sri okt 05, 2016 2:52 pm
Razumljiva je ova diskusija, jer smo svjesni svega sta se desavalo ranije oko ovog igraca i potpuno je jasno da postoje razlozi za i protiv trenutnog povratka u tim Bogicevica. Ja sam tu nekako neutralan. Shvatam da kroz ogroman broj igraca koji je prodefilovao kroz Zelju u kratkom periodu, opet postoji potreba za jednim stoperom. Jahic je na tankom ledu, ne zna se da li moze ili ne moze, vise da ne moze, cim je donijeta ova odluka od strane Petrovica. Ja naginjem na varijantu da ipak treba poslusati sta struka kaze, a struka evo kaze da je potreban, vjerovatno kao back up igrac i u slucaju potrebe da moze doprinijeti rezultatima.
Mi ulazimo u dio komplikovanih utakmica, zahtjevnih i igracki i psiholoski i rezultatski potrebnih. Uci sa dva zdrava stopera u sve to jeste prilicno rizican potez. Bocca i Kosoric. Ako se jedan od njih povrijedi, ako budu zuti ili crveni kartoni, moze to donijeti dosta problema za zadnju liniju. Mali Kemo vjerovatno kroz ovakvu psiholosku igru ne moze da racuna na neke minute jos uvijek, a Jahic je nestabilan, moze se desiti da odigra svaku utakmicu bez povrede, a moze se desiti da se na njega uopste ne moze vise racunati. Usljed svega toga, potez Petrovica moze da se smatra i logicnim, jer tako dobijamo jednog igraca koji moze da zaokruzi potrebe zadnje linije, bar kao back up u slucaju kartona ili povreda. Mozemo biti za ili protiv sa moralne strane i to je u redu, mnogi ne zele da vide vise Bogicevica u nasim redovima, a mnogi i daju podrsku jer se sjecaju igraca iz sampionske Amarove ekipe. On je igrac koji poznaje ligu, poznaje okolnosti, poznaje klub i to sta klub trazi, i nekako Petrovic moze pronaci logiku u tome. Najbrze se Bogicevic od svih nekih ponovnih dolazaka na tu poziciju moze uklopiti u tim.
Petrovic ima svoju viziju, za kratak period on je uspio da vrati klub na kakav takav pravilan kolosijek. On u svojoj glavi ima svoje kalkulacije, racuna i analizira kako doci do sto vise bodova. Za sada se vidi da covjek svemu pristupa kvalitetno i temeljito. Ja bi bar tom pristupu dao podrsku ako ista.
I ne podrzavam pljuvanje igraca. Mada sam i sam na pocetku prvenstva bio ogorcen na kolektivan pristup i bezobrazluk igraca, jer nijedan navijac nece da trpi kada vidi neborbenost i opstu anemiju tima, opet, na stadionu treba dati podrsku, bez obzira na privatno misljenje. Zaista zastupam stav, da je u redu nekog igraca ne voljeti ili voljeti, ali privatno. Na stadionu, ti igraci igraju za naseg Zelju, i oni nose taj dres svetinje, treba to podrzati. Nista necemo dobiti od silnog psovanja i zvizdanja. To ne lici na nas, mi smo tu da dajemo podrsku.
Ja licno dakle smatram, da ovaj potez nije popularan, ali ga smatram logicnim kada igracki i poziciono posmatram nasu ekipu. Jos jedan nam stoper treba kao back up, a u trazenju nekoga ko bi opet dosao na tu poziciju, bolje je uzeti logicno rjesenje u Bogicevicu koji je tu proveo godine i za koga Petrovic smatra da moze jos nesto pruziti, pogotovo sto sam siguran da je to temeljito izanalizirao. Bar je Petrovic ostavio takav utisak, da mu se moze apsolutno vjerovati.
Vidjecemo. Vrijeme ce pokazati. Nama trebaju rezultati.