, Bradonjica i slicnih. Sta ako ih je klub spreman platiti a Edis kaze da mu ne trebaju, je li se on plasi dobrih igraca i jakog tima? Edis je svjestan da nije u rangu sa Osimom, Jakirovicem, Jovicem pa i Dudicem, svjestan je i on da nema taj trenerski kvalitet gdje bi se od njega sa boljim igracima trazio rezultat. Ovako je lakse kukati i traziti alibi da su svi krivi osim njega, a on u zadnjih 15 utakmica ima 3 pobjede.
SRAMOTA
Ti sad malo pretjeruješ. Napisao si da neće u dvije sezone promovisati niti jednog igrača. Čovjek je tu bio jednu polusezonu i sad je počeo sezonu, znači to nije ni blizu dvije sezone.

Druga stvar, finansije. Ako su dobili šest plata za šest mjeseci, to ne znači da nedostatak rezultata ima najviše veze sa trenerom. Možda su i u Leotaru redovne plate, a opet se bore za opstanak. Razlog, limitirani igrači, kao i kod nas, koliko god neko od nas mislio drukčije.

Nije nikakvo branjenje Edisa, čak mislim da on ovakav ni u ludilu ne bi smio trenirati Želju, ali jednostavno moramo biti malo realniji.
@Leon i @blueboy

Jel vi stvarno mislite, koliko god nam ekipa bila potanka, da je u rangu ekipa kao sto je Leotar? Ne znam da li slabije pratite ligu ili ste pali na Edisovu kuknjavu. Edis se zali na nedostatak napadaca, a na njegovu inicijativu doveden najbolji igrac Slobode prosle sezone, doveden Santos kojeg su htjele najbolje ekipe lige dovesti, jos jedan solidan lijevi bek i napadac, a kostur ekipe ostao. Nije to ekipa za titule, mozda ni Evrope ali itekako ekipa koja treba do poluvremena na Grbavici uvaliti tricu Leotaru i poslati ih nazad za Trebinje. Mi da dovedemo jednog od igraca iz Leotara bilo bi samo tako pljuvanje. Nemojte padati na te Edisove floskule. Imamo sasvim solidnu ekipu, realno za borbu od 4. do 6. mjesta. Doci ce vjerovatno jos koji igrac i to je to. Nema izgovora za ovakve rezultate.

Edisa kad covjek slusa, rekao bi nama Drina Beca i Hamza glavni igraci i svi igraju za 800 km, a i trener 800 jer kako rece nije ni gledao ugovor. Istina ni blizu toga, cifre 5 puta vece ali necemo to ovdje iznositi.

blueboy
Kontakt:

uto jul 19, 2022 3:47 pm

amar92 je napisao/la:
blueboy je napisao/la:

@Leon i @blueboy

Jel vi stvarno mislite, koliko god nam ekipa bila potanka, da je u rangu ekipa kao sto je Leotar? Ne znam da li slabije pratite ligu ili ste pali na Edisovu kuknjavu. Edis se zali na nedostatak napadaca, a na njegovu inicijativu doveden najbolji igrac Slobode prosle sezone, doveden Santos kojeg su htjele najbolje ekipe lige dovesti, jos jedan solidan lijevi bek i napadac, a kostur ekipe ostao. Nije to ekipa za titule, mozda ni Evrope ali itekako ekipa koja treba do poluvremena na Grbavici uvaliti tricu Leotaru i poslati ih nazad za Trebinje. Mi da dovedemo jednog od igraca iz Leotara bilo bi samo tako pljuvanje. Nemojte padati na te Edisove floskule. Imamo sasvim solidnu ekipu, realno za borbu od 4. do 6. mjesta. Doci ce vjerovatno jos koji igrac i to je to. Nema izgovora za ovakve rezultate.

Edisa kad covjek slusa, rekao bi nama Drina Beca i Hamza glavni igraci i svi igraju za 800 km, a i trener 800 jer kako rece nije ni gledao ugovor. Istina ni blizu toga, cifre 5 puta vece ali necemo to ovdje iznositi.
Druže imali smo već ovu raspravu nekidan. Ti smatraš da je ekipa blizu borbe za Evropu, mi smatramo da nije ni blizu i to je to, niti ti možeš ubijediti nas niti mi tebe. O svom praćenju lige zadnjih 24-25 godina ti mogu pričati nadugo i naširoko, tako da mene ne treba jedan Edis kuknjavom ubjeđivati gdje je naše mjesto trenutno.

milanribar
Kontakt:

uto jul 19, 2022 3:47 pm

Maestro_1921 je napisao/la:
uto jul 19, 2022 3:37 pm
Mi smo izgleda samo na tastaturama jaki, po furumima i komentarima na društvenim mrežama.. Čestitka moržu je dno dna, fuj, nek se stidi onaj na čiju je inicijativu objavljena i ko je to dozvolio. Meni samo nije jasno kako ovo sve ostaje na pričama i pljuvanjima po furumima, zašto se fino ne napravi transparent, na taj način pošalje poruka upravi, kratko i jasno "gdje su obećane krivične prijave za odgovorne za ovo stanje kluba" i to je to. Sve nam nešto smeta a ništa da se klubu iskomunicira, da im se skrene pažnja na neke stvari, niko ništa.. Hoćemo guranje naših mladih igrača, nećemo Bekrića i Kosorića, hoćemo krivične za morža i odgovorne za ovo stanje u klubu, fino transparente ili pred stadion pa to fino reći gospodi iz kluba. Jok, daj da mi kukamo po forumu kako ništa ne valja ne bi li se oni sami sjetili da nešto urade po tom pitanju, uprava ne komunicira sa navijačima, navijači ne komuniciraju sa upravom, možda smo mi jednostavno sa svojim mišljenjima u manjini, a da većini ovo sve ovako odgovara.
Nismo jaki ni tu, po meni je ova čestitka bila dobra stvar da vidimo koji je to omjer onih koji shvataju štetu koju je napravio Amar i onih koji ga podržavaju bez obzira na sve. Sve u svemu omjer je 50-50, čak je dosta onih "pravih" navijača koji su godinama tu redovno uz klub a koji mu još uvijek daju podršku, tako da ne bi baš prošla lako neka prijava ili tužba protiv istog. Zato dobro treba pripremiti teren i ne zalijetati se bezveze.

Dzezvar
Kontakt:

uto jul 19, 2022 3:52 pm

Zvaka72 je napisao/la:
uto jul 19, 2022 3:18 pm
Dzezvar je napisao/la:
uto jul 19, 2022 2:55 pm
Zvaka72 je napisao/la:

Smiri malo strasti,nemas razloga za takve rijeci....
Niko ovdje nista ne hrace kako ti kazes nego samo iznisi cinjenice koje su vidljive u saopstenju.
Ako se ne hrače onda mi ne čitamo isti forum pa bolan vrati se samo 100 stranica unazad. Ima li iko ko ima veze sa FK Željezničar da nije popljuvan i Hraknut.
Onda ako cemo po tome i ti isti hraces po ljudima ovdje....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

amar92
Kontakt:

uto jul 19, 2022 3:57 pm

blueboy je napisao/la:
amar92 je napisao/la:
Leon_Professional je napisao/la: :palacgore:
@Leon i @blueboy

Druže imali smo već ovu raspravu nekidan. Ti smatraš da je ekipa blizu borbe za Evropu, mi smatramo da nije ni blizu i to je to, niti ti možeš ubijediti nas niti mi tebe. O svom praćenju lige zadnjih 24-25 godina ti mogu pričati nadugo i naširoko, tako da mene ne treba jedan Edis kuknjavom ubjeđivati gdje je naše mjesto trenutno.
Pa ok, ali ne vidim nijedan argument sa vase strane osim mozda subjektivnog osjecaja kako je “trava kod komsije uvijek zelenija”.

Po vrijednosti ekipe u ligi smo mi 6., Leotar 12. Igraci nam placeniji, trener nam placeniji, imas bolje uslove za treniranje/igranje, imas vise navijaca cak i kd se igra u Trebinju a ne na Grbavici, imas jedno 4-5 igraca koji su mozda najbolji u ligi na svojim pozicijama ili bar u top 3 (Bender, Coca, Hodzic, Santos, Stilic). Doslovno je svaki segment na nasoj strani, i onda dodje trener i pocne kukati na igrace, na sudjenje, na izlezavanje, zapravo na sve osim na sebe. Smijesno je i raspravljati u tome jer nema 1% istine, i to ne kazem subjektivno.

Leon_Professional
Kontakt:

uto jul 19, 2022 4:07 pm

amar92 je napisao/la:
blueboy je napisao/la:
amar92 je napisao/la:

@Leon i @blueboy

Pa ok, ali ne vidim nijedan argument sa vase strane osim mozda subjektivnog osjecaja kako je “trava kod komsije uvijek zelenija”.

Po vrijednosti ekipe u ligi smo mi 6., Leotar 12. Igraci nam placeniji, trener nam placeniji, imas bolje uslove za treniranje/igranje, imas vise navijaca cak i kd se igra u Trebinju a ne na Grbavici, imas jedno 4-5 igraca koji su mozda najbolji u ligi na svojim pozicijama ili bar u top 3 (Bender, Coca, Hodzic, Santos, Stilic). Doslovno je svaki segment na nasoj strani, i onda dodje trener i pocne kukati na igrace, na sudjenje, na izlezavanje, zapravo na sve osim na sebe. Smijesno je i raspravljati u tome jer nema 1% istine, i to ne kazem subjektivno.
Kako subjektivan, mozda je vise tvoj subjektivan cim kazes da je Stila najbolji igrac na svojoj poziciji.

Mi smo i nadigrali protivnika, u polju bili bolji, ali nismo zabili taj drugi gol.
E kad ne ide i kad je protivnicki golman raspolozen, tad slabo mozemo dobiti. A zasto? Pa jer nismo tako dobri.
Da imas najbolje igrace u ligi, rijesili bi individualno Leotara.
A primio si glup gol, imao jos 4-5 izradjenih prilika i to finih, ali nesto je zafalilo. Po meni kvaliteta. Jer da smo imali kvaliteta, Beca bi ono zabio, Santos bi asistirao Haracicu, Stila bi jedan od 4 suta zabio.

Ne zelim da ga branim i da mu sve opravdavam, jer nije uredu, kritikujem ga i ja. Ali nije on sam kriv i samo on.

Mozes li mi protumaciti ono, jesu li platili svih 6 plata il tih 6 ukljucuje i one od prije. Da vidimo jel Edis slago i to.

blueboy
Kontakt:

uto jul 19, 2022 4:16 pm

amar92 je napisao/la:
blueboy je napisao/la:
amar92 je napisao/la:

@Leon i @blueboy

Vrijednost neke ekipe po transfermarktu nije nikakav argument, vjeruj mi, pogotovo ako znaš kako i ko napucava vrijednost igrača u našoj ligi. Opet pričaš o pojedincima, a ja ti uporno govorim o ekipi. Ako imaš dobre igrače na pet pozicija u ekipi, a prosječne ili ispodprosječne na ostalih šest pozicija, ta ekipa je tanka. Bekovi su nam čisti prosjek, drugi štoper ispod prosjeka, u veznom redu imamo jednog ili dva igrača iznad prosjeka lige, ostali čisti prosjek, krila prosjek (za Santosa ćemo tek vidjeti), napadača i nemamo. Trener nikakav. Je li to ekipa za borbu za Evropu?

amar92
Kontakt:

uto jul 19, 2022 4:22 pm

amar92 je napisao/la:
blueboy je napisao/la: Druže imali smo već ovu raspravu nekidan. Ti smatraš da je ekipa blizu borbe za Evropu, mi smatramo da nije ni blizu i to je to, niti ti možeš ubijediti nas niti mi tebe. O svom praćenju lige zadnjih 24-25 godina ti mogu pričati nadugo i naširoko, tako da mene ne treba jedan Edis kuknjavom ubjeđivati gdje je naše mjesto trenutno.

Kako subjektivan, mozda je vise tvoj subjektivan cim kazes da je Stila najbolji igrac na svojoj poziciji.

Mi smo i nadigrali protivnika, u polju bili bolji, ali nismo zabili taj drugi gol.
E kad ne ide i kad je protivnicki golman raspolozen, tad slabo mozemo dobiti. A zasto? Pa jer nismo tako dobri.
Da imas najbolje igrace u ligi, rijesili bi individualno Leotara.
A primio si glup gol, imao jos 4-5 izradjenih prilika i to finih, ali nesto je zafalilo. Po meni kvaliteta. Jer da smo imali kvaliteta, Beca bi ono zabio, Santos bi asistirao Haracicu, Stila bi jedan od 4 suta zabio.

