Ono sto i tebi, ono sto i svima nama. Zar ne?
Ono sto i tebi, ono sto i svima nama. Zar ne?
Znaci alkoholstorm_raider je napisao/la: ↑sub jun 03, 2017 1:28 amOno sto i tebi, ono sto i svima nama. Zar ne?
Dvije ekipe na svijetu mogu igrati na pojedinca (Real i Barca), jer one dvije životinje, ako su raspoložene, nema ih ko zaustaviti. A i tad zavise od saigrača (ipak je timski sport). Te Benzema odvuče igrača, te Neymar napravi višak driblingom, te Kroos isto to uradi dugom loptom, te Iniesta dodavanjem izbaci pola odbrane itd.Grbavica je napisao/la: ↑sub jun 03, 2017 1:21 amNe znam ali meni je nekako logicno da vecina akcija ide preko najboljeg igraca. Vjerovatno i u Barceloni ne vjezbaju kako ce napadati cim zavise od Mesija ili u Realu od Ronalda.kvalitet je napisao/la:A joj... E čuj jedino se to može vježbati. Mi smo imali dvije opcije u napadu: Miri na krilo i on centrira; Miro ulazi u sredinu, pokušava tu napraviti višak - ako ostane prazna strana ide lopta na Sinišu. Ja ništa više nisam vidio. Sve ostalo na neku sreću. Ako neko jeste, ja mu čestitam, zna puno više od mene. Meni se činilo da je sve bio neki pokušaj presinga i ostalo su bila ad hoc rješenja u napadu.arelinho je napisao/la: ↑sub jun 03, 2017 12:18 amI nije fudbal košarka da svaki igrač u svakom trenutku mora znati neku akciju koja se igra tokom same igre. Jedino što se može vježbati posebno u napadu da se imaju te napadačke akcije je kod prekida. Da se odigra povratna ili da neki drugi igrač se ubaci i centrira kada mu ovaj odigra. To se može vježbati posebno, a ne napadačke akcije tokom igre.
Nisam vidio nikakvu kombinatoriku. Nisam vidio ono što želim od bekova - da pomognu krilima u napadu i da nekad naprave 2 na 1 njihovom beku. Nisam vidio da u sredini ima dovoljno kretnje, da upravljaju našom igrom. Nisam vidio ukrštavanja igrača, nisam vidio saradnju krila i napadač u tom smislu, nisam vidio da kroz dva ili ne daj Bože jedan pas okrenemo stranu itd. Mogao bih do sutra, a ovo je tek ono osnovno, a to sam vidio sad kod Adžemovih juniora naprimjer. Naravno, kvalitet protivnika je neuporediv, ali jasno je...
Postoje ekipe koje igru baziraju na timu, a ne na individualnoj kvaliteti pojedinca. Mozda cemo i mi slejdece sezone igrati vise timski ako ne budemo imali nekog ekstra kvalitetnog pojedinca. Vidjecemo.
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
yepse ti hahaBlwD je napisao/la:.
Baš na ovu temu već par dana razmišljam da napišem konstruktivan post. Ova dvojica kad su došla, imali su svoje neke planove. Ako ja kažem ovome da igra ofanzivnog veznog, a ovome da ide na beka to bi moglo upaliti. Ako ja ovo, ako ja ono itd. Ali ono na što uopće nisu obraćali pažnju je autoritet trenera. Po pravilu ko god da je trener, makar ja to bio, igrači trebaju imati respekt i poštovanje prema njemu. Upravo iz razloga ako pođe šta po belaju trener prvi leti , oni ostaju. Trener prima platu da svoj obraz postavi ispred njih i trener može otići čista obraza ako su ga igrači slijedili. Zbog toga mi ne znamo šta bi bilo kad bi bilo da su Oda, Mulalić i Kostić ostali duži vremenski period. Naravno da je poželjno da šef struke je osoba koji će svojom pojavom širiti (straho)poštovanje i autoritet, zato nam je Osim legenda i nerijetko se priziva.Model1964 je napisao/la: ↑sub jun 03, 2017 1:11 amNaš problem, generalno, je nepoštovanje hijerarhije. Sa tim problemom su se suocili i Kostic i Petrovic. Oba su navikla na hijerarhiju i nezamislivo im je da je drugacije.BlueSide je napisao/la: ↑sub jun 03, 2017 12:54 amHvala![]()
Hvala i onom ko je pokrenuo ovu raspravu oko bojkota trenera..jer nadam se da cemo skontati da je to najveci problem i da smo zbog toga zijanili titulu 100%..djaba nam pojacanja djaba sve ako je atmosfera u svlacionici losa a ako je suditi po pricama onda nije dobro
Koliko se sjecam Petrovic je u jednoj od prvih izjava rekao da ce se rijesiti truhlih jabuka i cini mi se da to nije uspio..iako ga podrzavam mislim da ako se ne moze izboriiti sa tim onda put pod noge
Ako ostane isto ceka nas ista sudbina i sljedece sezone
* Šta on zna* je naša omca oko vrata. Društva koja su iznad nas su to davno riješila. Neceš ispoštovati što ti je receno * odozgo*... noga. Ja sam odgovoran za rezultate, ja komandiram. Mi bi da mi šefujemo a da drugi snose odgovornost.Nemere![]()
Ta * zapovjedna odgovornost* je prva stvar koju sam naucio kada sam došao u Slo. Nisu oni ništa pametniji od nas, cak.... Samo su davno naucili našu poslovicu: * Zna se ko kosi ko vodu nosi* Red, rad, disciplina a ne odi mi, dođi mi.
Radim takav posao gdje planiram ocjenjujem rad drugih. Ako ja kažem da je mlijeko crno, onda je za sve ispod mene mlijeko crno. Naravno, dok su rezultati. Ako mi generalni direktor kaže da je mlijeko ljubicasto onda je za sve ljubicasto. Jednostavno. Surađujuci sa Bh firmama sam vidio kako to izgleda sa druge strane. Dogovor sa nekim direktorom ne pije vode ako neki cato * dole * misli da nije uredu. Ocaj.
U pravu si..To je i odgovor zasto su klubovi u regionu dalekoo ispred nas..ja sam ovo napisao u nadi da smo se kao klub poceli izdizati iz sivilaModel1964 je napisao/la: ↑sub jun 03, 2017 1:11 amNaš problem, generalno, je nepoštovanje hijerarhije. Sa tim problemom su se suocili i Kostic i Petrovic. Oba su navikla na hijerarhiju i nezamislivo im je da je drugacije.BlueSide je napisao/la: ↑sub jun 03, 2017 12:54 amHvala![]()
Hvala i onom ko je pokrenuo ovu raspravu oko bojkota trenera..jer nadam se da cemo skontati da je to najveci problem i da smo zbog toga zijanili titulu 100%..djaba nam pojacanja djaba sve ako je atmosfera u svlacionici losa a ako je suditi po pricama onda nije dobro
Koliko se sjecam Petrovic je u jednoj od prvih izjava rekao da ce se rijesiti truhlih jabuka i cini mi se da to nije uspio..iako ga podrzavam mislim da ako se ne moze izboriiti sa tim onda put pod noge
* Šta on zna* je naša omca oko vrata. Društva koja su iznad nas su to davno riješila. Neceš ispoštovati što ti je receno * odozgo*... noga. Ja sam odgovoran za rezultate, ja komandiram. Mi bi da mi šefujemo a da drugi snose odgovornost.Nemere![]()
Ta * zapovjedna odgovornost* je prva stvar koju sam naucio kada sam došao u Slo. Nisu oni ništa pametniji od nas, cak.... Samo su davno naucili našu poslovicu: * Zna se ko kosi ko vodu nosi* Red, rad, disciplina a ne odi mi, dođi mi.
Radim takav posao gdje planiram ocjenjujem rad drugih. Ako ja kažem da je mlijeko crno, onda je za sve ispod mene mlijeko crno. Naravno, dok su rezultati. Ako mi generalni direktor kaže da je mlijeko ljubicasto onda je za sve ljubicasto. Jednostavno. Surađujuci sa Bh firmama sam vidio kako to izgleda sa druge strane. Dogovor sa nekim direktorom ne pije vode ako neki cato * dole * misli da nije uredu. Ocaj.
Nije Amar autoritet jer je zayeban, mangup, maher i sve ostalo ( a jeste sve to), imo je autoritet jer ih udaro gdje ih najvise boli. Udaro ih je po dzepu. I to onako kako on misli, bez da mu iko "iznad" ospori odluku. Mislis li da Slavko moze odbiti Lendricu pola plate, Kerli 80%, Ugljesi 40%? Ne moze zato se i kofrce delegati.Eisenbahner1921 je napisao/la:Baš na ovu temu već par dana razmišljam da napišem konstruktivan post. Ova dvojica kad su došla, imali su svoje neke planove. Ako ja kažem ovome da igra ofanzivnog veznog, a ovome da ide na beka to bi moglo upaliti. Ako ja ovo, ako ja ono itd. Ali ono na što uopće nisu obraćali pažnju je autoritet trenera. Po pravilu ko god da je trener, makar ja to bio, igrači trebaju imati respekt i poštovanje prema njemu. Upravo iz razloga ako pođe šta po belaju trener prvi leti , oni ostaju. Trener prima platu da svoj obraz postavi ispred njih i trener može otići čista obraza ako su ga igrači slijedili. Zbog toga mi ne znamo šta bi bilo kad bi bilo da su Oda, Mulalić i Kostić ostali duži vremenski period. Naravno da je poželjno da šef struke je osoba koji će svojom pojavom širiti (straho)poštovanje i autoritet, zato nam je Osim legenda i nerijetko se priziva.Model1964 je napisao/la: ↑sub jun 03, 2017 1:11 amNaš problem, generalno, je nepoštovanje hijerarhije. Sa tim problemom su se suocili i Kostic i Petrovic. Oba su navikla na hijerarhiju i nezamislivo im je da je drugacije.BlueSide je napisao/la: ↑sub jun 03, 2017 12:54 amHvala![]()
Još od prije utakmice sa Slobodom trubio sam da Slavko mora dati, ugraditi motiv u igrače da bi dali 100%, a ako motivisani izađu na teren, ja se ne bojim za pobjedu. A njima se tad nije igralo i džaba premije, džaba što Slavko nema pojma šta se dešava s njima, džaba titula, džaba proslava, džaba 1000 ljudi u Krupi, džaba onih 5% koji su se čuli kao 100% džaba ti sve.
Kad je bio zbratom na shishistorm_raider je napisao/la:Gdje je Sefer to rekao?
Znam da se ti zezas, ali Sefer nikada nije komentarisao rad nekog trenera. Pogotovo onoga sa kojim saradjuje trenutno. Ni javno, ni privatno.
Ma pusti budalastine.storm_raider je napisao/la:Znam da se ti zezas, ali Sefer nikada nije komentarisao rad nekog trenera. Pogotovo onoga sa kojim saradjuje trenutno. Ni javno, ni privatno.
Ne vjerujem, a poznajem ga. Ovdje cirkus necemo praviti ni mahalu iznositi.Jaozinho22 je napisao/la: ↑sub jun 03, 2017 2:38 amVjeruj da je rekao, isto što je rekao da se ne vraća u FKŽ dok je SP trener.
@bagrcavi, prođi me se.
Zar nije tako brt evo nek me storm demantuje
Ovdje cirkus prave ovi što su svakom loncu poklopac,klasični no lajferi koji se trude da unište svaki vid normalne diskusije,djeca/ljudi koji su otjerali par top forumaša i Željovaca.storm_raider je napisao/la: ↑sub jun 03, 2017 2:44 amNe vjerujem, a poznajem ga. Ovdje cirkus necemo praviti ni mahalu iznositi.Jaozinho22 je napisao/la: ↑sub jun 03, 2017 2:38 amVjeruj da je rekao, isto što je rekao da se ne vraća u FKŽ dok je SP trener.
@bagrcavi, prođi me se.
Smeta Cenan koji je pitar, a Sefer koji je kao rekao nesto za Slavka je veoma validan, iako je pitar. Pa budite makar dosljedni sebi.