Da je vece kritike dobio, vala i nije. Raja je rekla ono sto smo svi vidjeli. Ispala mu lopta. To nije kritika, to je cinjenica. Ako mislis da ja samo branim Sinisu ovim postom, onda si totalno fulio poentu. Govorim da se ne kritikuje bez nekih vecih argumenata, a ti valas bas volis da kenjas bez nekih dobrih argumenata. Zasto je Sinisa najlosiji ofanzivni bek lige? Zbog toga sto ima samo jednu asistenciju? De mi, molim te. izvadi statistiku ostalih bekova lige pa da sve to uporedimo te bekove sto namjestaju golove svaku utakmicu. Evo ja sam izvadio gore navedene argumenta protiv sranja po Sinisi. Isto bih uradio i za svakog drugog igraca.IvanOsim je napisao/la: ↑sri feb 28, 2018 10:06 pmPoslije ove dvije utakmice puno vece kritike od forumasa je dozivio Vedran, nego Sinisa. Izuzimajuci mene, mozda jos jedan ili dva forumasa su se kriticki osvrnuli na Sinisu. Na Vedrana minimalno 20 forumasa. I ti sad branis Sinisu. Vjerovatno od mene. Omjer 20:2. I tebi je pun ku.rac kritika za Sinisu. Kako ti poslije utakmice sa Slobodom nije bio pun ku.rac kritika za Vedrana. Zanimljivo. A Vedrana ti ne pada na pamet braniti. Nisam ni mislio.kAtzie je napisao/la: ↑sri feb 28, 2018 9:21 pmPun mi je vise k*rac kritikovanja nasih igraca. Nemam, niti cu ikad imati, nista protiv kritikovanja. Ali nacin na koji se kritikuje je zaista nevjerovatan. Veoma drzak i pomalo bezobrazan.
Vase tvrdnje koje su bazirane na nekom subjektivnom misljenju mozete okaciti macku o rep.
Sinisa Stevanovic je vazna karika u nasoj igri. Bar za sada. Ovo tvrdim na bazi analize njegovog kretanja kada je bio u kadru u izvjestajima 1921 ekipe.
Utakmica u Krupi.
Izvjestaj mozete pogledati u sljedecm spoileru:
3:04 - 3:12Spoiler:
Prati igraca na drugoj stativi.
3:16 - 3:30
Sjajno utrcavanje u prostor i centarsut za Ubiparipa koji pogadja za 1:0.
4:12 - 4:24
Igrac Krupe bjezi izmedju Graovca i Sinise sto dovodi do dobre prilike ekipe Krupe.
5:32 - 5:44
Korner za Krupu. Sinisu mozemo da vidimo oko penala kako neuspjelo pokusava da blokira udarac. Nekoliko sekundi kasnije, Krupa postize pogodak. *
6:03 - 6:21
Nakon dobrog ubacaja Krupe, Sinisa intervencijom glavom sprijecava skoro pa cist gol.
6:25 - 6:34
Neznodna lopta izmedju Bogija i Graovca. Sinisa pokriva svoju stranu, gdje i treba da bude.
6:37 - 7:05
Ucestvuje u presingu sto dovodi do situacije u kojoj Krupa gubi loptu. Kasnije penal za nas nakon igranja rukom Vukotica.
8:24 - 8:40
Vraca se u odbranu, kasnije neuspjesno uklizava sto dovodi do centarsuta i penala Krupe. *
9:14 - 9:19
Nakon sto je Veca odbrani penal, igrac Krupe je pobjegao ne samo Sinisi nego i Graovcu, a Boga mi i Zakaricu.
9:55 - 10:03
Ne ucestvuje aktivno u igri ali ga mozemo vidjeti u fazi napada.
10:04 - 10:30
U jednom trenutku Sinisa odigrava pas za Zakarica i odmah potom utrcava u mali prostor sto odvlaci igraca od Zakarica i samim time skida pritisak sa istog.
10:39 - 10:52
Rasciscava situaciju i kasnije ulazi u blok.
10:54 - 11:05 i 11:17 - 11:34
Vidimo ga u fazi napada.
12:15 - 12:21
Mozemo ga vidjeti na drugoj stativi pri ubacaju Krupe. Sinisa ometa puno visocijeg Vukotica da ugrozi nas gol ili da vrati pas u sredinu.
Utakmica protiv Slobode.
Izvjestaj mozete pogledati u sljedecem spoileru.:
3:35 - 3:50Spoiler:
Konkretan u odbrani, prati svog igraca.
4:36 - 4:55
U solidnoj akciji, vidimo ga na rubu kaznenog gdje ispraca nas solidan napad.
5:15 - 5:28
Na svom igracu, korektno obavlja svoju duznost.
Vidimo ga u kadru kod Vojine prilike glavom ali aktivno ne ucestvuje u igri.
6:42 - 6:49
Brani prvu stativu nakon protivnickog kornera.
6:52 - 7:05
Vidimo ga gdje utrcava u prostor i daje Hajdarevicu jos jednu opciju za centarsut.
7:42 - 7:54
Pokriva svoju poziciju.
8:06 - 8:27
Odlican sprint u prostor koji Zakarica oslobadja veceg pritiska.
10:20 - 10:50
Mehremic gubi loptu losim gradjenjem sto dovodi do situacije gdje stoper mora da preuzme ulogu beka da bi pokrio centarsut. Sinsa to ispraca i preuzima ulogu drugog stopera na drugoj stativi. Nedugo za tim, sprijecava cistu situaciju za igraca slobode intervencijom glavom.
10:50 - 10:59
Pokriva centarsut, gdje i treba da bude.
11:01 - 11:23
Kontra Slobode gdje Sinisa i Adi preuzimaju uloge stopera (razumljivo, Graovac i Bogi otisli na ubacaj). U idealnom svijetu, kada bekovi porkiju pozicije stopera, krila trebaju da preuzmu pozijcije bekova tako da ovdje stvarno ne vidim nista lose da je Sinisa uradio. Ispostovao je sto se od njega trazi.
11:43 - 11:55
Opasan ubacaj Slobode. Sinisa sam izmedju igraca #9 kod Krupe i igraca koji je primio loptu na drugoj stativi. Reagovao kao sto bi i svako drugi reagovao u toj situaciji, tj. otisao na igraca sa loptom. Kasnije Graovac izbacio loptu sa crte.
12:07 - :12:20
Prati igraca.
Ovako sam ja ovo vidio svojim ocima. Sinisa Stevanovic je, u zadnje dvije utakmice, direktno ucestvovao u realizaciji jednog pogotka, pri cemu tome je jos spasio dvije veoma izgledne situacije. Nakon penala u Krupi, mogao je bolje da reaguje i da sprijeci igraca da pospremi odbijenu loptu, ali isto tako mogli su i Graovac i Zakaric. Stajali su sva trojica u jednom metru razlike.
Banalno je reci da Sinisa je zna linije kretanja. To dokazuje i dokumentacija koju sam gore predstavio. Aktivno ucestvuje u napadu, stoji gdje treba da stoji. Nije njegova greska sto svaki napad ne ide bas po njegovoj strani. A defanzivno je, odgovorno tvrdim, najbolji bek lige. Ne da mi se sad traziti druge izvjestaje, ali uvijek je jedna konstanta bila - Sinisa dobar u defanzivi. Prvenstveno sa pravovremenim uklizavanjem. Istina, imao je utakmica gdje je bio indisponiran, kao i ostatak ekipe. Pravio je greske, kao i ostatak ekipe. Zuti kartoni, ok, tu i tamo nekad zna da pretjera. Ali reci da Sinisa nije dobar igrac, stvarno nije uredu.
* Kod prvog gola u Krupi, iskljucivi krivac je Hajdarevic zbog razloga sto nije pratio offside liniju.
* Kod penala u Krupi, iskljucivi krivac je Vedran koji je morao da savlada onu loptu. Onakve ubacaje bi morao hvatati i kad ga neko probudi u 3:17 ujutro i kaze imas minutu da uhvatis deset od deset ovakvih ubacaja.
Ne tarabim ja da je sada Sinisa igrac stoljeca jer nije. Za sada se super uklapa u formaciju i ne treba ga dirati. Ali vjerujem da ce doci vrijeme kada cemo teziti ka nekome sa boljim predispozicijama. Isto tako ne govorim da sada Hajdarevica treba na klupu poslati zbog jedne greske ili da je Veca los golman zbog penala u Krupi. Pokusavam da ukazem na to da se greske nekih igraca umanjuju dok se greske nekih igraca preuvelicavaju.
![]()
![]()
Vedran je kriv za penal. Vedran je odbranio taj isti penal, dakle ispravio gresku. Sinisa je kriv sto nije sprecio igraca da zabije gol, jer taj igrac prolazi pored njega. Nije mogao Graovac zagraditi i Sinisu i igraca Krupe.
Kazes najbolji defanzivni bek lige. Ok.
Ja kazem najgori ofanzivni bek lige. 1 asistencija u cijeloj sezoni u svim takmicenjima. 3 asistencije odkad igra za nas, skoro 100 utakmica. 0 golova na skoro 100 utakmica.
Znaci prosjek mrtvi. Jos stranac. Skup.
Treba li spimenuti da na njemu nikad marke necemo uzeti.
Na Vedranu cemo uzeti minimalno 500 hiljada. Pa ti i dalje samo Sinisu brani, a Vedrana nek kritikuju. To je ispravno.
Sto se tice Vedrana, momak je fenomenalan golman. Ali ima svoje nedostatke na kojima jos treba da poradi. Daj boze da uzmemo i milion na njemu, ja protiv toga nemam nista.
Sinisi je 29 godina i kad mu ugovor istekne bice mu 31 godina. Veca i Sinisa, nebo i zemlja razlika i apsolutno se ne mogu nikakva poredjenja povuci izmedju dvojice.