Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

ublehas
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto sep 16, 2025 12:57 pm

black64 je napisao/la:
uto sep 16, 2025 10:31 am
mislim da je taktika bila da se čuva nula u prvom poluvremenu, Bolja i Pejić izmore bekova pa da se ubaci trio Šošić, Vini, Cveta u drugom poluvremenu.

Ali ljudi nam dva uvališe, a mogli su i više
Ja kad sam vidio sastav, pomislio sam na ovo. Ubaci odmorne brze igrace na umorne bekove. Nažalost, ono gdje smo pali je sredina. Tu nas je borac skroz uzeo. Na igracima se vidio "strah" od duale i eventualnih faulova/kartona. Igrači borca su dosta agresivnije ulazili u iste.
Po meni prvo se Karamarko bezze raspravlja je li faul ili aut, pa iz toga auta pogadjau stativu, i onda krece neka panika u našim redovima. Poslije Lagumdžija bezze pada...
Sto se tiče Ade, niti je ovi bila briljantna postavka, niti je pobjeda na srecu. Jbg. Kad izgubimo, bude zasluženo, a svaka pobjeda na sreću. Nije bas ni tako.
U Sirokom ocekujem utakmicu slicnu kao protiv Sloge.

ISB87
Kontakt:

uto sep 16, 2025 12:58 pm

plavi kanarinac je napisao/la:
uto sep 16, 2025 12:45 pm
ISB87 je napisao/la:
uto sep 16, 2025 12:33 pm
Elementarno, ok. Rakic nije tip igraca koji razigrava i to je tako. Ti kad nemas sredine 70 minuta ne mozes ocekivati od napadaca da ti proigrava igrace.
Krivci su ti koji dovode takav kalibar napdaca.
Pa ***** mu vraga pogledaj akcije za golove kazem ti Hamza, Madzic i Cveta sa Vinijem otvarali jedan drugog...Ovaj to nije radio, u skoku inferioran bio
Pa to su tri nasa, pokazalo se, najbolja igraca i Hamza. Pejic i Boljevic nisu nista pokazali, uz Dana i Ericka koji je njega morao pokrivat. Imao si samo duge lopte. Cim je igra pocela ici po zemlji, odma je i napadac u prilici da radi to o cemu vi pricate.

Svakako, svaka im cast i hvala na prelijepoj noci. Neka uzivaju, a onda imaju na cemu raditi. Ide derbi za derbijem.
MIRZA RASCIC

ublehas
Kontakt:

uto sep 16, 2025 1:00 pm

uto sep 16, 2025 12:45 pm
ISB87 je napisao/la:
Elementarno, ok. Rakic nije tip igraca koji razigrava i to je tako. Ti kad nemas sredine 70 minuta ne mozes ocekivati od napadaca da ti proigrava igrace.
Krivci su ti koji dovode takav kalibar napdaca.
Pa ***** mu vraga pogledaj akcije za golove kazem ti Hamza, Madzic i Cveta sa Vinijem otvarali jedan drugog...Ovaj to nije radio, u skoku inferioran bio
Nije bas istina. Vecinu skokova je dobio, a sto se tiče otvaranja, sa njim su igrali Pejic i Boljevic koji su dosta sporiji od Cvete i Sose. Da se razumijemo, ne preferiram jednog u odnosu na drugog, ali bezveze se pljuje jedan, a drugi dize.

SamoNapad
Kontakt:

uto sep 16, 2025 1:02 pm

Iskreno ja sam i ocekivao ovako sudjenje nista specijalno da nas je ostetio. Nit je sudio tendeciozno kao prosli put Njegomirovic. Savez je mudar jer zna da im ne treba skandal na Grbavici (jedini stadion koji ima kriticnu masu za belaj). Druga stvar Borac moze biti prvak i bez pobjede na Grbavici, a nas svakako mogu osakatiti u utakmicama sa Sirokim, Slogom i slicno. Borac ce nas prije u mirnijoj atmosferi dobiti bez sudija nego sa provociranjem navijaca i igraca. Mi trebamo vrebati iz sjene i traziti nase sanse ako nam se ukazu za nesto vise. Ruku na srce mi nismo najkvalitetnija ekipa lige i kad vidis Savica i Jojica kako igra lopte i nase vezne (bas je razlika). Mi imao brze igrace i nasa igra mora biti ove sezone bazirana na tome jer posjed ne znamo igrati. Sarajevo ima isti problem Zekic igrao na tranziciju po oduzetoj lopti a Husref bi da nesto igra ali to njihova ekipa ne zna. Odinaka, Cvetanoski Madzid i Vini imaju damar da naprave probleme svakoj ekipi. Cak mislim da Odinaka nije jos ni blizu svog ofanzivnog potencijala.

Hare79
Kontakt:

uto sep 16, 2025 1:26 pm

NEZALAGANJE je napisao/la:
Hare79 je napisao/la:
uto sep 16, 2025 12:26 pm
Trabaju nama još dva jaka centralna vezna, jedan da zna stati na loptu (kao Radovac) i jedan defanzivno jak.

