Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

thierryhenry21
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri maj 03, 2023 1:00 am

Ovo nam definitivno nije trebalo, ne ovako, ne na ovaj način. Postupanje prema navijačima Igmana danas je bilo razočaravajuće, ljudi nas dočekali dolje ko braću rođenu i ovako im vraćamo. Ovo poslije utakmice je seljakluk bio, ne ide to ovako, ne na ovaj način.
Ti si sav moj bol, ma ti si život moj!

thierryhenry21
Kontakt:

sri maj 03, 2023 1:22 am

Ara došao na zagrijavanje, 30 minuta stoji u mjestu i onda kao malo nešto potrči i opet stane. Momak nije dobar u glavi i žao mi ga je, ali ne razumijem zbog čega se trpi, dokad ćemo više trpit neprofesionalizam i onakvo ponašanje. Coca također treba biti kažnjen za narušavanje ugleda klubu. Poslije utakmice u Banja Luci se trebalo nešto konkretno uradit, kad si imao elemenata za to. Ispadamo smiješni i jadni.
Ti si sav moj bol, ma ti si život moj!

volimtezeljo

sri maj 03, 2023 1:42 am

fcz je napisao/la:
uto maj 02, 2023 11:16 pm
Ako neko s tribina krene tjerati Basica samari treba da rade. Prvo treba da lete mutavci iz odbrane, svileni deckici iz veznog reda i sprzeni mozgovi iz napada. Basicu mozemo i smijemo suditi tek nakon kraja naredne sezone.
Evo ja cu prvi sad odmah u nedjelju, cisto da vidim tog ko ce doci "samar da radi" 😂😂
Nesto sam siguran da ti ovo pratia preko tv-a..
Jebi majku trebamo ga popusiti treneru koji ce u 9-10 utakmica imati vise poraza nego pobjeda.. i na njemu gradiit kontinuitet...

volimtezeljo

sri maj 03, 2023 1:46 am

Leon_Professional je napisao/la:
uto maj 02, 2023 10:24 pm
E drugovi, govorili ste da treba tjerati trenera, i bez trenera ćemo bolji biti.
Eto gdje nas dovede to. U najbitnijem dijelu sezone mi se razilazimo i pravimo cirkus.
Ljudi nista ne uce iz iskustva. Ovo se vec jednom desilo, a i prosli put nam je trener iz Slovenije taktiku crtao. I tad se plakalo za Kosticem, covjek imao dva tri angazmana poslije, blago receno uzasan trener.
A isto i tad bila top ekipa, najjaca od rata i tako. Edis ih unistio..
Sad evo i Santos kriv sto ne zna dati gol, do jucer sve je to Edis odgovoran bio...
Bice ovo dobro, dok god uprava slijedi sta navijaci kazu.

Diverzant
Kontakt:

sri maj 03, 2023 2:13 am

Para vrti dje burgija neće. Mi nemamo ni za te burgije i to je to. Bit će nam ovako dok ne nafatamo nekog investitora, to moze biti iduce godine moze za deset moze do pedeset. Cim prije to svi shvatimo, bit ce nam lakše.
Nekakve promjene igrača, trenera bla bla bla sve je to kozmetički, nama treba nego sa parama, da se napravi nekakav plan, vizija pa da se istraje na tom putu. Siguran sam da će i ovaj bašić uskoro se uhvatiti noge ili dobit otkaz, smiješno je bilo sta ocekivati od njega. Da nas murinjo vodi u ovim uslovima i sa stvarima koje se dešavaju nama i okolo nas bili bi u istoj poziciji.
Laku noć svirači.
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

Sulevelicanstveni
Kontakt:

sri maj 03, 2023 2:15 am

Tesko je priznati da bar povezemo koji pas dok je to bilo za nepovjerovati prije dva mjeseca. Steta sto je Basica uhvatio ovakav niz protivnika, ali bice bolje nadam se. Mulalic i ova ekipica sto pisu po forumu, naslađuju se slobodno nekad uzivo pogledajte tekmu.

ubaceni element
Kontakt:

sri maj 03, 2023 2:34 am

Ja ne znam kako smo mi dozvolili da nas stadion postane “najpozeljniji nezenja” ove smijesne lige. Pa led te hebo nema niti jedno gostovanje gdje ljudi dolaze sa vise nade u bod(ove) od Grbavice!!?! U Doboj ili na Tusanj kad krenes manje se nadas jer ako nista zagarantovano je da ce te domacini prebiti a sudije vrlo vjerovatno pokrasti. Kod nas je garantovano da ce domacin biti bezidejan, i jos ako mu prvo poluvrijeme uzmes stranu da ti pocetkom drugom ne napada prema sjeveru zavrsio si bod minimum.

