sub maj 07, 2016 10:51 pm
Ljudi nemojte me shvatiti pogrešno. Ne branim nikoga. Prvi sam skako od radosti kad je i Edis a i Adzem došao(li) na mjesto trenera. Mislio sam da je to to. Kada smo igrali protiv Mladost dk vidio sam da mi nemamo igru. Da je ono bilo samo euforija. Shvatio sam da mi ustvari dobivamo utakmice na individualni kvalitet pojedinaca. Lendric, Stevanovic su ti koji su donosili prevagu na terenu. Kada zatvoriš njih onda ide izbij nabij. Neko spomenu Juventus i Atletico. Ne bih se složio da oni izbijaju loptu, oni se bore ali kad podju naprijed znaju sta hoće. U svakom trenutku. Nemojte potvrditi te stvari Alegri nije temperament kao Edis, jeste Diego. Ali... nemojmo brkati kruške i jabuke. Rekao sam od Mladosti sam primijetio tu našu 'igru'. Onda se to počelo dešavati i dalje. Protiv slobode mi je sve bilo jasno. Kristalno, tacnije vadjenje Blagojević iz igre, a ubacivanje Dade. Nisam htio da kritijujem i da pišem o tome jer ispao bi dušman. Svako je vidio da naša igra je igra bez igre. 'Imao' sam utisak da neki igrači moraju igrati i da ne smiju biti zamijenjeni. Ugl to je sad nebitno. Shvati će me neko sta sam htio da kažem. Uprava što je stavila mandate na raspolaganje je njihov moralni čin. Koji iskreno razumijem. Nisu ispunili jedan od bitnih uslova. Ali isto tako smatram da ljudi koji odlucuju o njihovoj sudbini znaju da od toga nema ništa. Jer mislim da nema niko ko bi radio ovo što oni rade, ili možda sad ima. Moralno je da čovjek ponudi svoje mjesto jer osjeća neki vid krivice zbog nekoga ili nečega. Neko to ne bi uradio, jer nema obraza ili ne razmišlja tako. Moja poruka upravi i ljudima u klubu. Nemojte žuriti sa trenerom jer nama treba neko sa jasnom vizijom i jakim ljudima u ss. Neko ko ce iz utakmice u utakmicu postavljati taktiku i rotirati igrače. A ne da nas, ne podjcjenjujem nikoga, ibro trener mladosti iz Kaknja nadmudri na našem terenu taktikom i mnogi drugi poslije njega. Izv inite na dugom postu ali imao bi još toga za reći...
Poslano sa mog U7 PRO koristeći Tapatalk
Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom