cikazubo je napisao/la: ↑sri feb 15, 2017 12:28 am
arctg je napisao/la: ↑sri feb 15, 2017 12:25 am
Meni se ne sviđa ovaj izgled tribine, kako je predstavljen na akta.ba. I to iz dva razloga: raspored ulaza i vanjski izgled. Iskreno se nadam da ne ide tribina u tom pravcu.
Izgledalo bi puno ljepše da je na ovoj animaciji korištena normalna plava boja na fasadi, žute stepenice, normalna boja stolica itd.. Inače vanjski izgled je odličan sa terasom i staklenim portalima, ne znam kako je moglo drugačije, a ulazi su na sredini tribine izuzev dva na krajevima koji su na dnu i namijenjeni za invalide..
To svakako, ova animacija baš ubija u oči

Ne sviđa mi se vanjski izgled zato što nije isti kao u sjeverne tribine. Mislim da je sjeverna tribina idealna i da se na nju treba nastavljati svaka naredna (normalno, jer je i prva sagrađena). Dakle ulazi s vana na sjever, raspored poslovnih prostora na sjevernoj tribini, "terasa" i prostorije na terasi, te ulazi sa terase na sjevernoj tribini su, po meni, idealni, i iz sigurnosnih, i iz funkcionalnih, i iz estetskih razloga. Ako istočna tribina bude ovakva kakva je na ovim animacijama akta.ba, onda ćemo, sa vana gledajući, imati dvije sasvim različite tribine. Da ne spominjem krov o kojem su sinoć ispisane onolike stranice. Jedino rješenje bi u ovom slučaju bilo "pokrivanje" vanjske strane sjeverne i istične tribine u istom fazonu, paneli, ploče, reklamni displeji itd, a manje bi se primjetilo zbog toga što su sastavljene tribine i u istoj visini (

). Možda i griješim, ali ovako, u glavi vizualizirajući, sjeverna i istočna tribina će biti dvije sasvim različite tribine, samo naglas razmišljam. Što se tiče ulaza, gornji ulazi na krajevima istočne tribine su mi bezveze postavljeni. Pogotovo ovaj bliže sjevernoj tribini jer posljednji ulaz prije kraja sjeverne tribine prema istočnoj strani je baš blizu kraja tribine tako da ćemo doslovce imati dva ulaza u razmaku od desetak metara. Estetski, nula bodova, a funkcionalno, bez smisla. Ulaze za invalide poštujem i to nam je obaveza po pravilima tako da za to nemam šta prigovoriti. Jedino da su se ovi gornji ulazi na krajevima tribine pomakli na drugu stranu stepenica, to bi već "ublažilo" sliku koju imam u glavi. Da ne bude zabune, ovo je moje mišljenje samo.
@građevinac, svaka čast. Kontaš poentu.