Sulevelicanstveni
Kontakt:

sri maj 03, 2023 2:41 am

Prije svega cestitke Manijacima po ko zna koji put, podrska treneru je tu sto je najbitnije! Idemo istrpiti ovo do kraja sezone pa sta bude. Cocalicu svaka cast, ne moze se samo spustiti glava na sve ovo godinama..

Stuart2
Kontakt:

sri maj 03, 2023 5:05 am

A jes nas krenulo naopako proljetos čudo jedno. Jel moguće da su neodrađene adekvatne pripreme jedini razlog ili ima nešto još. Jesenas nismo imali igre isto tako ali smo iz prekida nekako davali golove i odbrana nije bila loša. Proljetos ograisali.
Kako cemo se resetovati kad smo dužni i bogu i narodu. Da otjeraš nekog ne možeš boljeg dovesti. Bašić mi ne izgleda loš ali se mora puno brže igrati. Puno peglamo u prve dvije trećine. Jedino nam je igrati više sa našim juniorima probati da ne ispadnemo dok se ne kutarišemo dugova i onda polako na zelenu granu. Ako nas bude pet-šest hiljada u prosjeku na domaćim utakmicama mogli bi na zelenu granu za dvije sezone. Strpljen spašen.
Hocemo juznu tribinu !

kokoška
Kontakt:

sri maj 03, 2023 5:40 am

volimtezeljo je napisao/la:
sri maj 03, 2023 1:46 am
uto maj 02, 2023 10:24 pm
E drugovi, govorili ste da treba tjerati trenera, i bez trenera ćemo bolji biti.
Eto gdje nas dovede to. U najbitnijem dijelu sezone mi se razilazimo i pravimo cirkus.
Ljudi nista ne uce iz iskustva. Ovo se vec jednom desilo, a i prosli put nam je trener iz Slovenije taktiku crtao. I tad se plakalo za Kosticem, covjek imao dva tri angazmana poslije, blago receno uzasan trener.
A isto i tad bila top ekipa, najjaca od rata i tako. Edis ih unistio..
Sad evo i Santos kriv sto ne zna dati gol, do jucer sve je to Edis odgovoran bio...
Bice ovo dobro, dok god uprava slijedi sta navijaci kazu.
Vidi nesretnika sto placu za Edisom, vjerovatno vas loze njegove suze ratnicke....hahaha kakve sve neznalice prate fudbal, e cuj pazi aut trener, pa vi stvarno pojma nemate, sreca pa se pitate samo kad uzmete djojstik u ruke.

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

sri maj 03, 2023 6:44 am

Mulalic Edis je napisao/la:
sri maj 03, 2023 12:06 am
LARSSON je napisao/la:
uto maj 02, 2023 11:03 pm
Na kraju sezone stvarno nemamo prepreku da maksimalno očistimo igrački kadar, većini igrača ističe ugovor.

Na kraju sezone: Bender, Kosoric, Cocalic, Hajdarevic, Hodzic, Beganovic, Bekric, Stilic, Santos, Gasal, Haracic, Hodzić
Na kraju godine: Jasarevic, Sehic
Igrači koji imaju ugovor bar još godinu dana: Mekic, Amoah, Krpic, Galic, Drina, Beca, Drljo

Znači imaš 9 igrača pod ugovorom. Jedino što trebaš je sa njima da dogovoriš raskid, znači 12 igrača minimalno samo da istekne i ne ponudiš im i nek traže dalje.

Al jok, ide produženje ugovora: Cocalic, Hajdarevic, Beganovic, Stilic, ajmoooooooooo
Strucnjak , ti nas preuzmi i ove dangube s kartoteke. Ti znas ko treba, ko ne treba produziti i ko treba ostati i sta bi ti, a ne vjerujem da si fizicko u zivotu radio...
Pa siguran sam da bih i ja i dangubi sa kartoteke manje upropastili klub od tog strucnjaka čiji ti nick nosiš i ponosiš se.

Priča se da si ti Ivicu učio zanatu, stručnjače

Dzezvar
Kontakt:

sri maj 03, 2023 7:18 am

volimtezeljo je napisao/la:
sri maj 03, 2023 1:42 am
fcz je napisao/la:
uto maj 02, 2023 11:16 pm
Ako neko s tribina krene tjerati Basica samari treba da rade. Prvo treba da lete mutavci iz odbrane, svileni deckici iz veznog reda i sprzeni mozgovi iz napada. Basicu mozemo i smijemo suditi tek nakon kraja naredne sezone.
Evo ja cu prvi sad odmah u nedjelju, cisto da vidim tog ko ce doci "samar da radi" 😂😂
Nesto sam siguran da ti ovo pratia preko tv-a..
Jebi majku trebamo ga popusiti treneru koji ce u 9-10 utakmica imati vise poraza nego pobjeda.. i na njemu gradiit kontinuitet...
A jeste se upalili malo je reci.....
Doso brko iz amerike...
Nista novo ali vas yebe sto smo dosta toga i naucili iz iskustva.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Leon_Professional
Kontakt:

sri maj 03, 2023 7:26 am

plavi kanarinac je napisao/la:
uto maj 02, 2023 11:48 pm
uto maj 02, 2023 11:43 pm
plavi kanarinac je napisao/la:
uto maj 02, 2023 11:07 pm

Haj ne seri vako da ti kazem majke ti mile, **** te Edis taman, da nije demolirao sve moguće relacije u klubu da je dobio bar jednog ovog sto se bori za opstanak u puno boljoj situaciji bi bili.

Al jok, lakse srat samo srat tonu govana
Molio bih malo kulture. Neću ti zamjeriti, ali de pripazi malo.
Očigledno je da nemaš pojma o fudbalu, ali ni to ti ne treba zamjeriti jer nisi jedini.

Možda i shvatiš da nije stvar u Edisu. Meni Edis nije bitan i nemam simpatije prema njemu.
Stvar je našeg lutanja i gubljenja u trenucima kad malo krene nizbrdo i kad se stvori pritisak navijača po internetu, forumu i slično.

Evo sad loši igrači, a prije mjesec su bili dobri. Mogli sami bez trenera. Je li treba dalje. Ko je lud ovdje onda.

Umjesto da se držimo skupa, guramo. Jok, mi pravimo pritisak, mi negodujemo. Time daješ pravo i igračima da negoduju, da mahalaju. Praviš dodatni i veći belaj nego što jeste realno. U tome smo doktori. I sami smo sebi krivi, niko drugi.
Bašić priča o cirkusu i o tome da mora glumiti opet kovna. Pa danas je ispao veći cirkusant s ovom pričom da nas neko zakida. Pitaju ga šta je bilo, on nervozan govori ma bolje da ne govorim. Totalni nedostatak argumenata, totalno gubljenje.

A mi u zadnjih 5 tekmi 11. na tabeli. Samo Leotar ima manje bodova.

Rastureni smo. Najviše svojom krivicom i to je najveći poraz.
Svaka čast stručnjak... Ti imas pojma... Ko mara o krivom...
Nisam ocekivao nesto vise od tebe.
Sve OK. :palacgore:

Leon_Professional
Kontakt:

sri maj 03, 2023 7:40 am

kokoška je napisao/la:
uto maj 02, 2023 11:50 pm

E moj nesretnice, razisli smo se mi kad smo najvecu neznalicu doveli da nam bude trener, Edis zvani suzne oci, pazi aut, metropola..to je njegov maksimum, limitiran u svakom pogledu sto se tice fudbala. Zamisli ti ono misli da moze neko doci i pritisnuti dugme da Zeljo pocne pobjedjivati, pa tvoj ratnik nas je doveo do ovoga sa svojim sistemskim nazadovanjem igre i igraca.
Zar nije bilo, skloni ga, sami ce bolje igrati?

