pet jun 02, 2017 1:26 am
Mi bolje od sadasnjih ljudi u klubu trenutno nemamo. Najlakse je smijeniti, ali sta onda, ko su opcije koje bi jos bolje radile u interesu kluba? Za predsjednika skupstine se prijavio samo jedan kandidat, o cemu dalje pricati, da se nije Adis prijavio bila bi bruka i sramota. Malo je ljudi koji zele da rade, da odvajaju i vrijeme i novac i znanje za klub a mi smo narod koji je najbolji kad treba sa strane kritikovati i pljuvati po necemu a kad treba predloziti nesto, stati iza toga i raditi na tome nema nikoga. Oni koji seru uglavnom pricaju bilo je Zelje i prije ove uprave, nece se ugasiti ili tome slicno, pa kako smo onda zamalo dosli pred stecaj? Da se nisu dale ogromne pare za potpis reprograma, kako bi klub funkcionisao, da se klub nije ocistio od parazita, uredio iznutra po evropskim standardima kako bi onda funkcionisao? Eto lagano je bilo sve te procese zavrsiti, postaviti klub na zdrave temelje, poslovati po zakonu itd. Mozete li zamisliti da nije Gredic pokrenuo ovo sve, pa ljudi dragi bili bi ko Celik, opstanak bi bio uspjeh a klub na aparatima koji ga odrzavaju na zivotu.
Bilo ko, ko misli da moze pomoci klubu na bilo koji nacin za njega su vrata u klubu otvorena, to je ponovljeno milion puta i koliko je ljudi ponudilo svoju pomoc?
Postujem sve ljude u klubu ali meni je nevjerovatno kad vidim sa koliko energije gospodin Misimovic radi, koliku zelju ima da napravi nesto, a realno covjek moze uzivati negdje daleko i od grada Sarajeva i nase drzave, ono da ga boli briga za sve, da uziva negdje i trosi svoje milione ali jok covjek po citav dan misli o Zelji, jos kad rece gospodin Vukotic da im je poslao preko 7000 mejlova sa savjetima, uputama itd..
Jedina zamjerka upravi je sportski dio, fali nam tu sistem. Kad bi se taj dio uredio kao ostali segmenti srce bi mi bilo ko Trebevic, jer navijaca iskreno najvise i zanima zeleni teren. Sve je uvezano, svi segmenti kluba su vazni i moraju biti dobri da bi uspjeh na terenu zaista bio uspjeh i doveo do jos veceg rasta kluba a nikako do dubioze. Ljudi u klubu pokusali su "uvuci" neke poznate Zeljovce u klub ali Sabanadzovic ne zeli da bude sd, Mario Stanic ne zeli, morao bi zalediti agenciju, za Zubanovica ne znam da li su ga kontaktirali ali bi i on morao zalediti agenciju. Uglavnom pokusali su, dali su sve od sebe.
Spomenuo sam sistem. Bio sam protiv ostanka Petrovica na nasoj klupi, naveo sam razloge ali je uprava stala iza njega, puno smo trenera potrosili dok nismo shvatili da su i igraci kvarna roba. I to moze biti uspostava nekog sistema. Svim srcem sam zelio da se uprava dogovori sa Amarom i da on bude trener. To bi bila savrsena kombinacija. Medjutim ljudi u klubu su podrzali Petrovica i to isto moze biti dobra odluka. Zasto? Prije smo otpustali trenere a sad smo zadrzali trenera. Sad su vjerovatno i igraci u soku jer su se treneri mijenjali a vecina manekena i mahalasa je ostajala.
Moramo imati viziju sta zelimo, i sta hocemo u sportskom dijelu, neku filozofiju, da nam je nebitno ko ce biti trener, jer kad dodje trener ili igrac da se uklapa u tu filozofiju, dovodis ljude za koje mislis da se mogu uklopiti i koji imaju karakteristike za tako nesto. To mora biti izrazeno od pionira do seniora. Kad junior ulazi u prvi tim da zna sta se od njega trazi, da mu ne treba period adaptacije..
Halalite na malo duzem postu.
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš!