Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Omar500
Moderator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 29, 2017 2:43 pm

Ajzea je napisao/la:
pon maj 29, 2017 2:41 pm
Grbavica je napisao/la:
pon maj 29, 2017 2:34 pm
Hajmo sad naslov "Semir Kerla napustio Zeljeznicar" castim za mustuluk.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Muštuluk. :)

slika
:rofl: :rofl: :rofl:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

GoodisonPark
Kontakt:

pon maj 29, 2017 2:44 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
pon maj 29, 2017 2:37 pm
Veci klosar i glupan od Lendrica nije krocio na Grbavicu.. Daleko mu kuca od nase bila.. Interesantno da se samo njemu psuje na takav nacin u ekipi u kojoj je vecina igraca hrvatske, srpske ili crnogorske nacionalnosti?? Taj isti Ivan je navijace koji ga kritikuju nazvao psima koji laju.. Sramotno je zavrsio svoju dionicu u nasem klubu..
Frajer je šifra za sebe, pa kud ćeš dalje kad se jučer u onoj objavi popiša i na saigrače i na trenera. Meni samo nije jasno zašto on davno nije završio na klupi, mislio sam da je Slavko veći autoritet ali me tu malo razočarao jer on je bio truhla jabuka definitivno.
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Amidza
Kontakt:

pon maj 29, 2017 2:47 pm

Dok je Kerla imao frizuru kao Goku iz Dragon Balla nesto smo se i nadali da ce mu nekad doc iz guzice u glavu, da ce postat nekakav stoper. Onda je na presicama poceo nazivati selame i vrag je odnio salu.

slika

Nadam se zaista da ce to bit iduci mustuluk. Znam da je planirano da ide i sve, ali nadam se da ide jos prije Europe. Ne zelim da vidim kako ga zlostavljaju neki amateri s Malte.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Hurmasica
Kontakt:

pon maj 29, 2017 2:49 pm

GoodisonPark je napisao/la:
Veci klosar i glupan od Lendrica nije krocio na Grbavicu.. Daleko mu kuca od nase bila.. Interesantno da se samo njemu psuje na takav nacin u ekipi u kojoj je vecina igraca hrvatske, srpske ili crnogorske nacionalnosti?? Taj isti Ivan je navijace koji ga kritikuju nazvao psima koji laju.. Sramotno je zavrsio svoju dionicu u nasem klubu..
Frajer je šifra za sebe, pa kud ćeš dalje kad se jučer u onoj objavi popiša i na saigrače i na trenera. Meni samo nije jasno zašto on davno nije završio na klupi, mislio sam da je Slavko veći autoritet ali me tu malo razočarao jer on je bio truhla jabuka definitivno.
Ako misliš na onu objavu sa portala sarajevo 365, to je satirični portal :)
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Jaozinho22

Model1964 je napisao/la:
pon maj 29, 2017 2:42 pm
Leon_Professional je napisao/la:
pon maj 29, 2017 2:31 pm
Toliko price oko ovoga. Bespotrebno. Ispisalo se previse strana, sve isto se pise, presipanje.iz praznog u suplje!

Eh ode Stojanovic, ali gori je onaj sto ga je doveo. Valjda vise necemo praviti ove greske.
Samo se ti nadaj da necemo praviti iste greske :rofl:
:lol: :lol:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

GoodisonPark
Kontakt:

pon maj 29, 2017 2:51 pm

Bogičević bi isto tako trebao u penziju. U evropi ga ne želim gledati jer bi nam moglo prisjesti.
Željo samo Željo!!!

D.B.Cooper

pon maj 29, 2017 2:52 pm

Siroki Brijeg nije nosioc u 1 pretkolu Evropa Lige :placeodsmijeha: :placeodsmijeha:

Reha1921
Kontakt:

pon maj 29, 2017 2:53 pm

Kad nas napuste Kerla i Sindikalac mi cemo biti jaci za 50% :D

GoodisonPark
Kontakt:

pon maj 29, 2017 2:54 pm

Hurmasica je napisao/la:
GoodisonPark je napisao/la:
Ako misliš na onu objavu sa portala sarajevo 365, to je satirični portal :)
Sinoć kasno sam preletio komentare i vidio neki screenshot objave.. Moguće da je bilo to jer nisam obratio pažnju, ako jeste onda je do mene :)

Mada to ne mjenja činjenicu da ga je trener trebao ohladiti već nakon šutanja one flaše u Bijeljini čini mi se.
Željo samo Željo!!!

ponosannavas
Kontakt:

pon maj 29, 2017 2:55 pm

DObro je. Od ovih sa ugovorom nadam se još odlasku Bekrije. Kerla i Bocca svakako idu. Volio bi još da nas napuste SIniša i Bogi ali da nebi puno mijenjali nek oni idu na zimu kad i m i ističe ugovor. Isto tako ukoliko je moguće i Marković bi meni bi bivši. Zadržao bih Radinovića.

teteac8684
Kontakt:

Allahimanet Kerla :D

Grbavica
Kontakt:

Ajzea je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:
pon maj 29, 2017 2:34 pm
Hajmo sad naslov "Semir Kerla napustio Zeljeznicar" castim za mustuluk.

Muštuluk. :)

slika
Hahahahahahah a daaaaaj

Ko nas je kleo, nije dangubio.

Amidza
Kontakt:

pon maj 29, 2017 2:56 pm

Ako je krenulo sa Stojanovicem, neka se ovako nastavi:

- Kerla
- Markovic
- Bogi (ako ne raskid onda penzija ili vjecno klupa za nedaj Boze)
- Sinisa (raskid ili klupa, neozbiljno je da nam je on prva opcija na desnom beku)
- Bekric i Zeba klupa

Vjerujem da i Ugljesa ide, ne vidim kako se on moze dozvat vise i izgleda da se na njega uopste ne racuna. Ima dug ugovor, to je problematicno al jbg.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon maj 29, 2017 2:57 pm

Hvala Stojanovicu. Momak je ekstra i raskinuo je na svoju stetu, sve najbolje.
Željezničar ante portas !

ceze
Kontakt:

pon maj 29, 2017 2:57 pm

Mislio sam napisati nešto ukratko o sezoni iza nas, ali odužilo se pa kome se da neka čita.

Nakon pobjede nad Zrinjskim sam ovdje napisao da kako god završila sezona, a mislio sam da će završiti slavljenički, ne treba smetnuti da stvari ne funkcionišu baš nabolje, da ima dosta prostora za napredak i da sve strukture u klubu očekuje teško i radno ljeto ukoliko imaju namjeru napraviti korak naprijed u pravom smjeru.

Rezime sezone

Ova sezona, po meni, može dobiti prolaznu ocjenu.

U odnosu na sami početak sezone, prolazna ocjena, borba za titulu do zadnjeg kola. U odnosu na kolo u kojem je Petrović došao, više nego prolazna ocjene, izborena europska takmičenja nekoliko kola prije kraja i borba za titulu do kraja.

Prolazna ocjena ne znači da je sezona bila dobra, da možemo biti zadovoljni, ne, već znači da je sezona odrađena tek tako da ne bi trebala rezultirati masovnim skidanjem glava.

Prvi problem je, ako se to tako može nazvati tako, što su se ciljevi i zahtjevi mijenjali svako par kola zbog okolnosti unutar lige, ne toliko zbog nas samih, ali opet je trebalo doći u situaciju da se boriš za titulu. Nikad čudnija i lošija liga nije bila, ne mislim tu samo na kvalitet igrača i igre koju pružaju već općenito. Da su Sarajevo ili Zrinjski bili malo konstantniji, mi ne bi tako lako došli u priliku da se borimo za titulu. Pored njih treba dodati Široki i Slobodu, ekipe koje su prošle sezone završile ispred Želje, na pozicijama 2 i 3, ove godine su završili na pozicijama 5 i 7, udaljeni od Želje 20+ bodova. A i Željo je imao očajan start sezone.

Drugi problem je što su odigrali jako lošu završnicu sezone.
Do unazad 3 kola sezona je rezultatski bila jako dobra, ali onda kad je trebalo odigrati najbolje oni su odigrali loše, očajno

Slavko Petrović

Petrović nije ekipu našao samo na -6 ili -3 u odnosu na neke ciljeve, već je došao u klub čija je ekipa mentalno bila na samom dnu i koja je bila selektirana za drugog trenera i drugu taktiku, npr. u kadru su bila 4 napadača plus Križman. Daleko od toga da je to zahvalna ili idealna početna pozicija bez obzira na to što su se očekivanja spustila. I nije ovo bio slučaj kad ekipi bila potrebna samo šok terapija.

Trebalo je podići ekipu i iznova je selektirati ali ovaj put samo u krugu igrača koji su već bili tu. Mislim da je oba posla odradio jako dobro, pogotovo drugi. Jedna pozitivna stvar koja se ne spominje, ili ja nisam vidio, jeste povratak Stanića u ekipu koji je uz još par igrača bio najkonstantniji igrač tokom sezone.

Zimski prelazni rok je odrađen u skladu sa onim što je tržište nudilo, a to su igrači koji nisu bili potrebni svojim ekipama, Zeba i panic buy u vidu Kerle.
U drugi dio sezone je ušao sa manje više istom ekipom, jedina razlika je bila malo veća širina.
Je li moglo bolje? Po meni, teško.

Što se igre tiče, ona je išla od fantastične (Široki Brijeg u gostima) do očajne (zadnji derbi), a i u toku same utakmice smo imali uspone i padove.

Generalno, ja tu vidim neku taktiku i plan, nije ovo taktika da izađu i igraju tek tako.
Kad krilo uđe u sredinu, bek iza njega izlazi visoko a drugi bek ostaje nazad, kad se napadač povuče unutra onda krila idu visoko, igra na malom prostoru postoji, postoji i neki automatizam, samo je problem što je to u intervalima tokom utakmice. Da taj interval produže, mi bi izgledali daleko bolje. Uglavnom, može i mora bolje.

Sve u svemu, Petrović je odradio dobar posao i bod ga je dijelio da izvuče maksimum maksimuma iz sezone. Ovo je činjenica.

Da li treba ostati ili otići, da li je on trener za Želju?

Mislim da treba ostati, da mu treba dati šansu jer ako bi sad otišao ostao bi nedorečen.
Isto tako sam mišljenja, da bi uz malo bolju i praviliniju selekciju, mogao sa ekipom imati jednu dobru epizodu u europskim takmičenjima.

Njegova smjena dolazi u obzir samo ukoliko imaju trenera koji će odmah doći i koji je upgrade u odnosu na Petrovića. U našoj ligi ja ne vidim takvog trenera, a ne znam koje su mogućnosti da se dovede jako/jače trenersko ime iz inostranstva.

Ovo je tabela lige od dolaska Petrovića.

slika

Igrački kadar

Ja sam lično mišljenja da je igrački kadar kvalitetan, ali svojim karakterom i profilom nisu svi igrači za Želju, a problem je što upravo takvi čine okosnicu tima.

Konktretno, profil koji je Želji potreban su motivirani igrači, igrači željni da grizu, da odu odavde, kojima nije dovoljno što igraju za najuspješniji klub u jednoj fudbalski marginalnoj državi. To su mladi igrači željni dokazivanja, bilo iz omladinskog pogona ili ne (Bajić ili Višća), igrači koji imaju kvalitet i koji žele da prerastu Želju, te da odu dalje (Lendrić, a vjerujem da isto vrijedi za Zakarića i Crnova), te super kvalitetni igrači profila Miroslava Stevanovića, neko ko je kvalitetom prerastoa ligu ali naišao na prepreke vani, te sad želi da se vrati na pravi kolosjek i krene iznova. Ovaj zadnji profil je najteže pronaći jer je tanka linija između Stevanovića i Zahirovića ili naprimjer Zlomislića i Crnova.

O ovome je pričao Petrović kad je došao, a kako nije imao prostora da izvrši pravu selekciju, i dalje mu vjerujem da to misli i da će tako selektirati igrače za iduću sezonu. Ukoliko ostane.

Igrači tipa Zebe, Bekrića, Markovića, Bogičevića, Stojanovića, Nikolića i Blagojevića ne smiju biti okosnica tima upravo zbog svog profila jer Želji ne trebaju igrači kojima je ovo vrh u karijerama i koji su prezadovoljni što su ovdje ili oni koji žele da ovdje završe karijere. Uredu je imati, i treba imati takvih par igrača, ali da imaš takvih 6-7 i da oni čine okosnicu tima, to već nije uredu.

Koji je njihov motiv, zašto bi davali sve od sebe iznova i iznova svake sedmice na treninzima ili na utakmicama?
Vani otići neće niti će negdje dobiti bolji ugovor nego ovdje. Njihovo je prošlo i iz sezone u sezonu mogu biti samo lošijij.

Zeba ima neki lični motiv i pitanje je koliko će to trajati. Da je pojačanje, jest, ali kako će izgledati iduće sezone, ne znam. Njegova forma je u padu.

Bekrić je došao da završi karijeru, očito bez ikakvog motiva, osim par bljeskova, loša sezona.

Bogičević je silom prilika zaigrao. Za njega vrijedi nešto slično kao i za Bekrića.

Stojanović nije baš okosnica ali i on je došao da ne bude treća opcija u Zrinjskom jer može igrati još godinu koju sezonu prije nego što okači kopačke o klin. Isto vrijedi i za Nikolića, ali njemu se nema baš ništa prigovoriti.

Blagojević kad je došao bio je otprilike profil igrača koji je potreban Želji, iz srbijanskih drugoligaša u Velež, iz Veleža u Želju i pružao je dobre partije po dolasku, imao je neki motiv. Kad je dobio novi ugovor vjerovatno je shvatio da je to to i da iz Želje njegova karijera može ići samo dole, nikakve više želje za dokazivanjem, zadovoljan je tu gdje jest. Idući korak je ili neki klub u Srbiji ili neki klub na Tajlandu. U najboljem slučaju.

Za Markovića vrijedi isto kao i za Blagojevića, s tim što je ovaj došao znatno stariji, na mala vrata, odigrao fino i na tome je sve ostalo. Ni kod njega ne vidim nikakav motiv osim tog početnog da se dokaže.

Pored njih imamo Kerlu koji igra od ugovora do ugovora gdje god da ode i Uglješu koji očito ne shvata kako stvari funkcionišu u današnjem fudbalu.

Siniša i Stanić imaju još jednu sezonu da se dokažu i pokažu, nakon toga za njih će vrijediti isto što i za Blagojevića.

To je 11 od 19 igrača koji su igrali tokom sezone. Bez tri golmana.

Uprava

Mislim da ovaj aspekt kluba funkcioniše dosta dobro.

Izgradili su istočnu tribinu, ekipi dali sve potrebne uslove za normalno funkcionisanje, finansijski klub stoji solidno, potpisani su ugovori sa nizom sponzora tokom sezone, napravljen je napredak na polju marketinga itd.

Ne mislim da oni mogu uraditi nešto značjno po pitanju sportskog segmenta osim da zaposle nove ljude koji će biti baš značajan upgrade u odnosu na ovo što sad imamo (trener, šef omladinske škole, sportski direktor). A takvih ovdje nema, a sumnjam da imaju mogućnosti da dovedu nekoga iz inostranstva. Tako da, u skladu sa svojim mogućnostima rade dobar posao.

Navijači

Bez obzira na dešavanja u zadnjoj utakmici, navijači su bila jaka karika tokom sezone.

Mislim da je osim 2-3 utakmice, posjeta bila jako dobra. Prosjek od 7000 tokom sezone je odličan.

1921.ba
Kontakt:

pon maj 29, 2017 3:00 pm

sretno ivane
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

BabOsim
Kontakt:

pon maj 29, 2017 3:03 pm

Huskacki portal klix je izbrisao clanak o Lendri..

GoodisonPark
Kontakt:

pon maj 29, 2017 3:04 pm

Gledam u subotu Čelika na pecari i gledam Mahira Karića u napadu i evo mirne duše mogu uporediti da je momak samo na toj utakmici više lopti primio i zagradio i razigravao saigrače pa čak i driblao nego Lendrić za cijelu polusezonu. Jučer gledam kad dodaje loptu saigraču dodaje je tako traljavo i uvrnuto da je ovaj igrač jedva smiri, a neko je već pisao trčanje i vođenje lopte je njemu stran pojam a takve stvari se rade i uče još u pjetlićima :r :)
Željo samo Željo!!!

LARSSON
Kontakt:

pon maj 29, 2017 3:04 pm

Ovako bi trebali mi Kerli i ostalim igračima :lol:

phpBB [video]

Hadzijalagic
Kontakt:

pon maj 29, 2017 3:06 pm

BabOsim je napisao/la:
pon maj 29, 2017 3:03 pm
Huskacki portal klix je izbrisao clanak o Lendri..
Nije..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Prijava