tako to nekako i ide u sustini ...ali kad se napadac okrene uvijek je visak zivota mi ...mada glupo je da poredim njih i nas ...ono je tv u boji al eto...Leon_Professional je napisao/la:delinjo je napisao/la:i jos jednu stvar moram napsiati...gledao sam igrom slucaja Kopenhagen veceras....njihov trener takodjer igra formaciju 4 4 2...mislim znam glupo je porediti ali gledajuci njihovu tekmu nas problem uopste nije u veznim igracima ...tj ne bar onim u sredini engo u napadacima i krilima...kod njih napadaci su okretni recimo da imaju dva igraca tipa Lendric...koji kada prime loptu jednostavno okrenu se prema golu i imaju viska igraca gotovo uvijek...takodjer primjetio sam da njihova odbrana kada se jedan bek ubaci drugi ostaje i prelaze u formaciju 3 5 2 gdje jednog stopera pokriva bek na drugoj strani koji se nije ubacio...bekovi se ne ubacuju cesto ali kada se ubace to je uvijek u prazan prostor i opasna situacija jer ide povatna na peterac....e sad krila ...kod njih krila nisu klasicna krila ...to su igraci koji ulaze tj vecinom su u sredini ...po potrebi ce biti na krilu ali vecinom su u sredini i otvaraju prostor beku koji kada se ubaci uviejk je sansa....vak sta vise se izvlaci njihov napadac nekada na krilo nego taj krilni igrac....eto tako mi oni djeluju jest da je sve brze i dimenzija vise ali...![]()
![]()
Lopta od veznjaka bi trebala da ide jako prema napadacima koji se izvlace, dolaze po nju. Tad oni ili se okrecu ili je odlazu za krilo i odmah nastavljaju naprijed. U tom slucaju dodje do konfuzije, do preuzimanja a sanse su vece da se napravi greska pri preuzimanju.
To je jedan segment igre koji po meni ide u ovoj formaciji. Ne moram biti upravu ali eto.
Mada nama bi "dobar" igrac na lijevoj strani dosta olaksao i dao mogucnosti u napadu. Ovako smo samo osudjeni na Miroslava. Tako je bilo i prosle godine i ove godine se nista spektakularno nije napravilo da se to popravi. Doduse jest Lazic dosao, ali i povrede nas zezaju.
@Minjore zar mislis da bi ja sa Tucetom igrao u istoj ekipi...pa bojkotovao bi Kostica