Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Ludvig Leple
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned dec 07, 2025 6:41 pm

Opet se bavimo posljedicama. Badžo treba da ide, a eto kontam kad nas preuzme SM da će i on otići, jer ga je on i doveo, kao i menadžera koji nam dovodi ove ublehe od igrača.

Koliko sam shvatio dao je ostavku, pretpostavljam da će do sutra ujutro objaviti.

Kako god, sjeb'o je mnogo toga i žao mi je što je uopšte dobio šansu...

Okolele
Kontakt:

ned dec 07, 2025 6:43 pm

Pa ja bih se usudio reći da su pitari do prvog gola bili čak i lošiji od nas jer su toliko grijšili nazad da su nam par puta poklanjali lopte ali džaba kad mi nemamo kvalitet da to iskoristimo..I onda kreću naše amaterske greške koje nas dokrajče svaki put...
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

ned dec 07, 2025 6:43 pm

Ludvig Leple je napisao/la:
ned dec 07, 2025 6:41 pm
Opet se bavimo posljedicama. Badžo treba da ide, a eto kontam kad nas preuzme SM da će i on otići, jer ga je on i doveo, kao i menadžera koji nam dovodi ove ublehe od igrača.

Koliko sam shvatio dao je ostavku, pretpostavljam da će do sutra ujutro objaviti.

Kako god, sjeb'o je mnogo toga i žao mi je što je uopšte dobio šansu...
Ako ima obraza i trebao je odmah dati ostavku...ovo sto je uradio zadnjih para kola cemo iskihati na kraju sezone.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

igla
Kontakt:

ned dec 07, 2025 6:54 pm

Nikad se bez investitora nećemo riješiti ovog amaterizma. Ti na ovim Adžemovim menadžerskim talovima jasno vidiš da imaju probleme s osnovama fudbala.

Pejić nije ni za Posušja. Trupe i Sedorf igraju jer su stranci, pa ono ne mogu oni na klupu. O 20+ špicevima da ne trošim riječi.

Fuj Adžeme, pišam ti stablo porodično.

Jacksparrow
Kontakt:

ned dec 07, 2025 6:58 pm

Smanjismo li bodovnu razliku za vodecim ekipama ? Ili smo vec sad na -17
FCŽ

svabo
Kontakt:

ned dec 07, 2025 7:01 pm

Nadam se da će još večeras biti zvanično, da mi bar slijedeća sedmica krene kako treba.
Kada je jedna ekipa prekinula posjed lopte drugoj, niz dodavanja prve ekipe prekinut je tek kada je druga ostvarila barem jedno dodavanje.

igla
Kontakt:

ned dec 07, 2025 7:05 pm

Poštovanje prema navijačima kluba je da je večeras bivši. Poštovanje prema istim tim navijačima koji su među najboljim na balkanu (činjenica) i od kojih očekujete da gradite jug zajedno.

Noga.

400000razloga
Kontakt:

ned dec 07, 2025 7:09 pm

Nije to ništa, dovešćemo mi njega i četvrti put.

Jacksparrow
Kontakt:

ned dec 07, 2025 7:12 pm

Al nevjerovatno uvijek sa NASIM problem imamo, niko obraza nema da sam odstupi da kaze dajem neopozivu ostavku i to je to. Sve im puna usta Želje ko fol
FCŽ

Bozidar Radosevic
Kontakt:

ned dec 07, 2025 7:28 pm

Po prvi put mislim da nisu problem igraci. Ima tu otpada poput Pejica, Rakica, Jaganjca, Obradova itd, ali problem lezi u nedostatku sistema i cinjenici da igraci nemaju jasno definisane uloge i da se ne koriste njihove sposobnosti na pravi nacin.

Oulad je skolovan igrac i zna igrati lopte, ali u ovom hrkljusu momak ne zna sta mu je uloga. Jel da bude osigurac ili da bude kreator, da li da zatvara za krilima ili da ucestvuje u izgradnji napada s njima. Ti tacno danas vidis da se on pogubio i ne zna sta treba. I nije jedini, Troupee koji je defanzivno orijentisan igrac radi isto sto i Odinaka a to jednostavno ne moze. Momak nema prodornost nema dribling i kad ga ubacujes da igra ne mozes mu davati iste zadatke kao Odinaki jer on to fizickim predispozijicama ne moze ispratiti. Naravno da ispada smijesan kad se od njega ocekuje da igra wingbacka u formaciji koja ne tolerise to i on sam koji ne moze to odigrati. Dakle mozes igrati na njegove vrline, a to je da dobro pokriva i cita igru i da ima odlicnu dugu loptu, pa jel onda logicnog da ga spustis u liniju sa stoperima pri gradnji napada i da uz pomoc zadnjeg veznog probas ili napraviti visak ili stvoriti prostor da Troupee da dugu loptu na kontra krilo ili na spica koji bi bar prema predispozicijima fizickim mogao da spusti loptu. Ali nasi vezni to ne rade, jer im nije receno to da rade vec pri izgradnji napada oni staticno cekaju loptu u noge na centru, obavezno uz igraca protivnika i onda kad se razmijeni par pasova Karamarko-Seedorf-Troupee- Muftic onda Seedorf je nabije i tu zavrsava nas napad jer Jaganjac i kad pokusa da skoci ne uspije spustiti loptu jer ima previse igraca oko sebe. Ako igra Odinaka logicno je da krilo se spusta vise u sredini da iskoristis njegovu brzinu jer mu krilo spustanjem u sredinu odvlaci njihovog beka i otvara prostor za loptu iza ledja koju Odinaka moze iskoristiti sto smo vidjeli par puta napocetku sezone. Ali kad ti isto ocekujes od Troupee-a sto je danas bilo i vise nego vidljivo a ovaj to ne moze nije druze do igraca vec do tebe kao trenera jer ne poznajes mogucnosti svojih igraca. Pejic je danas usao u sredinu deset puta ali nijednom Troupee nije probao da probije jer on sam je svjestan da ne moze.

Ovakvih primjera je koliko hoces, nama ne treba remont ekipe vec trener koji moze prepoznati sta koji igrac moze i to da uklopi u neki sistem. To smo imali dobar dio prosle sezone pod Denisom. Jednostavno covjek je dobro analizirao sta koji igrac moze i to koristio i zato smo imali solidnu igru i bgm solidan rezultat.

gavran
Kontakt:

ned dec 07, 2025 7:31 pm

Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

igla
Kontakt:

ned dec 07, 2025 7:32 pm

Bozidar Radosevic je napisao/la:
ned dec 07, 2025 7:28 pm
Po prvi put mislim da nisu problem igraci. Ima tu otpada poput Pejica, Rakica, Jaganjca, Obradova itd, ali problem lezi u nedostatku sistema i cinjenici da igraci nemaju jasno definisane uloge i da se ne koriste njihove sposobnosti na pravi nacin.

Oulad je skolovan igrac i zna igrati lopte, ali u ovom hrkljusu momak ne zna sta mu je uloga. Jel da bude osigurac ili da bude kreator, da li da zatvara za krilima ili da ucestvuje u izgradnji napada s njima. Ti tacno danas vidis da se on pogubio i ne zna sta treba. I nije jedini, Troupee koji je defanzivno orijentisan igrac radi isto sto i Odinaka a to jednostavno ne moze. Momak nema prodornost nema dribling i kad ga ubacujes da igra ne mozes mu davati iste zadatke kao Odinaki jer on to fizickim predispozijicama ne moze ispratiti. Naravno da ispada smijesan kad se od njega ocekuje da igra wingbacka u formaciji koja ne tolerise to i on sam koji ne moze to odigrati. Dakle mozes igrati na njegove vrline, a to je da dobro pokriva i cita igru i da ima odlicnu dugu loptu, pa jel onda logicnog da ga spustis u liniju sa stoperima pri gradnji napada i da uz pomoc zadnjeg veznog probas ili napraviti visak ili stvoriti prostor da Troupee da dugu loptu na kontra krilo ili na spica koji bi bar prema predispozicijima fizickim mogao da spusti loptu. Ali nasi vezni to ne rade, jer im nije receno to da rade vec pri izgradnji napada oni staticno cekaju loptu u noge na centru, obavezno uz igraca protivnika i onda kad se razmijeni par pasova Karamarko-Seedorf-Troupee- Muftic onda Seedorf je nabije i tu zavrsava nas napad jer Jaganjac i kad pokusa da skoci ne uspije spustiti loptu jer ima previse igraca oko sebe. Ako igra Odinaka logicno je da krilo se spusta vise u sredini da iskoristis njegovu brzinu jer mu krilo spustanjem u sredinu odvlaci njihovog beka i otvara prostor za loptu iza ledja koju Odinaka moze iskoristiti sto smo vidjeli par puta napocetku sezone. Ali kad ti isto ocekujes od Troupee-a sto je danas bilo i vise nego vidljivo a ovaj to ne moze nije druze do igraca vec do tebe kao trenera jer ne poznajes mogucnosti svojih igraca. Pejic je danas usao u sredinu deset puta ali nijednom Troupee nije probao da probije jer on sam je svjestan da ne moze.

Ovakvih primjera je koliko hoces, nama ne treba remont ekipe vec trener koji moze prepoznati sta koji igrac moze i to da uklopi u neki sistem. To smo imali dobar dio prosle sezone pod Denisom. Jednostavno covjek je dobro analizirao sta koji igrac moze i to koristio i zato smo imali solidnu igru i bgm solidan rezultat.
Ovo prvo je ključno. Imaš par igrača koji bi bili prva postava i u Zrinjskom i u Borcu.

cikoradovic
Kontakt:

ned dec 07, 2025 7:33 pm

Sretno.

gavran
Kontakt:

ned dec 07, 2025 7:34 pm

igla je napisao/la:
ned dec 07, 2025 6:54 pm
Nikad se bez investitora nećemo riješiti ovog amaterizma. Ti na ovim Adžemovim menadžerskim talovima jasno vidiš da imaju probleme s osnovama fudbala.

Pejić nije ni za Posušja. Trupe i Sedorf igraju jer su stranci, pa ono ne mogu oni na klupu. O 20+ špicevima da ne trošim riječi.

Fuj Adžeme, pišam ti stablo porodično.
igrace treba rasporediti

treba im reci sta igraju

ovako smo mogli i Struja i ja igrati...
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Refa1921
Kontakt:

ned dec 07, 2025 7:46 pm

Ako je fkt dobio otkaz, be treba kera više nikada pustiti ni blizu Grbavice. Karina si od trenera, veze sa životom nemaš. Otjerati čitav štab koji je doveo zajedno sa onim ljigavcima Gušom i Krajinom. Poserem mu se u analize.

exbabilon
Kontakt:

Nepopularno misljenje, ali Jaganjac je meni medju posljednjim u nizu za pljuvacinu. Kako su grohnuli Erik, Sedorf, Alic.. to su drasticni padovi u igri. Jaganjac je u ovom rosteru na malo vecem uzorku ipak nas najbolji napadac, a rucnu nikad nije povukao, svaki sprinit, svaki duel, uvijek je isao maksimalno.

U nekom boljem Zelji nece bit ni za njega mjesta da se razumijemo.

kvalitet
Kontakt:

ned dec 07, 2025 7:48 pm

exbabilon je napisao/la:
Nepopularno misljenje, ali Jaganjac je meni medju posljednjim u nizu za pljuvacinu. Kako su grohnuli Erik, Sedorf, Alic.. to su drasticni padovi u igri. Jaganjac je u ovom rosteru na malo vecem uzorku ipak nas najbolji napadac, a rucnu nikad nije povukao, svaki sprinit, svaki duel, uvijek je isao maksimalno.

U nekom boljem Zelji nece bit ni za njega mjesta da se razumijemo.
Poslije onog promašaja prošlo kolo meni nikad ne bi zaigrao više, taraba, ponavljam - Krpić je za njega R9 lično
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

exbabilon
Kontakt:

ned dec 07, 2025 7:51 pm

I to sklanjanje Krpica se sad pokazalo kao los potez, jos jedan u nizu.

pestabudimpesta
Kontakt:

ned dec 07, 2025 7:54 pm

Krpic da je ostao u ekipi, barem bi izudarao njihove igrace, drugo jebavao bi svojim mater. Nikad se ovo ne bi desilo da ga psiholog nije sklonio.
Mi smo uz Želju u radosti i tugi,u dobru i zlu,oni zbog kojih,konacno,on i postoji

igla
Kontakt:

ned dec 07, 2025 7:55 pm

Čak nije ni problem skloniti Krpića, ali je problem poslije umjesto njega dovesti Jaganjca, Rakića i Koningsa. I ne ubosti ni sa jednim.

Trenutno korisnika/ca: samo_da_repliciram i 21 gost.

Prijava