starigrad je napisao/la: ↑pet jun 23, 2017 12:53 am
i, da, @minjore sam jednom prilikom, u pp, pomenuo ko mi je sin i sa kim se druzi sa tribine (vec imaju dovoljno godina da su sa juga, presli na sjever), pa sam dobio odgovor da zna o kome se radi i da su prava raja. rahmetli cata je kod mene, u stanu, prespavao noci i noci, kad zaglavi u gradu, pa nije imao prevoz do stupa . sin je stalno na i oko grbavice, evropske tekme nije propustio zadnjih 8-9 godina. a, to sve, je usadjeno od mene i moje ljubavi prema Zelji.
cak mi i suruga padala sa dimnim, prije 15-tak godina (vrijeme kad je visocka bosna igrala 1. ligu), koje je pokusala unijeti na stadion za sina
zadnji derbi, na kosevu, sin je, u onoj majci ultras Zeljeznicar, najnormalnije pio kafu u starom gradu, te, prilikom polaska prema stadionu, prosao, u toj majci, pored kattedrale, gdje je vec bila ozbiljnija grupa hordi. koji su sjedili na stepenicama u ulaz katedrale i "navijali".
i, onda se nadje neko ko ce mi reci dam "dusman", da mi jebe carsijsku mamicu, da mi zamjera to finale... garantujem da je 100 puta lakse biti navijac Zelje u dobrinji, nego na carsiji, ali, svakom svoje.
ja Zelju volim i tu ljubav sam usadio i sinu i zeni, koju fudbal, apsolutno, nije zanimao.