cikazubo je napisao/la: ↑čet apr 12, 2018 10:40 am
Stvarno se pretjeruje, od superlativa i karakterne ekipe do prije par kola su odjednom zbog 3 remija bezmudasi, bez karaktera, volje, trke.
Od takticara, znalca za djecu, napadacku igru, do nestrucnog, nesposbnog i zrelog za otkaz.
Pa koji vam je.
Jasno je da lutamo zadnjih par utakmica, ali jeste li fkt ocekivali da smo mi toliko beton ekipa da necemo imati krizu (3 remija).
Pratite li vi konkurente i kako igra taj Zrinjski, Siroki, sarajevo, kakve oni bekove/krila/stopere imaju, i kako takticki stoje iz utakmice u utakmicu?
Pa jbt Juventus koji ce uzeti 6 ili 7 titula u nizu svake godine ima krizu zbog koje se kasnije ganjaju s Napolijem/Romom ali opet to prebrode i uz podrsku kluba i navijaca uzimaju titule.
Protiv Slobode totalno izmijesan sastav sa debitantom Modicem kojem se zvizdi yebote zbog pogresnog pasa, sa Kajkutom, Crnovom, Ramovic se odma povrijedi i tu se sjebe koncepcija, na stoperu Kemo, desno prvi put Hadzic 90 minuta, pa jasno je meni da se trebalo dobiti i moglo se dobiti, ali bit toliko pesimistican i srati i pozivat se na proslu sezonu je bezobrazno vise, mozete vi mlatit praznu za slobodanku da je to ekipa iz lzo, ali ona je u polufinalu a ovi iz vrha nisu, nije slucajno tu sigurno.
Idemo dobit derbi i pokazat zasto smo prvi i jedini u igri za kup od vodecih ekipa u drzavi, pa da Vam zacepe usta/tastature ili sta vec.
naravno da se pretjeruje. svako je imao krizu, i od početka polusezone. široki izgubi u bijeljini pa x kod kuće sa krupom, kod nas bi se glave tražile. i onda dođe i podere nas. zrinjskog protiv goška izvuče spahalić, u kaknju "završi", a onda sad spoji četiri neriješene, gdje ga jednu izvuče sudija i frljoka također kod ekipe iz LZO. ali kod njih život ide dalje, a kod nas ne ide, kod nas moraju ići glave. da smo mi navijači širokog sablića bi smijenili jesenas. ubleha, nije za nas, loše se nosi sa problemima.
majkl džordan je od 1987. do 1991. važio za individualno najboljeg igrača lige, ali koji je "gubitnik". '89 i '90 njega detroit "bad boysi" skinu isto kao nas sloboda kad odemo gore i osvoje naslov. i on je tad bio gubitnik, a oni pobjednici. da su tad bili forumi, pisalo bi se kako oni "znaju", a njemu treba "uručiti ispisnicu" i afirmisati mlađe igrače dok je vrijeme. hoću reći - sve su to i relativne i promjenjive kategorije. nisu zakucane u kamenu, može ih promijeniti jedan šut bukvalno. a relativne su zato što su apstrakcije i pojednostavljenja - naravno da u gornjem primjeru ni džordan nije sam prevalio tu granicu u timskom sportu.
važio je i novicki za gubitnika pa više ne važi, pa roben, goran ivanišević je i sam bio siguran da nikad neće do vimbldona, važila je i reprezentacija španije pa prelomi i spoji prva u istoriji tri velika takmičenja, važio je i portugal i ništa nije odigrao na prvenstvu - pa pobijedi usred francuske.