Moze se vracati u proslost, to je daleka proslost. Mozda nije Edisa ni trebalo dovesti tada. Ko ce mu znati. Ne znam ni ko su opcije tada bile, kakva je situacija bila.
Ali sam siguran da je trebalo u ovoj sezoni ostati uz trenera (ko god da je), ne praviti velike ambicije i pritisak. Dok smo bili "skromni" nekako smo i gurali. Nego mi doveli 2,3 nova igraca, apetiti porasli i napravili svaki kiks katastrofom. Ekipa je krnjava, potanka. To svako vidi, samo smo je mi dizali previse. Nasa ekipa nije u stanju napraviti niz pobjeda, ne znam je li jos neka osim Zrinjskog to moze (Evo Sarajevo je sad na 4 pobjede). A evo sad vidimo komentare.

I zadnji put cu ponoviti i tebi i ovom kanarincu i ovom 505.. Edis moj nije, nikakve veze s njim nemam. Smatram Basica boljim trenerom od njega, ali napravila se greska u tajmingu smjene i atmosfere s tim svim.
Doveli smo trenera koji je teski kontrast proslom. Trenera koji nije za gasenje pozara, a mi smo to htjeli. Mi smo htjeli kao da izvucemo ovu sezonu, pozitivnim sokom. Basic nije taj trener. Pogotovo ne poslije Edisa.
Htjeli smo da spasimo sezonu, a jos smo je dodatno sjebali. To je najgore. Mozete se vi ljutiti, zvati mene kako hocete, ali to je cinjenica. Sezona nije spasena, sezona je dodatno sjebana i izgubljena. Basicu treba dati novi ugovor i priliku sljedece sezone da vodi nas tim. U to nema sumnje.

ubaceni element
Kontakt:

sri maj 03, 2023 7:59 am

Sezona je izgubljena i zakljucena porazom od Tuzle, dakle prije dolaska Basica. Nakon tog poraza Evropu ne bi mogao garantovati i spasavati ni Arteta (pravi, ne ovaj lazni lokalni), a ukoliko se slucajno te Evrope nekako doceprkamo to ce biti samo splet sretnih okolnosti i nista vise (a jos uvijek nam se nekim cudom te okolnosti znaju desiti na utakmicama konkurenata).

Jacksparrow
Kontakt:

sri maj 03, 2023 8:02 am

Sinoc uopste nismo bili losi nit je utakmica generalno bila losa, igman se postavio otvoreno i kvalitetno...a druga je stvar sto nama sve osim pobjede je ravno nuli. Al ovo tjeranje trenera i komentari po zvanicnoj i portalima su u najmanju ruku smijesni ali i zalosni. Mentalitet nam je postao onaj seljacki pravi, u svom tom sivilu Manijaci se izdvajaju i jedina svjetla tacka.
FCŽ

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri maj 03, 2023 8:43 am

Prije utakmice sam govorio da ce nam biti teze protiv Igmana nego protiv Sirokog i Veleza. Igman je zaista ekipa koja ima glavu i rep, predvodi ih jedan od najboljih trenera u nasoj ligi i zaista je rezultat objektivan.

Nasa igra uopste nije bila losa. Prvo poluvrijeme fantazija po sansama je trebalo biti 2:3 za Igman. Mogu reci da nas je povreda Galica dosta poremetila i da smo ulaskom Jasarevica izgubili probojnost po bekovskim pozicijama.

Basica treba maksimalno podrzati, zaista se sa sjevera mogu vidjeti razne taktike i formacije koje mijenja u toku utakmice i vidi se da ima znanje.

Sinoc su kod nas najvise zakazali igraci na sredini terena. Hebibovic je odlicno markirao Mekica dok se Stilic nije ni vidio. Nama je ostalo da napade kreira Hajdarevic koji je sa loptom na Vi.

Koliko god da nam je tesko zaista ovog trenera i ekipu treba podrzati, naravno treba dovesti novih igraca prosiriti i osvjeziti igracki kadar mladjim i agilnijim igracima, jer vrijeme Stilica, Colacila i jos nekih je proslo i ostaviti ih kao nuzne rezerve.

Vidimo se u nedjelju, jer MI SMO ZELJINI ZELJO JE NAS
Alea iacta est!

