Ludvig Leple
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet apr 23, 2026 9:31 am

Valter je napisao/la:
sri apr 22, 2026 9:06 pm
Pa valjda smo mi pravi primjer toga da uvijek može gore. Kod Jabera se odmah vidjelo da posjeduje određeni kvalitet, ako neko vidi i približno taj kvalitet kod ovih naših ja se onda zaista slabo razumijem u fudbal. Kako to da se Odinaka, kakav god da je sa svojih 1000 mana, ustabilio u prvih 11 a ovi naši to ne mogu. Jel zaista mislite da ih neko ne voli i zbog toga neće da ih ubacuje u prvu momčad.

Kamo sreče da sve bude suprotno u odnosu na ono što sam napisao. Svi ovi momci imaju priliku da na treninzima i zelenom terenu demantuju skeptike i da donesu lijepe novce i uspjeh, kako sebi lično tako i klubu. Amin.
Da li ti misliš da im neko ne traži novce da bi igrali u prvom timu ili da Al Jaber nije igrao zbog igrica sa Jozakom i traženja procenta od strane trenera i slično?

Ako zaista misliš da će bilo koji omladinac igrati za prvi tim, a ne platiti svojim novcima klupu ili prvih 11 onda si u ozbiljno naivan ili se praviš lud.

Evo dat ću ti samo jedan primjer iznad navedenog, Beća. Taj momak je godinama uzimao mjesto nekom omladincu koji nije imao štele, koji bi vjerovatno pokazao mnogo više nego dotični, ali novci su činili svoje. Svi treneri, ali pod tim mislim svi koji su bili su radili na tom principu, ti meni pare, a ja tebi mjesto. Najbolji primjer je Lojo, u svakom mandatu je tačno imao svoje igrače koje je vraćao i uzimao od njihovih plata. Pa nije Ćorić otišao što je imao loše rezultate nego što se ugrađivao i tražio još i više, nemojte da budemo djeca.

Pored Beće u skorijoj prošlosti smo imali:

Gasal.
Kolić.
Imamo trenunto Šabić.
Kemal Osmanković, jbm ti državu kakva lopata.
Faris Zubanović.
Eldar Šehić.
Sedad Subašić (došao, ali platio).
Dženan Osmanović.
Hamza Jaganjac (otišao, vratio se...)
Amar Drina (toliko šansi je dobio i odigrao jednu utakmicu dobru).

Ima ih još koliko hoćeš, ali mi mrsko pisati...

Da se osvrnem na Prijedor i utakmicu. Onakva postavka igre je jasno pokazala da Savo ima šlifa, da nije dozvolio da nas na kontre sataru kao na Grbavici i pustio im loptu. Vežu oni, driblaju, pa onda opet vežu, ali u konačnici imali samo jednu pravu priliku, a mi iz defanzive i nikakve igre dvije 100% i gol. Da se razumijemo nešto se pojbalo, oni su trebali biti zadnji, a ne borčeva Sloga, sad se rade preraspodjele u kuhinji, ja i dalje vidim Posušje kao kandidata za ispadanje.

dzulijano_pike
Kontakt:

čet apr 23, 2026 10:34 am

milanribar je napisao/la:
čet apr 23, 2026 9:17 am
dzulijano_pike je napisao/la:
čet apr 23, 2026 9:06 am
Ovaj Music za kojeg se spominje da bi mogao biti predsjednik, to treba tijelima braniti da udje na Grbavicu. Ne treba mu dati da prodje pored nje. Teska varalica
Vidim da mu firma ne posluje dobro u blokadi je, treba biti oprezan. Djeluje ko ubleha na prvu.
Ljudima podijelio otkaze, Tuzili ga zbog doprinosa, zena mu "influenserica"
Pitar, poslije derbija kacio story Sarajevo ljubavi moja itd
Svi koji su dobili otkaze su Tuzili klub. Nelegalan otkaz, jer statut nije bio usvojen, ljudi koji su ga potpisivali nisu imali pravo ...
Kod nas veci cirkus iz dana u dan
"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

čet apr 23, 2026 10:44 am

Arhitekta po obrazovanju. Investicioni savjetnik po pozivu. Vizionar po uvjerenju.

nookey
Kontakt:

čet apr 23, 2026 11:26 am

čet apr 23, 2026 10:34 am
milanribar je napisao/la:
čet apr 23, 2026 9:17 am
čet apr 23, 2026 9:06 am
Ovaj Music za kojeg se spominje da bi mogao biti predsjednik, to treba tijelima braniti da udje na Grbavicu. Ne treba mu dati da prodje pored nje. Teska varalica
Vidim da mu firma ne posluje dobro u blokadi je, treba biti oprezan. Djeluje ko ubleha na prvu.
Ljudima podijelio otkaze, Tuzili ga zbog doprinosa, zena mu "influenserica"
Pitar, poslije derbija kacio story Sarajevo ljubavi moja itd
Svi koji su dobili otkaze su Tuzili klub. Nelegalan otkaz, jer statut nije bio usvojen, ljudi koji su ga potpisivali nisu imali pravo ...
Kod nas veci cirkus iz dana u dan
Samo da ovo razjasnimo, Statut je usvojen na Skupštini koja je brojala 54 kandidata. Na toj Skupštini je imenovana između ostalog i Uprava i NO i nova Skupština kao i Senat.
Ako to što u tom trenutku Statut nije bio potvrđen od Ministarstva znači da su nelegalni otkazi isto tako znači da su im i mandati nelegalni jer ih je nelegalna skupština izglasala i imenovala. A nije tako... nemojte se bezveze zamarati pravnim stvarima imaju ljudi u klubu koji znaju šta se može a šta ne...

Valter
Kontakt:

čet apr 23, 2026 11:36 am

Ludvig Leple je napisao/la:
čet apr 23, 2026 9:31 am
Valter je napisao/la:
sri apr 22, 2026 9:06 pm
Pa valjda smo mi pravi primjer toga da uvijek može gore. Kod Jabera se odmah vidjelo da posjeduje određeni kvalitet, ako neko vidi i približno taj kvalitet kod ovih naših ja se onda zaista slabo razumijem u fudbal. Kako to da se Odinaka, kakav god da je sa svojih 1000 mana, ustabilio u prvih 11 a ovi naši to ne mogu. Jel zaista mislite da ih neko ne voli i zbog toga neće da ih ubacuje u prvu momčad.

Kamo sreče da sve bude suprotno u odnosu na ono što sam napisao. Svi ovi momci imaju priliku da na treninzima i zelenom terenu demantuju skeptike i da donesu lijepe novce i uspjeh, kako sebi lično tako i klubu. Amin.
Da li ti misliš da im neko ne traži novce da bi igrali u prvom timu ili da Al Jaber nije igrao zbog igrica sa Jozakom i traženja procenta od strane trenera i slično?

Ako zaista misliš da će bilo koji omladinac igrati za prvi tim, a ne platiti svojim novcima klupu ili prvih 11 onda si u ozbiljno naivan ili se praviš lud.

Evo dat ću ti samo jedan primjer iznad navedenog, Beća. Taj momak je godinama uzimao mjesto nekom omladincu koji nije imao štele, koji bi vjerovatno pokazao mnogo više nego dotični, ali novci su činili svoje. Svi treneri, ali pod tim mislim svi koji su bili su radili na tom principu, ti meni pare, a ja tebi mjesto. Najbolji primjer je Lojo, u svakom mandatu je tačno imao svoje igrače koje je vraćao i uzimao od njihovih plata. Pa nije Ćorić otišao što je imao loše rezultate nego što se ugrađivao i tražio još i više, nemojte da budemo djeca.

Pored Beće u skorijoj prošlosti smo imali:

Gasal.
Kolić.
Imamo trenunto Šabić.
Kemal Osmanković, jbm ti državu kakva lopata.
Faris Zubanović.
Eldar Šehić.
Sedad Subašić (došao, ali platio).
Dženan Osmanović.
Hamza Jaganjac (otišao, vratio se...)
Amar Drina (toliko šansi je dobio i odigrao jednu utakmicu dobru).

Ima ih još koliko hoćeš, ali mi mrsko pisati...

Da se osvrnem na Prijedor i utakmicu. Onakva postavka igre je jasno pokazala da Savo ima šlifa, da nije dozvolio da nas na kontre sataru kao na Grbavici i pustio im loptu. Vežu oni, driblaju, pa onda opet vežu, ali u konačnici imali samo jednu pravu priliku, a mi iz defanzive i nikakve igre dvije 100% i gol. Da se razumijemo nešto se pojbalo, oni su trebali biti zadnji, a ne borčeva Sloga, sad se rade preraspodjele u kuhinji, ja i dalje vidim Posušje kao kandidata za ispadanje.
Slažem se sa tobom 100%, neko je zaista ozbiljno naivan ili se pravi lud. Dakle da zaključimo, igrali su samo oni što su davali novce (i naravno nisu imali kvalitet), ali je zato stanovao kvalitet kod ovih drugih što nisu dobili priliku.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

ublehas
Kontakt:

čet apr 23, 2026 1:05 pm

Zato su ovi što su imali kvalitet, a nisu dobili priliku napravili vrtoglav uspjeh...

Trenutno korisnika/ca: Baidu [Spider], Google [Bot] i 144 gosta.

Prijava  •  Registracija