Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

iggy2377
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub sep 17, 2016 11:07 pm

ChWilla je napisao/la:čovjek došao u ekipu sa milion nakupljenih problema, koju nije selektirao, da gasi požar. i ja kažem da računica u ovoj situaciji iz ranijih utakmica "malo" trokira - ali da on takvu situaciju može za dvije i po sedmice preokrenuti ne bi bio kod nas, bio bi u prvoj bundes ligi...
Da se razumijemo odmah u startu nenadapad slavku a ni ti ga sabotiram, ali nema opravdanja koji su to problemi??
Sto ima ugovor ODMAH potpisan-u radniku ga nije imao nikako
Sto su igracima redovna primanja-u radniku su isli on i krstajic da traze novce za plate
Sto ima svu mogucu opremu-u radniku nemaju nista
Sto ima jaku upravu iza ledza-u radniku mu je bio samo krstajic
Sto ima pripreme i karantin za igrace-U radniku nije imao ni priprema,a bogami ni hotelskog karantina od 5 zvjezdica
itd

fk1921

sub sep 17, 2016 11:08 pm

iggy2377 je napisao/la:
fk1921 je napisao/la:Zato je radnik daleko dobacio tj do trofeja
jest, dok su se drugi tukli oni se tkticki orjentisali na kup, zrinski cekao titulu, sloboda mislila da moze po obadva trofeja, sarajevo se raspadalo, siroki trzavice oko jelica koji im je alfa i omega kluba i KASE, a mi vracali dugove do nove godine pa onda sastavljali ekipu, a radnik sutio i radio na kupu.Nije to nikakvo fudbalsko znanje ekipe radnika vec klasicna igra saha koju je slavko dobio
Tebi bolan niko ne bi udovoljio :D al haj kako hoces...
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

shzna
Kontakt:

sub sep 17, 2016 11:10 pm

KAZNA 50 UDARACA BIČEM PO LEĐIMA ONOM KO PRIZIA MEMIJU U 1. PRIJE SINIŠE!
1987

iggy2377

sub sep 17, 2016 11:11 pm

sofronije je napisao/la:Iggy jel nam trebaju veznjaci ili slavko ne valja ...odluci se
Drug ja sam sasvim odlucam jer imam viska godina, trebaju ti dva veznjaka ali ne sa niasih prostora i naseg mentaliteta, a sto se Slavke tice treba ostati ali igrati muski sa dva napadaca i ne ko p.icka i javno se hvaliti sa dvije napravljene sanse

Jaozinho22

sub sep 17, 2016 11:11 pm

iggy2377 je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:čovjek došao u ekipu sa milion nakupljenih problema, koju nije selektirao, da gasi požar. i ja kažem da računica u ovoj situaciji iz ranijih utakmica "malo" trokira - ali da on takvu situaciju može za dvije i po sedmice preokrenuti ne bi bio kod nas, bio bi u prvoj bundes ligi...
Da se razumijemo odmah u startu nenadapad slavku a ni ti ga sabotiram, ali nema opravdanja koji su to problemi??
Sto su igracima redovna primanja-u radniku su isli on i krstajic da traze novce za plate
Sto ima pripreme i karantin za igrace-U radniku nije imao ni priprema,a bogami ni hotelskog karantina od 5 zvjezdica
itd
Ponekad pomislim da je ovo sve sto si nabrojao ključni problem. Mozda zvuci suludo ali tako djeluje.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Veteran1965
Kontakt:

sub sep 17, 2016 11:14 pm

Mrvica je stvarno "miš". Trebao je doći i reći da ima sjajnu ekipu, da će raznijeti sve, da je titula naša, baš isto kako je i Kekec rekao. Čak je i tetovažu trebao uraditi. Pa da i njega šutnemo nakon 3-4 kola.... Mi smo tu gdje jesmo. Strpljenje nam je potrebnije nego ikada . Neki igrači će se dozvati, jer imaju potencijala. Neki će možda iskrsnuti iz drugog plana, a neki će vjerovatno otići. Neki će i doći. Meni je upečatljiva jedna od prvih izjava koje je Slavko dao kada je postavljen za trenera Želje, o načinu izlazka iz krize. Kako se iz krize ne izlazi lijepom i lepršavom igrom, nego radom, disciplinom, odgovornošću i profesionalnošću. Ni meni se ne sviđa kako izgledamo, kako igramo, ali od kako Mrvica vodi treninge nismo zijanili ništa, primili smo dva gola i to oba iz penala, dakle nismo primili go iz igre. On igra na sigurno, i prvo na čemu radi je odbrambena formacija. Mislim da vezni red i napad još uvijek nisu došli na red...Ne znam ljudi za Vas, ali ja mislim da moramo izdržati i imati strpljenja za ovog trenera, on će utegnuti sve ovo, samo treba vremena da se i on malo navikne na nas, ali i mi na njega iskreno. On će biti trener koji će vratiti osmjehe na naša lica, i ujedniti nas ponovo sve....
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

salle86
Kontakt:

sub sep 17, 2016 11:15 pm

delinjo je napisao/la:
salle86 je napisao/la:Ma daleko od toga da je stanje idealno ali i daleko da je crno. Otprilike jer sivo da sivlje ne može biti. I to je to.
Neki komentari fakat za čuditi se. Ljudi moji, nismo mi bajern a ostali ingolstad, hofenhajm i sl. Nije tolika razlika kod nas, spustite malo loptu. Jesmo mi Željo ali bgm u ovoj situaciji kad smo samo za nijansu financijski jači te kad nemamo u savezu nikoga da nas sudije maze, nismo mi uopće tolikoj prednosti u odnosu na druge. Bolan nebitno je to što si ti iz sarajeva a oni iz kaknja, viteza i sl. Ne igra to.
Sve ekipe kod nas su u 5deka neke malo jače ako se se to nadoknadi malo sudijama malo voljom, željom, htjenjem.
Mene raduje da nemamo još poraza kako je Slavko tu, vjerujem da on ovo može samo na bolje izvući. A u ostalom sta mi preostaje, u situaciji kad mogu da pljujem ili saburam ipak biram ovo drugo...
e ako je doslo vrijeme da smo u rangu sa Krupom i Mladosti iz DOboja kod kaknja hah....onda bgm u velikoj smo banani !!!
Kad se bodovi budu dijelili za to ko je iz grada a ko iz sela onda možemo lahko do titule. Do tad ipak na terenu treba pokazati ko je ko.
Džaba nama sva prethodna slava kad to u onih 90 minuta ne igra ulogu a bgm sve više vidimo i to da nam se sudi ko da smo dojučerašnji drugoligaši a ne najtrofejniji klub u državi. U takvoj situaciji ne igra puno ulogu ništa od prije već kako je sad. A bgm i mladost i krupa imaju jake vlasnike te lokalnu zajednicu koja pripomaže za razliku od nas, nisu u dugovima, nemaju više neprijatelja nego prijatelja itd itd.
Daleko od toga da je ovo stanje kod nas idealno ali dok sami mi ne skinemo ružičaste naočale i počnemo gledati svijet onakvim kakav u biti jeste, tapkaćemo ovako u mjestu dugo dugo.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

ChWilla
Kontakt:

sub sep 17, 2016 11:15 pm

iggy2377 je napisao/la:
itd
mi nismo prije tri kola smijenili one koji brinu o ugovorima, primanjima i opremi, nego šefa stručnog štaba iliti trenera...
gradi željo boli te *****

iggy2377

sub sep 17, 2016 11:17 pm

Hurmasica je napisao/la:
iggy2377 je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:
Pa pored veznog reda reprezentacije i kvaliteta tih igrača, u napadu možemo igrati i nas dvojica pa ćemo nekako golove dati :D
Bas mi je drago sto si to rekao, a iskreno namjerno sam ti ovo naveo da te navucem da kazes za veznu liniju trebaju ti dva veznjaka koji su ofanzivni a nisu naseg mentaliteta i sa ovih prostora.
Nemaš ti mene druže šta navlačiti, glupo je uopšte porediti reprezentaciju, vezni red reprezentacije, napad reprezentacije, igrače koji su spremni na bilo koju formaciju jer su tako naučili po Njemačkoj, Italiji itd. sa našim igračima koji su prije svega limitirani igrački. Lendrić trči, i može odigrati tog drugog napadača, u teoriji, dok u praksi on to jednostavno ne zna jer nikada tako nije igrao. Da se razumijemo, ja sam bio sretan kada sam vidio da ćemo igrati 4-4-2 i podržavao sam taj sistem, ali on očigledno u praksi, sa ovim igračima, šteka. Ibišević ili Džeko koliko god su "tromi" pokrivaju veliki dio terena i nije im strano vraćanje nazad.
sve stoji, protiv sarajeva dva napadaca igrac manje, dolazis do sansi iz koje dajes gol,
olimpik sve skoro isto,lendric 2-3 puta izlazi pred golmana,ali otvara prostor,za stevanovica itd,
Siroki- dva napadacakako je ferceralo igrali smo kao iz price naravno sem bekrica,
i onda se desilo famozno preturanje torbi igraca od Kostica i ljesnika pri polasku u tuzlu gdje princezama pukao film pa su poceli da se ponasaju nezaiteresovano na treningu itd da bi dosli u ovu formu koju jesu pa bi slavko rekao na pocetku da su igraci zapusteni..

Hurmasica
Kontakt:

sub sep 17, 2016 11:20 pm

Veteran je napisao/la:Mrvica je stvarno "miš". Trebao je doći i reći da ima sjajnu ekipu, da će raznijeti sve, da je titula naša, baš isto kako je i Kekec rekao. Čak je i tetovažu trebao uraditi. Pa da i njega šutnemo nakon 3-4 kola.... Mi smo tu gdje jesmo. Strpljenje nam je potrebnije nego ikada . Neki igrači će se dozvati, jer imaju potencijala. Neki će možda iskrsnuti iz drugog plana, a neki će vjerovatno otići. Neki će i doći. Meni je upečatljiva jedna od prvih izjava koje je Slavko dao kada je postavljen za trenera Želje, o načinu izlazka iz krize. Kako se iz krize ne izlazi lijepom i lepršavom igrom, nego radom, disciplinom, odgovornošću i profesionalnošću. Ni meni se ne sviđa kako izgledamo, kako igramo, ali od kako Mrvica vodi treninge nismo zijanili ništa, primili smo dva gola i to oba iz penala, dakle nismo primili go iz igre. On igra na sigurno, i prvo na čemu radi je odbrambena formacija. Mislim da vezni red i napad još uvijek nisu došli na red...Ne znam ljudi za Vas, ali ja mislim da moramo izdržati i imati strpljenja za ovog trenera, on će utegnuti sve ovo, samo treba vremena da se i on malo navikne na nas, ali i mi na njega iskreno. On će biti trener koji će vratiti osmjehe na naša lica, i ujedniti nas ponovo sve....
Naravno da trener sa ogromnim iskustvom kao što je Slavko nikada neće to izjaviti, a ni razmišljati tako i zato ga cijenim. Jeste možda čudno da kaže iz 4 utakmice 8 bodova ali zna zašto je to rekao. I ovo što je spominjao dvije velike šanse, parafrazirat ću jednu nama poznatu osobu. Dvije šanse, ma yebo dvije šanse, ali dvije šanse su dvije šanse kakve god one bile...
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

iggy2377

sub sep 17, 2016 11:23 pm

fk1921 je napisao/la:
iggy2377 je napisao/la:
fk1921 je napisao/la:Zato je radnik daleko dobacio tj do trofeja
jest, dok su se drugi tukli oni se tkticki orjentisali na kup, zrinski cekao titulu, sloboda mislila da moze po obadva trofeja, sarajevo se raspadalo, siroki trzavice oko jelica koji im je alfa i omega kluba i KASE, a mi vracali dugove do nove godine pa onda sastavljali ekipu, a radnik sutio i radio na kupu.Nije to nikakvo fudbalsko znanje ekipe radnika vec klasicna igra saha koju je slavko dobio
Znam drug ali me bijes i huja jako dugo drzi ..krupa pi.kasta igra,sad ovi iz kaknja i slag na tortu slavko javno se hvali dvije sanse za 90 min..

zubanovic89
Kontakt:

sub sep 17, 2016 11:24 pm

Jel nam ovo opet ne valja trener?

Neandertalac

sub sep 17, 2016 11:24 pm

U pravu ste, evo ja se izvinjavam.

Sad ce ovo Slavko sloziti pa cemo proigrati jos dok samo na pauzi ode desetak igraca a dodje isto toliko. Ali dobrih, boljih.
Prosla bez evrope a i ova kako smo krenuli, to je samo niz nesretnih okolnosti.
I dusmana, ja i dusmana, za malo da zaboravim. I oni su krivi, samo da znate sta sve rade, neprijatelji.

Ovo nesto malo igraca sto se dovelo, pa to je normalno svugdje u svijetu, a ovi sto su otjerani su to zasluzili. To je jedan proces, ne moze preko noci nista. Abd za koju godinu doci ce i titula, samo treba strpljenja.
Krivi su treneri i igraci!
Piqke, nemaju karaktera. Kao uprava sto ima. I morala, na bacanje.

Pare sto su bacene u bunar, nema veze zaboravite to, ko radi taj i grijesi. Dejo je jedan fini Zeljovac, iz fine porodice doasao da pomogne. Nemojte razapinjat covjeka sto nas u crno zavi.
Moze nam valjat, na drugoj funkciji.

Nema supljina u ovoj prici ili sam ja nesto pogresno skontao?
Željeznicar za život cijeli!

Veteran1965
Kontakt:

sub sep 17, 2016 11:26 pm

Hurmasica je napisao/la:
Veteran je napisao/la:Mrvica je stvarno "miš". Trebao je doći i reći da ima sjajnu ekipu, da će raznijeti sve, da je titula naša, baš isto kako je i Kekec rekao. Čak je i tetovažu trebao uraditi. Pa da i njega šutnemo nakon 3-4 kola.... Mi smo tu gdje jesmo. Strpljenje nam je potrebnije nego ikada . Neki igrači će se dozvati, jer imaju potencijala. Neki će možda iskrsnuti iz drugog plana, a neki će vjerovatno otići. Neki će i doći. Meni je upečatljiva jedna od prvih izjava koje je Slavko dao kada je postavljen za trenera Želje, o načinu izlazka iz krize. Kako se iz krize ne izlazi lijepom i lepršavom igrom, nego radom, disciplinom, odgovornošću i profesionalnošću. Ni meni se ne sviđa kako izgledamo, kako igramo, ali od kako Mrvica vodi treninge nismo zijanili ništa, primili smo dva gola i to oba iz penala, dakle nismo primili go iz igre. On igra na sigurno, i prvo na čemu radi je odbrambena formacija. Mislim da vezni red i napad još uvijek nisu došli na red...Ne znam ljudi za Vas, ali ja mislim da moramo izdržati i imati strpljenja za ovog trenera, on će utegnuti sve ovo, samo treba vremena da se i on malo navikne na nas, ali i mi na njega iskreno. On će biti trener koji će vratiti osmjehe na naša lica, i ujedniti nas ponovo sve....
Naravno da trener sa ogromnim iskustvom kao što je Slavko nikada neće to izjaviti, a ni razmišljati tako i zato ga cijenim. Jeste možda čudno da kaže iz 4 utakmice 8 bodova ali zna zašto je to rekao. I ovo što je spominjao dvije velike šanse, parafrazirat ću jednu nama poznatu osobu. Dvije šanse, ma yebo dvije šanse, ali dvije šanse su dvije šanse kakve god one bile...
Ovo samo pokazuje kolike smo mi fudbalske neznalice uopšte. Naravno da je čovjek preozbiljan trener da bi davao olake izjave i pušio fore bezze. I ova izjava za 8 bodova je minimalistička, kao da on ne bi volio da uzmemo 12. Ali drži nas čovjek u realnosti jer zna koliko nam ekipa u ovom momentu može. A očito je da je to jako malo....
Samo 5% i ni stolice više!!!!

fk1921

sub sep 17, 2016 11:29 pm

iggy2377 je napisao/la:
fk1921 je napisao/la:
iggy2377 je napisao/la: jest, dok su se drugi tukli oni se tkticki orjentisali na kup, zrinski cekao titulu, sloboda mislila da moze po obadva trofeja, sarajevo se raspadalo, siroki trzavice oko jelica koji im je alfa i omega kluba i KASE, a mi vracali dugove do nove godine pa onda sastavljali ekipu, a radnik sutio i radio na kupu.Nije to nikakvo fudbalsko znanje ekipe radnika vec klasicna igra saha koju je slavko dobio
Znam drug ali me bijes i huja jako dugo drzi ..krupa pi.kasta igra,sad ovi iz kaknja i slag na tortu slavko javno se hvali dvije sanse za 90 min..
Da je docekat zimu iznad 7. pozicije na proljece cemo lahko, zna Slavko u kakva govna je upao, izvuci ce on nas iz ovog vjeruj mi
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

chile
Kontakt:

sub sep 17, 2016 11:33 pm

Nikako ne vjerujem da neki pravdaju u 3 kola 5 bodova i jos su zadovoljni.
Celik kao i Olimpik sluze za nabijanje gol razlike mi kiksamo i jedva bod izvucemo.
Danas da se domaci nisu prepali i da su nas bar malo stisli primili bi ne jedan nego par komada.
Kapiten ne zna kud udara na terenu ko nafiksan, a i Veca nije mnogo bolji na golu.
Ljudi mi smo dno od ekipe i neko mora odgovarati za to.
Foru je popusio Kostic koji je od svih igraca koje je vodio selektirao samo Italijana dok je ostale dobio od ljudi koji moraju snositi krivicu.
Ustaljene procedure qurci palci nas opasno kostaju.
Ocito ovi u klubu znaju namavi lovu ali isto tako je baciti...nadam se da ce krenuti ta tribina inace ne ide ovo nikako na dobro.
Zeljo je sportski / fudbalski kolektiv, a tu smo najtanji i nas kao navijace interesuje rezultat tj. teren i desavanje na njemu.
Kad toga nema u vidu pada i svlacionica i press sala i parking....

Sent from my Plavo Sokocalo
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

bablaz
Kontakt:

sub sep 17, 2016 11:35 pm

Samo par stvari vezano za danasnju tekmu:
1. Penal ko kuca
2. Stoperi se uopste nisu nudili Kjosevskom da preuzmu loptu ( 99% strah, limitirani igraci), te je zato bilo nabijanje na Lendrica. Mislim da ce svi igrati ovako protiv nas.
3. Tesko je bilo odigrati ista jer je teren ocajan ( na 3 metra lopta odskoci 4,5 puta)
4. Neuigrani smo totalno ( 3 nova igraca, promjenjena formacija, nedostatak kvaliteta...)
5. Visak nismo mogli napraviti jer cim bi se naki nas igrac oslobodio njihovog bio bi fauliran.
6. Jovan je jako lose odigrao danas, i trebamo se potriditi da ga sto prije vratimo i formu.
7. Strah od poraza je imao najveci uticaj na danasnju igru
Zao mi je sto nismo dobili, ali idemo dalje

GoodisonPark
Kontakt:

sub sep 17, 2016 11:41 pm

Zna Slavko šta radi i koji je cilj, put do tog cilja sigurno nije lagan ali bio je on sigurno u još gorim situacijama od ove naše tako da se on garantovano zna nositi sa pritiskom. Bitno je da redovno popunjava onaj svoj tefter i ispravlja greške ;)

Mi ništa više ne smijemo unaprijed planirati. Gledati samo sledeću tekmu i dati sve od sebe da izvučemo maximum i tako jednu za drugom.. Svi smo nezadovoljni ali smo više razočarani, očekivali smo nešto novo a desio se zaokret i sad imamo osjećaj da smo se vratili korak unazad. Nismo sigurno, teško je preko noći mnogo toga promjeniti ali da ima prostora za napredak ima i to puno. Najvažnije je do zime ne prosipati bodove nepotrebno, popraviti realizaciju, ofanzivu, kreaciju koliko je to moguće.. Vidi i Ćelo gdje šteka mada me danas malo razočarao kada kaže da je ovo bilo dobro sa dvije neke šanse (od toga je jedna bila centaršut) jer smo na terenu djelovali ko ekipa koja uopšte nema recept za igru protivnika..

Možemo mi popraviti situaciju na tabeli do zime, a onda ima još 14 utakmica u kojima će se odlučivati bukvalno sve i titula i evropa. Čak najvjerovatnije će zadnjih 5 kola biti odlučujuće, tada moramo biti na nivou, biti najbolji kad najviše treba a Petrović je sa Radnikom pokazao da zna znanje i totalno razbio Slobodu u utakmicama koje su direktno odlučivale o trofeju.
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Ajzea
Kontakt:

sub sep 17, 2016 11:50 pm

Zamislite vidimo dupli pas hahhahaha

za_zivot_cijeli
Kontakt:

sub sep 17, 2016 11:54 pm

Ajzea je napisao/la:Zamislite vidimo dupli pas hahhahaha
:rofl:

:zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava