čet apr 06, 2017 11:29 pm
Oni nemaju svoju kucu,svoj dom.Nikada nisu gradili svoju kucu pa zato i ne znaju kako to izgleda.Koliko rada,sredstava,truda,ljubavi...uloziš u to.Onaj koji gradi cjeni svaki cm izgradjenog,uziva u pogledu na ruku svojih djelo svakog tenutka.Oni ne.Oni me podsjecaju,oni sa zadnjeg Derbija,na neke od prije 25 godina koji su iz mrznje,ljubomore i zavisti rušili ovaj grad.Ja sam po tom pitanju jako rigorozan i za rigorozne sam mjere.Na Grbavicu gledam kao na svoju kucu a ja da te pustim u svoju kucu a ti da mi tu kucu rušiš i još da te mirno posmatram dok to radiš je za mene nezamislivo.Ni za kakvu cjenu ih nebi pustio na naš stadion poslije zadnjeg Derbija.Njihove normalne navijace da i to na takav nacin da svaki naš navijac Zelje sa šalom pod ruku uvede komšiju,jarana pitara sa šalom i zajedno na Sjever i zajedno,kulturno pogledaju tekmu a poslije tekme zajedno odu na pivu.Takav Derbi nama treba,sa takvim navijacima a ne sa onom šacicom primitivaca koji jedino dodju na Derbi a sebe nazivaju navijacima a u stvari zbog njih oni pravi i ne dodju.Onakve odstraniti za sva vremena a ovim drugim koji dodju zbog Derbija i utakmice a ne rušenja širom otvoriti kapije.Sad ce se mnogi zapitati kako.Pa prvi incident odmah sankcionisati,odstraniti sa stadiona,kazniti u skladu sa zakonom i za par godina cemo sa samo sjecati nereda.Dok mi mirno gledamo kako ruše,dok policija i obezbjedjenje mirno gledaju i ništa ne poduzimaju,dok oni ne kaznjeno prolaze za to rušenje oni ce samo biti još gori.Moraju se zaustaviti i zakon se konacno mora poceti sprovoditi.Ako oni koji su zaduzeni za to nisu sposobni neka kazu i nek se fataju noge,vjerovatno ima neko ko ce to raditi.Placeni su od poreza gradjana da rade a ne da gledaju.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".