Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon sep 19, 2016 2:59 am

Haj nek nam ova nova hefta buda nafakali...

Plava Porodica
Kontakt:

pon sep 19, 2016 3:01 am

Minjore je napisao/la:Haj nek nam ova nova hefta buda nafakali...
Amin :mrgreen:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

sajo10
Kontakt:

pon sep 19, 2016 4:56 am

Plava Porodica je napisao/la:
Minjore je napisao/la:Haj nek nam ova nova hefta buda nafakali...
Amin :mrgreen:

Neandertalac

pon sep 19, 2016 8:14 am

Dobro jutro Zeljovci. Jeste se naspavali :-)
Željeznicar za život cijeli!

alombardo
Kontakt:

pon sep 19, 2016 8:38 am

1 kolo - Prestrogo dosuden crveni husicu u 30 min, 60 min sa igracem manje - fks
2 kolo - Nevidena lakrdija milion ofsajda - olimpik
3 kolo - Sve sto jer pola pola otislo na stranu sirokog
4 kolo - sloboda ok
5 kolo - nisma gledao - vitez
6 kolo - zrinjski - penal nedosuden
7 kolo - penal sviran isti koji nije zelji dosuden sa zrinjskim
8 kolo - direktan crveni nedosuden, penal nepostojeci,
9 kolo - dvije situacije od koje se jedna morala svirati

Nikada nijedna ekipa u BiH nije imala ovakav tretman, a razlog su struje oko kluba.

Eisenbahner1921
Kontakt:

pon sep 19, 2016 8:58 am

Neandertalac je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:trebao bi se klub sutra oglasiti povodom ovoga... nije prvi put da nam ovako kradu bodove ove sezone... ocigledno treba u rat sa savezom da dobijemo normalno sudjenje napokon...
Ne treba u rat, to je pogresno.
Treba stititi svoje interese!

Pametno, mudro, dugorocno, planski. Ne mora niko suditi nista za nas ali ne smije suditi ni protiv nas. Jasno i glasno, neka znaju. Ne dirati ih za male greske, treba biti i realan pa reci da nekada stvarno panicarimo ali ovakvi gafovi su ofirni.
Ne smiju nam ovo raditi.
Za ovo sto pricam trebaju ljudi sa ugledom koji znaju kako se ove stvari rjesavaju.
Postavis ispred kluba Misu Smajlovica i Envera Hadziabdica pa neka njima ovaj mrmot objasni da ovo nije penal.
Zastitis se, ugled tih ljudi te zastiti. Velicina legendi, pedigre.
Sa njima se ovako ne smjeli ponasati.
Dajem ovu dvojicu samo za primjer, moze biti i neko drugi, nebitno.
Ali neko takav mora uvijek biti u klubu!
Mi ako se oglasimo, počet će rat ili će nas samo klepiti po ušima. Sjeti se Širokog i povlačenja linija. Mislim da će 50 KM stavljenog u nečiji džep popljuvati i Smajlovića ili bilo koga. Mi kad izađemo u javnost trebamo biti spremni na sve. Doduše, više i ofirnije nas sudije ne mogu zakidati, ostaju još novčane kazne što je momak na jugu došao u šorcu na tribinu iako je temperatura ispod 20 stepeni
P.S. 19.09.1921!
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Neandertalac

pon sep 19, 2016 9:04 am

Omar500 je napisao/la:Za Stevanovica se isplati dati 15 milja mjesecno. :-)
Bit ce mijesani sastav protiv Brotnja, pa cemo vidjeti hoce li biti mladjih
€ ako treba. 15 milja €.

Ispostovao nas je, ispostujmo i mi njega. Das mu bjanko i neka odredi sebi cifru.
Kada je dolazio znao sam onako malo o njegovim igrama, radnim navikama, karakteru, ponasanju na terenu i van njega.
Sve sto je pokazao od tada zasluzuje duboki naklon svakog od nas.
Toliko discipline u igri, profesionalnosti, odgovornosti, znanja, želje a kao slag na tortu ta nevjerovatna skromnost, momak se ne cuje!

Od ovakvih osoba nasi mladi trebaju da uce i da uz ovakve igrace stasavaju.
To je jos jedan razlog zasto on nije skup koliko god da kaze.

Produzivanje ugovora sa Stevanovicem mora biti prioritet sto se orvog tima tice.

Druga stvar su juniori ili mladi igraci iz naseg pogona.
Evo hajde da pogledamo rezonski. Sjetimo se malo `boomova`. Svrsavanja po forumu, prekucavanja lige, pravljenja ne dva, nego skoro i tri tima, al` na papiru. U to doba nisi smio ni pomisliti da spomenes nase dijete, da treba mu dati sansu.
Kakvo crno nase dijete, da nam igra `debeli` Beganovic, ne dobri u `glavi` Memija, `tuborg` Dado, a pogotovo ovi jos mladji nisu ni spominjani jer nije bilo mjesta, falio nam samo Stila i do grupa bi dosli sa lakocom.
Da ne nabrajamo ponovo sve ove promasaje, drugu stvar zelim istaci.
Treba dovesti igraca, pojacat se planski, vidjeti gdje skripi pa nadograditi tim.
Isto tako treba promovisati našu skolu. Dokazano dobra, izbacila more igraca. Neko kaze nemas u svakoh generaciji klasu. Naravno da nema ali sada ni ne znamo zna li ova generacija, nisu dobili sansu. A vidimo sta rade ovi sto sansu prije njih dobijaju.
Ovde se slazem sa Saletom@ nisam sinoc stigao odgovoriti; naravno ne mozes sada njih pet ubaciti, pogubili bi se, ali postepeno ubacivati svjezu krv, itekako izvodljivo.
Takva je situacija da je svaki igrac po trenutnoj formi itekako zamjenjiv, osim Mire naravno :-)

I treca stvar, zastita interesa.
Imam jedno pitanje. Kako idu ovi izbori za kantonalne odbore, drzavne, feseralne i tako to.
Je li klub predlaze osobe za pozicije?
Ko je predlagan ispred kluba za vrijeme ove uprave ako je tako.
Samo pitam da me ne zaskacete.
Pa samo treba razmisliti koliko znaci kada jedna osoba sa ugledom stiti tvoje interese. Neko ko je u fudbalu 30_40_50 godina a skoro isto toliko u klubu!
To su ljudi institucije, mrko pogleda papka ovaj se sasere, ne moze njemu muda pod bubrege uvaljivati, kao sto nas qara svaka hebena seoska lola.
Eisenbaher1921@ usput, evo ti odgovora na tvoj post. ;)

Eto nam tema zdravih, za diskusiju. Hajde o ovome ozbiljno da pricamo, sa cinjenicama a ne da se koljemo.

Jos jednom, pozovam sve koji `samo citaju` a provjereni su navijaci i forumasi da se ukljuce u diskusiju.
Mudre glave, bacite sta na papir. Treba pricati o svemu ma koliko bolno bilo.

FKZ1921@
Hajde haveru, falis fakat.

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon sep 19, 2016 9:18 am

alombardo je napisao/la:1 kolo - Prestrogo dosuden crveni husicu u 30 min, 60 min sa igracem manje - fks
2 kolo - Nevidena lakrdija milion ofsajda - olimpik
3 kolo - Sve sto jer pola pola otislo na stranu sirokog
4 kolo - sloboda ok
5 kolo - nisma gledao - vitez
6 kolo - zrinjski - penal nedosuden
7 kolo - penal sviran isti koji nije zelji dosuden sa zrinjskim
8 kolo - direktan crveni nedosuden, penal nepostojeci,
9 kolo - dvije situacije od koje se jedna morala svirati

Nikada nijedna ekipa u BiH nije imala ovakav tretman, a razlog su struje oko kluba.
Jel hoces da kazes da su struje oko kluba jace i uticajnije od ljudi unutar kluba? Ovo sve jeste lakrdija bez obzira sto mi igramo lose ali nasi moraju naci nacin kako da se zastite od tih lakrdija.. Ovi detalji koje si nabrojao lahko mogu odluciti putnike u evropu i nanijeti nam ogromnu materijalnu stetu.. Ako ti, kao i jos neki koji potenciraju te struje kao razlog lakrdija, ste upuceni u te detalje onda bi i ljudi u klubu trebali biti upuceni i trebali bi jasno i glasno prozvati te struje i odgovoriti im na adekvatan nacin.. Bez modusa sa kojim bi se mogli zastititi sav dobar rad je uzaludan..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

salemprolic
Kontakt:

pon sep 19, 2016 9:26 am

Evo već neko vrijeme se piše kako nam neke "naše" struje kroje ovo sa sudijama. Molim vas napišite ko su ti ljudi ako znate jer ovako ne ide, da mi sad dumamo ko je to i proklinjemo nekoga imaginarnog. Ja, a vjerujem i 90% ljudi ovdje što piše, bolujem od ove situacije, muka mi je, Željo mi na san izlazi, ali ne lijepo nego u noćnim morama. Ako ćemo svakih 10 dana onako kroz uši provući da nam neko dušmani i ušutit se onda bolje da se ništa i ne piše. Rad zdravlja mog a i većine ovdje.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

Leon_Professional
Kontakt:

pon sep 19, 2016 9:27 am

Sabalahajrosum :D
salemprolic je napisao/la:
Sa ovim igrackim kadrom, ovom formom i sudjenjem koje nas prati iz kola u kolo mi samo trebamo gledati kako da budemo medju 6. Onda uz dobre pripreme, par dobrih ciljanih pojacanja krenuti jako na proljece pa se mozda i pobit za Evropu. I da, ostati u igri za kup. Ja bih sa ovakvim razvojem situacije bio prezadovoljan.
:palacgore: Bas i ja to nesto kontam. Probati do pauze drzati u top6. Vjerujem da u tih prvih 6 nece biti velika bodovna razlika. Onda na proljece nam idu 4 "slabije" tekme. Uz jake pripreme i neka pojacanja bi to trebali proci dobro i ostvariti sto bolju poziciju u Plejofu. A tamo sta bude bude. :mrgreen:
Omar500 je napisao/la:Nema dobre lige bez dobrog i postenog sudjenja. Ovo je odron
Smijurija od sudjenja. Nikad necemo imati dobar fudbal dok se sviraju ovi neki smijesni faulovi i sto igraci se izlezavaju po par minuta.
Zbog toga nam i u Evropi uvijek bude raspad jer niko ne svira ovo sto se ovdje svira. Svaki moguci kontakt igrac se baci i bude faul. Time se sjecka igra, nema kontinualne igre, po 20-25 min. igre po poluvremenu je smijesno.
Velika je razlika ali sve ove lige sto gledamo na TV-u , nigdje nema izlezavanja. U Engleskoj igrac šepa na nogu al ustaje i nastavlja igru, a sudija nije svirao faul.
Sudjenje se mora popraviti ako hocemo kvalitetniju ligu. Liga samim skracenjem nece mnogo se poboljsati ako i sudjenje se ne popravi.

salle86
Kontakt:

pon sep 19, 2016 9:30 am

Mi smo njih prvi put podcijenili, mislili smo da se može na fino, sa dokazima ukazati i riješiti to ljudski. Vidjelo se da ne može, pored tvojih očiju oni te prave ćoravim i ubjeđuju da je mlijeko crno.
Kakav savez, to je kriminalna hobotnica koja neće prezati ni od čega samo zarad ličnih interesa. I nikad im nije dosta, kad guz.ica zine ne zna stati.
Velika je greška što smo se prošli put onako povukli. Tu su vidjeli da mogu, da im prolazi ovo. Sad ako se misli buniti nema stajanja, ako treba ići i do uefe ali treba odmotati klupko. Jasno i decidno klub treba da se oglasi na klupskoj stranici pa i preko medijskih partnera da je dosta "slučajnih" grešaka na štetu nekih a takođe u korist nekih te da zahtjevamo kao najtrofejniji klub u državi i neko ko je najbolji reprezent države i lige u eurokupovima, samo pošteno i realno suđenje. Navesti "slučajne" pogreške u našu štetu i postaviti jasno i glasno pitanje kako je moguće da se iz kola u kolo ponavlja.
Ako klub nije spreman na to onda navijači, mi, treba transparentom da se borimo protiv ovakvog saveza, nešto slično što rade u susjednoj hrvatskoj. Naravno ovo je neka zadnja opcija jer bi bili osuđeni na plaćanje kazni, ali nešto se mora uraditi, neko mora konačno stati ispred kluba. Ili uprava ili navijači. Ali dalje ne smijemo puštati da se stoka igra sa nama.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Plava Porodica
Kontakt:

pon sep 19, 2016 9:33 am

Prva tri kola- 7.bodova
Druga tri kola- 0.bodova
Posljednja tri kola- 5.bodova

Prva tri kola- 7.bodova
Posljednjih sest kola- 5.bodova

Odoh se ranit.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

teteac8684
Kontakt:

pon sep 19, 2016 9:37 am

Idemo ogaditi fudbal i sebi i Brotnju :ganja:

Neandertalac

pon sep 19, 2016 9:39 am

Hadzialahic@ Sale@

Sta znaci to `radi posteno`?
Je li to isto kao i radi; mudro, planski, stiti ugled kluba?
Platis porez i to je to. Ne das sudijama feninga, ne ucestvujes u `stimaljkama` i to je to?

Ne radi se to tako.
Trenutno mi kao klub smo na brisanom proatoru, puse sa svih strana. Odlaskom Osima, starijeg i mladjeg izgubili smo sav uticaj, integritet koji smo imali. I sada nam se desava; kada nema macke, misevi kolo vode.
Zeljo u svakom trenutku mora imati svoje ljude u savezu.
Najveci i najtrofejniji klub u BiH!
Po logici ih moramo imati. Za dobrobit fudbala a kao sto i svi vidimo zarad zastite interesa. Mi se ovamo borimo, pravio bi covjek nesto, dodje nekakav brnjo sudija i popisa se po tebi, moze mu se!
Mi smo krivi za ovo a ne `brnje` oni rade ove stvari samo kada smiju.

Ulozili smo bruku para, milione i dodje neka suga seoska i zajebaje te!
Ne smije mu pasti na pamet!

Klub napravi saopstenje i predoci jasne dokaze, napravi konferenciju za stampu; Ispred kluba vam se obraca ( samo dajem primjer) Enver Hadziabdi, sa njegove lijeve strane je Miso Smajlovic a sa desne Refik Sabanadzovic. Pokazu se isjecci sa Bjelicinim sudjenjem na nasim utakmicama. Ima sigurno pet kardinalnih gresaka koje su direktno uticale ili mogle uticati na rezultat. Kazu ovaj sudija je nepozeljan na nasim utakmicama i zamole savez da nas zastiti.
Vidi sada.
Neka probaju iz saveza ignosrisati ovih 100+ godina iskustva u fudbalu! Neka ovim ljudima probaju povuci liniju!
Tu bi im i kraj bio.
Zastita interesa. Kluba! Ne ljudi!

I da. Neka nam kazu ovi insajderi, ko su ti sto okrecu sudije protiv nas!
Ja da znam te stvari ne bi se libio sekunde javno da im imena iznesem a ne ovako, rekla kazala, teorije zavjere, na tome da ostane.

Plava Porodica
Kontakt:

pon sep 19, 2016 9:43 am

P.s. @1921.ba Kakve su sanse da nam postavis snimak utakmice sa Brotonjom?Imas li dozvolu kluba? Da bar snimak pogledamo..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

salle86
Kontakt:

pon sep 19, 2016 10:02 am

@N
Slažem se sa tobom, donekle.

Sva ova situacija me podsjeća na to da neko otvori kafanu, redovno plaća i državi i radnicima, sve po ps-u ali dođe kabadahija i hoće da se ugradi, da puca reket. Moraš jednostavno odlučiti ili - ili.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

ChWilla
Kontakt:

pon sep 19, 2016 10:09 am

i kako se to rješava? ili platiš ili dovedeš jačeg kabadahiju. a na lijepe teško...
gradi željo boli te *****

nookey
Kontakt:

pon sep 19, 2016 10:30 am

ChWilla je napisao/la:i kako se to rješava? ili platiš ili dovedeš jačeg kabadahiju. a na lijepe teško...
Moze se, napravis im ceku sa murijom kamerama mikrofonima i sl. Znam ih ja sto su pali tako...
Kod nas slicno, prikupiti sve i UEFI argumentovano ali u tajnosti pa kad oni ulete u savez napravice dar mar...
Samo treba pokrenuti pricu...

Fatić Nermin
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon sep 19, 2016 10:38 am

Jaozinho22 je napisao/la:Čitavu Pozderovu platu dodaj na ovo što sad Miro ima i ostat će !
Nekako mi ga žao bii juče kad smo im zapjevali onu pjesmicu, svi oni stoje gledaju Miro ide zadnji uplakan,neki ga igrač grli mislim da je Radinović to bio. Ako je iko zaslužio platu onda si to ti majstore,ako je iko zaslužio da mu ime odjekuje Grbavicom, onda si to ti majstore, ako je iko zaslužio da mu se štampaju majice, onda si to ti majstore,ako je iko zaslužio da bude najplaćeniji igrač u ekipi, onda si to ti majstore, ako je iko zaslužio da bude lider ove ekipe (u svakom smislu te riječi,na terenu,van terena,marketing,pressovi,sve sve sve) onda si to ti majstore.
ŽIVIO MIROSLAV STEVANOVIĆ ! :)
Slažem se da Beganović treba igrat al u NAPADU.
E upravo o tome bismo trebali pricat, da takav igrac bude uzor i tribini i djeci koja tek trebaju spoznat sta je Ž. Al' jok, bolje je dizat tamo neke sto se slihtaju sa navijacima, ko je ba Boske, kol'ko je golova dao, propali reprezentativac i tako dalje, iz umnih glava nasih navijaca... Boske je ŽELJO, a vi ste PI*KE !

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
A sektor je pravi sektor.

alombardo
Kontakt:

pon sep 19, 2016 10:49 am

Jedino rješenje je popravljanje odnosa sa nekim uglednim željinim ljudima i onih oko njih i stavarnje dovoljno jakih lobija, sve drugo je osudeno na poraz, ratovati sa politikom, savezom, odbjeglim je osuden na poraz.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.

Prijava