Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

kontranogama
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet maj 05, 2016 8:35 am

Gresaka ima treba ih ispravljati to ce uprava , ali ovu pricu oko stadiona niposto nezanemariti.To je nesto sto nas vecina sanja decenijama, ne smijemo sad to baciti u drugi plan. A mi navijaci trebamo da to i dalje guramo kroz ove soc.medije.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

vrbanjusa
Kontakt:

čet maj 05, 2016 8:50 am

Puno toga se može napisati ali ću to ostaviti za kraj sezone.
Sad popljuvati sve redom neću niti želim jer većina nije zaslužila bilo kakvo pljuvanje. Plakati nad sudbinom i kmečati radi odluka bilo koga ne smijemo. Osudit ponašanja nekih ljudi u našem klubu treba ali mislim da kazne i sve ostalo trebaju odrediti ljudi u klubu koji su profesionalci i znam da će oni znati šta treba uraditi.
Bit je da moramo dalje, još jači i još složniji u svemu ovome. Znam da većina nas nije oka sklopila, da se osjećamo kao da nam je neko umro, da smo nervozni ALI MORAMO DALJE!
Prebrodili smo i teže dane pa ćemo tako i ovo.
21 10 4

Petrović Slavko

Velahalve
Kontakt:

čet maj 05, 2016 8:55 am

istina je da smo mi imali dobar niz pobjeda, i na tome čestitam Edisu, igračima i upravi koja je dovela pojačanja u zimskom prelaznom roku, ali ono što su naši igrači prikazali jučer na terenu je smješno, nismo zaslužili ni bod ako ćemo biti realni i tu krivim Edisa i onog Karića koji dobijaju isključenja protiv Zrinjskog, nema ih tu pored terena kada su najpotrebniji i kada tu dodamo lošu igru, koji zaključak da donesem... Gotivim Edisa ali želim boljeg Želju na terenu i siguran sam da to može biti sa ovim igračima sa kojima raspolažemo. :zeljeznicar1:

Izlija
Moderator
Kontakt:

čet maj 05, 2016 8:56 am

Neznam što ste svi na Edisa toliko napali, nema puno trenera a pogotovo u BiH koji bi smjeli nešto kalkulisati sa timom i koji bi vrtio neke velike rotacije jer bi svakom treneru bio isti zadatak a to je borba za Evropu. Rad u grču sa mačem iznad vrata jer se polazi iz velikog minusa bi mnoge pojeo i puno bi se prije mnogi pogubili tako da ovo Edisovo nazor pokušavanje pravljenja tima od igrača koji su na papiru najjači je razumljivo, lahko je nama pala*uditi sa tribina šta i kako ali dole na klupi gdje je uvjek vruće nije lahko. Ako ćemo smjeniti Edisa samo da ga smjenimo zbog rezultata onda j*bo nas kad smo takvi, Edisa mijenjati samo u slučaju da dolazi ekstra dobar i provjeren trener koji ima i znanja i uspjeha da to potvrdi, ostalo odmah prekrižiti. Nekažem da treba Amara dovesti ali ako neće doći trener takvog kalibra onda bi Edisova smjena bila samo farsa i mazanje očiju.
イビチャ・オシム

pintol_TM87
Kontakt:

čet maj 05, 2016 8:57 am

jedva se izvukoh sa zapada..
igra losa i nije bilo srece, dvije stative..

Velahalve
Kontakt:

čet maj 05, 2016 9:02 am

Izlija je napisao/la:Neznam što ste svi na Edisa toliko napali, nema puno trenera a pogotovo u BiH koji bi smjeli nešto kalkulisati sa timom i koji bi vrtio neke velike rotacije jer bi svakom treneru bio isti zadatak a to je borba za Evropu. Rad u grču sa mačem iznad vrata jer se polazi iz velikog minusa bi mnoge pojeo i puno bi se prije mnogi pogubili tako da ovo Edisovo nazor pokušavanje pravljenja tima od igrača koji su na papiru najjači je razumljivo, lahko je nama pala*uditi sa tribina šta i kako ali dole na klupi gdje je uvjek vruće nije lahko. Ako ćemo smjeniti Edisa samo da ga smjenimo zbog rezultata onda j*bo nas kad smo takvi, Edisa mijenjati samo u slučaju da dolazi ekstra dobar i provjeren trener koji ima i znanja i uspjeha da to potvrdi, ostalo odmah prekrižiti. Nekažem da treba Amara dovesti ali ako neće doći trener takvog kalibra onda bi Edisova smjena bila samo farsa i mazanje očiju.
Neka ostane Edis trener 10 godina što se mene tiče, ali ajd mi reci iskreno kako tebi izgleda Željo na terenu u zadnjih par utakmica?

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet maj 05, 2016 9:07 am

Izlija je napisao/la:Neznam što ste svi na Edisa toliko napali, nema puno trenera a pogotovo u BiH koji bi smjeli nešto kalkulisati sa timom i koji bi vrtio neke velike rotacije jer bi svakom treneru bio isti zadatak a to je borba za Evropu. Rad u grču sa mačem iznad vrata jer se polazi iz velikog minusa bi mnoge pojeo i puno bi se prije mnogi pogubili tako da ovo Edisovo nazor pokušavanje pravljenja tima od igrača koji su na papiru najjači je razumljivo, lahko je nama pala*uditi sa tribina šta i kako ali dole na klupi gdje je uvjek vruće nije lahko. Ako ćemo smjeniti Edisa samo da ga smjenimo zbog rezultata onda j*bo nas kad smo takvi, Edisa mijenjati samo u slučaju da dolazi ekstra dobar i provjeren trener koji ima i znanja i uspjeha da to potvrdi, ostalo odmah prekrižiti. Nekažem da treba Amara dovesti ali ako neće doći trener takvog kalibra onda bi Edisova smjena bila samo farsa i mazanje očiju.
Edis se mora smijeniti ekipa umjesto da bude uiganija oni sve gori. Nema koncept sve se svodi na nabijanje lopte. Forsiranje igraca na kojima je insistirao i ono najvaznije ne vidi ni on kako treba dalje nema nikakvu viziju.
Nikad nebi rekao da ga smijene radi toga sto nije izborio evropu zaostatak je jednostavno bio prevelik ali nema igre nema koncepta nema discipline i nema buducnosti bez tih stvari.
Svakako bi mu ponudio mjesto pomocnog trenera jer je veliki radnik i jako je vrijedan ali on mora da uci jos uvijek i ceka svoju novu priliku.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

MATORI
Kontakt:

čet maj 05, 2016 9:09 am

taman tako !

south side
Kontakt:

čet maj 05, 2016 9:16 am

pile87 je napisao/la:
Edis se mora smijeniti ekipa umjesto da bude uiganija oni sve gori. Nema koncept sve se svodi na nabijanje lopte. Forsiranje igraca na kojima je insistirao i ono najvaznije ne vidi ni on kako treba dalje nema nikakvu viziju.
Nikad nebi rekao da ga smijene radi toga sto nije izborio evropu zaostatak je jednostavno bio prevelik ali nema igre nema koncepta nema discipline i nema buducnosti bez tih stvari.
Svakako bi mu ponudio mjesto pomocnog trenera jer je veliki radnik i jako je vrijedan ali on mora da uci jos uvijek i ceka svoju novu priliku.
Upravo ovo boldirano sto si napisao pile covjek je definitivno nije za prvog trenera bojim se ako saq njim krenemo u sljedecu sezonu da nam se nedesi isto kao i ove sto se desilo zato uprava mora reagovati na vrijeme.Samo me mi ostalo urezano sto su neki clanovi uprave rekli i ako se neizbori evropa edis ostaje trener kao dugorocna opcija nadam se da su uvidjeli da nije za prvog trenera
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.Ivica Osim

Hurmasica
Kontakt:

čet maj 05, 2016 9:22 am

Pa Edis svakako treba ostati u stručnom štabu međutim ako ćemo mi dovoditi trenere polovnjake, anonimuse kao kone, onda ću u svakom slučaju podržati Edisa kao šefa stručnog štaba. E ako se na to poziciji planira dovesti "pravi" trener to je već druga priča. Hajmo mi završiti ovu sezonu, 2 kola do kraja, ima vremena za priču o trenerima, igračima.. :zeljeznicar1:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Hadzijalagic
Kontakt:

čet maj 05, 2016 9:23 am

pile87 je napisao/la:
Ovo je meni najcudnije a za to je i po meni Edis najodgovorniji. Moje znanje sto se Edisovog posla tice je na nivou navijaca ali morao je bolje tempirati formu za ovaj period od zadnjih mjesec dana.. Sve utakmice smo odigrali lose osim Zrinjskog.. U kupu nas Sloboda pregazila a u prvenstvu smo imali rezultate kojima je i sreca poprilicno kumovala..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Tryg
Kontakt:

čet maj 05, 2016 9:25 am

ChWilla je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:i nemojte to što se evropa najvjerovatnije neće izboriti miješati sa renoviranjem stadiona. pa ne bi se igralo samo ove godine i da se igra. neće propasti radovi. investicija u vlastitu nekretninu ne propada, što više uradiš sad i svojim sredstvima manje će ti ostati za poslije.

sportski rezultat niko nikad ne može garantovati, koga god doveo od igrača i trenera, sport je uvijek sport. ali, od postavljanja stolica 2004. godine ništa suštinski nije urađeno. sad kad je konačno pokušano i konkretno krenuto da se nešto uradi, treba li stati ako se neće igrati ove godine? vas deset je pisalo da bi halalilo i dvije-tri sezone da to konačno krene. ali i nećeš halaliti sezonu zbog toga...halalićeš je jer je sport nepredvidiv. k'o da većina nas nismo mislili poslije evrope da imamo dobru ekipu, ili poslije derbija da edis ne treba ostati...

samo još jače, samo nastaviti s pričom, i samo regularno. u granicama dozvoljenih medijskih istupa, protesta, građanskog bunta...ali samo istinom u glavu, jer ona je na našoj strani. ne dozvoliti sitnim uhljupima i interesdžijama da to zaustave...a vidjeli ste šta hoće, sami su vam rekli. i čime se služe na putu do stambeno - poslovnog objekta na mjestu plavog zamka.
ružno sebe citirati, ali danas je novi dan, nova bitka, nova nafaka...
kad ti prije nakuca 1300 postova :mrgreen:

Ubise te ove kratke replike :ganja:
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

pintol_TM87
Kontakt:

čet maj 05, 2016 9:46 am

jel bio offside kod ponistenog lendre?

fk1921

čet maj 05, 2016 9:48 am

KOLDZO PEDERU!!!
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

rodrigo87
Kontakt:

čet maj 05, 2016 9:48 am

pintol_TM87 je napisao/la:jel bio offside kod ponistenog lendre?
Jeste. Mali.

Choks
Kontakt:

čet maj 05, 2016 9:49 am

Nadat se da će raja nastaviti da uplaćuje za evropsku Grbavicu , da neće nas ovo izbaciti sa kolosijeka . Kada se sve pokrenulo i kada smo ušli u ovo treba ići do kraja . Ne posustati , pogotovo kada vidimo koliko se raduju našem porazu i sporu oko stadiona . Izboriti se za svoje na svome . U inat svima .

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet maj 05, 2016 9:59 am

Osvajamo ligu12, ne igramo Evropu i iskoristit cemo te meceve :rofl1:
Željezničar ante portas !

Funk
Kontakt:

čet maj 05, 2016 10:02 am

Tuga!

Bez borbe smo se predali! Ne pamtim kad me zeludac zabolio kao sinoc. Toliko dobrih stvari u klubu I oko klupa se desava u zadnje vrijeme a oni ko balerine, bez igre, bez trke... bez borbe!

Misimovicu ako ovo citas, kazni bahato ponasanje pojedinaca. Da je Amart tu, sinoc bi reflektori bili upaljeni na Grbavici, treniralo bi se do kasno u noc!

teteac8684
Kontakt:

čet maj 05, 2016 10:03 am

Mislim da ćemo Široki teško stići, ostaju nam Sloboda i pitari...Jedino ako Musa, opet, ne izvede kakvu svoju bravuru :djavo: :rofl:

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet maj 05, 2016 10:21 am

Svima nam je tesko i svi mo nadrkani ali hajmo malo spustiti lopticu.

Citajuci ostale forume tek sada do izrazaja dolazi zavist i ljubomora na sve ovo lijepo sto se desava oko naseg Kluba. Dame i gospodo pa jeste li vi svjesni da smo mi GENERALNI SPONZOR svog Kluba. To je presedan kakvog nigdje u Evropi nema. Na tu činjenicu trebamo biti PONOSNI i sada kao nikada trebamo ostati složni. Tu leži zavist i ljubomora svoih onih koji ne vole ikoji rade protiv naseg Zelje.

Svaki sportski kolektiv ima uspone i padove, ali da bi se nesto ostvarilo isto tako je potrebno vrijeme. Dajmo vremena nasoj Upravi i igracima, ne vole oni nista manje nas Klub od nas, jer mi smo svi jedna porodica. Ova sezona je "propala" ali su postavljeni zdravi temelji za narednu, i svaki dalji korak nase Uprave ulijeva nam optimizam da ce slijedeca sezona biti bolja, jer i sami su rekli da prave ekipu za ligu 12.

Doveli smo dva kvalitetna fudbalera imaju pripreme ispred sebe zato budimo slozni, jedinstveni i strpljivi dajmo nasim momcima vremena i potrebnog mira kako bi se sto bolje pripremili i napravili rezultate u slijedecoj sezoni.

Ova sezona kakva god da je donijela nam je vise radosti nego tuge. Igrali smo velike Evropske utakmice, prodali smo Bajica i Hadziahmetovica, doveli bivse reprezentativce, vratili publiku na stadion, mlatnuli pitare dva puta i na kraju krajeva postali smo GENERALNI SPONZOR nasšeg Kluba.

Navijam za Želju vise od 30 godina i vjerujte mi da je ovo jedna od najljepših prica koja se ispisuje a vezana je za naš Klub. Mi nikad nismo bili bogati finansijski, nismo bili drustvo jednog lica mi svo uvijek bili svoji i svaciji, zato i postoji parola MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ.

Napunimo Dolinu cupova u subotu i pokažimo dušmanima koliko volimo svoj Klub, jer dolaskom na utakmice direktno pomažemo svoj Klub.
Alea iacta est!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.

Prijava