Plava Porodica je napisao/la:Vrlo nerado sam se odlucio pisati ovaj post, strasno mi je mrsko non stop iste stvari pisati, ali ovo je posljednji put od mene na tu temu. Volio bih da procitate, i da razmislite malo.
Situacija je vise nego jasna, bar u mojim ocima. Svojim razmisljanjem.
Danas klix objavi da je Dejo verbalno, a ne fizicki napadnut kako neko napisa. To je mogao uraditi bilo ko, kome taj decko smeta. Bilo ko, dusman ili obicni navijac tipa @neandertalac koji misli da je on kriv. A ima ih podosta takvih. Ali mene vuce da je to planski uradjeno, placeno i zamrseno , naravno od najvecih dusmana kluba, a svako zna ko je to.
Hajmo se malo prisjetiti proslosti. Jedan lik se registrovao na forum, stekao nasu paznju nekim informacijama koje su tacne, s obzirom da to ne cudi jer mu je poslovni objekat u sklopu stadiona. Taj isti covjek je pisao protiv svakoga ko je bio protiv ove Uprave, psovao i nacelnika i opstinu i sportsko drustvo. Cak taj isti lik ima sina koji cini mi se za 2.maj vikao na sred opstine "Koldzo lopove" i dobio kaznu od dvije stotine KM. Neki od vas su standardno nase stavljali smajlice klanjase i slicno. Dizali ga u nebesa. Klasicno bosanski, Bosnjo 1/1.
Provalise tog istog lika, prelazi na drugi forum i krece svoju pricu, apsolutno kontra Uprave. Spreman na sve,na najvecu laz i obmanu. To je njegovo pravo lice.
Dogovor postignut sa SD, opet okrece plocu za 180 stepeni, i ponovo polahko dobija naklonost veceg dijela foruma, hvaleci ovu upravu i iznosenjem "insajderskih" informacija, koje su ponavljam tacne,ne sve, jer mu je radno mjesto u sklopu stadiona.
Kada je dobio svu naklonost foruma,kada je opet postao cijenjeni forumas, jer pise ono sto mi zelimo vidjeti, desi se danasnji dan.
Ko je prvi iznio informaciju boldirano , prvi post na stranici da cijeli forum vidi? Pa opet taj isti lik. Znajuci da ce se u roku 5.minuta taj post objaviti svi portali i da ce na forumima haos nastati. Kao i inace, od foruma sve krece. A nasi vrli novinari sve kopiraju , pa tako da i obicni navijac pocne sumnjati u namjere UO.
Sta se dalje dogadja? Prica krece od istog lika, ma to se sigurno desilo radi svadja sa nekim menadzerima, slovencima etc.
Kad ono BOOM. 100% informacija pretukli su ga jedan od vodja, i dva pomocnika.
Ni 10 sekundi proslo nije, vec je pocela prica na ovom forumu o kriminalcima i narkomanima.
A shvata li iko od vas do sada poentu price?
Nastavit cu dalje, za one koji ne shvacaju.
Dosli smo do zakljucka. Tim licima ocigledno smetaju lica koja odrzavaju ovu grupu "zivom", i koji brane Zelju od njihovih napada. Nemaju oni strah od Deje i Misketa, oni su mudri, cekat ce njihovu i najmanju gresku da bi dosli do cilja, koji bi ovaj klub doveo na najnize grane, ali oni imaju strah od tih likova koje vi nazivate narkomanima. Ponavljam, ne svi, nego pojedinci , klasicni Bosnjo.
Iako ih ne poznajete , iako ste ih 2.puta u zivotu vidjeli,jer zaboga vi ste na sjeveru, na Jugu se nalazi sve sami olos, Vi ste povjerovali. Ne cudi me. Ti ljudi vjerujte mi na rijec, Zelji daju mnogo vise nego mi sami, svaki dan su tu za svakog navijaca i za klub. U bilo koje doba dana dodjite na stadion, oni ce biti tu samo iz razloga da nam se ne daj Boze ne dogodjaju novi smrtni slucajevi, i tu su da cuvaju Zelju od dusmana. Ja sam sjedio par puta sa njima, ne mogu reci da sam im drug, ali iz njihovih djela nije tesko zakljuciti kakvi su ljudi i sta bi sve uradili za Zelju. Ko je imalo iole upuceniji, znaju sta su vec uradili.
Da se vratim na temu. Gospoda iz SD, ima slicno misljenje kao i pojedinci sa foruma. Da su najveci olos i kriminalci. A oni se takvih boje. I na sve moguce nacine zele da se rijese njih, kako vise ne bi imali prepreka da krenu na primarnom cilju.
Ali oni su polovicno tacni. Netacno misljenje je da su olos, ali je tacno misljenje da su spremni sve uraditi za svog Zelju, a mi smo najpametniji na forumu. Zali Boze sto nema vise ljudi koji ce djelima, ponavljam Djelima,a ne rijecima stati uz ove ljude u klubu.
I kako su zamislili da ih se rijese?
Tako sto ce tim postom doci do zeljenog cilja, poznavajuci Bosnju odma cemo dici svi prst na njih,i polahko ce biti nezeljeni ljudi na Grbavici. Polahko, planski izrezirano. Nisu nimalo glupi,veoma su mudri. Ali budite i vi. Molim vas. Razmisljajte svojom glavom, a ne tudjom. Ne lijepite se za svakakve budalastine, govorite da se pazimo dusmana, a sami njima vjerujete.
I pametni su ljudi koji kazu ne zurite nigdje, nista ne znamo, ne trazimo krivca dok ne saznamo, ali Vi ostali nazalost niste.
P.s. Ne zelim nikoga da uvrijedim, ja Vas sve moram voljeti, jer djelite nesto sto je mom srcu milo.
Kralju moj, odličan post, ma za 10.
Treba biti mudar, ne nasjedati na prvu, ne praviti od muhe slona.
Treba ovaj post sa razumijevanjem pročitati i sve dođe na svoje.
Istina je da u svakom stadu bude i pokoja crna ovca, ali ko je god ikad bio na jugu mogao je vidjeti kako 'neki' momci žive za ovaj klub.
Acta non verba!
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.

🤍

🤍

🤍