Na minus 11 smo dosli zbog remija kuci protiv Slobode gdje smo odlicno igrali i poraza na Pecari protiv Sirokog gdje smo nenormalno dobro igrali. To niko ne spominje, desilo se da umjesto sest uzmes jedan, tu se stvorila razlika. A i niko ne spminje stanje kolektiva kad je dosao Petrovic i koju je morao praviti cistku. Ne treba pravit mit od 11 poena, slazem se, ali on je to stigao. I onih sest je bilo ogromno, jer smo tri poraza vezana imali, znate li vi uopste sta to znaci, u Zenici bi sto posto izgubili da on nije dosao. Sest poena je ogromno kada tek starta sezona. Tada nam je trebala hitna promjena. Stvarno sam razocaran kako neki ili slabo pamte ili ne zele da se sjete nekih stvari.
Igrali smo i pobjedjivali sve dok smo ganjali europu. Desilo se da je pokleknuo Zrinjski i nama porasli apetiti (shvatam), a igraci se sjebali u toj situaciji, a Slavko totalno pogubio. Najvise mu zamjeram guranje iste ekipe i tvrdoglavost.
Ja cu priznati i dobre i lose stvari. Napisite i zasto je doslo do tih 11 i da je tih minus 6 bilo ogromno zbog potencijala da ide na jos veci zaostatak. Sjeti se prosle sezone, to bi se ponovilo, i onda ganjaj europu u drgoj polusezoni i ne bi uspio.
Napredak se vidi. Prsle sezone bez europe za dlaku, sad bez titule za dlaku. Ako nista, bodovno ima napretka nekog. Da je sve crno, i nije. Nema igre, to je istina, a kadar je zreo za rekonstrukciju. I to dobro zreo. Da bi glat uzeli titulu, treba nam jaca ekipa i od Zrinjskog i od Sarajeva. To nemamo, inace bi dobili Krupu (sto ih Zrinjski ne dobi, nije to toliko lak zadatak. to sto su nasi mentalno amebe pa primise gol nakon vodstva, to je za linca i najvise me boli). Zrinjski i Sarajevo pored ekipe, realno se guraju od strane nekih ljudi. Mi toga nemamo, to se i vidi. Medijska hajka na nas svako malo, bez razloga ikakvog, cim se oni prepadnu nas.
Ne smijemo odustati, samo jos jace i PAMETNIJE sljedece sezone