ned jul 17, 2022 9:23 pm
Velika većina nas, da ne kažem svi, imamo manje više isto mišljenje o Edisu, nije neki stručnjak, nije nešto napredovao od prošlog puta, bruku nekih nelogičnih poteza, izjave, kukanja itd. da ne nabrajam... Međutim, čini mi se da mnogi od ovih što pozivaju na njegovu ostavku, bilo da je ponudi sam ili da mu uprava pokaže vrata, zaboravljaju u kakvoj se situaciji mi još uvijek nalazimo. Hipotetički, recimo da ode Edis sad, šta mislite ko bi pristao da dođe u ovoj krizi u kojoj se nalazimo, krizi u svim segmentima kluba, gdje mu ne možeš ništa garantovati ? Niko! I ja bih volio da dovedemo i Karačića, Miljanovića, Milenkovića i još neke, da ne idem dalje sa nabrajanjem, ali ne može, nema šanse nikakve trenutno, jednostavno nismo u mogućnosti. Šta mi možemo ponuditi Karačiću trenutno, pojačanja, bar redovna i pristojna primanja ? Ništa od toga. Privući ga pričom o Eldinu, da uskoro stiže, bit će svega ovo ono, dok ne dobije čovjek crno na bijelo neće pristati kao i svaki iole ozbiljan stručnjak. Da ne spominjem raspored gdje nam je narednih 5 kola horor, ko će pristati da preuzme klupu kad te čekaju takve utakmice, kiksaš i nakon par utakmica ide lagano "ODLAZI UBLEHO", "MRŠ IZ SVETINJE" bla, bla, bla.. Zamisli sad Edisa otpuste (sam otići neće sigurno), i onda stave Alihodžića "legendu" kao šefa SŠ, šta bi onda tek bilo, kakav bi to tek cirkus bio ? Treba sačekati da se potpiše ovo sa Eldinom i ozvaniči pa onda razmišljati kako šta, kad budemo u mirnoj luci, stabilan i zdrav klub, do tad još malo se strpiti. I tu bi mogla biti neugodna situacija sa Edisom kad dođe Eldin i ako ga otpuste, bit će "ja došao kad niko nije htio, kad nije bilo para, sad čim su pare došle nabili me nogom ko cuku, al nema veze, ja volim Želju" .. Previše smo ipak **** stavili na Edisa, više nego na igrače, sve mu se zamjera, prati, kad se pogrešno počeše belaj, izjave i pressovi nam svima smetaju, to na stranu, al njemu se dlaka cijepa na pola bukvalno, imam osjećaj i da smo pobijedili sinoć kako smo trebali da bi opet tema bio Edis, njegova izjava nakon utakmice, press itd.. Da nam je neko drugi na klupi mislim da ne bi to baš ovako bilo, al eto ono, Edis je naš pa možemo, j3bat ga. Uprava šuti li šuti, niko ništa, novinari Edisa pitaju o finansijama i situaciji u klubu, gdje to ima da trener o tim stvarima bude pitan i da priča o tome. Uprava je fino trebala sazvati press i pozvati novinare da pitaju sve što ih interesuje, da daju konkretne odgovore, oni bace Edisa u vatru i boli ih briga. Baš me interesuje komunikacija uprave sa Edisom i kakve ciljeve oni njemu postavljaju, mi kao navijači pojma nemamo ni o čemu, nagađamo, ponešto načujemo i to je to. U najmanju ruku narednih mjesec, dva će biti itekako interesantno, kako na terenu, tako i van njega.