Ne zelim da ga branim i da mu sve opravdavam, jer nije uredu, kritikujem ga i ja. Ali nije on sam kriv i samo on.

Mozes li mi protumaciti ono, jesu li platili svih 6 plata il tih 6 ukljucuje i one od prije. Da vidimo jel Edis slago i to.
Stila je dokazao da je najbolji kad hoce, po meni je i protiv Leotara to pokazao, igrao je dobro. Sto se tice toga da lopta nije htjela u gol, ok tu se djelimicno slazem da smo imali par finih sansi ili polusansi, ali premalo protiv onakve ekipe. Valjda je trener taj koji treba uigrati neke akcije a ne da se ocekuje na infividualni kvalitet da se rijesi utakmica. Mi nemamo nikakvog plana na terenu, nego bas igramo na tu individualnu kvalitetu na koju smo i stvorili pofino sansi. Mozda smo trebali zabiti 2-3 gola, ali bgm je i Leotar mogao. Imali su manje sansi od nas, ali boljih. 3 puta 1na1 situacije, mi nijednu takvu. Gol smo primili glup, zahvaljujuci kapitenu kojeg upravo Edis forsira. Isto tako smo i zabili pomalo sretan gol jer je Dzenis ondje sve samo ne asistirao. Dosta se ta nasa ekipa podcjenjuje kvalitetom, a osim kona i eto Zrinjskog zbog uigranosti niko nema puno bolji ekipu. Nama Jakirovic da je trener godinu dana, sa ovom istom ekipom bi se borio za titulu hladno. On sam rece da je njihov budzet kod dovodjenja igraca 5000 i da ne mogu vise od toga dati, sta vi mislite da nasi igraju stvarno za 800 kao sto Edis prica? Edis sam ima oko 4.000, da ne idemo dalje.

Sto se tice plata, ne znam iskreno, malo je glupo formulisano ali ja sam skontao da je isplaceno 6 placa za ovu god. + neki zaostatci od prosle godine.

amar92
Kontakt:

uto jul 19, 2022 4:27 pm

blueboy je napisao/la:
amar92 je napisao/la:
blueboy je napisao/la: Druže imali smo već ovu raspravu nekidan. Ti smatraš da je ekipa blizu borbe za Evropu, mi smatramo da nije ni blizu i to je to, niti ti možeš ubijediti nas niti mi tebe. O svom praćenju lige zadnjih 24-25 godina ti mogu pričati nadugo i naširoko, tako da mene ne treba jedan Edis kuknjavom ubjeđivati gdje je naše mjesto trenutno.

Vrijednost neke ekipe po transfermarktu nije nikakav argument, vjeruj mi, pogotovo ako znaš kako i ko napucava vrijednost igrača u našoj ligi. Opet pričaš o pojedincima, a ja ti uporno govorim o ekipi. Ako imaš dobre igrače na pet pozicija u ekipi, a prosječne ili ispodprosječne na ostalih šest pozicija, ta ekipa je tanka. Bekovi su nam čisti prosjek, drugi štoper ispod prosjeka, u veznom redu imamo jednog ili dva igrača iznad prosjeka lige, ostali čisti prosjek, krila prosjek (za Santosa ćemo tek vidjeti), napadača i nemamo. Trener nikakav. Je li to ekipa za borbu za Evropu?
Nije ekipa za Evropu samo zbog tog zadnjeg argumenta sto si naveo, trener nikakav. Sa dobrim trenerom ova ekipa bi bila lagano 3., a mozda i vise. Sto se tice pojedinaca/ekipe tu se slazem s tobom u potpunosti, samo je upravo zadatak trenera da od pojedinaca napravi ekipu, da uigra akcije, da ih spremi i ostalo. Pa mi po pojedincima imamo bolje igrace od Zeinjskog ili smo u 5 deka sa njima a ljudi su svemirski brod na terenu za nas. Isti taj Zrinjski, sa boljim pojedincima pretprosle sezone nije izborio Evropu, jer ih je ukopao Zizovic. Jakirovic sa losijom ekipom prekucao ligu.

Ovo za tm si upravu, samo zukanovic ako ikog osteti na tmu onda smo to bas mi, tako da vjerujem da je nasa realna vrijednost cak i veca.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 24 gosta.

Prijava