Leon_Professional
Kontakt:

sri maj 03, 2023 8:44 am

Mi smo sinoc imali 10 udaraca u okvir gola, ako se dobro sjecam. Sto je isti broj udaraca kao u prethodne 4 tekme skupa (Borac, Siroki, Zrinjski, Velez)

santakuruz
Kontakt:

sri maj 03, 2023 9:07 am

Nas najveci probkem je sto smo pomislili da mozemo u Europu sa ovom ekipom. Ljudi, ne moze se uci u sezonu a ne znas hoces li uopste docekati sljedeci mjesec, gasis pozare na sve strane, klub ne funkcionose ni organizaciono ni finansijski, nemas prave pripreme, krpis ekipu nekakvim polovnjacima, igracima koji zadnje 3 sezone nisu odigrali postene utakmice. Nekako stabilizujes ekipu, na ho-ruk uzmes nekih bodova, na snagu, dodjes u priliku da se boris za Europu i sta se desi? Pomislis da si puno kvalitetniji nego sto jesi i ocekivanja oreko noci odu u nebo. Mozda ova ekipa i moze nesto malo vise od ovoga ali ne moze u ovim okolnostima. Da bi izvukli maksimum iz ekipe, klub mora biti na nivou. Ne moze svuda okolo biti rasulo a ekipa da pravi rezultate. Ne moze, niti ce ikad moci. Ne mozes od jedva sklepane ekipe koja nije prosla ni pripreme kako treba u pola sezone odjednom napraviti ekipu koja igra tecno, leprsavo, efikasno. Ova ekipa je bukvalno sklepana i u takvoj situaciji mozes igrati samo ho-ruk fudbal i na snagu i agresivnost dobijati utakmice. Davno nekad sam ovdje napisao da je nama trener najmanji problem (koliko god los bio). Sad smo u nevakat doveli trenera od kojeg se ocekivalo da za dvije sedmice napravi ekipu koja igra fudbal. To nije bilo realno da se desi jer sa Edisom nije bio problem motiva pa da se ekipa treba razdrmati. Ova ekipa nema potencijal da moze igrati fudbal na nacin koji sad navijaci ocekuju i sta su mislili da ce Basic donijeti. Naravno Basicu su sad minimalne sanse za ostanak i idemo ispocetka. Novi trener, polovni igraci jer za nesto vise nemamo niti sredstava niti vizije i znanja. Nakon jedne dobre utakmice, od igraca pravimo zvijezde jer tako zeljno ocekujemo rezultate. Rezultati ne dolaze kad ti je klub u rasulu i kad dovodis igrace koji ne igraju po 2 godine pa cak ni u nizim ligama. Onda zamjeramo treneru kako prica, kako se oblaci, Basicu ce se jos za dvije utakmice zamjerati kako se brije, klub nema viziju i slusa navijace (a gdje klub slusa navijace, tu nema napretka) i samo se vrtimo u krug a vrijeme prolazi... Za pocetak klub treba jasno i glasno reci da sljedece 3-4 sezone nije cilj Europa vec iskljucivo opstanak i stabilizacija. Otjerati sve igrace preko 27-28 godina (mozda ostaviti 1-2 igraca) i okrenuti se mladim igracima iz nase skole i iz manjih mjesta iz BiH. Dovesti trenera koji zna raditi sa mladima i kojem ce biti cilj iskljucivo afirmacija tih mladih igraca. Umjesto u polovne igrace, maksimalno uloziti u strucni stab (trenere specijaliste, nutricionistu, skaute, analiticare), ukratko napraviti ambijent u kojem se moze napraviti igrac.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

BC1921
Kontakt:

sri maj 03, 2023 9:15 am

Nemojte braniti Basica, dosta je do njega... @Leon je to fino napisao, on nije trener koji izaziva pozitivan sok, trebao je bar odstraniti 4-5 igraca iz prvog tima da malo razbudi ostale... A itekako je imao materijala za to.
Ovo sto on zeli i forsira je okej od pocetka sezone, pa uigras ekipu, mijenjas tokom utakmice formacije i sl... Nama gori pod nogama za bodove, a toga nema. Vjerovatno je to to za ovu sezonu. Dati svakako momku sansu jos pola godine pa vidjeti gdje smo i sta smo, nadati se najboljem i da ce procepiti.
Krivina Jug

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 34 gosta.

Prijava