Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

delinjo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri avg 17, 2016 12:26 am

Leon_Professional je napisao/la:
delinjo je napisao/la:i jos jednu stvar moram napsiati...gledao sam igrom slucaja Kopenhagen veceras....njihov trener takodjer igra formaciju 4 4 2...mislim znam glupo je porediti ali gledajuci njihovu tekmu nas problem uopste nije u veznim igracima ...tj ne bar onim u sredini engo u napadacima i krilima...kod njih napadaci su okretni recimo da imaju dva igraca tipa Lendric...koji kada prime loptu jednostavno okrenu se prema golu i imaju viska igraca gotovo uvijek...takodjer primjetio sam da njihova odbrana kada se jedan bek ubaci drugi ostaje i prelaze u formaciju 3 5 2 gdje jednog stopera pokriva bek na drugoj strani koji se nije ubacio...bekovi se ne ubacuju cesto ali kada se ubace to je uvijek u prazan prostor i opasna situacija jer ide povatna na peterac....e sad krila ...kod njih krila nisu klasicna krila ...to su igraci koji ulaze tj vecinom su u sredini ...po potrebi ce biti na krilu ali vecinom su u sredini i otvaraju prostor beku koji kada se ubaci uviejk je sansa....vak sta vise se izvlaci njihov napadac nekada na krilo nego taj krilni igrac....eto tako mi oni djeluju jest da je sve brze i dimenzija vise ali...
:palacgore: :palacgore:
Lopta od veznjaka bi trebala da ide jako prema napadacima koji se izvlace, dolaze po nju. Tad oni ili se okrecu ili je odlazu za krilo i odmah nastavljaju naprijed. U tom slucaju dodje do konfuzije, do preuzimanja a sanse su vece da se napravi greska pri preuzimanju.
To je jedan segment igre koji po meni ide u ovoj formaciji. Ne moram biti upravu ali eto.
Mada nama bi "dobar" igrac na lijevoj strani dosta olaksao i dao mogucnosti u napadu. Ovako smo samo osudjeni na Miroslava. Tako je bilo i prosle godine i ove godine se nista spektakularno nije napravilo da se to popravi. Doduse jest Lazic dosao, ali i povrede nas zezaju.
tako to nekako i ide u sustini ...ali kad se napadac okrene uvijek je visak zivota mi ...mada glupo je da poredim njih i nas ...ono je tv u boji al eto...

@Minjore zar mislis da bi ja sa Tucetom igrao u istoj ekipi...pa bojkotovao bi Kostica :)
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

sri avg 17, 2016 12:28 am

Grbavica je napisao/la:Mislim da kod većine nas nije uopšte bilo upitno gdje ćemo se nalaziti u subotu 20. avgusta u 21:00, bez obzira na rezultat protiv Viteza.
Ja znam da necu znati dje sam tako da nije upitno :ganja:

Leon_Professional
Kontakt:

sri avg 17, 2016 12:29 am

Tuce ili Delinjo, skupa nikako
Usput Delinjo je stoper, upariti njeg i Jahu i poceraj..

delinjo
Kontakt:

sri avg 17, 2016 12:30 am

Leon_Professional je napisao/la:Tuce ili Delinjo, skupa nikako
on gori od Kostica...levat cujj mene na krilo...pa prije ce Memija tu eksplodirati nego ja ...ovakvog stoepra bi unistio na krilu...**** li ga Aco...
GOO ROGER!!!
peRFect!!

Dr. Adzem
Kontakt:

sri avg 17, 2016 12:31 am

Danas je bila promocija filma dokumentarnog o Nani Fati sad gdje se može pogledati dokumentarac?
Cuva Bog Zelju svog!

Grbavica
Kontakt:

sri avg 17, 2016 12:32 am

Minjore je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:Mislim da kod većine nas nije uopšte bilo upitno gdje ćemo se nalaziti u subotu 20. avgusta u 21:00, bez obzira na rezultat protiv Viteza.
Ja znam da necu znati dje sam tako da nije upitno :ganja:
i ja sam planiro nešto slično :mrgreen:
Ko nas je kleo, nije dangubio.

delinjo
Kontakt:

sri avg 17, 2016 12:33 am

Dr. Kostic je napisao/la:Danas je bila promocija filma dokumentarnog o Nani Fati sad gdje se može pogledati dokumentarac?
i mene zanima ...ako neko zna..
GOO ROGER!!!
peRFect!!

Dr. Adzem
Kontakt:

LARS1921 je napisao/la:
Dr. Kostic je napisao/la:Lars vrti na moja tv premijer liga ono fol da imaju tekme u videoteci
Meni vrti narodnjake
Imali one Željo moja tugo moja. Haha
Cuva Bog Zelju svog!

Leon_Professional
Kontakt:

delinjo je napisao/la:
Leon_Professional je napisao/la:Tuce ili Delinjo, skupa nikako
on gori od Kostica...levat cujj mene na krilo...pa prije ce Memija tu eksplodirati nego ja ...ovakvog stoepra bi unistio na krilu...**** li ga Aco...
Misli da je strucnjak ako izmiksa nesto i iznenadi javnost. :ne:

Bas me interesuje kakav ce sastav izvesti Kosta protiv Zrinje i kakvo ce zalaganje biti na tekmi :cigara:

LARSSON
Kontakt:

sri avg 17, 2016 12:34 am

To jedino ako onaj što je radio film postavi, nismo mi napredi da nam filmovi na torrentu izlaze :D

Dr. Adzem
Kontakt:

sri avg 17, 2016 12:36 am

LARS1921 je napisao/la:To jedino ako onaj što je radio film postavi, nismo mi napredi da nam filmovi na torrentu izlaze :D
Ništa Lars razočarao si me. Ako uspijem nabaviti cd kako ga stavit na youtube?
Cuva Bog Zelju svog!

storm_raider
Kontakt:

sri avg 17, 2016 1:01 am

viewtopic.php?f=64&p=92747#p92747" target="_blank

Apsolutno realno. Hvala svima koji su glasali. Miro Stevanovic je dragulj.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Leon_Professional
Kontakt:

sri avg 17, 2016 1:02 am

Hoce li biti nesto simolicno da se uruci igracu sto si spominjao Storme?

storm_raider
Kontakt:

sri avg 17, 2016 1:12 am

Leon_Professional je napisao/la:Hoce li biti nesto simolicno da se uruci igracu sto si spominjao Storme?
Dat' cemo sve od sebe. Jos jednom cu da pohvalim ove momke u moderaciji, rade fantastican posao i ja sam sretan sto imam cast sa njima saradjivati. Rijetko kada ih hvalim, ali nevjerovatni su, svi do jednog.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Leon_Professional
Kontakt:

sri avg 17, 2016 1:13 am

storm_raider je napisao/la:
Leon_Professional je napisao/la:Hoce li biti nesto simolicno da se uruci igracu sto si spominjao Storme?
Dat' cemo sve od sebe. Jos jednom cu da pohvalim ove momke u moderaciji, rade fantastican posao i ja sam sretan sto imam cast sa njima saradjivati. Rijetko kada ih hvalim, ali nevjerovatni su, svi do jednog.
Hvala, bilo bi lijepo. :palacgore:
Svaka cast svima :pljesak:

Brkoo
Kontakt:

sri avg 17, 2016 1:24 am

delinjo je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:Nije mi jasno zbog cega je ovaj Crnogorac na probi, kako on to moze unaprijediti nasu igru, sa druge strane nije ni mlad da ga mozemo prodati i zaraditi na njemu. Finansijski smo skoro pa stali na noge, kad kazem skoro mislim na to da jos imamo samo dug prema drzavi, koji redovno placamo. Sljedeca stvar koja mora biti prioritet zajedno sa omladinskim pogonom je skauting igraca i na tome moramo raditi.
Skauting mora obuhvatati podrucje Balkana, evrope u globalu i Juzne Amerike i Afrike. Skauting kosta mnogo ali dobar skauting donosi mnogo mnogo mnogo vise novca. Olimpija npr. skautira igraca iz Milana koji kod njih nije u prvom planu, koji je igrao za njihove rezerve ili juniorski sastav kupe ga za 300 hiljada eura i nakon sezone- dvije prodaju za 5 miliona eura u Rusiju. Ima i primjer Dinama kad skautiraju onog Cileanca iz Bayera, Fernandesa. Pogotovo u Africi se za bas male pare mogu dovesti igraci kojio bi ovdje napravili bum, to mislim i za igrace iz Juzne Amerike. Naravno, bude tu i mnogo fula, igraca koji nemaju mozga poput Hervasa ili igraca koji nemaju kvalitet ali u biti to je put kojim moramo ici a ne potpisivati ugovore sa polovnjacima iz Crne Gore ili takve igrace primati na probe..
sve je ovo tacno kako si napisao i sve je istina 100% medjutim da bi mi poceli skauting raditi u tim zemljama moramo prvo poceti raditi u vlastitoj drzavi...znaci od toga tu nam je najblize djeca i talenti iz cijele drzave...e tek onda moze ovo sto si napisao..
Istina je da se treba u nasoj drzavi intenzivnije skautirati, ali isto tako vecina zaboravlja da mi zivimo u drzavi koja je specificna u svemu pa tako i u fudbalu. Ne postoji i nece jos uvijek u blizoj buducnosti postojati ekipa koja ce biti dominantnija u odnosu na ostale. Nalazimo se u maloj bari punoj krokodila tako da je nemoguce dovoditi djecu sa podrucja citave drzave. Uz ovo postoje i drugi problemi a neki od njih su politika i nas mahalski mentalitet. Politika iz razloga sto otac od karikiram nekog Ante iz Mostara nece dati sinu da ide u Zelju nego ce ga dati Zrinjskom koliko god mi vise nudili od Zrinjskog, jer je bio pripadnik hvo-a i vojska RBIH mu je ubila nekog clana porodice .Nas mentalitet je specifican jer se uvijek pravimo najpametniji, da sve znamo a u stvarnosti nemamo pojma, otac misli da mu je dijete Ronaldo, ucjenjuje nas klub, ne zeli da potpise ugovor, a mi godinama ulagali u njega i onda ode u drugu ekipu(slucaj Gojak, Hajradinovic itd), a mi dobijemo smijesnu naknadu.

Ako se ne varam Ibricicu smo htjeli dati 10 hiljada eura, za Stilica se prica da je ta cifra oko 20 hiljada eura. Zar te pare nije bolje uloziti u 2-3 covjeka iz Afrike koji bi bili skauti. Africki igraci jedva cekaju da pobjegnu iz Afrike tako da bi kod nas igrali i za kikiriki a uz to nemaju ni nas glupi mentalitet. Vec smo uboli sa Dialibom a Afrika puna igraca koji su i bolji od bube. Nek ubodemo jednog koji je bas dobar njegovom prodajom smo u debelom plusu. Normalno je da ce biti i fula i igraca poput onog Rame iz Nigerije sto je bio na probi..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

w0st
Kontakt:

sri avg 17, 2016 1:30 am

Velika mi je cast sto nasa slika stoji na naslovnoj slici na YouTube kanalu od Copa90 od 1+ milion pratilaca :D

delinjo
Kontakt:

sri avg 17, 2016 1:34 am

Brkoo je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:Nije mi jasno zbog cega je ovaj Crnogorac na probi, kako on to moze unaprijediti nasu igru, sa druge strane nije ni mlad da ga mozemo prodati i zaraditi na njemu. Finansijski smo skoro pa stali na noge, kad kazem skoro mislim na to da jos imamo samo dug prema drzavi, koji redovno placamo. Sljedeca stvar koja mora biti prioritet zajedno sa omladinskim pogonom je skauting igraca i na tome moramo raditi.
Skauting mora obuhvatati podrucje Balkana, evrope u globalu i Juzne Amerike i Afrike. Skauting kosta mnogo ali dobar skauting donosi mnogo mnogo mnogo vise novca. Olimpija npr. skautira igraca iz Milana koji kod njih nije u prvom planu, koji je igrao za njihove rezerve ili juniorski sastav kupe ga za 300 hiljada eura i nakon sezone- dvije prodaju za 5 miliona eura u Rusiju. Ima i primjer Dinama kad skautiraju onog Cileanca iz Bayera, Fernandesa. Pogotovo u Africi se za bas male pare mogu dovesti igraci kojio bi ovdje napravili bum, to mislim i za igrace iz Juzne Amerike. Naravno, bude tu i mnogo fula, igraca koji nemaju mozga poput Hervasa ili igraca koji nemaju kvalitet ali u biti to je put kojim moramo ici a ne potpisivati ugovore sa polovnjacima iz Crne Gore ili takve igrace primati na probe..
sve je ovo tacno kako si napisao i sve je istina 100% medjutim da bi mi poceli skauting raditi u tim zemljama moramo prvo poceti raditi u vlastitoj drzavi...znaci od toga tu nam je najblize djeca i talenti iz cijele drzave...e tek onda moze ovo sto si napisao..
Istina je da se treba u nasoj drzavi intenzivnije skautirati, ali isto tako vecina zaboravlja da mi zivimo u drzavi koja je specificna u svemu pa tako i u fudbalu. Ne postoji i nece jos uvijek u blizoj buducnosti postojati ekipa koja ce biti dominantnija u odnosu na ostale. Nalazimo se u maloj bari punoj krokodila tako da je nemoguce dovoditi djecu sa podrucja citave drzave. Uz ovo postoje i drugi problemi a neki od njih su politika i nas mahalski mentalitet. Politika iz razloga sto otac od karikiram nekog Ante iz Mostara nece dati sinu da ide u Zelju nego ce ga dati Zrinjskom koliko god mi vise nudili od Zrinjskog, jer je bio pripadnik hvo-a i vojska RBIH mu je ubila nekog clana porodice .Nas mentalitet je specifican jer se uvijek pravimo najpametniji, da sve znamo a u stvarnosti nemamo pojma, otac misli da mu je dijete Ronaldo, ucjenjuje nas klub, ne zeli da potpise ugovor, a mi godinama ulagali u njega i onda ode u drugu ekipu(slucaj Gojak, Hajradinovic itd), a mi dobijemo smijesnu naknadu.

Ako se ne varam Ibricicu smo htjeli dati 10 hiljada eura, za Stilica se prica da je ta cifra oko 20 hiljada eura. Zar te pare nije bolje uloziti u 2-3 covjeka iz Afrike koji bi bili skauti. Africki igraci jedva cekaju da pobjegnu iz Afrike tako da bi kod nas igrali i za kikiriki a uz to nemaju ni nas glupi mentalitet. Vec smo uboli sa Dialibom a Afrika puna igraca koji su i bolji od bube. Nek ubodemo jednog koji je bas dobar njegovom prodajom smo u debelom plusu. Normalno je da ce biti i fula i igraca poput onog Rame iz Nigerije sto je bio na probi..
sa ovim se slazem !! :palacgore:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

Grbavica
Kontakt:

sri avg 17, 2016 1:36 am

Željo i plate od 10 i 20 hiljada eura, vi ko da ne znate gdje živite yebo te...
Ko nas je kleo, nije dangubio.

delinjo
Kontakt:

sri avg 17, 2016 1:37 am

Grbavica je napisao/la:Željo i plate od 10 i 20 hiljada eura, vi ko da ne znate gdje živite yebo te...
mozda je mislio na 10 hiljada KM...jer cisto sumnjam da bi sa Stilom mogao pricato za manje od 10 milja nasih maruna ..
GOO ROGER!!!
peRFect!!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

Prijava