Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LARSSON
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet jun 15, 2017 5:48 pm

Plava Porodica je napisao/la:
čet jun 15, 2017 5:47 pm
Jel' nas Monći skonto kakvog veznjaka?
Nema on šta kontat, mi smo skontali, on samo da ispuni želju :D

Hadzijalagic
Kontakt:

čet jun 15, 2017 5:49 pm

Ljekarski pregledi koji se zavrse za par sati su qrcevi ljekarski pregledi, obicni sistematski i nista vise.. Za Jahica se moglo vidjeti kada hoda da je sav rastelovan a prosao ljekarski..

@pile haj kad ti tako kazes.. Ja imam malo drugacije informacije a ticu se njegovih igri i u Sirokom i u Zrinjskom
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet jun 15, 2017 5:56 pm

Hadzijalagic je napisao/la:Ljekarski pregledi koji se zavrse za par sati su qrcevi ljekarski pregledi, obicni sistematski i nista vise.. Za Jahica se moglo vidjeti kada hoda da je sav rastelovan a prosao ljekarski..

@pile haj kad ti tako kazes.. Ja imam malo drugacije informacije a ticu se njegovih igri i u Sirokom i u Zrinjskom
Moguće je da je imao problem i ranije ali su svi generalno imali isti problem sa tetivama.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk

Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Amar927
Kontakt:

čet jun 15, 2017 6:01 pm

Kajkut napustio Zrinjski...sad ili nikad hehehe kad završi kod nas...

Hadzijalagic
Kontakt:

čet jun 15, 2017 6:03 pm

pile87 je napisao/la:
čet jun 15, 2017 5:56 pm
Hadzijalagic je napisao/la:Ljekarski pregledi koji se zavrse za par sati su qrcevi ljekarski pregledi, obicni sistematski i nista vise.. Za Jahica se moglo vidjeti kada hoda da je sav rastelovan a prosao ljekarski..

Moguće je da je imao problem i ranije ali su svi generalno imali isti problem sa tetivama.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
Imali su problema sa upalama tetiva i misica ali takve stvari su normalne jer su izlozeni vecim naporima nakon malo duzeg odmaranja.. Normalno je da sve boli posle toga. Mnogi od nas, koji su se i rekreativno bavili sportom znaju o kakvim upalama se radi ali se zbog toga rijetko ide pod noz.. To sto su oni kukali na sva zvona koliko su im tesko pale pripreme je dokaz o kakvim se misevima radi, cast izuzecima..

Reha1921
Kontakt:

čet jun 15, 2017 6:03 pm

Amar927 je napisao/la:
čet jun 15, 2017 6:01 pm
Kajkut napustio Zrinjski...sad ili nikad hehehe kad završi kod nas...
Da je otisao Stevo mozda bi i dosao ovako nema sanse svakako ce doci neki dobar napadac a ovaj je za 2 napadaca isto kao Stevo sa klupe da ulazi

ChWilla
Kontakt:

čet jun 15, 2017 6:05 pm

zrinjski pušta "dokazane" i dovodi "anonimuse", ali bar s dva će ubosti i bar dva će bez pritiska i serendanja postati igrači. i taj petrak je kod njih došao iz sesveta. odličan je on, ali oni će sad pustiti da ga preplati neko drugi, a naći će jeftinije rješenje u pet deka.
gradi željo boli te *****

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet jun 15, 2017 6:10 pm

Kazu za Petraka da je otisao jer je stranac (imaju ih sedam bez njega) i trazi jos vecu platu nego sto je imao, a imao je pofinu za nase uslove. Dobar je igrac, ali ako bi nas mjesecno izasao 17 hiljada...neka hvala.
Ovo za Crnova mi se nikako ne svidja. Dobro je pa sad na krilima imamo Zeca te Hrvanovica.

@ChWilla
odlicno radi Zrinjski, samo uvijek imaju ogroman kadar, cak 33 igraca su se odazvala danas, pravo je cudo kako uspiju iskontrolisati sve to.

Ceman ide na posudbu, kao sto sam i rekao prije neki dan da se ne racuna na njega.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

JUZNJAK
Kontakt:

čet jun 15, 2017 6:13 pm

starigrad je napisao/la:
    čet jun 15, 2017 5:45 pm
    teatrale36 je napisao/la:
    čet jun 15, 2017 8:09 am
    avlami97 je napisao/la:
    sri jun 14, 2017 9:38 pm

Platu + doprinose na stvarnu platu. Pitari platu + doprinosi na 4 joje.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk
    A sta Gotalu ili bilo kojem strancu znace doprinosi? Boli njih za nas PIO/MIO, Zdravstveno i sl..
    Nek daju kes j... doprinose
    ovo sa prijavljivajem pune plate i placanja poreza na taj iznos, u daleko najvecoj mjeri, odgovara drzavi, jer se time puni budzet.

kako rece jedan moj drug, privatnik: "jeb.es penziju, ako sebi ne obezbjedim sta sa strane, pa budem ovisio o njoj". pa mi onda pojasni: "radim kao privatnik 40 godina, prijavim se na platu 1.000 KM i placam doprinose na to, na kraju imam penziju cca 600 KM. kontra toga, prijavim se na minimalac, placam, daleko manje doprinose, a penzija mi 450 KM. a, od razlike za doprinose "ustedio" stan, poslovni prostor, dobro auto... i ostalo kesa. penzija mi sporedna stvar.

tako je i sa fudbalerima. pogotovo sto imaju kratak period igranja, samim tim primanja plate kao fudbaler i placanja doprinosa na tu platu. svakom od njih je, daleko, draze primiti ozbiljnu cifru na ruke kod potpisivanja ugovora i plata na ruke, jer tu lovu slaze na kamaru, pa kad ima 200, 300, 500... hiljada KM kesa (ovisno o kvaliteti igraca i koliko moze uzeti tokom karijere), ne ovisi o penziji, bila ona 450 ili 1.000 KM. ima kes, koji ce pretvoriti u biznis, nekretnine, menadzerstvo... o koristi klubova u svemu tome ne treba ni pricati.

zivimo u neuredjenom drustvu, gdje je normalna stvar apsurd i moramo se pomiriti s tim. obzirom na moje godine zivota, daj Boze da docekam normalizaciju stanja u drzavi i da sve bude po propisima. i ja sam za zakonitost, ali je taj pojam, u BiH, nazalost u domenu ekscesa.
    Sve je to tako kad ti sam sebi uplacujes...
    Kad se dogovoris da primas platu koja nije prijavljena na puni iznos onda poslije 2 pune plate pocnes dobijati sve manje I manje dok ti ne pocnu davati onoliko koliko si potpisao tj. minimalac.... E onda ti se desi ko slobodi da igraci kao traze nesto sto nema na papiru a sami su krivi za to... Sad imas ovamo u zelji sigurnu platu tj siguran iznos koji stoji na papiru a na drugoj strani imas nesto sto ti neko mozda da ili neda ispod stola...
    Izbor je tvoj pa izvoli...
    Fb grupa Manijaci-USA/Canada

exbabilon
    Kontakt:

čet jun 15, 2017 6:15 pm

Zrinjski ima slobodu da eksperimentise zbog titula kojeb dolaze. Ko da su nama bile bitne Amarove fule dok smo dizali trofeje.

Oni isto puno mijenjaju, prometno je poprilicno, ali na tome nije reflektor kao kod nas. Rade u miru, a mir su donijele titule i Beus hehe.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

ChWilla
    Kontakt:

čet jun 15, 2017 6:16 pm

dvojica tih današnjih anonimusa koji vjerovatno potpisuju za hiljadu - hiljadu dvjesto plate će otplatiti sve ostale. ne mora se ni prodati, otplatiće ako postane igrač i dobro odradi svoje za te pare. al' zamisli priče i reakcije da mi danas potpišemo lijevog beka iz drine...a može, itekako može biti bolji od pola "dokazanih", sjetite se odakle je dovedena većina tih igrača za koje se danas priziva da mi platimo odštetu.

ChWilla
    Kontakt:

čet jun 15, 2017 6:19 pm

exbabilon je napisao/la:
    čet jun 15, 2017 6:15 pm
    Zrinjski ima slobodu da eksperimentise zbog titula kojeb dolaze. Ko da su nama bile bitne Amarove fule dok smo dizali trofeje.

Oni isto puno mijenjaju, prometno je poprilicno, ali na tome nije reflektor kao kod nas. Rade u miru, a mir su donijele titule i Beus hehe.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk
    pa gore bi ti bilo da si šampion i potpišeš jednog iz drine i jednog iz bosna seme :D šta radi uprava, šta radi ćenan, jesu li to pojačanja za ligu šampiona, je li to najbolje što možemo, nema se para, nema se muda da se plati... :D

a ustvari, potencijalnu isplativost takvog koncepta ti ne mijenja jesi li aktuelni šampion ili nisi.

LARSSON
    Kontakt:

čet jun 15, 2017 6:19 pm

Zato ništa ne treba objavljivati na zvaničnoj, ni rezultate mečeva :D

Jaozinho22

čet jun 15, 2017 6:21 pm

Pa ne bih se složio da može, da se uzela titula moglo bi se. Ovako prevelik pritisak još bi raja poludila kad bi čula da dolazi recimo Jazvin ili neki neuspješan junior Dinama kao što je bio onomad Graovac. Jednostavno smo sebe doveli u situaciju da je raji prekipilo i da je titula pod moranje, iako se moglo raditi lakše i jednostavnije...
    S druge strane, da su titulu donijeli na Grbavicu mogli su nam uvalit i Sesara i Krstanovića niko ne bi riječi rekao. :D
    KLUB NAJVEĆI,
    NAVIJAČI NAJBOLJI,
    Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
    Amar Osim.

Omar500
    Moderator
    Kontakt:

čet jun 15, 2017 6:22 pm

ChWilla je napisao/la:
    čet jun 15, 2017 6:16 pm
    dvojica tih današnjih anonimusa koji vjerovatno potpisuju za hiljadu - hiljadu dvjesto plate će otplatiti sve ostale. ne mora se ni prodati, otplatiće ako postane igrač i dobro odradi svoje za te pare. al' zamisli priče i reakcije da mi danas potpišemo lijevog beka iz drine...a može, itekako može biti bolji od pola "dokazanih", sjetite se odakle je dovedena većina tih igrača za koje se danas priziva da mi platimo odštetu.
    Pa evo Zajmovica doveli i belaj, ismijavanja da igra u raspalom Travniku, prva liga federacije i sta sve ne. Ne govorim uopste o tome kakav je on igrac, mozda i bude fula, nego o navijacima. Iskreno, ti sa Zajmovicem ne mozes puno izgubiti. Doveo si ga kao drugu/trecu opciju u napadu, jos je prosao nase kategorije, drugacija je tipa napadaca od ovih koje imamo. Ako se pokaze na dobitku si, a izgubiti mnogo ne mozes, pogotovo jer se potpisao pametan ugovor sa mogucim produzenjem.

Navijace ne treba mnogo slusati, u svemu naci balans.
    E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Hadzijalagic
    Kontakt:

čet jun 15, 2017 6:24 pm

Mi Zajmovica popljuvali a pitari za Murgu kazu bice igracina, bar oni pitari sa kojima ja komuniciram. A i jedan i drugi ista generacija, na istoj poziciji i sa slicnim razvijanjem karijere..

ChWilla
    Kontakt:

čet jun 15, 2017 6:26 pm

Jaozinho22 je napisao/la:
    čet jun 15, 2017 6:21 pm
    Pa ne bih se složio da može, da se uzela titula moglo bi se. Ovako prevelik pritisak još bi raja poludila kad bi čula da dolazi recimo Jazvin ili neki neuspješan junior Dinama kao što je bio onomad Graovac. Jednostavno smo sebe doveli u situaciju da je raji prekipilo i da je titula pod moranje, iako se moglo raditi lakše i jednostavnije...
    S druge strane, da su titulu donijeli na Grbavicu mogli su nam uvalit i Sesara i Krstanovića niko ne bi riječi rekao. :D
    što se mora, ustvari je najteže. ne bi titula napravila sesara i krstanovića boljim i perspektivnijim nego što jesu. a 2/3 ovih što se prizivaju kao super pojačanja danas, moglo se dovesti prije godinu ili prije dvije za milju i po plate.

Jaozinho22

čet jun 15, 2017 6:29 pm

Otprilike s čim raspolažemo.
    Očekujem odlazak Lendrića,Markovića i Bekrića pa ih nisam svrstao u neke kombinacije :
    Prva ekipa :
    slika
    Rezerve :
    slika

Prvu ekipu sam pravio po Petrovićevom jučerašnjem treningu i uigravanju, fali Lendra al on ide svakako...
    KLUB NAJVEĆI,
    NAVIJAČI NAJBOLJI,
    Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
    Amar Osim.

Pinkii
    Kontakt:

čet jun 15, 2017 6:30 pm

Bogicevic
    SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

Hurmasica
    Kontakt:

čet jun 15, 2017 6:32 pm

Ma vala Zajmović nama može poslužiti u nekim kombinacijama dobro. Gledao sam ga malo na treninzima i nije loš uopšte.
    Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.

Prijava