Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Veteran1965
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri okt 05, 2016 6:48 pm

Ako mi vraćamo ovog igrača da bi nam popravio igru i rezultat, o čemu mi onda pričamo? Ja sam pokušao naći argumente i stajao sam uz ovu upravu od prvog dana, jer mislim da su transparentni i pošteni, i da su tu iz velike ljubavi prema Želji, i zbog toga što žele kao i svi mi uživati na tekmama, biti sretni nakon osvojenih titula i rezultata, bez obzira što su vukli dosta loših i amaterskih poteza...
Pratim Želju od 1971 godine, bio sam svjedokom raznih dešavanja u i oko Želje, od tuče između igrača na treningu, u svlačionici, pa do najvećih uspjeha titula, polufinala kupa Uefa, tekme sa Newcastleom, i definitivno sam ubjeđen, i niko ne može niti sa jednim razlogom promjeniti moje mišljenje da je ovo jedan od najgorih poteza kluba u istoriji.
Znači igrača koji je davio našeg kapitena, učestvovao na pressu preko kojeg se rušila ova ista uprava i klub, odbijao obavljati svoje profesionalne obaveze mi ponovo vraćamo u klub, i još kažu kao igrača koji bi trebao imati mjesto u prvih 11....
Mislite šta hoćete, ali ovo je po meni strašno. Ovdje mnogi među navijačima, u klubu, pa i trener čini mi se ne shvataju veličinu Želje...da shvataju nikada se ovaj ne bi vratio u klub, niti po koju cijenu.
Ja nikada, ali baš nikada sa tribine nisam uputio niti jednu ružnu riječ nekom igraču našeg Želje. Čaknaprotiv, imao sam problema jer sam uvijek bio mišljenja da daju sve od sebe, i sve svoje znanje koje posjeduju, i da ne mogu više od toga što pružaju. Ovo je prvi kojem hoću i ako neko odluči i pokuša da me spriječi u tome pobiću se sa svakim oca mi mog.
Vjerujte braćo ja se toliko loše osjećam od kako sam danas pročitao ovu vijest da je to nevjerovatno...
Sramota, sramota, sramota, ja nemam druge riječi za ovo...
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

ChWilla
Kontakt:

sri okt 05, 2016 6:52 pm

ja vam ne mogu zabraniti da budete emotivni :D ali bar nemojte misliti što se neke stvari prije nisu javno pisale, a danas se pišu i drže po cijeli dan na naslovnicama - da ih nije bilo. da nije bilo i goreg.
gradi željo boli te *****

Hadzijalagic
Kontakt:

sri okt 05, 2016 6:59 pm

vrbanjusa je napisao/la:
salle86 je napisao/la:
vrbanjusa je napisao/la:Nas kolektivno jebe to što se svaka odluka (bilo koga u klubu) prispituje. Imali smo svi priliku da uđemo u strukture kluba. Prije izborne skupštine. I dan danas imamo priliku da budemo dio kluba. Non stop ponavljam, uzmeš 100 000 KM u ceker, pravac Grbavica, i budeš član uprave. Bez problema. Ali najlakše je srati i pričati, ne valja ovo, ne valja ono.
Psovati našem igraču bilo šta, meni je van svake pameti. Iako i ja imam igrača koji mi se ne sviđaju ni igrački ni ljudski (prvi kapiten) ne pomišljam da nešto opsujem. Kakav god da je naš je.
I ovo sa Bogijem, naš je. Možda mi nije drago ni pravo ali za 8 KM po utakmici mislim da niko pa ni ja nema pravo da psuje nekom nešto.
I kao što @nikad izvini reče, Slavko je sa Memijom dokazao da može svakog u život vratiti (iako sam i ja mislio da nema ništa od njega).
Tako da nakon svega viđenog i pročitanog nema smisla preispitivati bilo koju Slavkinu odluku. Na kraju krajeva niti bilo koga drugog.
Kako mene ta priča nervira malo je reći. Znači sad ako nemaš 100 hiljada nemaš pojma i šuti, ništa ne govori. Glupost neviđenih razmjera.
Jesu li svi ovi što su sad u klubu dali po 100 hiljada pa sve što rade treba prihvatiti kao idealno, jesmo li to klub prodali za tu siću.
Bogičević se pokazao kao konjina više puta, nema ni neki kvalitet da mu se gleda kroz prste. A vala ni uprava nije bezgrešna da im se aplaudira na svaki potez.
Svi bi da se pitaju a da ne mrdnu kurcem. E ne može tako. Ako misliš da si pametniji od ovih što su trenutno tu bujrum u klub i pomozi. Kako god možeš. Niko pomoć neće odbiti.
Slažem se da nisu bezgrešni, pokazali su da itekako znaju pogriješiti. Ali ko radi taj i griješi a ko ne radi ništa taj nema mogućnost da pogriješi.
Slavko je dokazao da zna šta radi, tako da ovaj njegov potez se mora podržati.
Ne racunajuci Misketa, ko je jos dao 100000 od ljudi koji su trenutno u upravnom odboru.. Nikolic? Vukotic? Pesto? Ovi jucer sto su dosli? Nista zlonamjerno, samo pitam jer se cesto potencira ta teza "daj 100000 pa kritikuj"..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Eisenbahner1921
Kontakt:

sri okt 05, 2016 7:03 pm

storm_raider je napisao/la:Emotivno, ne bih volio da Bogicevic ikada pridje vise Grbavici, ali emocije na stranu, veoma kvalitetan stoper, nista manje od Ace i Boccaccinija, a iskusniji. Vjerovatno Slavko nece da se kocka i zna on sta radi. Sa te strane, koja ide Zelji igracki u korist, odobravam ovaj potez, ali emotivno - gadi mi se sama misao da bih ga mogao gledati na Grbavici samo mjesec - dva nakon sto je tuzio klub. Opet, na kraju dana, ja sam samo navijac i jedini Slavko treba da se pita. Moje je da dodjem i navijam. Mi ovdje samo diskutujemo, ali je najbitnije da svaki put napunimo Grbavicu. Podrska Slavki.

Cesto emocija mozak ne pita, tako da je to i pogresno gledanje. Treba biti realan. Tuzio je klub zbog necega sto je njegovo i to je njegovo pravo. Ako je vec Bogicevic problem, onda se nije ni trebao potpisati taj ugovor. Zato, nekako cu "progutati" emocije i posmatrati realno stvari. Posao je posao, kakav god da je i gdje god da je. Nase je da navijamo, neka oni profesionalno rade svoj dio fudbala.
potpis :palacgore:
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

exbabilon
Kontakt:

sri okt 05, 2016 7:06 pm

Al vrh mi je kako mozemo progutati vracanje Bogija koji je prije samo par sedmica rovario protiv kluba i blatio upravu, a Zeba nekima nije dobrodosao jer je obukao dres sarajeva na malonogometnom turniru prije 10-15 godina i to se zna pod kakvim okolnostima.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Eisenbahner1921
Kontakt:

sri okt 05, 2016 7:12 pm

exbabilon je napisao/la:Al vrh mi je kako mozemo progutati vracanje Bogija koji je prije samo par sedmica rovario protiv kluba i blatio upravu, a Zeba nekima nije dobrodosao jer je obukao dres sarajeva na malonogometnom turniru prije 10-15 godina i to se zna pod kakvim okolnostima.

da je jučer neko spomenuo ovo za Bogiju ovdje bi kategorički rekli NE povratku, a sad kad je zvanična objavila da se on vraća sagledamo i drugu stranu medalje, pa smo i napisali da to razumijemo. Isto, da sutra zvanična objavi da je Zeba potpisao ne bi bilo toliko negativnih komentara na njegov račun, već bismo realnije sagledavali stvari
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

ChWilla
Kontakt:

sri okt 05, 2016 7:13 pm

ja se vala ne mogu sjetiti da sam to ikad pročitao za zebu, naročito jer se zna šta je tu bilo...nešto mu je raje bilo zamjerilo onaj gol prije godinu i po na grbavici.

LARSSON
Kontakt:

sri okt 05, 2016 7:14 pm

a volimo mi kenjat :ganja:

exbabilon
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri okt 05, 2016 7:19 pm

ChWilla je napisao/la:ja se vala ne mogu sjetiti da sam to ikad pročitao za zebu, naročito jer se zna šta je tu bilo...nešto mu je raje bilo zamjerilo onaj gol prije godinu i po na grbavici.
Ma kako se ne mozes sjetiti? Povlacila se i ta prica dosta cesto, svaki put kad neko pomene Zebu. A i taj go je smijesno uzeti kao neki argument, Zeba je na ocigled svih igrao protiv rucnom protiv nas.. A Bogi s druge strane po terenu davio nase igrace..

ChWilla
Kontakt:

sri okt 05, 2016 7:21 pm

ma ne uzimam ga ja za argument. i ja mislim da jeste protiv nas imao dobru zadršku.

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri okt 05, 2016 7:21 pm

Imamo dvije utakmice u kupu protiv Gorazda, i mislim da je savrsena prilika da se pruzi prilika i nekim mladjim igracima. Ne mogu sta zeznuti, jer nije jedna utakmica. Mislim da nema potrebe da koristimo sve najbolje igrace u tim utakmicama. Beganovic/Mujagic spic, Zerica bih volio vidjeti, mozda opet Besirevica, Osmankovica.
Mi da bi ubacivali mladje igrace, trebamo imati uigranu i jaku ekipu, pa kad ubacis 1-2, da se uopste ne osjeti i ne odrazi na igru. Mi smo u zadnjih godinu dana u takvim problemima da nam je prvi tim veoma nesiguran, pa onda mladji igraci ne bi imali uz koga napredovati, a na njihovim plecima bi bio ogroman pritisak i imperativ rezultata. Mozda je to tako.
I meni stvarno bude krivo kada vidim da neko nema mjesta za npr Kemu. Nijedan igrac na svijetu ne moze pokazati sta zna ako ne igra. Jedno je trening, ali utakmica je sasvim nesto drugo. Vidjeli smo kako Memija bolje igra cim spoji 2-3 utakmice. Sigurno je da je psiholoski down za naseg igraca ako igra dvije, i odmah biva stavljen na klupu zarad nekog igraca koji objektivno nije bolji od njega. Sjetimo se Dzeke, kada je u drugoj sezoni poceo trpati u Engleskoj, i poslije ona 4 gola Tottenhamu stavi ga frajer na klupu...

Samo trebamo vjerovati Slavku Petrovicu, koji sigurno zna sta radi. Mi smo poznati kao veoma nestrpljivi navijaci, a trebamo ipak malo stati na loptu i pustiti da stvari teku svojim tokom. Imamo napokon razloga biti optimisticni, vidimo veliki napredak.

Ima li novih informacija vezanih za istocnu tribinu/farbanje reflektora? Oko stadiona raskopase sve, pravo gradiliste zbog izgradnje juzne longitudinale. Samo se nadam da se nece probiti rokovi, inace ce nam 2-3 godine biti pravi haos oko stadiona, nece se moci prici i bit ce ogromne guzve. Sjetimo se kadse radila dionica od Skenderije do Kovacica, probili su rokove, a guzva bila ogromna.

Sto se Zebe tice, ja cu podrzati Slavka sta god da odluci. I uopste mi nije bitan taj malonogometni turnir, nego jednostavno nije bas mlad. Ali usutit cu se, posto sam prizivao Jahica, koji je stariji od njega 2 godine. Jahic je fino odigrao po meni do sada, ali vidjet cemo jos.
Zeba puno moze pomoci, bolji je trenutno od Bekrica i Petrovic bi ga ustrojio kako treba. Igrao bi za ekipu, pozrtvovano i borbeno. Losa stvar je sto bi tek mogao igrati poslije zimske pauze. Ali, sigurno je bolje da dodje kod nas, nego u Zrinjski npr. Ako ima neko mladji, perspektivniji, onda sam za to prije Zebe. Stilic je nazalost, jos uvijek za nas nedostizan. Eno vidim, Dialiba trpa li trpa, ekipa mu prva u ligi, on treci najbolji strijelac. Valjda dodje kod nas za dvije godine, zajedno sa Stilicem, ako budu u dobroj formi i ako budu u mogucnosti da nam pomognu za iskorak u euro takmicenjima.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

storm_raider
Kontakt:

sri okt 05, 2016 7:31 pm

Kroz par godina, kada ove nase zvijezde po Europi udju u jesen karijere, pa dodju da je zavrse u Zelji bice bas veselo. Nije da nisu obecali. I Dzeko i Stila i Zukan zele karijeru u Zelji zavrsiti.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

shzna
Kontakt:

sri okt 05, 2016 7:32 pm

LARS1921 je napisao/la:a volimo mi kenjat :ganja:
Baš vala. Lupajte se narode, krenite sa dernekom pred derbi. :shisha: :titula: :karanje:
1987

ChWilla
Kontakt:

sri okt 05, 2016 7:37 pm

burek kod markala spustili na 10 km, mrtav bi jeo, a raja jede vnago... :ganja:

FKZ1921
Kontakt:

sri okt 05, 2016 7:37 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
vrbanjusa je napisao/la:
salle86 je napisao/la:
Kako mene ta priča nervira malo je reći. Znači sad ako nemaš 100 hiljada nemaš pojma i šuti, ništa ne govori. Glupost neviđenih razmjera.
Jesu li svi ovi što su sad u klubu dali po 100 hiljada pa sve što rade treba prihvatiti kao idealno, jesmo li to klub prodali za tu siću.
Bogičević se pokazao kao konjina više puta, nema ni neki kvalitet da mu se gleda kroz prste. A vala ni uprava nije bezgrešna da im se aplaudira na svaki potez.
Svi bi da se pitaju a da ne mrdnu kurcem. E ne može tako. Ako misliš da si pametniji od ovih što su trenutno tu bujrum u klub i pomozi. Kako god možeš. Niko pomoć neće odbiti.
Slažem se da nisu bezgrešni, pokazali su da itekako znaju pogriješiti. Ali ko radi taj i griješi a ko ne radi ništa taj nema mogućnost da pogriješi.
Slavko je dokazao da zna šta radi, tako da ovaj njegov potez se mora podržati.
Ne racunajuci Misketa, ko je jos dao 100000 od ljudi koji su trenutno u upravnom odboru.. Nikolic? Vukotic? Pesto? Ovi jucer sto su dosli? Nista zlonamjerno, samo pitam jer se cesto potencira ta teza "daj 100000 pa kritikuj"..
Nije Senad Misimovic donio nikakve pare u klub. Njegova firma je proslog ljeta pozajmila klubu 150000 km koje je klub vratio u roku koji je definisan ugovorom o pozajmici.

ChWilla
Kontakt:

sri okt 05, 2016 7:52 pm

ma samo piti svaki dan do derbija. nema druge kako se ovo može podnijeti :D

11plavih'92
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri okt 05, 2016 7:59 pm

Omar500 je napisao/la:Imamo dvije utakmice u kupu protiv Gorazda, i mislim da je savrsena prilika da se pruzi prilika i nekim mladjim igracima. Ne mogu sta zeznuti, jer nije jedna utakmica. Mislim da nema potrebe da koristimo sve najbolje igrace u tim utakmicama. Beganovic/Mujagic spic, Zerica bih volio vidjeti, mozda opet Besirevica, Osmankovica.
Mi da bi ubacivali mladje igrace, trebamo imati uigranu i jaku ekipu, pa kad ubacis 1-2, da se uopste ne osjeti i ne odrazi na igru. Mi smo u zadnjih godinu dana u takvim problemima da nam je prvi tim veoma nesiguran, pa onda mladji igraci ne bi imali uz koga napredovati, a na njihovim plecima bi bio ogroman pritisak i imperativ rezultata. Mozda je to tako.
I meni stvarno bude krivo kada vidim da neko nema mjesta za npr Kemu. Nijedan igrac na svijetu ne moze pokazati sta zna ako ne igra. Jedno je trening, ali utakmica je sasvim nesto drugo. Vidjeli smo kako Memija bolje igra cim spoji 2-3 utakmice. Sigurno je da je psiholoski down za naseg igraca ako igra dvije, i odmah biva stavljen na klupu zarad nekog igraca koji objektivno nije bolji od njega. Sjetimo se Dzeke, kada je u drugoj sezoni poceo trpati u Engleskoj, i poslije ona 4 gola Tottenhamu stavi ga frajer na klupi....
Tacno. Da ih trener pocinje dozirano ubacivati kao zamjene prethodno moras imati siguran rezultat. A kad smo ga zadnji put imali pola sata prije kraja. Vec dugo igramo pod nekim pritiscima rezultata, imperativima, .... jednostavno niko ne smije da rizikuje
5. - 7. Okt 1992.

storm_raider
Kontakt:

sri okt 05, 2016 8:03 pm

A eto i ova anketa govori dosta. :)
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri okt 05, 2016 8:12 pm

FKZ1921 je napisao/la:
Hadzijalagic je napisao/la: Ne racunajuci Misketa, ko je jos dao 100000 od ljudi koji su trenutno u upravnom odboru.. Nikolic? Vukotic? Pesto? Ovi jucer sto su dosli? Nista zlonamjerno, samo pitam jer se cesto potencira ta teza "daj 100000 pa kritikuj"..
Nije Senad Misimovic donio nikakve pare u klub. Njegova firma je proslog ljeta pozajmila klubu 150000 km koje je klub vratio u roku koji je definisan ugovorom o pozajmici.
@vrbanjusa
Na osnovu cega onda ta prica " dajte 100000 pa pametujte"??
Koliko znam vecina raje ovdje su clanovi kluba, redovni na utakmicama, ispratili koliko toliko mnoge akcije kluba.. Svako ovdje ima pravo da ima svoj stav i misljenje ili sto bi ti rekao fa "sere"..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u sri okt 05, 2016 8:12 pm, ukupno mijenjano 2 puta.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Grbavica
Kontakt:

sri okt 05, 2016 8:17 pm

pozder u petoj ligi njemačke
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 6 gostiju.

Prijava