Mi sigurno nismo vidjeli kako ce Zeljo izgledati narednu sezonu,razlog je jednostavan,nama su jucer falila cetiri ponajbolja igraca ili bar od njih ocekujemo da to budu.I to je ono sto mene najvise muci,gledao sam Zelju 90 miuta a opet nisam vidio nista prakticno,malo frustrira
Napisao sam odmah nekad nakon sto sam dosao kuci neki svoj osvrt na ono sto jesmo mogli vidjeti jucer a to je formacija 4-4-2 i novajlije od kojih ocekujemo da popune preostala mjesta u kadru.
Sto se formacije tice skeptican sam,ako je ideja bila da se brzo i okomito dolazi do gola onda je totalno neuspjesna jer smo mi to uspjeli samo jednom,ona prilika Mujagica pred kraj..Nijednom prije toga okomita lopta nije dosla do napadaca,sve je islo
okolo ili dugim loptama od strane stopera.
Igraci se dobro krecu,nisu staticni,imaju snage to je evidentno,ali sve se to odvija daleko od protivnickog gola,odnosno od zone iz koje se moze ugroziti protivnik.Igra se jeste ubrzala,pratio sam bas,svi se trude igrati sa dva dodira maximalno,ali nikakvo prekucavanje niti revolucija to nije,daleko od toga.
Bevab je stvarno bio tanak,ispadao je skoro svaki put u defanzivi,gore nista posebno,jedan centarsut cini mi se,Aco takodjer neuvjerljiv,kao kapiten on formu mora podici stop prije,Toskas ima odlicne fizicke predispozicije ali cini mi se da mora poraditi malo na postavljanju,inace odigrao sasvim korektno,talijan se cini onako skolovan stoper iako je malo igrao realtivno,Sinisa standardno neka sredina,Secerovic ubjedljivo jucer najbolji,za Havija sam rekao da ima momente lucidnosti koje pokazuju da je dobar igrac ali to mora biti konstantnije,Ugljesa djeluje bas zanimljivo,cesto trazi taj zadnji pas i to mi se svidja,Memija kao i Sinisa sredina neka,Dzenis na pogresnoj poziciji..
Krila su zanimljiva,u fazi napada,odnoso kad mi pocinjemo sa nase polovine na postavljenu odbranu,krila se suzavaju ka sredini i to onda dodje taj romb,bekovi idu visocije i zapravo su tada oni krila.Tu je jucer bio i najveci problem po meni jer se nije uspjelo odigrati nista kroz taj romb,opet bi loptu vracali nazad ili sirili na strane sto je protivnik relativno cesto dobro zatvarao.Momci koji su tu igrali su se trudili ali bez ucinika,Halvadzic ( izasao rano ) Zera,Lazic,kasnije je lijevo otisao Havi,pa Lendric,desno Dzenis..Ne znam,te dvije pozicije stvarno ostaju pomalo cudne onako na prvu kad se gleda,kad se malo
udubis moze se vidjeti namjera Kostica,ali nije to jucer prolazilo.
Nisam se mogao oteti utisku da nam je kontatno falio igrac u sredini,narocito u prvom poluvremnu.
Napadaci su jucer radili koliko su mogli,nisu dobijali lopte,ono sto su dobili nekim ubacajima i sutirali su,prijetili,na kraju i zabili jedan gol.
Jos jednom moram istaci akciju Metalengea kod postignutog gola,odlicno zaista.Generalno se ne cinie kao losa ekipa i izgleda da ce biti tvrd orah,nesto kao Mladost DK sve su prilike.
Eh sad,vezano za debri..Jucer je igralo bar 7 igraca koji ce poceti gotovo sigurno - Fejzic,Aco,Toskas,Havi,Secerovic,Lendric i Nikolic.Promjene bi trebale/mogle biti vjerovatno na lijevom beku,mozda i desnom iako mislim da je Sinisa tu ipak blizi,lijevo u sredini vjerovatno Bekric,desno ne znam,Zera ili Memija vjerovatno.Sta moze ovaj tim vidjet cemo za manje od sedam dana,svi se nadamo da je jucer ostalo nesto skriveno i da nismo sve vidjeli.
Raja ko raja,velika su ocekivanja i to treba razumjeti.Doveli smo novog trenera,stranca,puno novih igraca,svi ocekuju da to bude vise i bolje nego prosle sezone,smijemo li to zamjeriti? Rekao bih da ne smijemo.I Kostic i igraci bi trebali biti svjesni od prvog dana da su pod pritiskom i da se od njih ocekuje puno,nema tu puno filozofije,inace..
Eto,opet malo duzi post,izvinjam vam se.