Vidim da se pričalo o Slavki i njegovom radu.
Ono jučer jeste bilo loše, ali me malo nervira to što teško halalimo jednu lošu tekmu. Protiv Krupe smo odigrali veoma dobro, tamo se niko nije naigrao, a mi im nismo dali da nam opucaju na gol. Ponavljam, jeste loše ono jučer, da Bog da svaku 1-0 dobili, ali onako ne možemo igrati. Ipak ne bojim se da će se onakve tekme ponoviti. Mislim da previše analizirate Slavkovu izjavu, pa svako ko je gledao njegove reakcije jučer zna da frajer ono ne misli. Ipak, vjerujem da je čovjek procijenio da u ovom trenutku nije dobro da po njima ospe paljbu, već im interno kaže šta misli, a u javnosti im stane u "odbranu". Na to je meni ličila ova njegova izjava.
Dalje, da se ne lažemo, Slavko nije tip trenera koji gaji lijep fudbal za oko, ali je smiješno reći da se ne vidi to da smo konačno ekipa sa glavom i repom. Za razliku od nekih prijašnjih vremena, zaista više ličimo na ekipu i tim. Za taj zaključak uzimam sve naše utakmice pod Petrovićem, ali ne vežem se puno za statistiku, jer imao je i Edis dobru statistiku, ali smo svi znali da to nije dugog daha.
Opet se vraćam na jučerašnju utakmicu, jeste bilo loše, bezvoljno, mlitavo, nismo mogli dodati loptu na tri metra od igrača, ali to nije razlog da sad dramimo, analiziramo, jer smo na kraju opet uzeli tri boda. Igrali smo mi i boljih i ljepših tekmi, pa gubili bodove. Naš mentalitet i shvatanje fudbala je takvo da pola stadiona svrši kad se odigra dribling i dobar dupli pas na sredini terena, a to što nakon toga se lopta pošalje u pm, nema veze, i dalje su svi na nogama i pod dojmom ovog prethodnog. Glavno nam je pitanje što se češće ne šuta, jer gol sa 30 metara u rašlje pravi halal i za eventualni kiks. Svaki nam je crnac zanimljiv, mi da imamo 11 crnaca ne bi bilo nezadovoljnog čovjeka, crncima se sve oprašta i svaki pas im je fenomenalan
Bit će ljudi sve odlično, ne brinite, logično da treba kritikovati, ali bgm sam pročitao malo previše pesimizma nakon jedne loše tekme koju smo opet, na kraju krajeva, dobili.
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!