Nema on šta kontat, mi smo skontali, on samo da ispuni želju

Nema on šta kontat, mi smo skontali, on samo da ispuni želju
Moguće je da je imao problem i ranije ali su svi generalno imali isti problem sa tetivama.Hadzijalagic je napisao/la:Ljekarski pregledi koji se zavrse za par sati su qrcevi ljekarski pregledi, obicni sistematski i nista vise.. Za Jahica se moglo vidjeti kada hoda da je sav rastelovan a prosao ljekarski..
@pile haj kad ti tako kazes.. Ja imam malo drugacije informacije a ticu se njegovih igri i u Sirokom i u Zrinjskom
Imali su problema sa upalama tetiva i misica ali takve stvari su normalne jer su izlozeni vecim naporima nakon malo duzeg odmaranja.. Normalno je da sve boli posle toga. Mnogi od nas, koji su se i rekreativno bavili sportom znaju o kakvim upalama se radi ali se zbog toga rijetko ide pod noz.. To sto su oni kukali na sva zvona koliko su im tesko pale pripreme je dokaz o kakvim se misevima radi, cast izuzecima..pile87 je napisao/la: ↑čet jun 15, 2017 5:56 pmMoguće je da je imao problem i ranije ali su svi generalno imali isti problem sa tetivama.Hadzijalagic je napisao/la:Ljekarski pregledi koji se zavrse za par sati su qrcevi ljekarski pregledi, obicni sistematski i nista vise.. Za Jahica se moglo vidjeti kada hoda da je sav rastelovan a prosao ljekarski..
@pile haj kad ti tako kazes.. Ja imam malo drugacije informacije a ticu se njegovih igri i u Sirokom i u Zrinjskom
Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
Sve je to tako kad ti sam sebi uplacujes...starigrad je napisao/la: ↑čet jun 15, 2017 5:45 pmovo sa prijavljivajem pune plate i placanja poreza na taj iznos, u daleko najvecoj mjeri, odgovara drzavi, jer se time puni budzet.teatrale36 je napisao/la: ↑čet jun 15, 2017 8:09 amA sta Gotalu ili bilo kojem strancu znace doprinosi? Boli njih za nas PIO/MIO, Zdravstveno i sl..
Nek daju kes j... doprinose
kako rece jedan moj drug, privatnik: "jeb.es penziju, ako sebi ne obezbjedim sta sa strane, pa budem ovisio o njoj". pa mi onda pojasni: "radim kao privatnik 40 godina, prijavim se na platu 1.000 KM i placam doprinose na to, na kraju imam penziju cca 600 KM. kontra toga, prijavim se na minimalac, placam, daleko manje doprinose, a penzija mi 450 KM. a, od razlike za doprinose "ustedio" stan, poslovni prostor, dobro auto... i ostalo kesa. penzija mi sporedna stvar.
tako je i sa fudbalerima. pogotovo sto imaju kratak period igranja, samim tim primanja plate kao fudbaler i placanja doprinosa na tu platu. svakom od njih je, daleko, draze primiti ozbiljnu cifru na ruke kod potpisivanja ugovora i plata na ruke, jer tu lovu slaze na kamaru, pa kad ima 200, 300, 500... hiljada KM kesa (ovisno o kvaliteti igraca i koliko moze uzeti tokom karijere), ne ovisi o penziji, bila ona 450 ili 1.000 KM. ima kes, koji ce pretvoriti u biznis, nekretnine, menadzerstvo... o koristi klubova u svemu tome ne treba ni pricati.
zivimo u neuredjenom drustvu, gdje je normalna stvar apsurd i moramo se pomiriti s tim. obzirom na moje godine zivota, daj Boze da docekam normalizaciju stanja u drzavi i da sve bude po propisima. i ja sam za zakonitost, ali je taj pojam, u BiH, nazalost u domenu ekscesa.
pa gore bi ti bilo da si šampion i potpišeš jednog iz drine i jednog iz bosna semeexbabilon je napisao/la: ↑čet jun 15, 2017 6:15 pmZrinjski ima slobodu da eksperimentise zbog titula kojeb dolaze. Ko da su nama bile bitne Amarove fule dok smo dizali trofeje.
Oni isto puno mijenjaju, prometno je poprilicno, ali na tome nije reflektor kao kod nas. Rade u miru, a mir su donijele titule i Beus hehe.
Sent from my LG-K430 using Tapatalk
Pa evo Zajmovica doveli i belaj, ismijavanja da igra u raspalom Travniku, prva liga federacije i sta sve ne. Ne govorim uopste o tome kakav je on igrac, mozda i bude fula, nego o navijacima. Iskreno, ti sa Zajmovicem ne mozes puno izgubiti. Doveo si ga kao drugu/trecu opciju u napadu, jos je prosao nase kategorije, drugacija je tipa napadaca od ovih koje imamo. Ako se pokaze na dobitku si, a izgubiti mnogo ne mozes, pogotovo jer se potpisao pametan ugovor sa mogucim produzenjem.ChWilla je napisao/la: ↑čet jun 15, 2017 6:16 pmdvojica tih današnjih anonimusa koji vjerovatno potpisuju za hiljadu - hiljadu dvjesto plate će otplatiti sve ostale. ne mora se ni prodati, otplatiće ako postane igrač i dobro odradi svoje za te pare. al' zamisli priče i reakcije da mi danas potpišemo lijevog beka iz drine...a može, itekako može biti bolji od pola "dokazanih", sjetite se odakle je dovedena većina tih igrača za koje se danas priziva da mi platimo odštetu.
što se mora, ustvari je najteže. ne bi titula napravila sesara i krstanovića boljim i perspektivnijim nego što jesu. a 2/3 ovih što se prizivaju kao super pojačanja danas, moglo se dovesti prije godinu ili prije dvije za milju i po plate.Jaozinho22 je napisao/la: ↑čet jun 15, 2017 6:21 pmPa ne bih se složio da može, da se uzela titula moglo bi se. Ovako prevelik pritisak još bi raja poludila kad bi čula da dolazi recimo Jazvin ili neki neuspješan junior Dinama kao što je bio onomad Graovac. Jednostavno smo sebe doveli u situaciju da je raji prekipilo i da je titula pod moranje, iako se moglo raditi lakše i jednostavnije...
S druge strane, da su titulu donijeli na Grbavicu mogli su nam uvalit i Sesara i Krstanovića niko ne bi riječi rekao.![]()