Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ChWilla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned feb 19, 2017 2:24 pm

Omar500 je napisao/la:
ned feb 19, 2017 2:02 pm
Odlicni postovi @santakruza
Doslo je nedavno do rekonstrukcije omladinskog pogona i to me posebno raduje. Ali tu sigurno ne zavrsava prica. Misimovic je rekao da ce 100 najperspektivnijih clanova OP-a biti oslobodjeno clanarine. Igraci koji budu blizu prvog tima bi trebalo sto vise gurati u prvi tim, platiti im privatne trenere, da sto prije dodju fizicki na nivo seniora. Ti igraci nece imati puno lufta pored standardnih treninga i onih sa privatnim trenerom. Maksimalno ce raditi i biti posveceni razvoju. Naravno, mislim da i nase igrace treba fino placati i mislim da su se te stvari sada promijenile na bolje.

Ne razumijem ljude koji godinama govore da Visca mora bjezati iz turske lige, ili sad ove price da Baja i Hadziahmetovic trebaju sto prije ici. Oni su se odlicno snasli u turskoj ligi, dobro igraju, imaju odlicne uslove i plate. Igraju protiv dobrih ekipa i mislim da je to pun pogodak i nevjerovatan skok u odnosu na nasu ligu. Jeste, teze je mnogo otici iz Turske u europu, ali neko to mozda i ne zeli. Visca je sigurno mogao otici negdje, ali covjeku je dobro, ja mislim da je jedno vrijeme nosio i kapitensku traku ako se ne varam. Najbolji igrac svoje ekipe, jedna FIFA mu dala ocjenu od 79 sto je nevjerovatno kada skontate da ga je Amar Osim doveo kao nepoznatog djecacica i za sedam godina se desio toliki napredak. Neizostavna je opcija u reprezentaciji na svojoj poziciji.
Okej, slazem se, ne trebamo se samo skoncentrisati na Tursku i da tamo prodajemo igrace, ali nije Turska ni priblizno toliko losa koliko neko misli. Otvorit ce se i druga trzista za nas klub, nadam se. Najbolje bi bilo uvaliti se na talijansko trziste, svi igraci iz hrvatske lige odose tamo, ali ne zbog nekih simpatija, nego zato sto su vec izgradjena, kvalitetna imena. Nadam se da cemo i mi doci do tog nivoa.

Ne mogu da vjerujem da su jos uvijek tu antene :rofl:

Odlicna vijest za Dinu Cemalovica :palacgore:
pravo im je loše, baji startna plata bila oko 45 hiljada maraka, a sad je potpisao novi ugovor i boga pitaj kolika je...za dva mjeseca zaradi stan u sarajevu, a mi znamo bolje od njih šta je dobro za njih, takvi su komentari bili i kad je potpisao. volimo trošiti i ostavljati tuđe pare na stolu, to je čudo jedno...
gradi željo boli te *****

salle86
Kontakt:

ned feb 19, 2017 2:26 pm

ChWilla je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:
ned feb 19, 2017 2:02 pm
Odlicni postovi @santakruza
Doslo je nedavno do rekonstrukcije omladinskog pogona i to me posebno raduje. Ali tu sigurno ne zavrsava prica. Misimovic je rekao da ce 100 najperspektivnijih clanova OP-a biti oslobodjeno clanarine. Igraci koji budu blizu prvog tima bi trebalo sto vise gurati u prvi tim, platiti im privatne trenere, da sto prije dodju fizicki na nivo seniora. Ti igraci nece imati puno lufta pored standardnih treninga i onih sa privatnim trenerom. Maksimalno ce raditi i biti posveceni razvoju. Naravno, mislim da i nase igrace treba fino placati i mislim da su se te stvari sada promijenile na bolje.

Ne razumijem ljude koji godinama govore da Visca mora bjezati iz turske lige, ili sad ove price da Baja i Hadziahmetovic trebaju sto prije ici. Oni su se odlicno snasli u turskoj ligi, dobro igraju, imaju odlicne uslove i plate. Igraju protiv dobrih ekipa i mislim da je to pun pogodak i nevjerovatan skok u odnosu na nasu ligu. Jeste, teze je mnogo otici iz Turske u europu, ali neko to mozda i ne zeli. Visca je sigurno mogao otici negdje, ali covjeku je dobro, ja mislim da je jedno vrijeme nosio i kapitensku traku ako se ne varam. Najbolji igrac svoje ekipe, jedna FIFA mu dala ocjenu od 79 sto je nevjerovatno kada skontate da ga je Amar Osim doveo kao nepoznatog djecacica i za sedam godina se desio toliki napredak. Neizostavna je opcija u reprezentaciji na svojoj poziciji.
Okej, slazem se, ne trebamo se samo skoncentrisati na Tursku i da tamo prodajemo igrace, ali nije Turska ni priblizno toliko losa koliko neko misli. Otvorit ce se i druga trzista za nas klub, nadam se. Najbolje bi bilo uvaliti se na talijansko trziste, svi igraci iz hrvatske lige odose tamo, ali ne zbog nekih simpatija, nego zato sto su vec izgradjena, kvalitetna imena. Nadam se da cemo i mi doci do tog nivoa.

Ne mogu da vjerujem da su jos uvijek tu antene :rofl:

Odlicna vijest za Dinu Cemalovica :palacgore:
pravo im je loše, baji startna plata bila oko 45 hiljada maraka, a sad je potpisao novi ugovor i boga pitaj kolika je...za dva mjeseca zaradi stan u sarajevu, a mi znamo bolje od njih šta je dobro za njih, takvi su komentari bili i kad je potpisao. volimo trošiti i ostavljati tuđe pare na stolu, to je čudo jedno...
reks1 je napisao/la:
ned feb 19, 2017 1:51 pm
Bespredmetno je diskutovati o procjeni roditelja koji su po ljudskim i bozijim zakonima najpozvaniji da brinu ili promisljaju o buducnosi svoje djece.Bilo kako bilo nemojmo zaboraviti ni jednog trenutka uslove u kojima se trenira.Zato je mozda i najvazniji dio onaj u kojem se **** stavlja na O.P.Bez adekvatnog ulaganja u nekakav trening centar i sistem vrijednosti mi se mozemo samo "radovati"kad se neko dijete docepa normalnih uslova za rad i napredovanje.Uostalom trebaju nam i zbog repke jer cemo teskio na ovim livadama dobiti kvalitetnog reprezentativca
Kad sam vec kod reprezentativca ima li ko pametan link za Djeku danas u 18 h?
Jesmo mi malo subjektivni kad je željo u pitanju, ali treba biti i realan pa reći koliko klub uloži u igrača? Do neke 20-e možda 50k (fakat lupam cifru), a onda od istog tog igrača očekujemo da zaradimo bar 10 puta više, ili da on odbije 10 puta veća primanja. Totalno nerealno.
Treba lagano koračati, hajmo za godinu u malog Žerića uložiti 100k sa platama, privatnim trenerom i planom, ishranom itd itd. Pa očekivati i dobiti 200k od njegovog transfera, a realno je.
Bolje isforsirati jednog igrača, ali ozbiljno, nego prepustiti trojicu talentovanih da se sami pokušaju razviti pa ako ubodemo jednog dobro i jeste.
Otprilike mora ići u fazonu "da bi dobio moraš i uložiti"
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

boju dao si nebu...
Kontakt:

ned feb 19, 2017 2:28 pm

gavran je napisao/la:
ned feb 19, 2017 1:41 pm
boju dao si nebu... je napisao/la:
ned feb 19, 2017 1:31 pm
Hvala za fotke :palacgore:
ja nisam skontao hoce li istok i sjever biti spojeni

Pravda za antene :pivo:
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

ponosannavas
Kontakt:

ned feb 19, 2017 2:31 pm

rijetko stignem da se javim pa uvijek neki duži post, ali redovano čitam. POkušat ću da budem što kraći.

Prvo, vezano za naziv stadiona. Glasao sam za da :) Neko e lijepo objasnio da naša istorija nije počela od Grbavice. Igrali smo i na Koševu i na Marin dvoru itd itd. ISto tako bitno je znati da se može i zvati stadion Grbavica BH Telecom. Sad su to sve varijante koje zavise od love i od uslova potencijalnog sponzora. Isto tako može u Evropi da se zove drugačije a u našoj ligi drugačije. Mogu i tribine da imaju nazive. Ja bi samo dva naziva da ostanu, da se ne kupuju. To je naziv južne tribine Dževad Begić Đilda i naziv Ivica Osim. Naziv Ivica Osim dao bih cijelom sportskom centru ili npr trgu iza istoka. Trg Ivice Osima. Tu bi bila i lokomotiva i sve druge znamenitosti našeg Želje. I natpis sa onim riječima našeg Ivice. Taj bi trg ostao i ako bi nekad za sto godina možda klub morao preći sa stadionom na drugu lokaciju. Dešava se to mnogim klubovima u svijetu. Ali definitivno naziv stadiona je na prodaju. Mi ako ne želimo da se pordamo nekome, a ne želimo, moramo naći načina da obezbjedimo stabilan izvor prihoda. Takav je vakat.
Sad malo o Gojaku, Tačnije o svim takvim slučajevima. Meni prvo naumpadne Džeko. Sad svi hvale Džeku i Plišeka dižu u nebesa a zaboravljaju jednnu stvar, a to je da su Džeko i taj isti Plišek u startu zavalili Želju. Plišek ga fol gurnuo u drugi tim. Oborio mu cijenu i onda ga fol pokupio i niko nije obratio pažnju da smo jednog velikog talenta dali za džaba. A nije da se prije toga nije znalo da je talenat. Znalo se. Nisu ga džaba i Amar i Oda gurali. Sad niko ne kaže Mido i Edin šupci. Što? Jer je zviejzda? Mi moramo imati isti odnos prema svima. Isti odnos. Bio zvijezda ili ne.nama nije Džeko donio one pare nego pravila UEFE. Gojak nas je i ucjenjivao. To je malo i gore. Još otišao u Olimpic da bi ga mogli iz Dinama kupiti za manje love. Ali mali je bio mladji od Džeke što znači pod većim uticajem roditelja i menadžera. I klub se više interesovao nego za Džeku. Nudili smo mu ipak nešto da ostene. Na Zuku recimo nije niko obraćao pažnju. Kao i na ovog Ramu Šehovića, ali na Zuku nije provm timu, a na Ramu već u juniorima. I oni su nekako opravdano otišli. KLub je tu sto posto kriv. Ali treba se staviti i u kožu MIde i Gojakovog starog. KLub u ta doba nije bio organizvoan kako treba. Sad je već druga stvar. Imamo bolju ligu za napredak fudbalera. KLub je organizovan i plate bar ne kasne. Obraćat će se pažnja na mlade sto posto. Idealni uslovi za prelazak iz juniora u prvi tim. I uslovi su se poboljšali. Imamo i dobrog trenera. Radi po Evropskim standardima. Međutim, dešava se i Dinamu da mu odu djeca. Mi smo na pravom putu da obezbjedimo sve uslove toj djeci da ostanu. Preko Želje im je pravi put za odlazak vani, Osjete i pritisak i ljubav, Teško je iz Olimpica postati igrač. Zato i jesu najbolji igrači postali ovi što su oz prvog tima Želje otišli vani. I bitno je i prodati se jer te onda onaj što te kupio više cijeni. Ako si mu džaba došao ne košta ga ništa i onda te pusti niz vodu. Mi moramo još jednu stvar uraditi. Da djeca dođu u kontakt sa mendžerima koji vole Želju a imaju veze vani. Stanić i Zuban npr. Oni će uraditi sve da i za Želju izvuku koliko mogu. Možda nekad neće moći, ali to je to. Dokaz da smo dobar klub za napredak je i dolazak Muse. Iz svega navedenog meni je najgori Mujagić. On mi je gori i od Gojaka i Hajradinovića i svih koji su pobjegli. Što? Jer on ima sad sve uslove, a neće da ostane.

P.S. jedna kritika za @1921. Očekivao sam na kraju priloga riječi Zdenke Jelića: Željezničar ante portas!
Pozdrav

Tryg
Kontakt:

ned feb 19, 2017 3:07 pm

https://www.youtube.com/watch?v=lQ1njAGaTHo

Amareeeee, Amareeeeeee, Ibro Rahimic jedan je od nas :D
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

Elegant
Kontakt:

ned feb 19, 2017 3:11 pm

U srijedu izvlacenje parova za kup.

Daj kone. :kafa:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

kremenko

ned feb 19, 2017 3:12 pm

Pogledajte stubove na stadionu Fulhama. I pun stadion. I niko se ne zali :D
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

AdisSaca
Kontakt:

ned feb 19, 2017 3:16 pm

Model1964 je napisao/la:
sub feb 18, 2017 4:05 pm
Ko je ovaj malac (cini mi se 20) u Veležu, koji ovako brzo prenosi loptu na pred naš 16*?
Trebali bi njega povesti sa sobom u SA :)
Tatar je u pitanju eto moj komentar na posljednju utakmicu koju sam ga gledao...
".... gledao utakmicu kona i Velež i oduševio me onaj mali Tatar iz Veleža , momak je toliko maltretirao Rustemovića i Sarića da to nije humano bilo, mogao bi biti kapitalac kao coPe. Bgm Ćenan i Slavko bi trebali obratiti pažnju na njega."

sajo10
Kontakt:

ned feb 19, 2017 3:31 pm

AdisSaca je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:
Ko je ovaj malac (cini mi se 20) u Veležu, koji ovako brzo prenosi loptu na pred naš 16*?
Tatar je u pitanju eto moj komentar na posljednju utakmicu koju sam ga gledao...
".... gledao utakmicu kona i Velež i oduševio me onaj mali Tatar iz Veleža , momak je toliko maltretirao Rustemovića i Sarića da to nije humano bilo, mogao bi biti kapitalac kao coPe. Bgm Ćenan i Slavko bi trebali obratiti pažnju na njega."
Ugovor mu istice na ljeto, tako da.. :)

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned feb 19, 2017 3:33 pm

kremenko je napisao/la:
ned feb 19, 2017 3:12 pm
Pogledajte stubove na stadionu Fulhama. I pun stadion. I niko se ne zali :D
:palacgore:
Imat cemo pravi engleski stadion. :)

@AdisSaca, @Model1964

Po transfermarktu ima ugovor do kraja godine. Obavezno zaganjati, igra desno krilo, moze igrati povucenog napadaca i lijevo krilo, naravno, govorim po informacijama sa transfermarkta. Ljevak je :)
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

ponosannavas
Kontakt:

ned feb 19, 2017 3:35 pm

AdisSaca je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:
I meni se svidio. Nije los bio i ovaj lijevi bek njihov. Petrovic cini mi se. Zna li ko sta visw o njemu. Jel mlad ko Tatar ili je neki starohan?
Inace zaboravio sam reci nemojte da mislite da smo trevali ovaj Velez dobiti sa vecom razlikom . Vidio sam i protiv pitara da je to Ibro poslozio bas. Mislim da ce hladno opstati u ligi a puno kasne. Zivi bili pa vidjeli

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned feb 19, 2017 3:38 pm

ponosannavas je napisao/la:
ned feb 19, 2017 3:35 pm
AdisSaca je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:
I meni se svidio. Nije los bio i ovaj lijevi bek njihov. Petrovic cini mi se. Zna li ko sta visw o njemu. Jel mlad ko Tatar ili je neki starohan?
Mlad je, ima 21 godinu, ali i ugovor do 2018. godine.

Strogo_plav
Kontakt:

ned feb 19, 2017 3:51 pm

Charlie Sheen je napisao/la:
ned feb 19, 2017 2:19 pm
ja sam jos u nevjerici za ovaj istok,sve mi to nerealno djeluje koliko smo se prica naslusali i obecanja,koliko je to prije. godinu bilo nerealno.,jako emotivan trenutak za sve navijace Zelje,kada bude otvorenje istoka mislim da ce biti potoci suza,valjalo bi tifu opet zaganjati.Golem si Zeljeznicare
Neki dan opet citam o nasim pocetcima, tako me opet sve podsjeca. Onda je formirana uprava, i imala samo jednu svoju prostoriju kod zeljeznicke radionice. Onda su morali bukvalno izmisliti gdje da igraju, nisu mogli da plate kiriju nekom od tadasnjih klubova. Izabran je prostor na C. Vili, koji je ranije bio vojno vježbalište ili Egzercir, jer ga je i austrougarska vojska koristila, pa ostao taj naziv. Samo su oznacili granice igralista, nekako napravili golove i to je bilo to. Prvi obiljniji stadion pravili su na Pofalicima, iza radionice. Željeznička direkcija je dobrovoljno, bez ikakve nadoknade napravila projekt i odmjerila zemljište. A onda je slijedio fizički rad, svaki dan je radilo najmanje po 30-tak ljudi, dolazili su poslije svojih redovnih poslova da kopaju, ravnaju i odvlace zemlju sa buduceg igralista. Svaki fudbaler, prije nego bi poceo sa treningom, odradio je kondicioni dio, a to je podrazumjevalo da odveze 10 kolica zemlje sa stadiona :D . U jesen 1932. godine otvoren je taj teren, sa klubanom i klupama za igrace, i dobro urađenom šljakom. Kazu da je bio to jedini stadion koji je bio funkcionalan i poslije nekoliko dana padanja kiše. Taj angažman, i naš sadašnji angažman su dosta slični, a temelj je ljubav. A slicna su i podmetanja, tri tadasnja sarajevska kluba nisu mogli gledati da Željo dobija svoje igralište, izmislili su da je problem što se prostire u pravcu istok-zapad, a drugi su bili jug-sjever. Tako je Željo izgubio svoj prvi stadion. Međutim nisu odustali, a vidimo da je bilo ogromnih razloga za to, kao i kasnije, možda još vecih. Evo ovih dana nije ni Miske odustao, zajedno sa svojim u upravi i nama koji zivimo plavo, docekali smo renoviranje stadiona, samo sto sada nema veceg kluba od naseg, pa su pokusali preko politike se zaustaviti, ali izgleda da nije ni ona veca od Želje. Prica je mnogo veca i znacajnija nego sto i sami mislimo. Šampion je iz Zvornicke :zeljeznicar1:
Cijeli život tvoja smo trupa!

Pinkii
Kontakt:

ned feb 19, 2017 3:54 pm

Jos 7 dana...
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

shzna
Kontakt:

ned feb 19, 2017 4:00 pm

Paziiiiiiiiiiiiiiiii 1.

Daj torpedo u Kupu!
1987

damirfile
Kontakt:

ned feb 19, 2017 4:02 pm

I ja jedva cekam pocetak.

bistrikboy
Kontakt:

ned feb 19, 2017 4:03 pm

Antene zive Željezničar!!!
1921-1987-2007

Elegant
Kontakt:

ned feb 19, 2017 4:04 pm

Zive one jos malo a onda nema vise signala. :ganja:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

LARSSON
Kontakt:

ned feb 19, 2017 4:13 pm

Eto vam Tatara

phpBB [video]

Pinkii
Kontakt:

ned feb 19, 2017 4:21 pm

Kadeti pobijedili Velez sa 2:0,a juniori sa 3:0.
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava