Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ChWilla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned mar 05, 2017 4:34 pm

u društvu gdje prave nade nema, jako se mnogo troši na lažnu. tj. na kladionicu, torabije, ukazanja, skidače sihri i slično. u suštini klub nije konkurencija tome niti to klubu, to je neizbježno u društvu uništenom u svakom aspektu.
gradi željo boli te *****

Hurmasica
Kontakt:

ned mar 05, 2017 4:40 pm

Kako sad vezni red Hajduka otvori kontru Osijeku iz koje ovi zabiše gol, naši su jučer za ove mala maca..
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Elegant
Kontakt:

ned mar 05, 2017 4:41 pm

Ima li slikica sa istoka, ukinuse nam stream. :(
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Ajzea
Kontakt:

ned mar 05, 2017 4:51 pm

Niti jedan video, niti jedna fotografija ne moze docarati istok. Predivno !

godrina
Kontakt:

ned mar 05, 2017 4:52 pm

GoodisonPark je napisao/la:
ned mar 05, 2017 4:29 pm
Ma loši uslovi, tereni, igrači, igra, loš ambijent, nesigurnost, potencijalne opasnosti, huligani, skoro nikakav ugođaj - sve su to razlozi koje će simpatizer navesti kao argument i to sigurno debelo utiče na posjetu.. Kad dodamo da se vikendom može birati koju i kakvu evropsku tekmu želimo gledati onda obična raja koja inače rijetko ide na tekme razmišlja u fazonu, bolje mi je uplatiti 2 listica kladionice, uzeti koju pivu malo meze i sve to za cenera kojeg bi sigurno potrošio da krene na tekmu. Ovako u toplom, u suhom zavaljen u fotelju ili trosjedu uživa..

Kada nakon euforije nakon gradnje tribine i pobjede u Krupi takvi odluče da ipak dođu na tekmu jer će biti pun stadion, Željo igra dobro, plavo proljeće, presing, snaga, brzina..
Međutim, kada takav gledalac za poluvrijeme ne vidi ništa od osnovnih elemenata fudbala a drugom još tri puta manje, e takvi se brzo razočaraju jer oni u svojim glavama već na poluvremenu razmišljaju u stilu - ehh yebo me svak ko me navrati da dođem, pa sad sam mogao ležati kuci i gledati na tv-u ili sam možda mogao otici negdje u prirodu na izlet umjesto što ovdje gledam ove amatere koji ne znaju 3 pasa sastaviti. To je suština..

Para ima, nema baš koliko bi voljeli ali recimo da je za Torabija bio i cener ulaz opet bi bilo krcato sve oko Zetre, znači hocu na Grbavici spektakl i šou za tog svog cenera a u neku ruku su u pravu, džaba je..
dobar post, fazon je privuc tu obicnu raju iz tvog dijela taj prvi pasus
o jednom nacinu je danas pisano: odlazak u skole, akcije sa djecom, podjele poklona i slicne stvari jednostavno da toj djeci usadis Zeljin gen ili ova anketa za slobodan ulaz.. ja mislim da bi to puno pomoglo.. prvo doveo si dijete koje ce ulazit 2-3-4 godine dzaba tu, zavolit ce taj stadion i onda eto ga tu jos 40 godina, to dijete ce sa sobom povuci jos jedno, sa dijetom ide i roditelj i eto ti novih 4-5 lica na stadionu puta x djece i skupi se fina brojka
mi smo kao drustvo olupina i to je realno, nema te osobe koja ne moze odvojit 2 sata i 5 KM svakih 15 dana al hajd, uglavnom ovo je pitanje o kojem se treba ozbiljno razmisljat i to ne samo Zejo nego drzava ali problem je sto mi haman pa nemamo drzave
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

GoodisonPark
Kontakt:

ned mar 05, 2017 4:53 pm

Jesam li ja jedini koji razmišlja da novi Istok (bez krova) treba da bude jeftiniji od sjevera?

Jug - 5, Istok - 7, sjever - 10

Daj borbu, trku, zalaganje, presing, ofanzivu 90 minuta na Grbavici iz tekme u tekmu i vrlo brzo će stadion biti krcat bez obzira na cijenu karte.

U suprotnom ako iz tekme u tekmu raja bude gledala - zadržavanje, izležavanje, šetkanje, milion pogrešnih dodavanja, bez presinga, bez pritiska, sa otezanjem izvođenja auta, sa pregršt antifudbalskih elemenata nećeš imati više od 3-4 milje pa taman da je i 1KM karta.

Uprava za sada odlično privlači raju na Grbavicu dok se fudbaleri trude da to sve rastjeraju. Fol je njima igrati pred punom Grbavicom pritisak, pa bolan ako iko ima strpljenja to su naši navijači evo dvije godine zaredom punimo stadion a nismo gledali pravog fudbala 90 minuta kad sve sabereš. Neka igrači razmisle o tome...

i zanima me što je teren onoliko sužen? Pa raširi ga još koliko god može, mi ćemo imati problema sa svim ekipama džaba nam kondicija kad se ovi gosti ne troše jer je teren došao na smiješne dimenzije. Sami sebi pravimo problem umjesto da olakšamo u situaciji kad imamo priliku da se borimo za sami vrh.
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Masinovodja
Kontakt:

ned mar 05, 2017 4:55 pm

Zna li neko sta je s platnom za sjever,jer je proslo onih 15 tak dana sto je najavio Miske :)

BHDragons
Kontakt:

ned mar 05, 2017 4:58 pm

slika
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

GoodisonPark
Kontakt:

ned mar 05, 2017 5:01 pm

arelinho je napisao/la:
ned mar 05, 2017 4:53 pm
Jesam li ja jedini koji razmišlja da novi Istok (bez krova) treba da bude jeftiniji od sjevera?

Jug - 5, Istok - 7, sjever - 10
Ne može ti karta za tribinu koja je iza gola biti skuplja od one karte za tribinu duž terena. :) :)
Gdje to piše?

Ti si vjerovatno mlad ali da znaš da je i stari istok dok je bio uslovan uvijek bio jeftiniji od sjevera.. Naravno kada bude krov tada može korekcija cijena karata.
Željo samo Željo!!!

Hadzijalagic
Kontakt:

ned mar 05, 2017 5:02 pm

Odoh ja slikati al iz vana.. Nedaju meni na teren..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Kapiten
Kontakt:

jug 4, sjever 6, istok 8 - kada igramo s mladosti, metalegeom, krupom, celikom, vitezom i slicnim
-za derbi, zrinjski, radnik, siroki podignes za marku-dvije zavisno od tribine

- za osnovce besplatan ulaz na sve utakmice, a za srednjoskolce, studente i penzionere određeni popust na godisnje ulaznice
Zadnja izmjena: Kapiten, dana/u ned mar 05, 2017 5:03 pm, ukupno mijenjano 1 put.
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned mar 05, 2017 5:03 pm

barbarez je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:
ned mar 05, 2017 2:27 pm
barbarez je napisao/la:
ned mar 05, 2017 2:11 pm
Ne mogu da razumijem, kad mi neko kaze, igrali smo lose, i sad su neki ljudi dosli nakon dugo vremena, i poslije onakve igre pitanje kad ce doci. Jarane ne moj onda bogati nikako. To isto ozenis beton picku, nakon sto rodi i kad grohne, a vecina ih izuzev onih minderpuza, sto voli vise sebe nego Boga Allaha, i ne moze joj naskodit 6 poroda i 4 atomske, i ti onda trebas odjebat zenu jer ti ne pruza ljepotu uzitka. E tako isto i ovi sto ih jedna utakmica otjera sa stadiona. I onda mi kaze voli Zelju. I onda poslije toga su skupe karte, ne znam Bogami sta hocete. Ja do sad za 60 km odgledao 8-9 utakmica, i imam jos toliko. Pa sta hoces jos da ti neko pusi ***** na tribini. Sve sirotinja sve se nema, a Bosnjo 80% svaki voza auto minimum od 10 milja, crkosmo od gladi. Za djecu ako hoce naprave pogodnosti duplo jeftinije ili neka simbolicna karta za godinu. Jer realno imas djece koja voli tekme a imas slucaj ko jucer, ispred mene otac doveo 2 kcerke, nit one gledaju, nit njih to zanima. Mislim slatko je to, treba djecu dovodit, svi smo djeca bili. Ali klub mora zivit i to je realnost. Hocemo dobre igrace, a djaba bi da gledamo. Hocemo stadion, a skupe nam karte.
I jos nesto nemojte ba da na osnovu jedne tekme seremo previse. I pricamo kako je Husref nekog nadirao takticki. Igra istu formaciju, igra tvrdo na kontre, ko sa Slobodom, samo sto nasi ne da su imali los dan, nego nisu bili u utakmici. Malo su se izgubili. Imam osjecaj da ih ne pale ove osrednje ekipe, vec u glavi im lako cemo, svi se oslanjaju da ce onaj drugi utadit nesto, jer smo na papiru najjaca ekipa. Ali ako odigras 6 dobrih tekmi i jednu lose, ne moze jedna bit mjerilo
Dobro, stavi 10 KM jug, 20 sjever, 25 istok, 50 zapad, pa da plaćamo. Kakva ba auta? Jesi ti vidio ko voza ta auta? Vrati se u realnost, a ona Boga mi nije fina. Uzmeš prosječnu plaću, uzmeš opće stanje u društvu, uzmeš kvalitet nogometa, pa tek onda pokušaj odrediti realnu cijenu karte. Razlika između 8 i 4 hiljade na stadionu je velika. Samo kad dođe 4 hiljade duša, onih 4 traže streamove ili gledaju na TV-u. A svi oni vole Želju. Samo što oni na kraju mjeseca podvuku crtu i vide gdje bi mogli uštedjeti. Vi baš nerealni, kao da ne znate kako je teško zaraditi bilo kakvu paru danas... Mi moramo raditi na tome da tih nekoliko hiljada ljudi uvijek privučemo na stadion.

Što se tiče same igre, bila je loša i kraj priče. Slavko ima zadatak ispraviti određene nedostatke, pa ćemo vidjeti. Ali igra protiv Mladosti se ne smije ponoviti.
Niko nije ramekao da karte budu tolike, ali sta je problem da bude istok 12 km. Zaista ga ne vidim. Sad ti kazem platio sam Sjever 60 km i gledam 20 utakmica. Sta hoces ba. Prica ti je isto ko ovih studenata i penzionera, kad treba da plate kartu za GRAS. Aman zaman, seljaci, Sandze, daj da se vozam za 1 km mjesec, znas ja studiram. Boli me ***** ba sebi studiras. Cuj kakve veze imaju auta. Dao sam ti primjer jarane. O kakvoj manjini pricas i prosjecnoj plati. Stoji sve to da nama standard nije dobar. Ali ja ti pricam o Bosnjama i njihovom mentalitetu. Garantujem ti da 70 %domacinstava ima ili auto skupljenod 10 milja ili ima dva ili vise auta. Bosnjo ce se kurcit, da se pokaze, a onda grcat u dugu. E pa jarane onda mi ne mozes reci da ti je skupa karta. Kazes skupa, slab ti kvalitet fudbala, e pa ne moze ni bit bolji, ako ne mozes dat 10 km za kartu. Izvini ako nesto volis. Ja cu se nategnut jedan mjesec pa odvojit za godisnju, za svoj cejf i razonodu. Meni tvoja prica zvuci kao trazenje razloga. Ima istine da se tesko zaradi ali ima I price da ljudi mogu da zarade ali nece. Istina je negsije na sredini. Jarane ako moj brat, koji ne radi, i koji je osoba sa posebnim potrebama moze kupit sebi kartu, da gleda Zelju, od svojih 200 km koje ima invalidnine, e vala znas koliko me zaboli guzica, hoce li doci onaj sto zaradi 3-4 puta vise, i puno mu je 60 za godisnju, jer kopao,ili ne znam sta radio,a potrosice na kladionicu, pottosice na ispijanje kafa, pive i cigare. Puno je bilo i 1000 za deaetogodisnje pa koliko ih se kupi. Uredu ko nema, pa mu se pokloni, kao sto su ljudi uradili sa ovog foruma.
Kakvim bosnjama cemu spominjanje toga

Sent from my C5303 using Tapatalk

voltron30
Kontakt:

ned mar 05, 2017 5:05 pm

Kapiten je napisao/la:
jug 4, sjever 6, istok 8 - kada igramo s mladosti, metalegeom, krupom, celikom, vitezom i slicnim
-za derbi, zrinjski, radnik, siroki podignes za marku-dvije zavisno od tribine

- za osnovce besplatan ulaz na sve utakmice, a za srednjoskolce, studente i penzionere određeni popust na godisnje ulaznice
I naravno, damama slobodan ulaz. :)

salle86
Kontakt:

ned mar 05, 2017 5:06 pm

theOriginals 1921 je napisao/la:
ned mar 05, 2017 4:17 pm
slika

ja sam jedan od oni sto se juce nalazio sa svojom rajom u ovom plavom oznacenom podrjucu,mada sam navijacki opredjeljen ali posto nije bilo mjesta gore moro sam se zadovoljiti bilo kojim mjestom.a vecinom je raja oko mene samo pratila tekmu i mi smo tu bili izuzetci koji smo navijali i vidi se da nije to to.
O tome ja govorim. Idem ja i na jug, i na sjever. Centralni dio juga navija, krajevi su tu jer je jug 5 KM a sjever 10.
Stavi istu cijenu pa ćeš vidjeti koliko će ovog plavog ostati...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Hadzijalagic
Kontakt:

ned mar 05, 2017 5:07 pm

Treba kao u videotekama nekad sto je bilo.. Dodjes na tri tekme zaredom, cetvrta gratis ulaz :D

GoodisonPark
Kontakt:

ned mar 05, 2017 5:09 pm

arelinho je napisao/la:
ned mar 05, 2017 5:01 pm
arelinho je napisao/la: Ne može ti karta za tribinu koja je iza gola biti skuplja od one karte za tribinu duž terena. :) :)
Gdje to piše?

Ti si vjerovatno mlad ali da znaš da je i stari istok dok je bio uslovan uvijek bio jeftiniji od sjevera.. Naravno kada bude krov tada može korekcija cijena karata.
Ne piše nigdje, ali na većini stadiona u svijetu je skuplja karta za istočnu i zapadnu tribinu u odnosu na sjever/jug. Tako će i kod nas biti kada bude gotova istočna tribina. :) :)
Brate ti meni ode na put oko svijeta, ja ti dadoh primjer konkretan da je naš istok uvijek bio jeftiniji od sjevera a ti mene poveo na krstarenje..

Kad bude krov slažem se da treba da bude skuplji međutim bez krova bi trebao biti jeftiniji a iz razloga što je ogromna tribina i tek treba da privuče nove-stare navijače.. Ne bi valjalo da zjapi haman prazan sa cijenom od 12 KM naravno ako sjever ostane (a vjerovatno hoće) 10KM..
Željo samo Željo!!!

SirAlexFerguson
Kontakt:

ned mar 05, 2017 5:11 pm

Ne znam gdje bi poceo, sve bi da nesto napisem a sve se vec napisalo, pogotovo u Bokačovom postu...

Odavno mi srce nije jace udaralo nego juce kad sam krenuo na utakmicu, kad sam prosao pored plavog zida vec su me emocije savladale, a kada sam vidio istok tu sam vec zasuzio..
Odavno se ponosnije nisam osjecao. Usao 45 minuta ranije nisam mogao vise da cekam, sjeo i gledao kako se puni. Gledam stare dede na svojim mjestima, okupili se šuplju prosipaju, lijepo im. Neki mozda jedva disu i jedva hodaju, al dok su na Grbavici nemaju kad ni da misle o tome. Sunce ugrijalo, djeca sa roditeljima ulaze, kasnije u toku utakmice se ganjaju i trce ispod juga.

Pocinje utakmica, Mladost se mudro povukla a nasim se ucinilo da imaju kontrolu i da mogu ležerno odigrati i da ce im se ovi pre*uziti. Ali vec svi znamo da danas svak igra lopte i da se moras oznojiti da bi zabio prvi pogodak, vec za drugi se manje moras oznojiti.. Prvi je kljucni i za prvi treba svi da daju 200 % od sebe.

Veca odradio fino, mada me presjeklo 2 puta zbog njegovih budalaluka.
Siniša onako, nemam komentar poseban.
Stoperi, na trenutke vidis da mogu, a na trenutke kao da si u najmanju ruku stavio Lendrica na stopera. Par puta je Slavko vrištao i opominjao ih:
Stojanović je meni bio OK , sve sto su mu dodali je dobro uradio, vidis da ima kuveta u njemu, medjutim staticna nam je ekipa bila tako da nije mogao vise od ovog sto je uradio.

Sredina ne znam nit' smrdi nit' mirise. Jovana kritikuju meni nije lose izgledao, dao je par onih dijagonala Miroslavu i okrenuo je majstorski par puta stranu.
Kod Markovića tacno znas sta ocekivati, tu je on i jucer bio kao i uvijek, mozda za nijansu slabiji. Mogao je pokusati dodati Lendricu loptu kod onog šuta koji je otišao preko gola, ali opet da je pokusao dodati mnogi bi rekli zasto nije šutao.
Zeba je u prvom poluvremenu bio super, vidis da je majstor. Kasnije je malo pao al je sve nadoknadio u odbrani. Stvarno me odusevio sa par klizanja i trkom. Nismo to navikli od njega.
MIroslav, tu i tamo par puta majstorski zatvoren par puta probio pokusao. Standradno njegovo za nijansu slabije. Mislim da treba krenuti u pregovore sa njim, ako nema vec nesto dogovoreno pokusati opet, imam neki fin osjecaj da bi mozda pristao. :)
Lendrić ne mora dohvatiti lopte na utakmici on ce i tad odraditi veliki posao, uz njegovo zalaganje otvaranje, pritisak jucer je i zabio pogodak na mangupski nacin, na snalazljivost i to ne moze svak. Svaka cast.
Zadnjeg od ovih 11 sam ostavio Zakarića koji me jako, jako, jako razocarao, nisam tip koji ce psovati ili vrijeđati nase igrace ali me on na test jucer stavio.
Ne znam sta je problem i da li ga ima ali igrac koji kako vecina kaze nije spreman za 90. minuta, pa dobro nisi spreman za 90 minuta, ako si spreman za 45 onda njih odradi da na cetiri noge izadjes sa terena al da znas da si dao sve od sebe.
Majstor jeste, ali ako ponovi ono sto je jucer ponovio na klupi je 100% . Slavko je poludio u onoj situaciji kad je drzao loptu u nogama i na kraju je izgubio i lezerno trckarao nazad. Ono se ne smije desiti, ako nemas snage reci sefe ja vise ne mogu..Dva beka Mladosti su odlicni bili i usudicu se reci da se Zakaric jucer uplasio kada je vidio da mu za vratom dise non-stop igrac.
Neko je dobro primjetio da nije bilo lopti u prostor, ali moram reci da mi se cinilo da je i on molio Boga da nema lopti u prostor. Jednostavno jucer mu se nije igralo i to je to. Nije fer od njega zbog raje prvenstveno pa onda zbog sefa koji mu vjeruje pa onda i zbog sebe samog.
Klupa nije donijela apsolutno ništa, zao mi je sto Ugljesa nije opalio onu kad ih je nanizao al Boze moj.

Par puta sam se lijepo nasmijao na tribinama, bas u trenutku kad je malo utisalo navijanje vristi lik "ustani istok" u trenutku kada nije dobro izgeldalo na terenu to me bas nasmijalo. Druga situacija isto tako stade navijanje galami neki dedo "Musa probij...(za trenutak suti), a ja ne razumije me.. " hahah

Loša strana je dok sam izlazio sa stadiona neki lik galami Slavki i nabije ga na qurac jer zaboga sta im sada govoris sta trebaju sta si radio tri mjeseca. Bas mi se zeludac okrenuo. Uvijek cu reci pogledajte unazad, vidite gdje smo bili, gdje smo sad i da li padamo ili rastemo. Meni godi ovo 1-0 vise nego da smo zabili jos dva a da igra nije bila mnogo bolja od ove. Ovako su na oprezu i skoncentrisani i sad je nabjtnije pobjediti, a igra ce doci i to vrlo brzo..

Pozdrav pravim i iskrenim navijacima i izvinjavam se na dugom postu. :)
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

Hadzijalagic
Kontakt:

ned mar 05, 2017 5:19 pm

Nema se sta slikati.. Gradiliste zatvoreno, situacija otprilike kao i juce..

Okolele
Kontakt:

ned mar 05, 2017 5:20 pm

Ma meni je dosta vise situacija da svaki put kad povedemo na Grbavici mi prestanom igrati..Pa jbt daj navali na protivnika dok su u soku a ne da nam svaka buranija diktira tempo na vlastitom stadionu..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ChWilla
Kontakt:

ned mar 05, 2017 5:24 pm

uglješa kad bi posložio stvari u glavi bio bi naš najmoderniji i najbolji veznjak. ali on jedno 10% minuta odigra na tom nekom svom najvišem nivou, sindrom dado sadiković. kad bi njih dvojicu neko mogao usmjeriti kako treba, da stvarno veći dio vremena daju koliko mogu, mi bi imali evropski vezni red.
gradi željo boli te *****

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Prijava