pon sep 19, 2016 1:06 pm
Meni najteze pada sto mi lose igramo, sto se gubimo u samom fudbalu, grijesimo i dopustamo raznim levatima da nam rade onakve stvari. To je tesko vise i gledati. Prodjes sito i reseto da bi nakon sto godina dozivio da te neki Bjelica krade, da te Vitez dobije na Grbavici, da neki politicki isprdak osvaja titule i da se poredi s tobom. Svi su krivi za takvo stanje. Ne smije se to dopustati vise. Nije bitno ko je, ali nama trebaju svi ljudi koji mogu na bilo kakav nacin pomoci klubu. Trebaju nam i nase legende, ljudi iz fudbala, trebaju nam i biznismeni, trebaju nam svi koji vole ovaj klub. Mi se konstantno bavimo nebitnim stvarima, svadjamo, pljujemo, podmecemo noge, a kamiondzije, hdz, krupa... nas prestizu na samom terenu. Nije tesko gledati kako te pokradu da Hajduk osvoji, jebi ga ljudi su znali i polufinale Lige prvaka igrati, kada te zavrcu da se pogura Zvezda, ali mi smo danas svjedoci kako nama kradu da se pogura Krupa, Zrinjski, Siroki...
Sami sebe dovodimo u tesku situaciju, a imamo sve uslove da ne budemo u istoj. Najvecu posjetu na stadionima u drzavi, a opet je mnogo niza od brojke koju mozemo dostici da sve funkcionise kako treba, imamo toliko velikih i priznatih ljudi koji vole ovaj kub, koji su krenuli u svijet u plavom dresu, imamo toliko pametnih i sposobnih ljudi koji mogu voditi ovaj klub na finansijskom planu. Onda se dovedemo u situaciju da niko nece ni s kim da radi, svi ljuti na nekoga, ovaj ne valja, ovaj valja. Nije uopste bitno da li se tebi neko svidja, ali brate pozovi svakoga ko znaci nesto u ovoj drzavi, uvijek moze pomoci. Sto kaze Neandertalac karinu bi se ovi kofrcili da ih Miso pogleda u oci i postavi par pitanja. Nek postavi Mario Stanic pitanje kakav je ono ofsajd pa da vidim sto bi se debeli Prolic usudio da crta neke nakaradne linije.