Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Plava Porodica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned maj 21, 2017 3:53 pm

salemprolic je napisao/la:
ned maj 21, 2017 3:50 pm
Plava Porodica je napisao/la:
ned maj 21, 2017 3:48 pm
Dobitak ove sezone: Istok, Evropa, Vedran Kjosevski, Manijaci.
Dovoljna platforma da se gradi buducnost na njoj.
Nego, ne procitah jos nigdje da se neko od najvecih pic.ki koje su nosile dres Zelje , makar da sacuva malo obraza otisle iz Zelje jos sinoc? Sta nam je sa trenerom najvecom pi.ckom?
Radi...na stadionu je...nema kod njega odmora. 24h dnevno radi :kafa:
Prosiruje svoju tekicu sa igracima? Koliko ih sad ima upisanih 6000-7000?
Blago se nama, bice booooomova :kafa:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Leon_Professional
Kontakt:

ned maj 21, 2017 3:54 pm

Sta vam je ljudi, niste svjesni sta je Slavko spremio za ljeto. Sve krema do kreme iz svoje kartoteke.
Kazu ima jedan iz Madjarske sa jakom statistikom.. Puuu **** te kartoteka, jesmo i svrsavali na to. Fakat mi na sta god svrsavamo to je nula na kraju.

Od sad, molio bih forumski auditorijum, ko god dodje u ekipu bilo igrac ili trener da populjujemo odmah.

boccaccio
Kontakt:

ned maj 21, 2017 3:55 pm

Napisao sam prosli put, prije derbija, kako se ekipa postavi tako ce nam se i desiti. To je bilo pitanje karaktera u svakom slucaju. Jasno onda poslije deset minuta utakmice bude kako ekipa bitise na terenu i odmah je jasna i cinjenica da je ekipa izasla da ne odigra utakmicu sezone. A nisu to uradili ni par puta ranije kada se lomilo i kada nam je bas trebalo da se izdvojimo i napravimo nesto na terenu. Imali smo 13 hiljada navijaca na Grbavici protiv pitara, pa smo cupali bod na kraju. Protiv Slobode smo umjesto pobjede ganjali do pred sami kraj utakmice da bar izjednacimo. Slijedi Krupa gdje je mec lopta i gdje su se svi nadigli da to pobijedimo, bilo je bitno uci u drugo poluvrijeme i dati sve od sebe jer te dijeli samo jedno poluvrijeme do konacnog cilja. Mi primimo gol, i budemo sretni sto jos nismo primili dva, pri tome ne pogledamo na gol protivnika. Slijedi derbi i ti trebas ostati neporazen, izaci na megdan ekipi koja ce normalno naci svaki moguci motiv da te pobijedi kako bi na bilo koji nacin spasili svoju bruku i sramotu koja im se desava cijelu sezonu, plus sto je svakako derbi u pitanju, pitanje casti za jedan dio grada obojen u neku boju, susret za koji se generalno zivi. Nasi izadju i ne odigraju tu utakmicu koja im znaci titulu. Kompletan vezni red je po igracu pretrcao ne vise od pola kilometra, ne znam da je bilo vise od dva klizeca starta, primamo gol, a mogli smo primiti jos nekoliko, pri tome nemamo nikakve zelje da pokusamo odigrati taj derbi, da malo napadnemo, da pokazemo srce i da odbranimo cast svih nas koji volimo ovaj klub.

Kako onda da prozivamo neke penale u sudijskom vremenu i da vicemo kako smo izgubili neku titulu zbog tih nekih stvari. Ove cinjenice jesu tacne i to je sramota inace za ligu. Ali za sta da se mi bunimo. Nismo zasluzili. Jednostavno nismo. Od pocetka sezone se borimo da izadjemo iz gov,ana, da obezbijedimo mjesto u ligu 6, pa valjda naguramo evropu. Uspijemo i dovedemo sebe u situaciju da nam kroz par kola treba manje bodova nego sto smo inace ganjali, dakle totalna rutina, nista vise. A oni su se zadnjih utakmica prosetali modnom pistom. U dvije utakmice, Krupa i Sarajevo, kada nam je potrebno samo malo da dodjemo do uspjeha , nasa ekipa u globalu pretrci duplo ,cak i vise nego duplo manje nego inace, i ne ostvare vise od pet klizecih startova ukupno. Zar je potrebno onda na to vise reci bilo sta.

Mnogo mi je u zadnje vrijeme smetao Slavko Petrovic. Narocito zbog izjava koje je davao, kada je bila ekipa Mladosti u pitanju, pa onda malo kasnije. Samo sam jednom to komentarisao ovde, sve necu da talasam , necu da budem rogonja, ali taj trener je rekao mnogo besmislenih stvari, posebno vezanih za situacije na terenu ili za neke dijelove u pripremama utakmice, pa za varijantu kako mi ne znamo igrati na x i da uvijek idemo na pobjedu. I dzaba, to tako ne djeluje, jer mi nismo isli na pobjede a isli smo naravno da ne izgubimo svakako. Onda se svakako stice utisak da cijelo vrijeme idemo na x.
Amar Osim je u ovim svojim izlaganjima u ovih par dana bio potpuno u pravu kada se sve to sagleda. Mi stvarno izgledamo kao da je nama uvijek dovoljan nerijesen rezultat. Bio je u pravu i kada je rekao da je za jednog trenera najpovoljnija situacija da dodje u klub kada su rezultati losi, jer onda mozes dobro proci. Puno je teze doci na klupu kada si prvi, pa svi ocekuju da jos vise napredujes ili da unaprijedis nesto. Tako da je Petrovic imao mogucnost da poslozi te kockice, i on je to jako dobro iskoristio. To moramo priznati. On je nas vratio u jednu situaciju koja je bila apsolutno obecavajuca.

Zbog jedne stvari sam narocito ljut. Prica o potpuno drugacijem izgledu ekipe poslije priprema u fizickom smislu. Ja to bogami uopste nisam vidio. Nije nas u ovom dijelu lige 6 pretrcao samo onaj ko to nije zbog ambijenta uspio. Prosto kad su se neke ekipe prepale ambijenta, naseg navijanja, tu su se malo odsjekle noge i nasi igraci su to iskoristili na neki nacin. Sve ostale ekipe su nas nadtrcale. Pa i u onom dijelu protiv Mladosti, Krupe koje smo jedva dobili, nismo uspjeli bilo kakvom trkom da ispariramo. Pa sam sve kontao laicki, hajde treba im mali period da to sve akumuliraju, jake su pripreme bile, taman ce to leci u ligi 6.
Belaj. Ma ni u snu nismo trkom mogli dominirati. A to nam je Slavko rekao. Gdje je trka, gdje je borba, gdje je žar...nista. Osim jednog izuzetka i utakmice protiv Zrinjskog na Grbavici, kada smo svi zajedno pobijedili. Napravili smo atmosferu iz snova,a igraci su dali sve od sebe. Od te utakmice pa na ovamo, mi ukupno u ostale dvije utakmice nismo pretrcali kao na toj protiv Zrinjskog. I tu mi nismo nadtrcali mostarce. Bili smo neki egal...zato u ove dvije utakmice mi setamo dok protivnici trce, prave sanse i zabijaju nam golove, kroz greske, pa penal, pa ne udjes u blok, onaj iz Krupe sutira i skida paucini. Sve po zasluzi. Kao ekipa, zasluzili smo bas ovo sto nam se desilo. U Tuzli ne mozes da nadajes golova koliko mozes puta da pogrijesis i da ti daju golove na tvoje poklone.
A ne. Tako sampion ne igra. Sampion igra drugacije. Sampion ima karakter. Sampion stane na crtu , pa zaganja, pa odigra, pa trazi nacin da postigne gol. Sampion se ne boji duel igre. Sampion gura naprijed. Sampion se postavi na terenu tako da se zna da je on sampion. Tako se zapravo postavila samo jedna ekipa i ja bi rado dao taj trofej zasluzeno samo Krupi. Ove prve tri ekipe koje idu u evropu nisu zasluzile da se uopste bore za titulu. Mislio sam jedino, hajde kad niko vec nije zasluzio, da odigramo taj bod na Kosevu, koji inace nikad ne odigramo, jer po Petrovicu mi uvijek idemo na pobjedu, bez obzira sto ne pogledamo na gol, pa da osvojimo onda mi tu titulu, jer je Krupa svoju sansu izgubila. Krupa je za mene sampion. Ali to je nebitno.

Svi mi znamo i svi mi osjecamo isto. Spoj ove uprave i Amara Osima bio bi za klub idealna kombinacija. To ptice na grani vide i znaju. Bez obzira sto to neki mozda nece priznati . Znamo da je doktor za ovu ligu, znamo da on jeste najbolji strucnjak. Sa druge strane imamo najbolju upravu, ljude koji su napravili klub ispocetka. Na jednom, zakonskom, postenom osnovu, koji se brinu za navijace u smislu pravljenja boljih uslova, i infrastrukturnih i zakonskih i gledaju pravilno na buducnost kluba,najblizi su svakom evropskom modelu vodjenja i postojanja u funkcionalnom smislu. I jedni i drugi vole Zelju. Neupitno. I jedni i drugi pricaju kako je Zeljo ispred svih nas. Svi to isto vidimo, a onda smo u varijanti kako se to nikada nece desiti iz milion nekih razloga. Ili jedna ili druga stranka nece. Necu puno da se uplicem u sve te silne price, ali kad tad navijaci ce morati dobiti javne odgovore zasto je to tako. Jer navijaci to zele. Spoj idealnog.
Kada je bio Amar, imao si rezultat,ali nisi imao klub. Sada imamo upravu, imamo klub, ali nemamo rezultat. Logicna jednacina govori da spoj Amara i ove uprave daje ishod u kojem bi trebao imati i klub i rezultat. Ako je Zeljo ispred svih nas, zasto se to onda ne desava ? Pisem ovo iz pozicije bar 90 % navijaca koji ovo vide ovako i koji hoce da vide da je Zeljo stabilan klub koji odlicno posluje, koji pravi svoju kucu da bude najljepsa, koji privlaci raju, kojeg raja voli i kojeg osim tribine koja je fantasticna cinjenica, i koja je napravila najljepsu mogucu pricu ove godine, koja privlaci sponzore i koja ce ciniti stabilnost kluba u buducnosti, te nastavak izgradnje stadiona. Zeljo kao klub mora da ima i rezultat. Ja ne mogu biti potpuno nezadovoljan rezultatom ,jer je Evropa tu. I ona ce se odigrati na nasoj lijepoj Grbavici. Tolike smo godine cekali na to. Ovi ljudi su nam ostvarili najljepse snove. Trebalo je samo jos malo da se igraci skupe i da pokazu karakter. Slavko je to trebao da odradi. Zamislimo svi kakva bi to bila sezona.

Vidjecemo, neki su ciljevi ipak ostvareni, mnogo se toga uradilo na samom klubu, ostaje taj sportski uspjeh koji cekamo, neki minimum evrope je ostvaren, ostaje zal za tim sto smo mogli i morali vise, jer smo imali takve okolnosti da nam je titula odavno ponudjena da je uzmemo. Nasi igraci su uspjeli to pokvariti. Ako bi Slavko Petrovic ostao na klupi, nemam nista protiv, zaista, ja , osim amara Osima, ne vidim trenera koji bi to nesto novo donio za klub. Mozda Adzem, on je nekako bar meni ostao drag oduvijek. Ali niko sa strane drugi, nije garant nicega boljeg. Onda je bolje i ne mijenjati,ako nisi siguran u bolju varijantu. A i da smo uzeli titulu, vec je sigurno bilo da ce se opet desavati igracki remont. Sada nema puno vremena. Mora se djelovati brzo, a mudro. Sta to sada znaci, prvi ja nemam pojma. Novih 7-8 igraca, bar gledajuci po ovoj trenutnoj strukturi igraca. Da li ce se u tim novim igracima uspjeti da dodje do promjene karaktera u ovoj nekarakternoj ekipi, koliko se uopste ima vremena da ti igraci dodju, da se sve to ponovo uigra, ti igraci moraju doci do pocetka priprema, a nema se puno vremena zbog evropskih utakmica, igraci ce vrlo brzo ponovo da se nadju na pripremama. Period pauze je kratak. Mnogi ugovori isticu tek krajem juna, kako ce se to uskladiti. Kako odabrati igrace koji ce biti bolji, dovesti ih. Puno promjena nikada nije bilo dobro, to se dokazalo milion puta. A vec sada znamo da ce se desiti ponovo.

Zao mi je navijaca. Zao mi je te armije velikih koji su cijelo ovo vrijeme dali sve od sebe da budu tu za klub u svakom smislu. Dali su sve od sebe. Svoju ljubav, svoj novac, svoje strpljenje, svoj glas, podredili su ovoj svetinji mnogo vremena, dali podrsku svakom igracu, dali su im duse i svoja srca. Igraci su im vratili setanjem u Krupi i setnjom na derbiju.
Zao mi je ljudi iz uprave koji su im dali sve. Dali su im uslove koje tesko moze bilo ko dati. Dali su im premije, dali su im novac, dali su im svoje resurse, bili na usluzi u svakom pogledu. Borili su se za te igrace, dali im ambijent, privukli su ljude, da dodju, da daju podrsku klubu. napravili su pravo cudo od kluba. A igraci su im vratili setanjem u Krupi i setnjom na derbiju.

Nije ovo tako neuspjesna sezona. To mora biti jasno. Ali je svaka sezona bez bilo kakvog trofeja za Zelju neuspjesna. I tako je vec neko vrijeme, stoga je i gorak okus svega sto smo svi zajedno prosli, pa u situaciji da uzmes trofej, gledas setanje igraca po terenu u utakmici sezone koja za sve nas znaci puno. Najvise. Sa razlogom smo svi ljuti.
Idemo dalje.

VOLIM TE ŽELJO !

cikazubo
Kontakt:

ned maj 21, 2017 3:55 pm

Boccacio kao uvijek :palacgore:

salemprolic
Kontakt:

ned maj 21, 2017 3:56 pm

Samo se nadam da se ljudima iz uprave nece smuciti i zivot i fudbal pa da ovo napuste sve...grehota bi bilo bas. A poslije ovog svega sto se desilo nista me ne bi cudilo. Kako nas samo prodadose nule od igraca i trenera. Fuj
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

Dolina
Kontakt:

ned maj 21, 2017 3:56 pm

Raspadamo se, evo od prije pola sata vode nemam na Grbavici :lol:
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

ISB87
Kontakt:

ned maj 21, 2017 3:58 pm

F U J
MIRZA RASCIC

Ajzea
Kontakt:

Otvori Slavko kartoteku mladih igraca koji imaju potencijal da budu najbolji.. Kad ono imena Mbappe, Rashford, Donnarumma..

Plava Porodica
Kontakt:

ned maj 21, 2017 4:00 pm

Upravi se nece smuciti, oni imaju muda, pamet, znanje, i dok ne osvoje u ovoj ligi sve oni odustat nece.
Ali hoce mnogi od nas, ako ovaj supljator i dalje ostane na klupi, dosta mi je njegovog antifudbala za narednih 30.godina.

@boccaccio bravo druze :)
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

cikazubo
Kontakt:

ned maj 21, 2017 4:01 pm

Kakva Kina yebo Kinu.

:zid: :(

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

ned maj 21, 2017 4:02 pm

Ajzea je napisao/la:
Otvori Slavko kartoteku mladih igraca koji imaju potencijal da budu najbolji.. Kad ono imena Mbappe, Rashford, Donnarumma..
4. Kerla
5. Bogicevic
6. Krstanovic
7. Sesar

Ajzea
Kontakt:

ned maj 21, 2017 4:05 pm

Minjore je napisao/la:
ned maj 21, 2017 4:02 pm
Ajzea je napisao/la:
4. Kerla
5. Bogicevic
6. Krstanovic
7. Sesar
Ne prikljucuj raju na dodatne aparate. Nije jos vakat. :rofl:
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u ned maj 21, 2017 4:05 pm, ukupno mijenjano 1 put.

salemprolic
Kontakt:

Plava Porodica je napisao/la:
ned maj 21, 2017 4:00 pm
Upravi se nece smuciti, oni imaju muda, pamet, znanje, i dok ne osvoje u ovoj ligi sve oni odustat nece.
Ali hoce mnogi od nas, ako ovaj supljator i dalje ostane na klupi, dosta mi je njegovog antifudbala za narednih 30.godina.

@boccaccio bravo druze :)
Vjeruj druze da im nikad manja volja i zelja nije bila poslije ovoga juce. Nadam se da ce ih proci to i da ce i dalje da rade na izgradnji kluba.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

Amidza
Kontakt:

LARS1921 je napisao/la:
ned maj 21, 2017 3:17 pm
viewtopic.php?f=51&t=483

naletite
Eto, napisah nekakav post. Javi ako sam fulio temu, da prekopiram ovdje, a tamo izbrisem. :D
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

LARSSON
Kontakt:

ned maj 21, 2017 4:08 pm

Amidza je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:
ned maj 21, 2017 3:17 pm
viewtopic.php?f=51&t=483

naletite
Eto, napisah nekakav post. Javi ako sam fulio temu, da prekopiram ovdje, a tamo izbrisem. :D
Na ovom forumu ne možeš omašit, đe god da napišeš :lol:

Haklapuc
Kontakt:

ned maj 21, 2017 4:09 pm

Slavko najviše voli iskusne igrače. Još ako su pritom i loši to je dodatni bonus i dobijaju zacementirano mjesto u prvih 11.

Amidza
Kontakt:

ned maj 21, 2017 4:12 pm

Haklapuc je napisao/la:
Slavko najviše voli iskusne igrače. Još ako su pritom i loši to je dodatni bonus i dobijaju zacementirano mjesto u prvih 11.

hhhahaha e jbg sad

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

LARSSON
Kontakt:

Haklapuc je napisao/la:
mrš :lol:

imate el klasiko na areni 1 sr metalac novi pazar

Ajzea
Kontakt:

Boccaccini napusta prvi. Haj nek je krenulo, pa makar od njega koji i nije toliki krivac.

Plava Porodica
Kontakt:

ned maj 21, 2017 4:14 pm

Vala pozelio sam jedan Amarov transfer rok.. 3-4 anonimusa, pa bum prekucaju sezonu.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.

Prijava