Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

salle86
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned dec 07, 2025 5:21 pm

Kad lik bez ikakvog pokrića i cv-ja pokušava graditi autoritet i biti mudonja, onda treba imati i rezultate. E kad ih nema, a glumi silu onda kad tad sve popuca jer je nogometni klub skup 20-25-30 igrača koji su većinom svak na svoju ruku i vazda ćeš imati 4-5 dilajli koje ne daju na sebe.
Danas onaj potez kad se Alić i Boljević oko faula sa 25-30 metara kod rezultata 3-0 ne mogu dogovoriti ko će ga izvesti, jasno i nedvojbeno pokazuje stanje u klubu.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

avlami97
Kontakt:

ned dec 07, 2025 5:39 pm

Adzem je kukavica. Neće podnijeti ostavku.
Boli njega qurko za Zelju.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Dzezvar
Kontakt:

ned dec 07, 2025 5:41 pm

Mislim da je Adzem bivsi koliko je veceras
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

ISB87
Kontakt:

ned dec 07, 2025 5:42 pm

A i ovaj Alihodzic veceras treba letit iz kluba. Da ne ostane u sjeni Adzema debila.
MIRZA RASCIC

Mirek11
Kontakt:

ned dec 07, 2025 5:45 pm

Dzezvar je napisao/la:
Amin
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

gavran
Kontakt:

ned dec 07, 2025 5:59 pm

ISB87 je napisao/la:
ned dec 07, 2025 5:42 pm
A i ovaj Alihodzic veceras treba letit iz kluba. Da ne ostane u sjeni Adzema debila.
pisi cesce
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

djidomova
Kontakt:

ned dec 07, 2025 6:04 pm

exbabilon je napisao/la:
ned dec 07, 2025 3:39 pm
Kakve veze sto bi ispalo da ga je Sarajevo otjeralo, tjerali smo i mi njima trenere. Gore je ako ostane i ispadne da nam je ovo normalan rezultat, kao desava se jbg... ne desava se i ne smije se desavati.

Na stranu kako smo sami sebi dali golove, ono je bilo Bogu plakati, komicne reakcije nasih "pojacanja".

U ligi nismo nikog dobili od 18.10., danas smo se izblamirali = OSTAVKA, OTKAZ, ŠTA GOD, SAMO DA GA NE GLEDAMO VIŠE.
A sa njim i uo. Ovo je sramota. Nadam se da je strateski tu negdje... Ne moze pod kozu...
Željezničar za život cijeli!

Norsborg
Kontakt:

ned dec 07, 2025 6:05 pm

Dzezvar je napisao/la:
Trebao je biti neki dan a zasto nije Boga pitaj. Covjek jednostavno ne zna ili zna da ce biti smjenjen svakako s obzirom na skora lijepa desavanja.

AdmirA
Kontakt:

ned dec 07, 2025 6:07 pm

Norsborg je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
Trebao je biti neki dan a zasto nije Boga pitaj. Covjek jednostavno ne zna ili zna da ce biti smjenjen svakako s obzirom na skora lijepa desavanja.
Adzem nije sam odgovoran za ovo, koji lanac odgovornosti u klubu?

Branimir Stulic
Kontakt:

ned dec 07, 2025 6:13 pm

Mislim da su se svi danas uvjerili da je ovo bas lose. U vecini utakmica igramo bez ideje, sa puno gresaka u odbrani i katastrofalnom realizacijom. O veznom redu da ne govorim. Pojacanja koja to nisu, tvrdoglavo guranje necijih mezimaca i prosipanje sile prema ljudima koji au najmanje krivi za lose igre nas je dovelo do najbolnijeg poraza u neko
liko sezona. Ovaj je vjerovatno bivsi. Pitanje je ko ce se prihvatiti da ovo preuzme? Ima u ovoj ekipi potencijala ali nakon povrede naseg malog i velikog mozga, ostaje pitanje kreativca i pogotovo napadaca "ubice".

SIMA_SIMAU
Kontakt:

ned dec 07, 2025 6:13 pm

Mislim da mi nemamo nekog u klubu ko ima muda njega sutnuti, mi nemamo uprave sta god da pisali.
Da imamo upravu on bio vec bio bivsi
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Valter
Kontakt:

ned dec 07, 2025 6:15 pm

AdmirA je napisao/la:
ned dec 07, 2025 6:07 pm
Norsborg je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
Adzem nije sam odgovoran za ovo, koji lanac odgovornosti u klubu?
Uvijek pogrešna teza. Adžemu je najviše u interesu da uđe investitor. Svakako čeka otkaz i da uzme pare. Ovako će ih najbrže uzeti. Željo ga interesuje ko lanjski snijeg.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

exbabilon
Kontakt:

ned dec 07, 2025 6:16 pm

Da je ovo samo derbi, pa da covjek i razmisli sta je najbolje rjesenje...

Ali, uz Radnik, mi smo jedini klub koji zadnjih mjesec i po dana ne igra nista. Posusje se diglo i uzme Zrinjskog u gostima, pa i Borca danas bar nasekira. Rudar izadje pa igra od noge do noge sa svima, uzmu pitare, bolji budu od nas, nosaju se s Velezom bara-bara. Ostale da ne spominjem, u zadnjih 5-10 kola svi su bolji od nas.

Ne ide, stalo je, nikakve igre nema, nikakvog rukopisa trenera, mi i na 3:0 hocemo da igramo na tranziciju jer drugacije ne znamo.

Ove 2 utakmice do kraja pobijediti kako znamo, da se na proljece sa novim trenerom i igracima imamo cemu nadati.

Valter
Kontakt:

ned dec 07, 2025 6:27 pm

Objektivno nemamo šansu dobiti ni jednu od te dvije, navijački dobit čemo ih 3-4 razlike
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

salle86
Kontakt:

ned dec 07, 2025 6:28 pm

Garantujem životom da obiđeš termine koje raja igra iz ljubavi prema nogometu, probereš 15-ak ljudi i kažeš im evo vam po 2 milje, da se prešaltamo na amaterski klub i uz malo treninga sa ljudima koji znaju smisliti kakvu uigranu akciju, da bi bolje izgledalo na terenu. Ove pare što dobija "struka" i "igrači" su bačene pare, ne vrijede gotovo niko od njih ni pola tih cifara.
Nemoguće da godinama treniramo, igramo, mijenjamo...a sve nam se svodi na "čalnoslu".
U našoj igri ja ne vidim biti jednu smislenu ekipnu akciju, da imaš igrače koji stoje na svojim mjestima i rade posao za to mjesto. Kod nas isto kad djeci dadneš loptu pa svi trče prema njoj, najjači je uzme i dribla radi šta hoće...
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Okolele
Kontakt:

ned dec 07, 2025 6:32 pm

Ne možeš imati smislenu akciju kad se niko ne kreće bez lopte da prati šta onaj drugi radi..Evo najbolji primjer iz današnje utakmice kad su pitari vratili onu jednu loptu nazad i golman im ostao na linij i Jaganjac došao do lopte nikoga nije ni blizu bilo da isparti akciju..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

SamoNapad
Kontakt:

ned dec 07, 2025 6:33 pm

Jel puno traze navijaci Zeljeznicara od toga da imamo trenera koji ce uvjezbati da ponekad iznesemo loptu u polje a da nije nabijena samo ponekad .
Da se ne krijemo iza rijeci tranzicija nego da to bude takticki oduzimanje lopte pa kretanje vise igraca itd. Jel puno sto ne zelimo da utakmice protiv Borca,Zrinjskog i Sarajeva izgledaju ko da igramo play off Europa lige jer je takva situacija na terenu.
I sa igracima podhitno razgovor obaviti bez obzira na trenera golove koje primamo su amaterski i sanse koje promase su amaterski nacin.

Valter
Kontakt:

ned dec 07, 2025 6:36 pm

Pitari se hvale da su odigrali najbolju utakmicu ove sezone. Možda je do mene, al u 90 minuta ni u jednom trenutku me nisu nešto dojmili.
Mi smo trenutno toliko loši da mislim da nam je Radnik iz Hadžića pretežak protivnik.

Refa1921
Kontakt:

ned dec 07, 2025 6:39 pm

Valter je napisao/la:
ned dec 07, 2025 6:36 pm
Pitari se hvale da su odigrali najbolju utakmicu ove sezone. Možda je do mene, al u 90 minuta ni u jednom trenutku me nisu nešto dojmili.
Mi smo trenutno toliko loši da mislim da nam je Radnik iz Hadžića pretežak protivnik.
Pa dali smo sebi 3 od 4 gola. Drugi go je smiješan, treći umjesto da se ubaci samo on udara igrača bezveze a za četvrti ne treba ni pričati. Ništa oni nisu specijalno ali ovo je danas bezobrazluk bio s naše strane.

salle86
Kontakt:

ned dec 07, 2025 6:39 pm

Okolele je napisao/la:
ned dec 07, 2025 6:32 pm
Ne možeš imati smislenu akciju kad se niko ne kreće bez lopte da prati šta onaj drugi radi..Evo najbolji primjer iz današnje utakmice kad su pitari vratili onu jednu loptu nazad i golman im ostao na linij i Jaganjac došao do lopte nikoga nije ni blizu bilo da isparti akciju..
O tome i govorim.
Nemoguće da se neko zove strukom a ne vidi ovakve banalne stvari. Pa stručni štab i jeste tu da igrače usmjeri i objasni im njihov posao.
Mislim da nema ekipe u ligi koja je gora od nas po tom pitanju. Još donekle izvlači nas individualni kvalitet kojem imamo ili bolje reći kojeg drugi nemaju. I ti bodovi skupljeni na račun huka sa tribine. Bgm slabo baš TRENUTNO, baš
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Trenutno korisnika/ca: samo_da_repliciram i 26 gostiju.

Prijava