Odlicni postovi @santakruza
Doslo je nedavno do rekonstrukcije omladinskog pogona i to me posebno raduje. Ali tu sigurno ne zavrsava prica. Misimovic je rekao da ce 100 najperspektivnijih clanova OP-a biti oslobodjeno clanarine. Igraci koji budu blizu prvog tima bi trebalo sto vise gurati u prvi tim, platiti im privatne trenere, da sto prije dodju fizicki na nivo seniora. Ti igraci nece imati puno lufta pored standardnih treninga i onih sa privatnim trenerom. Maksimalno ce raditi i biti posveceni razvoju. Naravno, mislim da i nase igrace treba fino placati i mislim da su se te stvari sada promijenile na bolje.
Ne razumijem ljude koji godinama govore da Visca mora bjezati iz turske lige, ili sad ove price da Baja i Hadziahmetovic trebaju sto prije ici. Oni su se odlicno snasli u turskoj ligi, dobro igraju, imaju odlicne uslove i plate. Igraju protiv dobrih ekipa i mislim da je to pun pogodak i nevjerovatan skok u odnosu na nasu ligu. Jeste, teze je mnogo otici iz Turske u europu, ali neko to mozda i ne zeli. Visca je sigurno mogao otici negdje, ali covjeku je dobro, ja mislim da je jedno vrijeme nosio i kapitensku traku ako se ne varam. Najbolji igrac svoje ekipe, jedna FIFA mu dala ocjenu od 79 sto je nevjerovatno kada skontate da ga je Amar Osim doveo kao nepoznatog djecacica i za sedam godina se desio toliki napredak. Neizostavna je opcija u reprezentaciji na svojoj poziciji.
Okej, slazem se, ne trebamo se samo skoncentrisati na Tursku i da tamo prodajemo igrace, ali nije Turska ni priblizno toliko losa koliko neko misli. Otvorit ce se i druga trzista za nas klub, nadam se. Najbolje bi bilo uvaliti se na talijansko trziste, svi igraci iz hrvatske lige odose tamo, ali ne zbog nekih simpatija, nego zato sto su vec izgradjena, kvalitetna imena. Nadam se da cemo i mi doci do tog nivoa.
Ne mogu da vjerujem da su jos uvijek tu antene
Odlicna vijest za Dinu Cemalovica