Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Mirek11
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet feb 03, 2017 1:24 pm

"Kompletne pripreme Čelika, kako je objavio zenički klub, finansirat će se od transfera Marina Popovića, na osnovu čije prodaje je Čelik zaradio 30.000 eura."
Meni je ovo vrlo interesantan podatak a mediji nisu tako kriticki pisali o tome, vec evo pozitivno. Bio kapiten mlade reprezentacije , celika, Ceska prva liga i sve super.
Izgleda da samo kod nas nista ne valja mada mislim kako je problem u nama, nismo realni, sve znamo i volimo kritikovati.
Bez obzira o renomeu naseg kluba ovaj slucaj i Memije, pokazuju gdje je su i koliko su cjenjeni nasi igraci, liga itd.
Tako da mi mozemo biti prilicno zadovoljni transferom a Boga moliti da nam se s vremena na vrijeme desi Baja, Amir ..., nacekat cemo se mi jos dugo nekog velikog ( milionskog ) transfera.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Hadzijalagic
Kontakt:

pet feb 03, 2017 1:35 pm

A je li se to objavila tacna cifra transfera ili da proizvoljno izaberemo izmedju onih 5-6 cifri koje su se smjenjivale.. Ja sam odmah rekao da bih progutao nekako tu prodaju ako smo uzeli preko 100k eura samo sto jos nisam vidio da su nasi izasli sa cifrom.. Iskreno za Celikom i Marinom me libo neka stvar..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Tryg
Kontakt:

FK Željezničar

pet feb 03, 2017 1:38 pm

Bolje da smo se zabavili oko Kerle, a ne da smo mu dokazali da je druga opcija.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

Brkoo
Kontakt:

pet feb 03, 2017 1:42 pm

Kako smo mu to dokazali da je druga opcija?
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!

Tryg
Kontakt:

pet feb 03, 2017 1:45 pm

Vrati se i procitaj 50 stranica u nazad, svi pricaju o njemu, a evo vidim i neki su razgovarali sa Sefom, cim pisu da je upravo on prva njegova opcija.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pet feb 03, 2017 1:48 pm

Jaozinho22 je napisao/la:
Vrag je napisao/la:
pet feb 03, 2017 12:53 pm
Niko ne kaze da je Kostic loš, za mene nije upgrade. Kosoric u padu, Kostic u padu. Je li vrijedan ovolikog cekanja ? Ja mislim da nije. Sta ako se jos vise oduzi ? Kerla je trebao biti potpisan bez obzira na ishod sa Kosticem. 10 teških utakmica sa ne ugiranim stoperima, suicide
:klanjase2:
U situaciji u kakvoj smo mi s stoperima i Regoje bi bio dobar,onako solidan. Nije problem dolazak sad Kostica problem je sto ce se na ljeto opet ganjat dvojica stopera jer će te svaki iole poluozbiljan klub razbit ako budu igrali Kostić -Bogi.
Ne bi se složio nikad u životu da je Regoje bolji i od Keme. Ako ti je neko to rekao u nekom razgovoru počni ga izbjegavati u širokom luku, jer će ti jedan dan reci da je bolje umrijeti nego živjeti. A ti bi se mogao primiti na to.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

pile87
Kontakt:

Vrag je napisao/la:
Niko ne kaze da je Kostic loš, za mene nije upgrade. Kosoric u padu, Kostic u padu. Je li vrijedan ovolikog cekanja ? Ja mislim da nije. Sta ako se jos vise oduzi ? Kerla je trebao biti potpisan bez obzira na ishod sa Kosticem. 10 teških utakmica sa ne ugiranim stoperima, suicide
U situaciji u kakvoj smo mi s stoperima i Regoje bi bio dobar,onako solidan. Nije problem dolazak sad Kostica problem je sto ce se na ljeto opet ganjat dvojica stopera jer će te svaki iole poluozbiljan klub razbit ako budu igrali Kostić -Bogi.
Ne bi se složio nikad u životu da je Regoje bolji i od Keme. Ako ti je neko to rekao u nekom razgovoru počni ga izbjegavati u širokom luku, jer će ti jedan dan reci da je bolje umrijeti nego živjeti. A ti bi se mogao primiti na to.
Mi ćemo opet doći!
Što se već sada rađa.

zubanovic89
Kontakt:

pet feb 03, 2017 1:49 pm

Mogao je neko malo pojacat brightnes na ovoj kameri sa zapada sto snima oci mi ispadose :D

Jaozinho22

pet feb 03, 2017 1:54 pm

pile87 je napisao/la:
Vrag je napisao/la:
Pile druže,nisam rekao da je bolji od Keme nego smo se jednostavno doveli u toliko očajničku i nepovoljnu situaciju gdje bi nam opcija ''daj šta daš dobro pomogla'' iz prostog razloga jer imamo tri stopera samo. Što @chwilla reče : ''Treba još jedan kad bi i Kemo bio prvi stoper''. Nadam se da si razumio. A da mi je neko i rekao to,imam dovoljno mozga da skontam neke stvari,tako da ne brini ;)
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

pile87
Kontakt:

pet feb 03, 2017 1:58 pm

Po meni nam je trebao stoper za prvih jedanaest, sad je evidentno da onaj ko dodje biće treći stoper i imace vremena da se uklapaju.
Mi ćemo opet doći!
Što se već sada rađa.

Brkoo
Kontakt:

pet feb 03, 2017 2:01 pm

Svi navalili na stopera a nama fali jos i jedan napadac..

Ajzea
Kontakt:

pet feb 03, 2017 2:03 pm

Brkoo je napisao/la:
Imamo Stanica.

Vrag

pet feb 03, 2017 2:11 pm

Brkoo je napisao/la:
Sto ce ti jos jedan napadač?

ceze
Kontakt:

pet feb 03, 2017 2:14 pm

Svaki put kad se povuče pitanje stopera ja pišem da ih treba gledati kao par, dosadan sam sam sebi ali ne mogu da istaknem koliko je to važno.

Kostić kao Kostić neće donijeti nikakav napredak sam od sebe taman da je Boateng lično, isto važi i za Kerlu. Važnije je ko će igrati uz njega, kako će funkcionisati skupa, nadopunjavati jedan drugoga i kako će igrati igrači oko i ispred njih u cijelom tom sistemu.

Bogdanović i Kosorić su svaki za sebe tek dobri stoperi za ovu ligu, ništa više od toga, ali kao par su bili fenomenalni. Ko se može sjetiti njihovih prvih utakmica zna da su na početku bili kritični pravo, pa onda povučeš paralelu i vidiš kako su igrali na zadnjim derbijima i protiv Ferencvaroša. Doduše u tim europskim utakmicama je i sredina odradila nevjerovatan posao, pa se opet vraćamo na ono gore, treba gledati kako funkcionišu kao par, ali skupa u sistemu sa igračima oko njih.

Prije par sezona jedan od najboljih stoperskih parova u Europi je bio Mertesacker i Koscielny, kad ih pogledaš pojedinačno prvi je spor, dvometraš i okretan kao tenk, a drugi dosta brži, agresivan, ali i ishitren, da ne kažem neku grublju riječ, međutim kao par su bili odlični, statistički ali i dojmom u tom periodu jedan od najboljih stoperskih parova.

Ili malo noviji primjer koji pokazuje koliko je sistem bitan, Chelsea je sa odbranom Luiz, Cahill, Azpilicueta gdje je ovaj zadnji bio bek, igrao jako loše prema nazad, u zadnje tri utakmice prije nego će preći na odbranu sa tri stopera primili su 7-8 golova. Onda isti ti igrači koji su igrali jako loše u novom sistemu izgledaju fenomenalno gdje narednih 6-7 utakmica ne primaju ni gola. Isti igrači, pojedinačno ništa manje kvalitetni nego u starom sistemu sada čine vjerovatno najbolju odbranu u Europi. A što je najčudnije u tom sistemu Azpilicueta koji uopće nije stoper izgleda najbolje, ima najbolju statistiku, a kad ga gledaš kao pojedinca njegove kvalitete na poziciji stopera nisu ni blizu Luizu i Cahillu.

Možda primjeri nisu najbolji, tačnije teško je sve to svesti na ovaj naš nivo, ali govore nešto.

Došao Kostić, Kerla ili neko treći, on sam ne može ništa tu jer zavisi od dosta stvari. Tako da, ko god došao (ili ne došao) ne treba padati u trans niti u neku kolektivnu histerije, već treba dati vremena i na kraju podvlačiti crtu. Ja lično mislim da se ova sezona može izgurati sa dvojcem koji je igrao jučer, ali je sigruno da treba jedan stoper zbog širine.

Brkoo
Kontakt:

pet feb 03, 2017 2:15 pm

Ajzea je napisao/la:
    pet feb 03, 2017 2:03 pm
    Brkoo je napisao/la:
    Imamo Stanica.
    :rofl1: :placeodsmijeha:

Brkoo
    Kontakt:

pet feb 03, 2017 2:18 pm

Vrag je napisao/la:
    pet feb 03, 2017 2:11 pm
    Brkoo je napisao/la:
    Sto ce ti jos jedan napadač?
    Zato sto imamo samo 2 napadaca u timu. Ako se Lendric ne daj Boze povrijedi ostali bi na Nikolicu koji je mnogo mnogo mnogo slabiji napadac od Lendrica.. Bilo bi idealno kad bi dosao stoper, mozda onaj Musa i napadac, onda bi bili fino popunjeni i mogli bi ici na oba fronta..

sergejevic

pet feb 03, 2017 2:23 pm

@ceze u pravu si. Ako Petrovic uspije uklopiti dva stopera razlicitih karakteristika kao par mogu izgledati mnogo bolje nego pojedinacno. Spomenuo sam ranije Kosticevu visinu i da bi on mogao biti taj koji se moze hrvati sa sidrasima tipa Ahmetovic ili Krpic sto nismo imali u prosloj polusezoni. Pored njega Bogi koji je iskusan i pametan igrac koji moze pokrivati eventalne ispade Kostica i biti taj osigurac. To bi bila ta neka kombinacija.
    I svaka cast za onaj post sinoc, zaboravio sam napisati.

AsharaK
    Administrator
    Kontakt:

pet feb 03, 2017 2:24 pm

Hajde Muhamede Muso, prosla je dzuma, parafiraj
    Željezničar ante portas !

mirzza
    Kontakt:

pet feb 03, 2017 2:29 pm

Prolazi petak a stopera nema...
    Kad Nesta dodje i kad se smiluje da preda za raskid ugovora preko papira dan dva pred prvenstvo i odmahu prvih 11.
    Ipak se radi o Kosticu najboljem stoperu lige.

Ajzea
    Kontakt:

pet feb 03, 2017 2:31 pm

mirzza je napisao/la:
    pet feb 03, 2017 2:29 pm
    Prolazi petak a stopera nema...
    Kad Nesta dodje i kad se smiluje da preda za raskid ugovora preko papira dan dva pred prvenstvo i odmahu prvih 11.
    Ipak se radi o Kosticu najboljem stoperu lige.
    Ama predao je papire, @exdomorocki vam je napisao kome.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava