Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Model1964
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned mar 05, 2017 12:58 pm

@chile i @kremenko :palacgore:
Ovo što ste vi napisali je osnova svega. :pljesak:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

salle86
Kontakt:

ned mar 05, 2017 1:00 pm

@chile
Ti nemoj ni dolaziti kad ti ovo ne vrijedi ni 1KM.
Evo ja ću za tebe davati duplo.
Samo da ne gledam/čitam takve komentare.
Ili idi svaki vikend u Englesku pa tamo gledaj pravi nogomet

Ako godišnja za istok bude 150, jedna je rezervisana već :D
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

LARSSON
Kontakt:

ned mar 05, 2017 1:04 pm

Koliko smo izgubili jučer ?

dell21
Kontakt:

ned mar 05, 2017 1:05 pm

LARS1921 je napisao/la:
ned mar 05, 2017 1:04 pm
Koliko smo izgubili jučer ?
hehehehe

Hadzijalagic
Kontakt:

ned mar 05, 2017 1:06 pm

chile je napisao/la:
ned mar 05, 2017 12:52 pm
Pricajte vi sta hocete i pravite ankete kakve vam volja ali ono sto momci na terenu pokazuju ne vrijedi vise od 1KM a ne cenera.
Raje ce na stadionu biti dok je euforije oko izgradnje i pozitive, a kasnije ce posjeta pasti drasticno. Standard nam je za qurac, spominju prosjecnu platu a to sto bar 40% raje ne radi nikako niko ni mukajet. A upravo ti koji ne rade najvise trenutno prate opcenito sport u BiH. Osnovno pitanje je sta gledalac dobije za tih 10KM, defakto trenutno je veliko nista...umjesto da nakon utakmice koju pobjedis izadjes raspolozen ti se kuci vratis pokiso ko da smo zijanili.
Sve u svemu igraci i njihov odnos te igra na terenu dobrano zaostaju za svim ostalim u klubu a oni bi trebalo da su predvodnici pozitive.
Ti sto ne rade vecinom dane provode u kladionicama i ispijajuci kafe.. Sta dobiju time.. Onima koji nemaju je puno i pet maraka taman da se atomski fudbal igra..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned mar 05, 2017 1:08 pm

Pa druga federalna sjever je 3km, negdje i 4 :D
Željezničar ante portas !

ChWilla
Kontakt:

ned mar 05, 2017 1:08 pm

ne dovodeći uopšte u pitanje da je ovo juče bilo kritično - realno je da je sve skupa poslije rata dobre igre u kontinuitetu bilo jedno tri i po sezone. i to je i danas vrlo teško očekivati. pravog fudbala neće biti ni ako samo željo odskoči na bolje - za to treba napredovati cijela liga.
gradi željo boli te *****

Brkoo
Kontakt:

ned mar 05, 2017 1:12 pm

@chile, Ma i kad su se titule osvajale na nekim utakmicama je bilo par hiljada ljudi. Tad je na vecini utakmica igra bila jos gora nego juce ili smo to mozda zaboravili? Koga je sad briga jel se tad igralo lijepo kad smo uzimali trofeje? Ne znam koliko cesto izlazis po gradu ali kafici su puni omladine, kladionice isto, da dan dva ne izadju na kaficu, da ne odigraju kladaru skupili bi 5 KM za tekmu. Ko nije u dobroj finansijskoj situaciji za njega je puno i 5 KM taman da igramo atomski fudbal.

@Kremenko, Cijena godisnje za jug je 35KM uz tu godisnju mozes djecu uvesti na jug besplatno. Godisnja se isplati nakon 7 utakmice, nakon 7 na ostale utakmice ti je bukvalno dzaba ulaz. Cijene godisnjih karti su odlicne..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Dzezvar
Kontakt:

ned mar 05, 2017 1:13 pm

Vala su i stolice mogli oprat a ne da moramo podguznjske nosati sa sobom.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

za_zivot_cijeli
Kontakt:

ned mar 05, 2017 1:16 pm

izgradnjom istoka cemo povecati kapacitet stadiona na 12k+. po mom misljenju, u ovom trenutku, imamo prostora da besplatno podjelimo barem hiljadu besplatnih godisnjih karata.
da se pitam, 500 godisnjih sa slikom bi podjelio penzionerima uz zadnji cek od penzije, a 500 takodjer sa slikom djeci do 16 godina uz djacku knjizicu a ciji jedan od roditelja posjeduje godisnju kartu.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Hadzijalagic
Kontakt:

ned mar 05, 2017 1:17 pm

A mogli bi i navijaci konacno nauciti razliku izmedju stolice i stepenice.. Vise gaze po stolicama nego po stepenicama.. Samo nesto zanovijetamo a cuvamo svoje kao da je dusmansko.. Ne odnosi se na dananov post koji je sarkasticne prirode..

ChWilla
Kontakt:

ned mar 05, 2017 1:19 pm

trofeji se nisu uzimali lošom igrom ,bar gledano u odnosu na konkurenciju, jer igraš gdje igraš i to ne možeš promijeniti. jeste lošom igrom za gledati i za neke evropske kriterije, ali nema sezone kad si ti mogao reći da je neko u kontinuitetu igrao bolje od nas, a mi uzeli. loša igra uvijek dođe na naplatu na kraju. ti si gurao s lošim rosterom do samog kraja 2013/14, ali prvo te ubije široki na grbavici, nekako se i vratiš, ali kad nema igrača i igre na kraju te presluša velež kojem nije nizašta trebalo. isto tako i prošle godine, ti spojiš osam pobjeda lošom igrom, dobiješ i derbi gore gdje nisi 12 godina, ali te na kraju sustigne i ubije te čelik koji nije znao kad je dobio platu.
gradi željo boli te *****

kremenko

ned mar 05, 2017 1:25 pm

Brkoo je napisao/la:
ned mar 05, 2017 1:12 pm
@chile, Ma i kad su se titule osvajale na nekim utakmicama je bilo par hiljada ljudi. Tad je na vecini utakmica igra bila jos gora nego juce ili smo to mozda zaboravili? Koga je sad briga jel se tad igralo lijepo kad smo uzimali trofeje? Ne znam koliko cesto izlazis po gradu ali kafici su puni omladine, kladionice isto, da dan dva ne izadju na kaficu, da ne odigraju kladaru skupili bi 5 KM za tekmu. Ko nije u dobroj finansijskoj situaciji za njega je puno i 5 KM taman da igramo atomski fudbal.

@Kremenko, Cijena godisnje za jug je 35KM uz tu godisnju mozes djecu uvesti na jug besplatno. Godisnja se isplati nakon 7 utakmice, nakon 7 na ostale utakmice ti je bukvalno dzaba ulaz. Cijene godisnjih karti su odlicne..
Ja na cijenu god karte nemam zamjerku. Imam na pojedinacne. Neka prica ko sta hoce,ali one su preskupe.
Na Jug mogu ici ja,sam.
Ali djeca od 6 ili 3 godine ne mogu. Ipak,nadam se da neces zamjeriti,neka svako za svoje dijete odluci sta je dobro,a sta ne.
Volio bih jos jednu stvar (nemoj zamjeriti nije tebi upuceno nego svima).
Volio bih da je obavezno stavljanje starosti forumasa,kod mene ta informacija stoji. Cisto da znam s kim govorim.
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned mar 05, 2017 1:27 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
ned mar 05, 2017 1:17 pm
A mogli bi i navijaci konacno nauciti razliku izmedju stolice i stepenice.. Vise gaze po stolicama nego po stepenicama.. Samo nesto zanovijetamo a cuvamo svoje kao da je dusmansko.. Ne odnosi se na dananov post koji je sarkasticne prirode..
Fakat mi neke stvari nikad nece biti jasne. I sta je problem sa sobom ponijeti papir kada zavrsi utakmica -.-

Definitivno za djecu mora biti besplatan ulaz. Nije problem da to ne vazi za zapadnu tribinu, zbog ogranicenog kapaciteta, ali za sve ostale jednostavno mora. Covjek da ode sa troje djece i zenom, treba mu 50 maraka. Sto je previse, previse je.
Godisnje karte su zaista i vise nego povoljne i to je stvarno za svaku pohvalu :palacgore:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Hadzijalagic
Kontakt:

ned mar 05, 2017 1:31 pm

U prvoj sezoni kada su uvedene clanske djeca do, cini mi se 14 godina, su mogla uci sa clanskom na tekmu.. Uz to je ta clanska bila 10KM.. Mozda bi se mogla djeci do 14 godina vratiti ta mogucnost..

mula
Kontakt:

ned mar 05, 2017 1:32 pm

Gledajući jučerašnju utakmicu i onu od prošlog kola mogu reci sa je to otprilike sve isto. Vidio sam malo poboljšanu trku odnosno fizičku snagu kod igrača kod nekih duela na sredini. Od svih silnih pojačanja jedino smo pojačani dolaskom Zebe koji je bio najbolji igrač na utakmici. Zakaric je bio uvjerljivo najlošiji, sporo, bez eksplozivnosti, nesigurno- nema samopouzdanja, par puta je ukopao Stojakovića koji je isto tako los bio. Par puta je istrčao ali ga Zakaric nije uposlio, ostalih puta i kad je centrirao to je bilo loše.
Kelta isto tako los, slabo iznosi loptu sa svoje polovine, sporo, jednom je zakasnio na igrača gdje je bilo opasno za gol. Toliko o prinovama.
Od ostalih igrača Blagojevic i Marković su sasvim korektno odradili svoj posao i ne vidim razlog zašto neki pljuju po njima, sasvim korektno. Ja sam zadovoljan.
Sto se tiče Stevanovica odigrao je konstantno, ali nije imao podršku od ostalih igrača.
Bek Stevanovic je za mene odigrao ispod prosjeka. Bogicevic odlično bez greške
Golman extra
Ovo je bilo individualna analiza koja je po ovome izgledala dobro. Ali kao sto znamo da je fudbal za razliku od tenisa kolektivni sport, onda treba napomenuti da tog kolektiva nije bilo na jučerašnjoj utakmici u drugom poluvremenu i na osnovu toga smo i loše odigrali.
P.s. Lendric je za prolaznu ocjenu samo zbog pobjedničkog gola, ali da nije zabio bio bi među najgorim. Imao je par poluprilika, koje je morao bolje iskoristiti
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

Plavi orkestar
Kontakt:

ned mar 05, 2017 1:33 pm

Evo napisat cu kako je nekad bilo a tice se karti.Djeca do srednjoškolskog uzrasta su u pratnji starije osobe ulazili besplatno,za srednjoškolce se prodavala godišnja ili polugodišnja za Jug po jako povoljnoj cjeni a za studente za nijansu skuplje.Clanska je bila obavezna.Mislim da kada bi preracunali tadašnju vrijednost valute da je ta cjena koja sad odgovara cjeni godišnje karte za Jug.Sto se tice godišnjih u suštini ništa nebi trebalo mjenjati.Dopustiti djeci do 12 godina besplatan ulaz u pratnji starije osobe i to je to.Cjene pojedinacnih karti su takve kakve jesu,mogli bi biti jeftinije ali je data mogucnost kupovine godišnjih za koje je cjena povoljna.
Po mom mišljenju obavezno dozvoliti besplatan ulaz djeci do 12 godina u pratnji starijih a o svemu ostalom prodiskutovati,uzeti u obzir stanje i plateznu moc u drzavi i prema tome se i rukovoditi u odredjivanju cjene karata.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Dolina
Kontakt:

ned mar 05, 2017 1:33 pm

Navijači moraju da steknu naviku da idu na utakmice a to se postiže samo konstantnim dolaskom, nevezano za rezultate, to ti vremenom dodje nešto kao potpuno normalno, vremenom se stvaraju nova prijateljstva na stadionu, ja naprimjer imam dosta raje koju samo vidjam na utakmicama, nigdje više.
Istok i jug kada se završe biće idealne za to, uredjene, sa kafićima, prodavnicama, idealna prilika za provest poslijepodne.
Bez konstantnog dolazaka i izlazaka sa rajom nema ni ljubavi prema istom. Zato mislim da nije loša ideja da se navijačima do 16 godina dopusti besplatan ulaz, vremenom i oni će početi drugačije razmišljati, počeće kupovati članske, dresove, godišnje, sve je to jedan projekat kao stadion.
Mi smo navikli: daj ti meni danas cenera a **** hiljadu za mjesec. To je plitko razmišljanje, treba iskoristiti ovaj momenat, rijetko će nam se više pružiti takva prilika.
Za par godina imat ćemo izgrađen stadion sa 17 000 mjesta, šta onda?
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

salle86
Kontakt:

ned mar 05, 2017 1:35 pm

Moje neko mišljenje, možda i rješenje :)

Jug je navijača tribina. Tu treba 3/4 da navija. Jok da ta brojka sjedi a da ovi drugi navijaju.
Zašto raja ide na jug?
Ova 1/4 da navijaju, ovi drugi jer je 5 KM. To je realnost. "Bolje" za cenera pogledati 2 puta Želju nego jednom sa sjevera.
Koja je pogodnost sjevera u odnosu na jug da je duplo skuplji? Krov? Ide ljeto, ok kad su kiše ali sad haman ne treba. Bar ja se sad ne mogu sjetiti šta još sjever nudi a jug ne.
Treba "otjerati" ove koji neće da navijaju sa juga na sjever, istok. Kako, nemam pojma :)
Jeftinija karta za sjever raji 35+ god, odnosno ista i za jug i za ostale tribine. Pa ako im je draže stajati na betonu jugozapada nego sjediti na stolici i ispod krova na sjeveru a za istu cijenu onda je do njih, njihov izbor. Ovako ih sad klub "tjera" na jug.
Složio bih se ipak sad sa kolegom @chile, donekle. Ovo što gledamo ne vrijedi 10 KM. Vrijedi 5, ispod krova 7 a ovih 3 više koliko sjever uzima je "pomoć" klubu. Pa ko kako voli.
Treba znači kategorizaciju karti, "usmjeriti" navijače na jug, gledaoce na ostale tribine i prilagoditi cijene da npr. protiv Mladosti imamo umjesto 7 hiljada kao juče, da bude 10 a da klub ostvari isti profit.
Kako, to je posao stručnjaka mada opet nije ni nama laicima nedokučivo.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Morzhy
Kontakt:

ned mar 05, 2017 1:39 pm

Čim država ukine kerove i bingo iz kladionica vidjećete da karte nisu skupe, sve drugo je šuplja priča.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Prijava