U svakoj utakmici bez Radovca mi smo bili inferiorni, niti smo imali posjed lopte niti smo se nešto defanzivno istakli.

Treba priznati da su nas raskovali do 70. minute i ne treba ovu pobjedu precjenjivati.
Vi s Marsa pali bas.Radovac je goli ku.rac jos od produzenja ugovora u prosloj polusezoni.Uzeo lovu i stao!!
Pricate kao da je lik samo u losoj formi i Ado ga sklonio, a cinjenica je da taj lik zadnjih 20 utakmica nije odigrao NISTA!!! I opet ga se priziva, kao i donedavno mr.tvog Krpica. Halo, ljudi dali svoje, pali su ku.rcu za usi.Ende, gotovo.

Steta je samo povrede malog Foce, sve ostalo je kako i treba biti.
Ne prizivam ja njega, napisao sam da nam trebao neko kao Radovca iz njegovih boljih dana. A to da je u zadnje vrijeme bio baš loš, to stoji, i ne bih se vraćao više na njega, treba nam mlađi i motoričniji igrač od njega.

plavi kanarinac
Kontakt:

uto sep 16, 2025 1:28 pm

Al **** majku ja mislim da smo počeli u prvih 11 sa ovim igracima koji su ušli da ne bi uzeli... Ne znam zašto...
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

ublehas
Kontakt:

uto sep 16, 2025 1:33 pm

SamoNapad je napisao/la:
Iskreno ja sam i ocekivao ovako sudjenje nista specijalno da nas je ostetio. Nit je sudio tendeciozno kao prosli put Njegomirovic. Savez je mudar jer zna da im ne treba skandal na Grbavici (jedini stadion koji ima kriticnu masu za belaj). Druga stvar Borac moze biti prvak i bez pobjede na Grbavici, a nas svakako mogu osakatiti u utakmicama sa Sirokim, Slogom i slicno. Borac ce nas prije u mirnijoj atmosferi dobiti bez sudija nego sa provociranjem navijaca i igraca. Mi trebamo vrebati iz sjene i traziti nase sanse ako nam se ukazu za nesto vise. Ruku na srce mi nismo najkvalitetnija ekipa lige i kad vidis Savica i Jojica kako igra lopte i nase vezne (bas je razlika). Mi imao brze igrace i nasa igra mora biti ove sezone bazirana na tome jer posjed ne znamo igrati. Sarajevo ima isti problem Zekic igrao na tranziciju po oduzetoj lopti a Husref bi da nesto igra ali to njihova ekipa ne zna. Odinaka, Cvetanoski Madzid i Vini imaju damar da naprave probleme svakoj ekipi. Cak mislim da Odinaka nije jos ni blizu svog ofanzivnog potencijala.
Ma nema potrebe da nas igdje drastično oštećuju. Nismo dovoljno kvalitetni da dobijemo sve te utakmice (nije niko u ligi). Njima je dovoljno što bez borbe (bez umora, povreda, kartona) siguno dobijaju Slogu, Radnika i Rudara. Na to, ako još dodaju da se malo tendeciznije sudi u njihovu korist (što stalno vidimo.Nništa drastično, ali dovoljno da poremeti ekipu) i eto titule.

ublehas
Kontakt:

uto sep 16, 2025 1:28 pm
Al **** majku ja mislim da smo počeli u prvih 11 sa ovim igracima koji su ušli da ne bi uzeli... Ne znam zašto...
Istog sam mišljenja.

plavi kanarinac
Kontakt:

SamoNapad je napisao/la:
Eh pa iz tog razloga oni kiksevi na Grbavici su gori nego da smo sinoc izgubili ... Oni nece praviti slicne kikseve.

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

uto sep 16, 2025 1:34 pm

Ma Šošić karina? Napušite mu se kurca :bih:

svabo
Kontakt:

uto sep 16, 2025 2:13 pm

Ludvig Leple je napisao/la:
uto sep 16, 2025 11:37 am
Ovo što smo mi igrali do 73 minute je gola qarina. Borac je objektivno i realno govoreći mnogo bolja ekipa, a Savić im vrijedi kao suho zlato.

Čini mi se da sam nakon utakmice u Kopru žestoko kritikovao Seedorfa jer je bio sukrivac za dva gola zajedno sa Pejićem. Samo da ponovim tu konstataciju i da zaključimo da je on sinoć direktni krivac za jedan gol, sukrivac za drugi gol i krivac za 100% šansu Vukovića u prvom poluvremenu. Za njega je popljuvana momčina iz Luksemburga glavom i bradom Virgil van Dijk. Dalje, za Pejića nemam riječi ni komentara, ništa, baš onako kako on i igra. Samo protiv plemića je dobro odigrao i spletom okolnosti i načina igre plemića. Nadam s da ga neću više vidjeti na terenu (ali menadžerski talovi su ogromni).

Sinoć je veliki strateg kako ga sad ovdje izgleda doživljava većina forumaša prvo trebao da vidi da je Lagumdžija (sukrivac za drugi gol) jedan od najgorih na terenu i da je on uz Denija Ericka uništio, gdje je ovaj morao da vadi kestenje iz vatre prilikom svake polukontre ili kontre Borca. On je morao biti izvađen na poluvremenu. Ne možeš Admire Adžeme odstraniti Radovca, a da ti momak nije pri tom ništa uradio nažao, jer ti nemaš širinu u veznoj liniji da bi se qurčio samo tako. Isto tako Deni je u prvom poluvremenu bio grozan i ne razumijem zašto je onoliko srljao prema naprijed, kada je drugo porluvrijeme na poziciji DMF-a odigrao i više nego korektno (fali mu snage evidentno).

Odinaka se poprilično dozvao i trenutno gazi i naprijed i nazad.

Alić sinoć užas, ne uključuje se na vrijeme prema gore, onda pušta Hrelju da mu se namješta na lijevu nogu, znači jedino što nije smio da uradi on uradi i mi primamo gol (Seedorf je skrenuo ničim izazvan u gol glavom).

Boljević loš, s pravom zamijenjen, sve izmjene donijele poztivan šok, bravo.

Budemo li igrali kao sinoć nemamo šta tražiti Lištici.
Samo da se osvrnem na boldirano. Radovac ne može više očigledno igrati ozbiljan fudbal jer je prespor, djeluje nespreman, često povrijeđen i to više nije to.

Hrelja nije šalabajzer, puno bolji bekovi defanzivno od Alića će imati veliki problem s njim. Visok, dug korak, nikad ne znaš u koju će stranu krenuti, nije to baš samo da ide na lijevu nogu, prvi put kad je krenuo na Alića otišao na desnu nogu i napravio zicer.

Zdule
Kontakt:

LARSSON je napisao/la:
Je li igrao on uopšte??

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

uto sep 16, 2025 2:15 pm

Zdule je napisao/la:
LARSSON je napisao/la:
Je li igrao on uopšte??
Bio u Walteru sinoć za vrijeme utakmice

Meha87
Kontakt:

uto sep 16, 2025 2:19 pm

Sosic mora igrati bez obzira na sve jer mi drugog igraca prodati ne mozemo.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

uto sep 16, 2025 2:21 pm

LARSSON je napisao/la:
Jedna lasta ne cini proljece, a i sinoc smo hladno mogli zbog njegovih peta prvo primiti gol.

svabo
Kontakt:

uto sep 16, 2025 2:25 pm

NEZALAGANJE je napisao/la:
uto sep 16, 2025 12:27 pm
ISB87 je napisao/la:
uto sep 16, 2025 11:26 am
Ma covjek je ganj'o, nije napadacevo da se dodaje po sredini. Nije imao ni jedne jedine korisne lopte.

Jeste Vedo zasluzan, ali je zasluzan i za pometnju u odbrani zbog svojih izlijetanja i loseg pozicioniranja. Garantujem da cemo u odbrani duplo bolje stojati kada on ode. Nadam se za neke pare i da ce zaraditi.
Majstore, elementarno poznavanje igre....Kad je protivnik jaci ili se otvori tekma tako da dominira, a nas napadac nema lopti, onda je itekako i njegovo da se vrati i pokusa ucestvovati u laksem iznosenju lopte. Ne mozes provesti cijelo poluvrijeme bez lopte i u ponekom ganjanju gore, a to se Rakicu desilo i protiv Sloge, a i sinoc.Tako se ne moze igrati.
Kad imaš brza krila uz sebe to vraćanje napadača ima smisla, a kad su ti krila Boljević (tek izašao iz povrede plus nije svakako pretjerano brz) i Pejić onda nema smisla. Dovodiš za sobom u sredinu još jednog stopera koji te pritišće i svaka izgubljena lopta tu je opasnost po tvoj gol. Da su uz njega bili Cveta i Vini drukčije bi to izgledalo. Isto kao što Jaganjac ne bi imao takav učinak da je igrao od početka, a pogotovo da je igrao s Boljevićem I Pejićem.

ANamelessGhoul
Kontakt:

uto sep 16, 2025 2:30 pm

Treso sam se do ujutru jbt nenormalno šta smo doživjeli nije cudo što je hitna išla.
Nego kako je moguce kartone cistiti u Miki maus kupu ovo treba gonit do sportskog onog suda. ***** li im pleme odvratno

plavi kanarinac
Kontakt:

uto sep 16, 2025 2:31 pm

Bozidar Radosevic je napisao/la:
uto sep 16, 2025 2:21 pm
LARSSON je napisao/la:
Jedna lasta ne cini proljece, a i sinoc smo hladno mogli zbog njegovih peta prvo primiti gol.
Haha e svašta, da nas nema trebalo bi nas izmisliti... Haj bar dan poslije da nagradimo bar komentarom likove sto okrenuse jucer tekmu, pa onda vec od sutra ih opet pljujte...

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

uto sep 16, 2025 2:40 pm

Ma Šošić karna, treba igrat Buljevic, najbolji igrac lige

1921.ba
Kontakt:

uto sep 16, 2025 3:42 pm

Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Haklapuc, Miso Ensar, Zaki87 i 48 gostiju.

Prijava